Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / psí hotel stratil psíka !!!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Anka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:53
- Nahlásit

http://www.psiadusa.ic.cz/forum/viewtopic.php?p=14 25#1425

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:57
- Nahlásit

Anka
Ty vždycky příjdeš s nějakou jobovkou.
Nechápu jak je něco takového možné.

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:58
- Nahlásit

Anka
tak to fakt huste!!!
ja by som tych ludi zabila!!!
treba na prevadzkovanie hotela pre psov nejaku licenciu?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:06
- Nahlásit

U nás býval taky jeden takový "hotel" . Psy běžně buď ztrácel, nebo je strčil do výběhu mezi svoje velké plemeno co choval a ti psa roztrhali. Psy vracel zablešené, začervené a vychrtlé. Pokud mu pes utekl tak se na to vždycky vykašlal, přesně jako ten, co o něm píše Anka. Teprve až se majitel vrátil z dovolené tak zjistil, že pes někdy minulý týden utekl. Jednou jedinkrát jsem zažila, že ztracené psy hledal a to byli dva NO, kteří patřili jedné bruntálské výcvikářce a byli poměrně hodně agresivní Jinak se na to pokaždé vykašlal. Naštěstí už hotel zavřel a odstěhoval se, kdo ví, zda neemigroval na Slovensko

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:07
- Nahlásit

Anka
tak to je drsné, když někdo vlastní psí hotel, tak by měl mít za toho pejska zodpovědnost. Já bych sice svého hafana do hotelu nedala, ale některým lidem nic jiného třeba nezbývá a pak se stane toto...

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:15 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Biluškakdo ví, zda neemigroval na Slovensko
jezis, nestras! mame tu dost svojich vlastnych blbcov, ze by sme ich skor my mohli vyvazat
jak je mozne, ze ten hotel vobec nejaku dobu fungoval? majitelia stratnych psov mu nic nespravili? ja by som uz asi mala na krku sud za ublizenie na zdravi, keby sa taketo nieco stalo mojmu psovi.

A vobec, aka je tam miera zodpovednosti prevadzkovatela takehoto zariadenia? Podpisuje sa nejaka dohoda pri preberani psika?

Anka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:06
- Nahlásit

Tiež by som chcela vedieť, ako to v hoteloch funguje. Nikdy som tam psa nedávala, a ani nedám. Ale ako to je? Podpisuje sa niečo? Je nejaká dohoda alebo zmluva?

A mimochodom aký doklad dostanem pri zaplatení za pobyt?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:27
- Nahlásit

Bela
A vobec, aka je tam miera zodpovednosti prevadzkovatela takehoto zariadenia? Podpisuje sa nejaka dohoda pri preberani psika?
Sama mám hotel, provozuji ho jako "volnou živnost" - čili žádné prokazování vzdělání a nic podobného. Jediný kdo mě omezuje je fin. úřad, který po mě chce daně . Já dohodu s majiteli podepisuji, ale spíš jako svoji ochranu - podepisují mi, že zvíře je zdravé, feny nejsou březí a pod. Taky se zavazují uhradit škody, které by potencionálně mohl pes způsobit (někdy přivezou psa- pěkného magora), i když se pochopitelně snažím riziko všech škod minimalizovat. Ještě se mi nestalo, že bych po majiteli nějakou náhradu škod požadovala (roztrhané deky a pod. vůbec nepočítám, to jsou prostě provozní náklady) . Vždycky mi MUSÍ uvést tel. číslo, na kterém budou k zastižení, pokud jedou do zahraničí tak tel. na nějakého příbuzného, nebo někoho komu prostě mám dát zprávu v případě, že by pes onemocněl, utekl a pod. Taky jsem to bohudík nemusela využít .
Ale to jsou všechno věci, které chci já po majitelích. Z hlediska zákona není nic, co by mohli chtít oni po mě. Pochopitelně si berou vizitky s tel. číslem, volají z dovolené, někteří si přejí abych jim denně posílala sms a pod. Spousta lidí se jezdí nezávazně podívat a seznámit se dřív, než mi sem psa dají a myslím, že je to tak dobře.

Anka
A mimochodom aký doklad dostanem pri zaplatení za pobyt?
Klasický doklad o příjmu (zaplacení)
ako to v hoteloch funguje.
Majitel si určí, zda chce umístit psa v bytě, nebo v kotci (rozdíl je v ceně, v bytě je pochopitelně dražší). Vysvětlí mi zvyky psa (v kolik hodin žere,kolikrát denně ho venčí a pod), tomu se snažím přizpůsobit, aby stres pro psa byl co nejmenší. Kotcové psy zavřu do kotce a podle harmonogramu vypouštím do výběhů, nebo chodí na vycházky. Bytové ze začátku zavírám do klecí, nebo do samostatných místností - mám k dispozici dvě místnosti přímo pro hot. psy. Pokud se sžijí s mojí smečkou a jsou bezproblémoví tak je nechávám i volně po bytě.

west
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:30
- Nahlásit

No vidíte, tak mě napadá že jako majitel psa bych měla mít ošetřeno a někde napsáno co za zaplacené peníze můj pes dostane, kde bude ubytovaný, jak se bude venčit atd a asi by ty hotely měly mít i nějaký dodatek proti třeba úrazům v době ubytování, nedej bůh proti ztrátě nebo útěku.

