| Autor |
Zpráva |
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:07
- Nahlásit
Na dovolené jsem potkala paní s tříletým jezevčíkem a říkala, že svého pejska krmí jen jednou denně a také říkala, žy by se pejsek neměl krmit granulema, že to způsobuje poruchu ledvin. Já tedy krmím dvakrát denně a ještě dávám pamlsky. Krmím granulemi a někdy vařím. Je pravda, že může mít vliv krmení granulemi na funkci ledvin????
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:10
- Nahlásit
Samozrejme, ako kazda strava
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:12
- Nahlásit
Mipooo
To znamená, že můžu klidně vařit a bude to mít stejný vliv na ledviny jako granule?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:17
- Nahlásit
Mistery
To znamená, že můžu klidně vařit a bude to mít stejný vliv na ledviny jako granule?
Pokud budeš to vařené solit a cpát do toho navíc minerály,tak určitě.Pes je masožravá šelma-krm syrovým masem,občas uvař,dávej zeleninu a ovoce v syrovém stavu,občas tvaroh a vejce a postaráš se o dobrý zdravotní stav svého psa.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:20
- Nahlásit
Neessi
Dovolim si oponovat - moji psi su krmeni len granulami - superpremiovkami a su vo vybornej kondicii a zdravi...
Mistery
Tazko sa pytat na fore - kazdy, ale uplne kazdy chovatel preferuje nieco ine treba odskusat... A zavisi to aj od plemena - moji psi su mali, treti bude velky, tam budem uvazovat o kombinacii granule maso
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:21
- Nahlásit
Mistery
asi ano, dostala jsem pudlíka, co byl od mala do šesti let krmen jen nekvalitníma granulema a ledviny měl poškozené.
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:27
- Nahlásit
Můj psík toho moc nesežere. Krmím granulema, protože chci aby dostal všechny potřebné živiny aspoň v tom málu, co sežere. Mimo granulí dostává ještě sýr, maso, papriku, játra, srdíčka a rýži s mrkví. Všechno mu vařím nesolené. V granulích je víc soli, že to škodí ledvinám?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:29
- Nahlásit
Mistery
granulované krmivo je suché , Moji psi dostávají granule cca 1x týdně ( jen večer, žerou 2x denně) a je hodně velký rozdíl v množství vypité vody , když dostanou granule a když žerou normální stravu . Ale psi, co jsou celý život na granulích už pak zas tak moc nepijí ( posuzuji samozřejmě podle malého vzorku psů, které znám) a pak to asi může mít špatný vliv na ledviny , ono ostatně by ideální asi ani nebylo,kdyby pořád pili ohromná množství vody.....tak si to myslím já .
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:30
- Nahlásit
Teď krmím granulemi Orijen a chystám se koupit Canidae. Tyto granule by měli být snad dobré, ne? Předtím jsem krmila Eukanubou a Purinou. Když byl malý měl období, kdy hodně zvracel, takže jsem dost vařila.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:34
- Nahlásit
Mistery
svého pejska krmí jen jednou denně
Na tom nevidím nic špatného pokud to tak oběma vyhovuje. Když se neustále zdůrazňuje, že pes je šelma, tak pochybuju, že by ta šelma lovila extra snídani, oběd a večeři
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:36
- Nahlásit
Když měl rok, tak jsem mu ráno dávala granule a večer jsem vařila. Veterinář říkal, že takhle je to vpořádku, ale slyšela jsem, že se to nemá kombinovat, že pak to špatně tráví. Granule mu dochucuju strouhaným eidamem, jinak by to ani nesežral. Ten je asi taky dost slaný
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:40
- Nahlásit
Mistery
Tak ten syr bych okamzite dal pryc... To sem jeste neslysel. Skus granule namocit, aby nabobtnali, potom chytia aj lepsiu vonu... My raz za tyzden pridavame do granul lososa v olivovom oleji (bez soli).
Kombinovat muzes, nesmis, musis, nemusis, atd... Jak hovorim, kazdy ti povie ine
Inak suhlas s kokoška papkat staci dospelemu psikovi jeden krat denne
|
west
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:55
- Nahlásit
Mistery
taky ten sýr je hlavně dost tučný, záleží kolik mu tam toho přidáš. Lepší je určitě pokud nežere granule samotný tak přidat třeba rybu nebo masový vývar. Zkus lososový olej od Kronchu nebo mořskou řasu (kapky).
Má pejsina naštěstí granule suchý žere a hrne se k tomu, naopak zase nechce namáčený - každej pes jiná ves.
Veterinář řekne každý něco jinýho, mě řekl že když dáváš i suché i vařené jídlo tak by to mělo být v poměru 75 ku 25 suché x vařené.
Samozřejmostí je u vařeného nepřidávat sůl ani koření, byť jen do vody na vaření řýže apod. Jinak můžeš přidávat malé množství bylinek třeba petržel jestli mu bude chutnat.
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:01
- Nahlásit
west
Sýru mu tam strouhnu jen trošku, aby mu to šmáklo. On sýr miluje. Namočené granule jsem zkoušela, nechtěl. Zkoušela jsem dávat s tuňákem, ale to mu smrdělo. Když se vyhladoví, tak někdy kouše i granule suché, ale je to s ním boj.
|
west
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:04
- Nahlásit
Mistery
no tak to je asi klasickej nežravec, s těma je to fakt těžký.
