| Autor |
Zpráva |
fosilia
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:23
- Nahlásit
Jorkaamalka preco menit. Napuciavanie granule zalezi od pouzitej technologie vyroby a pouzitych surovin. Niektore napucia hrozne ine malo a dalsie vobec. Ak je to problem tak zmen. Treba si vsak uvedomit ze granule su aj dentalne a ked budes ich neustale navlhcovat mokrou stravou musis sa venovat samostatne zubom. Pred nedavnom bola zverejnena sprava ze by sa psom mali cistit zuby dva krat za den.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:33
- Nahlásit
fosilia
Fatdog a preco toto krmivo, potrebujes krmivo na eliminancnu dietu?
no protoze s nim jiz nejakou dobu krmim, meli jsme docela zazivaci problemy a jedine, co psisko sneslo byla Eukanuba intestinal diet jenze to blo jen tak aby mel pocit, ze neco ji...vaha sla strasne dolu......sedel mu jeste holisticky EP, ale ten se zrovna prestal dovazet, takz jsemhledal nahradu a bylo mne receno, z ANF by snad melo byt dobre aspon v tom, ze udajne vyrobna je vlastne naproti drubezarskeho komplexu, takze je predpoklad, ze pomlete mrtvolky jsou aspon cerstve....vyzkousel jsem a sedelo....sedi dodnes...snazil jsem se nekolikrat prejit na neprumyslova krmiva, ale pes je v byte a vzdy to doprovazi silne prujmy...nejúravdepodobnejsi diagnoza bude nejaka insuficience pankreatu , ale nehodlám to po mých zkušenostech s vet duiagnostikovat do nekonečna aotravovat psa a vystavovat ho riziku pri narkoze apod, kdyz jsem presvedcen o "kvalitach" vete.
No a nyni nevim, badam...rozhodne reaguje hodne spatne na tuky......snese třeba kureci prsa, ale se stehen se automaticky po.....a tak nevím, jestli ho na tom nechat nebo zkusit zase ten EP, kdyz mu sedel.....
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:36
- Nahlásit
fosilia
Jasně, o zuby se staráme, snáší to výborně. To víš, že by pro mě bylo lepší nasypat granule do misky tak jak jsou a hezky papej, jenže to u nás nefunguje. Suché je jíst nebude a když, tak jen po pár granulkách ( 5 - 10 ) aby neumřela hlady.
Jinak - chci změnit granule, poraď prosím co vyzkoušet. Mám jak jsem psala naháčka a tak mi jde především o dobrou kondici ( na těle je vidět každý sval ), zdravou kůži ( problémy byly při krmení ANF - mokvající vřídky ) a srst. Nečekám že mi napíšeš ty a ty granule kup, to jsou ty pravé, ale zkus mi jich pár vypsat, abych věděla s čím začít testovat. Ty Green Fish tedy zavrhuješ úplně ? Dobrá, tak kudy se vydat ???
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:53
- Nahlásit
Fatdog preco menit ked psikovi vyhovuje. Ked si pozries zlozenie mas tam len morku a jacmen teda proteiny ktore maju nizky mozny alergen. U tvojho psa vsak moze ist aj o iny problem a pankreas je len dalsim prejavom vacsinou jeho podrazdenie vdaka obilovinam ako je psenica ci kukurica. Ale to je bez vysetreni takto uvazovat je blbost.
Ak teda sedi ANF tak ak robit zmenu tak opat nejake hypoalergenne krmivo a trochu byt opatrny pri holistike zvlast pri bylinkach. Ak nebudu robit problemy...
GreenFish ja ich nezavrhujem. Ked nieco kritizujem neznamena ze je to zle. Na hodnotenie krmiva potrebujes par melonov a potom mozes dat rezultat.
Napis mi radsej zoznam hypoalergennych krmiv ktore maju aj ryby a su v Cechach pre teba mozne zohnat. Z nich sa da urobit nejaky vyber takto nechecem tu robit nejaku dalsiu reklamu krmivam. Alebo si kup lososovy cisty olej a ten davkuj ku strave.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 23:10
- Nahlásit
fosilia
Můžeš mi prosím napsat na mail ? Tvůj tu nikde nevidím.
3829.jork@seznam.cz
S tím seznamem hypoalergenních krmiv které obsahují rybu jsi mě dostal )) Bez mučení se přiznám, že granule kupuji na doporučení jiných chovatelů. Etikety bych ráda sledovala, jenže mě to moc neřekne. Budu se muset v tomhle začít vzdělávat, netušila jsem že je to taková věda. Neznám správné poměry vitamínů, stop. prvků, živin atd. Paní, která se zabývá potr. doplňky pro psy, kočky, koně a tady v ČR je dosti známá mi vyjmenovala tři značky granulí které jsou podle ni O.K. Jako jedničku jmenovala ANF, pak Nutrience a nakonec NutraNugets ( nevím jak se to píše ) ANF jsme krmili 6 měsíců a byly ty problémy s kůží. Tak už fakt nevím kam sáhnout. Pokud mi něco poradíš třeba na ten mail, budu moc vděčná.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 23:23
- Nahlásit
Ako jednicku menovala ako dilerka krmiva alebo ako odbornicka. lebo sedi mi len prva alternativa.