I když to není nikde ošetřeno tak by se o to měl zajímat každý majitel když už psa odloží do hotelu. Mělo by tam oboustranné krytí jak píše Biluška.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:32
- Nahlásit

west
Co já vím,tak hodně hotelů haždého pejska v rámci smlouvy pojistí. A ve smlouvě bývá napsané,čeho všeho se smlouva (platba) týká,takže ono to většinou oboustranně udělané je. Je dost možné,že i majitel psa dostane "odškodnění" od pojišťovny,ale to je v tomhle případě na prd,že

west
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:38
- Nahlásit

jana33
no já právě nevím, protože jsem svýho psa do hotelu nikdy nedávala ale možná to bude v plánu pokud nám nevyjde hlídání přes dovolenou.
A kdovíjaký odškodnění ti psa nevrátí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:43
- Nahlásit

jana33
Co já vím,tak hodně hotelů haždého pejska v rámci smlouvy pojistí.
Původně jsem měla v plánu hotelové psy pojistit. Mělo se to týkat smrti psa, úrazu, neplánovaného nakrytí a pod. Pojistné se vyšplhalo do tisíců takže nic takového nedělám a dost pochybuju, že jiný hotel ano. Asi nikdo by si ke mně psa nedal, kdybych po něm požadovala na den 1246,- Kč, aby to pokrylo i pojistku . Mám je pojištěné pouze proti škodě, kterou způsobí třetí osobě - např. kdyby hotelový pes utekl a u sousedů roztrhal ovci. Pokud tu ovci roztrhá mě, mám smůlu, pojišťovna to neplatí.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:49
- Nahlásit

Biluška
No já teď hodně projížděla stránky různých hotelů (chceme si taky jeden zřídit,tak abych byla v obraze) a hodně jich tam právě má,že je pes během pobytu pojištěn. Ale je dost možné,že to je proti škodě třetí osobě,jak píšeš ty,až tak do hloubky jsem po tom nepátrala.
Mimichodem,kromě ohlášení a povolení na veterinární správě není potřeba nějaký další povolení?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 14:16
- Nahlásit

jana33
Není třeba vůbec žádné ohlašování vet. správě. Jenom živnostenský list a všechny ostatní věci ohledně podnikání (sociální a zdravotní pojištění a pod).

Bela
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:23
- Nahlásit

Biluška
len tak pre zaujimavost, ako je formulovany predmet podnikania v ZL?

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 15:39
- Nahlásit

Biluška
Faaakt? Tak to jsem myslela,že to na veterinárku aspoń musíš ohlásit,no tak jedině dobře

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 16:00
- Nahlásit

Bela
len tak pre zaujimavost, ako je formulovany predmet podnikania v ZL?
Chov domácích a zoologických zvířat a poskytování souvisejících služeb - takto je to napsané v ŽL. V žádosti o ŽL to bylo rozepsané víc, ale to už si nepamatuju. Paní na živnosťáku mi to přímo nadiktovala z nějakého jejich sborníku, byl tam vypsaný hotel, úpravy psů, výcvik, skládání zkoušek z výkonu, chov psů atd.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 17:14
- Nahlásit

Samozřejmě je možé, že nějaký pejsek může utéct, záleží tedy na tom, jakým způsobem jsou psi ubytováni. Každopádně psi v cizím prostředí dokážou dělat divy nám se toto stalo jednou, kdy jsme psa hledali dva dny, byl o ulici dál. Týden po tom, co jsme psa vrátili, majitelce utekl a nadobro, byl to útulkový pes, kterého měla snad jen měsíc a stále jí utíkal. Teď má dvě feny, které se jen tak promenádují po ulici, a protože bydlí kousek od nás, občas si štípnou do Aši, ale to už jsme vcelku zvyklé. Jednou nám někdo otevřel branku, když byli psi na zahradě, a tři utekli, to jsme tehdy udělali vyloženě hledací komando a do půl hoďky byli všichni doma, majitelé to ani nevěděli. Schválnosti se dějí.
Dost často se stává, že máme na delší hlídání psa, dozví se o tom vzdálená rodina, a pro psa si přijedou, že si jej půjčí aspoň na procházku. V tom případě pokud ty lidi známe již z dřívějška, voláme majiteli psa o povolení, a pokud jsme je nikdy neviděli, pošleme je pryč, bohužel, nedovolíme si dát psa do ruky cizímu.

mrenka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 11:05
- Nahlásit

Biluška
Chcela by som velmi pekne poprosit o zaslanie vzoru zmluvy, ktoru davate podpisovat. Otvaram si svoj psi hotel a rada by som mala nieco podobne. Vopred moc dakujem, email je mrenka@atlas.sk