A jak žere vařené?
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:11
- Nahlásit
Mistery
ono mu aj tunak smrdi - sranda... Pokial je nezravec a ty mas cas, tak mu teda skus davat varenu stravu aspon na cas - zachvilku uvidis sama na chovani, zdravotnom stave, ci mu to prospelo alebo nie - len si treba nastudovat par rad, ktore treba dodrziavat - co moze, co nemoze, sol nesmie byt, korenie takisto, atd...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:43
- Nahlásit
Mistery
já svému pesanovi taky dávám jednou denně, na tom nic není špatného. A granule určitě můžou způsobit špatnou funkci ledvin, ale asi ne každé, třeba ty, které jsou hodně dochucovány. Však většina z nás určitě ví, jaké....
A ten sýr je taky hodně slaný - takže bych mu to každý den raději nedávala.
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:54
- Nahlásit
Mistery
jestli pejskovi chutná sýr a nemá to být Eidam, zkus mu koupit Cottage. Ten je zcela bez tavicích solí.
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:30
- Nahlásit
Vařené má rád, hlavně když je tam hodně masíčka. Ale je den, že i ve vařeném se povrtá.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:34
- Nahlásit
Mistery
Monty měl taky období kdy se vrtal ve vařeném, ale pak jsem mu začla dávat jeden přípravek a po těm už papal hezky
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:48
- Nahlásit
Monty
A co je to za přípravek?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:55
- Nahlásit
Mistery
ladviny neumerne zatazuju vsetkz granule, ktore obashuju chemicke konzervanty (eufemicky nazov: EU schvalene antioxidanty) a dalsie syntetika, napr. fabiva, umele prichute ako aj velke mnozstvo soli. U niektorych moze byt problem aj prilisna nadupanost - nadmerny obsah proteinov a mineralov
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:10
- Nahlásit
Mistery
biopolym
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:14
- Nahlásit
Monty
to je nejaka probioticka riasa, ze?
nam sa na nechutenstvo tiez osvedcili probiotika, dobry je napr. aj panagmin bifi
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:39
- Nahlásit
Bela
je to mořská řasa.
tady je o tom napsáno více: http://www.hafani.cz/biopolym-morska-rasa-100-ml/d -84396/
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 12:46
- Nahlásit
Mipooo
Dovolim si oponovat - moji psi su krmeni len granulami - superpremiovkami a su vo vybornej kondicii a zdravi...
Oponovat můžeš jak chceš,ale to,že pes je masožravá šelma nevyvrátíš.
Kondici tvým pesanům přeji z celého srdce,ale nezkusila jsi přemýšlet o jejich budoucnosti(stáří...),o jejich spokojenosti,když dostanou pořádný kus masa s kostí,jak si vychutnají kus tvarohu,syrové vejce ......?
Lidi taky přece nedlabou granule a jsou to všežravci.
Navíc granule (pokud nejsou vysloveně dietní)obsahují neskutečně vysoké množství vápníku,který fakt v jejich ledvinách dělá hroznou paseku.Jen se to neprojeví hned.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:04 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Mipooo
Krmit psy granulemi je velmi pohodlný způsob krmení a právě proto se tolik mezi majiteli psů rozmohl.
Jistěže tvoji psi mohou na granulích docela dobře prospívat,bohužel, nebo vlastně bohudík, dnes většina chovatelů zjišťuje, že přirozené stravě se žádná chemie nevyrovná.
Výroba a prodej granulí je prachvobyčejnej byznys ve kterém jde v prvné řadě o zisky a až v dalším o "zdraví" psů.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
Neessi
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:35
- Nahlásit
Neessi
já svého psa (30kg) krmím převážně granulema (Nutramem) už 13 let, ledviny má v pohodě a vůbec je na svůj věk neskutečně vitální a v dobré kondici i přesto, že v lednu absolvoval operaci nezhoubného nádoru - kvůli tomu jsem mu nechávala dělat různá lab. vyšetření, odtud ta jistota ohledně ledvin...
Jeden matčin pejs (pointr) - také na granulích, zemřel v 18,5 letech...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:48
- Nahlásit
maixnerova
já svého psa (30kg) krmím převážně granulema (Nutramem) už 13 let, ledviny má v pohodě a vůbec je na svůj věk neskutečně vitální a v dobré kondici i přesto, že v lednu absolvoval operaci nezhoubného nádoru - kvůli tomu jsem mu nechávala dělat různá lab. vyšetření, odtud ta jistota ohledně ledvin...
Jeden matčin pejs (pointr) - také na granulích, zemřel v 18,5 letech...
No já bych se tímhle nechlubila,i když píšeš "převážně"-takže tvůj pes občas dostane i něco ,co s chutí zbaští.
Jinak v laborce nepoznáš usazeniny vápníku v pánvičce ledvin(to je vidět na sonu),a nebo uděla podrobnější rozbory,které se,pravda,běžně neprovádějí.
Já mám své psy ráda a tak jim kupuji a dávám syrové maso,syrové kosti a všechny příkrmy,co potřebují.Jistě že to dá víc práce než nasypat kuličky do misky,ale proto ty psy mám.
|