Nutrience ok tak skus prave toto krmivo s oznacenim Derma
Nutra Nuggets momentalne ho maju viaceri velmi radi.
URL
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 23:51
- Nahlásit
Možná je i dealerka, já nevím. Jak jsi to myslel s těma Nutra Nuggets ? Jako že jsou oblíbené ?
Když dám vedle sebe Nutrience a Green Fish, po kterých bys sáhnul ?
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 23:58
- Nahlásit
Vies anglicky? Klikni na url
Nutrience Derma.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 23:58
- Nahlásit
Tohle píší u Nutrience Derma :
Jehněčí maso, sladová rýže, mletá kukuřice, rýžové otruby, sójový olej (konzervovaný směsí tokoferolů a kyseliny citrónové), lněná semínka, kvasnicová kultura, jehněčí aroma, lecitin, sůl, chlorid draselný, propionát vápenatý (konzervační prostředek), sušený fermentační výtažek ze Saccharomyces cerevisiae, sušená chaluha, sušený zázvor, sušený karob, sušený fenykl, sušená pískavice řecké seno, sušená rozmarýna, sušená kurkuma, sušený kajenský pepř, výtažek z rozmarýny, sušený rozpustný fermentační produkt z kukuřice, výtažek z juky schidigery, proteinát železa, síran železnatý, komplex methioninu zinku, oxid zinečnatý, selenit sodný, doplněk vitamínu E, doplněk vitamínu B12, proteinát mědi, síran měďnatý, proteinát manganu, oxid manganatý, kyselina listová, niacin, pantotenát vápenatý, acetát vitamínu A, riboflavin, hydrochlorid pyridoxinu, mononitrát tiaminu, biotin, komplex menadionu a hydrosiřičitanu sodného (zdroj aktivity vitamínu K), jodičnan vápenatý, doplněk vitamínu D3.
Je tam něco co se ti nezdá, nelíbí ?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:00
- Nahlásit
No, to právě neumím, bohužel ((
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:06
- Nahlásit
Ještě jsem našla tohle :
Procento bílkovin: 21.00 %
Procento tuku: 12.50 %
Druh obilniny:
Zdroj živočišných bílkovin: jehně
Zdroj minerálních látek: anorganický, chelátová forma stopových prvků
Způsob konzervace: směs tokoferolů
Věková kategorie: dospělý pes - běžná zátěž, vyšší zátěž, březí a kolící feny, štěňata, senioři i psi s nadváhou
Suroviny: jehněčí maso, hnědá rýže, kanolový olej, (druh řepky), lněné semínko, moučka z vojtěšky, slunečnicový olej, jehněčí, lecitin, etrakt z rozmarýnu, extrakt ze šalvěje, sušený produkt z fermentace Enterecoccus faecium, sušený produkt fementace Lactobaccilus acidophilus, Apergillus oryzae, Bacillus subtilis, kořen čekanky (inulin), rozpustné látky z fermentace Saccharomyces cerevisiae, extrakt z Yucca schidigera, ß-karoten, sušená papája, sušený ananas, vitamíny a minerály
Záv. dekl. znaky: vlhkost 10%, N-látky min. 215g/kg, tuk min. 125g/kg, vláknina max.40g/kg
Další: Ca 14g/kg, P 10g/kg, vit E 160I.U./kg, Omega 6 3.55%, Omega 3 0.75%, pH 6.0
Je to CANIDAE Lamb and Rice
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:11 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Ano uz som to prebehol na ich strankach.
Nelibi se mi zlozenie. Co to je zase za basnicky preklad.
Lamb meal, ground rice, rice bran, canola oil (preserved with mixed tocopherols and citric acid), flaxseed meal, yeast culture, liver digest, lecithin, salt, potassium chloride, calcium propionate (preservative), yeast extract, dried kelp, dried ginger, dried carob, dried fennel, dried fenugreek, dried rosemary, dried turmeric, dried cayenne, rosemary extract, yucca schidigera extract, ascorbic acid (vitamin C), iron proteinate, ferrous sulfate, zinc methionine complex, zinc oxide, sodium selenite, vitamin E supplement, vitamin B12 supplement, copper proteinate, copper sulfate, manganese proteinate, manganous oxide, folic acid, niacin, calcium pantothenate, vitamin A acetate, riboflavin, pyridoxine hydrochloride, thiamine mononitrate, biotin, menadione sodium bisulfite complex (source of vitamin K activity), calcium iodate, vitamin D3 supplement.
Zdroj: http://www.nutrience.com/english/dog/d-7063_derma_ 3kg_small.html
Ved kukurica tam ziadna nemoze byt. Aky sojovy olej? Ja tam vidim repkovy olej.
Tak ako je to vlastne mas originalny obal alebo si to niekde opisala.
Skoda ze nevies anglicky lebo o repkovom ci sojovom oleji v krmive sa vedie neustale polemika ze su pre psov aj nebezpecne.
Tu je link: URL
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:16
- Nahlásit
fosilia
Opsala jsem to z propag. materiálu obchodu Můj pes.
Já už fakt nevím !!!!! Něco přece musí být aspoň blížící se kvalitě !!! Něco přece jíst musí !!!
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:19 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Ale ved v originalnom zlozeni je to v poriadku.
Vsimni si ako su podobne tie krmiva Canidae ci Nutrience.
Vyskusaj si radsej Canidae a po 3-4 tyzdnov uvidis prvy vysledok.
Canidae nepouziva repkovy olej ale slnecnicovy olej.
Repkovy alebo kanadsky olej ci sojovy olej moze u psov vyvolat zdravotne problemy. Viac v tom clanku co som uviedol.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:31
- Nahlásit
O.K. jeden z nich vyzkouším. Ještě mi poraď čeho si mám všímat, na co dát pozor, co může být varovný signál.
Ještě prosím jeden dotaz :
Biotin H5
biotinový přípravek (5 mg vit. H / 1 tbl.) k dosažení prvotřídního osrstění a optimální pigmentace u výstavních jedinců, k zabránění padání srsti u březích a kojících fen, zvláště vhodný pro jedince extrémně dlouhosrsté a tam, kde jsou kožní problémy a potíže s osrstěním. Bílou srst nebarví. Trvalé podávání zabraňuje plstnatění srsti a usnadňuje česání, předchází kožním potížím. Dávky: 1 tbl. na 10 kg těl. hmot. denně. V případě potřeby je možno tuto dávku na dobu 6 týd. zdvojnásobit.
Chci ji ho dávat na růst srsti ( trochu ji vypadává ) a na zlepšení stavu kůže. Může se biotin podávat dlouhodobě ? Nebude ho moc, když je obsažený i ve většině krmiv ? Nedá se předávkovat ?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:33
- Nahlásit
fosilia
Canidae nepouziva repkovy olej ale slnecnicovy olej.
Repkovy alebo kanadsky olej ci sojovy olej moze u psov vyvolat zdravotne problemy. Viac v tom clanku co som uviedol.
...... takže zkusit raději Canidae.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:40 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Maso, maso a este raz maso. Biotin B7 casto uvadzany ako vitamin H je vitamin rozpustny vo vode a syntetizuje si ho pes vdaka crevnym bakteriam. Preto je vhodne davat psovi vajecny zltok nie bielok pokial ho podavas v surovom stave. Pecienku alebo ladviny. Nepotrebujes tablety.
Nie predavkovanie nehrozi. Pes si syntezu riadi sam.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:42 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Ano trochu si ma poplietla tym zlozenim co si uviedla. Trochu to maju popletene.
Takze cisto moj nazor jednoznacne co si uviedla doporucujem Canidae a teraz uz nechaj prehovorit aj psa lebo tolko budeme pisat o plusoch a negativach krmiva az nakoniec pes odmietne vsetko co spomenieme.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:48
- Nahlásit
fosilia
Jasně, díky a dobrou noc )
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 00:51
- Nahlásit
Nie je za čo. Napíš neskôr či sme mali štastie pri vybere.
Dobru noc.
|
mmarcela
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:17
- Nahlásit
fosilia
Díky za odpověď - se mi to nezdálo ...... omlouvám se, ale tenhle server moc nenavštěvuju, takže se musím líp podívat po ostatních zajímavých info. S Canidae mám velmi dobrou zkušenost, tak mě celkem zajímal názor člověka, který o tom "něco ví" ..... ale samozřejmě maso je maso =o)
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:39
- Nahlásit
fosilia
prosím Tě a které EP by jsi mi doporucil, pokud bych chtel menit...ono kdyz mel ten EP, tak to bylo jeste vice mnohem viice nesrovnatelne vice v poho to zazivani .....predtim jsme meli ten holistic, ale jednou jsme meli EP jehnecoi a u tojo zacaly problemy jeho prave....bud to byla nejaka spatna varka nebo to vubec nebylo tim EP, tezko rict ... navic na EP jsem mel dobrej kontakt...suprrr cena byla ))
|