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 11:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Ludia moji. Mam kamaratku z chocholnej a ociteho svedka. Ze vraj psov utieklo niekolko (vratane ich vlastneho psa). Kedze v blizkosti je zeleznicna trat, tak psi vybehli na nu. Ze vraj ich uslo cca 5. Vraj zachvilu isiel vlak a pani, co sa o psov stara o chvilu sla s vrecom ku kolajam a niesla ho plne spat. Nejakeho z nich zrazil vlak Niekolkych sa podarilo chytit. Kolko ich skoncilo pod kolajami sa zrejme nedozvie nik... Resp. nemuseli byt zrazeni, stacilo, aby sa do nich pustil ich pes...

aren
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 11:52
- Nahlásit

pigie
Sila

pavlikovav
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:30
- Nahlásit

prepáčte, že sa miešam do debaty ale nemohla mi ujsť poznámka od pigie o tom, že má kamarátku v chocholnej a očitého svedka o udalosti ktorá sa táka mojej fenky pudlíka Mollynky ttp://www.psiadusa.ic.cz/forum/viewtopic.php?p=14 25#1425 ak by sa nasiel očitý svedok čo by mi pomohol vyriešiť spor s rodinou Ružičkových prosím ozvite sa mi na moje mobilové číslo alebo na mail. Neprestanem Mollynku hľadať pokial sa nenajde ona alebo jej teličko. Veľmi pekne Vám všetkým vopred Ďakujem za akúkpľvek informáciu, ktorá by ma posunula o niečo v pred

pavlikovav
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:35
- Nahlásit

pigie ahoj, neviem ako to tu presne funguje ale ma vystrasil tvoj prispevok o tej kamaratke z chocholnej. Som majitelka stratenej Mollynky a momentalne neviem ci hladam ducha alebo millynka zije.Ak by si ma mohla nakontaktovat na tu tvoju kamaratku chytam sa kazdej slamky len aby som Mollynku. Oslovila som trenciansko, trenciansky pardon, rozvesala pragaty, televiziu a ani naznak ze by niekto Molly videl. Potrebujem pocut od ociteho svedka co sa v ted dany den stalo. Moje cislo je 0903/217 286 alebo vepa@vepa.sk.Akakolvek informacia ma cenu zlata. Vopred ďakujem
Pavlíková Veronika

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:41
- Nahlásit

pavlikovav
Pokud se Molly nenajde do začátku školy tak Vám doporučuju kontaktovat základní školy v okolí a zapojit do pátrání děti. Bývají velmi všímavé a většinou vidí víc než dospělí. Přeju vám hodně štěstí.

mrenka
Omlouvám se za zpoždění, tu smlouvu pošlu. Řešila jsem teď dost velké problémy s vlastními psi a musím dohnat práci, co mezitím stála. Hned jak budu mít chvilku tak tu smlouvu naskenuju, nebo přepíšu a pošlu.

slony
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 15:05
- Nahlásit

obecne sa divim kazdemu zakaznikovi psieho hotela, ktory tam necha psa bez seriozneho vymedzenia sluzby ... co sa riesi napr. Vseobecnym podmienkami, tvoriacimi prilohu danoveho dokladu .

Biluška
Z hlediska zákona není nic, co by mohli chtít oni po mě.
dovolim si tvrdit, ze v pripade ze by doslo na lamanie chleba, tak by doslo na Obciansky zakonik , cast VII. , kapitola 10 tj. uschova veci ...
§751 - Použije-li schovatel převzatou věc, umožní-li její použití jinému, dá-li ji bez svolení složitele nebo bez nezbytné potřeby někomu jinému do úschovy, anebo je-li v prodlení s jejím vrácením, odpovídá i za náhodnou škodu, ledaže by tato škoda postihla uschovanou věc i jinak.

na druhej strane ... ovcu by si si uplatnila na majitelovi psa
§752 - Složitel je povinen, není-li účastníky dohodnuto jinak, nahradit schovateli škodu vzniklou mu úschovou, jakož i náklad, který schovatel na věc vynaložil pro splnění své povinnosti.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 18:21
- Nahlásit

pavlikovav
Bohuzial, som s nou vo velmi slabom kontakte, len cez icq, a byva napojena malo. Ale necham jej odkaz. Blizsie info poslem na mail.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:44
- Nahlásit

Biluška
A mohla bych taky poprosit? Zatím teda sháníme barák,ale informací není nikdy dost andras@centrum.cz
Máte webovky?

pavlikovav
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:44
- Nahlásit

stále hľadám prípadných očitých svedkov ohľadom zatiaľ nepodloženej informácie kol mojej fenky Mollynky, ktorá vraj zo psieho hotela ušla a bola zrazená vlakom na trati, ktorá sa nachádza blýzko hotela Akékoľvek informácie prosím priamo na mňa sl. Pavlíková vepa@vepa.sk

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:32
- Nahlásit

pavlikovav
nekontaktoval ta nikto? Kamaratka si pytala na teba cislo, ale neboli sme spolu, tak neviem, ci sa nakontaktovali na teba.

pavlikovav
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 09:35
- Nahlásit

pigie
nenakontaktovala sa na mna ani nik iny co ma dost mrzi a cez mail som ti nechala vsetky kontakty na mna i co sa tyka mailu vepa@vepa.sk

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání