Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / granule - malé plemeno
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 22:09 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

Omlouvám se za téma které zde již bylo nesčetněkrát. A dokonce jsem se snažila najít starší diskuse které by mi můj problém vyřešily, ale nenašla jsem přesně to co jsem chtěla.
Vývoj našich granulí byl následujícící - Acana, eukanuba, Royal Canin - malá plemena, jenže teď mám pocit že mu přestává chutnat. Bellisek není popelnice spíš mu musím jídlo nutit a jakmile nemá hlad už nesní ani sousto. U royalu si nemůžu stěžovat - hezká srst, energie, bobky fajn jen mu už asi nechutnají tak jak dřív. Má rád jehněčí zaujaly mě granule od Calibry Lamb and Rice jenže jsou pro všechny psy bez ohledu na velikost plemene a také si nejsem jistá, zda Calibra není o úroveň níž než Royal. Dále mě zaujal Nutram od Candy a EaglePack. Proším proším mohli byste mi zopakovat premiovky a superprémiovky nebo mě aspoň nasměrovat? kuji

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 22:54
- Nahlásit

Eagle pack je superpremiovka a myslím že Nutram taky...ale EP vím jistě...

fatdog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:02
- Nahlásit

kiwikik
většinou je dobré vybírat krmivo podle toho, co je kvalitní a ne podle toho, co psovi chutná a po čem neumírá...RC zrovna kvalitní není, jsou to vyhozené peníze

kiwikik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:16
- Nahlásit

fatdog
Například u Eukanuby mi bylo opravdu prdlajs platné že je kvalitní když se jí pak ani nedotkl.
jo teď koukám že Eagle Pack Lamb and Rice padá protože obsahuje mrkev na kterou je náš miláček alergický. jsem si sestavila body:
super nebo prémiovka
dobré reference od chovatelů
neobsahující mrkev
k dostaní ( nemyslím v každém zveráku ale aspoň v jednom brněnském)
aby chutnaly - což zjistím až koupím nebo budu mít štígro a vydyndám si u vyvolených značek vzorky.

fatdog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:20
- Nahlásit

a což takhle negranulovaná strava...tedy normální...ta nechutná?

fatdog
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:22
- Nahlásit

kiwikik
mmch
upřednostnil bych určitě kvylitu před chutí, on většinou holt pes není sebevrah a než by umřel hlady, tak žrát bude

kiwikik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:26
- Nahlásit

fatdog
na vaření bych si netroufla párkrát se mi poblil i z obyčejného kuřete bez kůže, jindy v pohodě.
Raději bych skloubila obojí proto se ptám.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2007 23:47
- Nahlásit

kiwikik
na vaření bych si netroufla
já tay ne tak dávám syrový..myslím že chutná víc jak granule,ale naše čuba žere i Eagle s chutí
a souhlasím s fatdogem..taky sem vybrala dle mého názoru a rad kvalitu a děj se vůle páně(fatdogova:?)....

fatdog
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 00:00
- Nahlásit

sarax
(fatdogova:?).
slobíš...takový jasný věci zpochybňovat

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 00:10
- Nahlásit

fatdog

kiwikik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 10:12 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

sarax
syrový mi nežere
Tak zatím se mi líbí : Nutram - Lamb and rice - jen nevím jestli nebudou ty granule moc velké, na to by byli dobré Mini- bite adult dog - pro malá plemena ( malé kousky granulí) jenže to není zase jehněčí, což by nevadilo kdyby chutnalo.
a dále Eagle Pack Natural - jen je mi divné, že je vhodné i pro štěňata, já doteď žila v tom, že by se to mělo rozlišovat dle věku, páč štěně ve vývoji potřebuje jiné množství živin než dospělý hotový pes.
Zatím vede Eagle protože obsahuje (údajně?) i maso nejen moučku jako je to u Nutramu.

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 10:44 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

kiwikik
Zkus se podívat na Advance, většína mých kamarádek, co maj jorky, čivavy apod. krmí tímhle krmivem a jsou moc spokojené.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 13:32
- Nahlásit

ještě přemášlím o ANF Lamb and rice - ve složení nemají napsanou žádnou jehněčí moučku jen čisté jehněčí
oki tak dle mého měřítka čisté maso je lepší než moučka odpadá Nutram
a favorité jsou:
EaglePack Natural
Anf Lamb and rice
Advance Lamb and rice
Pes je v normální zátěži, za den min. hodinu venku většinou více, chystáme se trénovat agility takže zátěž bude vyšší. Potřebovala bych aby granule nebyly obrovské aby se mu hezky jedly.Zítra navštívíme nějaký zverimex a vydyndáme vzorečky.

fosilia
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 23:17 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Adult Lamb Meal & Rice Formula zda sa že niekto potrebuje ist k ocnemu. Ono totiz basnici na ceskych strankach opravuju texty a potom hura do predaja. Co na tom ze klameme ved to je dnesny trend.
Zlozenie:
Chicken Meal, Lamb Meal, Brewers Rice, Whole Ground Corn, Whole Ground
Krasna jahnacia mucka len dobre nechapem co tam robi kuracia mucka.
Samostudium je tu: http://www.anf.com/canine.asp

Advance Lamb and rice - Speciálně vyvinuté krmivo pro dospělé psy všech plemen. Fakt dobree nie je nad kvalitne univerzalne krmivo. Dehydratované drůbeží proteiny hmm fakt tak toto musi byt najvyssia spanielska kvalita. Lepsie uz nie je v ponuke?

Eagle Pack je zo spominanych krmiv najlepsi momentalne sa vsak preveruje ci neobsahuje klbovu podporu z Ciny.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 00:05
- Nahlásit

fosilia
prosím zhodnotit tohle:
http://www.anf.com/canine12.asp
má angličtina není dost dobrá na to, abych si to troufl hodnotit sám.....dík moc

kiwikik
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 09:00
- Nahlásit

"Kompletní krmivo určené pro štěňata velkých a obřích plemen a pro psy s citlivým trávícím traktem."
trošku mě to zaráží, nepotřebuju granule rozzařené úplně podle plemen ( granule pro jorky, čivavy, retrívry) ale aby štěně obra jedlo to stejné jako dospělý malý pes? jinak se mi tyto granule líbí.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 11:09
- Nahlásit

kiwikik

ale aby štěně obra jedlo to stejné jako dospělý malý pes?
já myslím, že v podstatě klidně, pokud je to navíc zgranulováno.....ono se z toho dělá moc věda totiž a my lidi pak jsme z toho zblblí a věříme kecům o vyvážené stravě apod.....ber to tak, že když budeš psa krmit masem a jinou přiozenou stravou, tak mu v podstatě budeš dávat to samý....pomíjím tedy velikost kusů nebo kostí apod....
nepotřebuju granule rozzařené úplně podle plemen
) myslím, že to potřebují leda ti výrobci kvůli marketingu

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:09
- Nahlásit

fatdog
ber to tak, že když budeš psa krmit masem a jinou přiozenou stravou, tak mu v podstatě budeš dávat to samý
jj souhlas...rozdíl je pak v množství...
ale marketing je super..kamarádka chtěla koupit royal bo co pro boxery...tak sem se zajímala co musej mít boxiši co nemají ostatní

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:11 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

saraxak sem se zajímala co musej mít boxiši co nemají ostatní

a co si zistila? (splasteny cumak, alebo co to je?)

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:12
- Nahlásit

fosilia
co je to za afera s tymi chodrami z Ciny?

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:14
- Nahlásit

saraxBela

tak sem se zajímala co musej mít boxiši co nemají ostatní
Jen to nejlepčíííííííííí!!!

fosilia
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 22:43 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Bela: Preco afera ved vsetci dobre vedia ze glucosamine z Ciny je lacny a nekvalitny preto je vo vsetkych lacnych krmivach a bohuzial aj u superpremiovych. Vysledkom potom je ziadna absorbcia len vyplavovanie. Teraz preveruju tento produkt koli dalsim latkam v nom. Je podozrenie ze aj Eagle Pack pouziva nekvalitny glukosamin. Momentalne vsak je hlavnou temou stale sud so spolocnostou, ktora predava Royal Canin vdaka nadmernemu mnozstvu vit.D3 a nasledneho poskodeniu zdravia psov.
Odskodne ktore firma ponukla bolo nizke.

Over 90%, of the imported Glucosamine comes from China. WHY? The Chinese Glucosamine is much cheaper. WHY? Because the quality is not controlled, product specifications and facility sanitation are minimal, and cGMP (current Good Manufacturing Practices) controls are not used in China which by our laws must be used here.

Tu je link ako obhajuju Taurin a Glukosamin na svojich strankach. To akoze preto ho maju z Ciny lebo aj ludia ho konzumuju a ani nevedia ze je z Ciny. Asi je velmi kvalitny...
Este ze tu mame dobrych novinarov co vrtaju vsade.
Potom musia konecne aj vyrobcovia povedat pravdu i ked neradi.

Odstavec background.

URL

A po tejto vete je to jasne.

We know the word China is not welcomed by pet owners, so why are we even mentioning it? Because pet owners are scared and want the truth.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 23:49
- Nahlásit

fosilia
Ahoj, můžu znát tvůj názor na granule Green Fish ? Nevím jestli je znáš, u nás distribuce zatím není, pouze na Slovensku. Hodně lidí si ho moc chválí a jezdí pro ně tam. Cena je někde kolem 200 slov. korun za kg, což se mi zdá hodně. Prý po nich úžasně roste srtst a psům chutná. Moc se ve složení nevyznám, proto bych ráda znala tvůj názor na ně. Vážně o nich uvažuju. Teď krmím FirstMate pro štěňata. Děkuji za názor )

fosilia
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 08:40 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

Green Fish tak ok rozoberme si trochu toto talianske krmivo.
Najskor zacnem marktingom. Reklama sa postavila na televizii ATV teda reklamna Tv kde postupne v niekolkych blokoch slovensky dovozca predstavil toto krmivo. Co sa mi na tom nepacilo bolo to ze urobili z veterinarov blbeckov lebo nikto nevedel co ten moj pes ma za chorobu a vsetky popisane problemy jednoznacne naznacovali na proteinovu alergiu.A zrazu sme nasli krmivo Green Fish a bolo po problemoch.

Kto koho kopiruje?

FORZA 10 najznamejsie a u veterinarov dobre hodnotene veterinarne talianske krmivo. Vyrabane do roku 2006 vo fabrike Novafoods.

Green Fish len nahodne pouzil ich farby a grafiku cim sa na pulte dost podobaju. Zlozenim sa zahadne podoba mixom na produkty Forza 10 a Trainer Fitness. Vyber surovin je vsak dost slaby. Tu je zlozenie:

Obilniny (z toho min.10%ryže) , ryby a vedľajšie produkty z nich , výťažky z rastlinných bielkovín, rastlinné oleje a tuky , liečivé rastliny ( Artyčok, Rozmarín lekársky , Ostropestec mariánsky , kvasnice , minerálne látky a vitamíny , konzervované Vitamínom E.
Davkovanie je dost vysoke pre velke plemena: 50kg/740g

Teda zhrniem: Premiove krmivo so slabym zlozenim nepresne definovanym bez garancie podielu surovin. Vysoke davky z nevyhodnuju naklad krmnej davky na den.
Slovo obiloviny v hypoalergennom krmive v texte nema co robit.
Pochvalu moze dostat za holistiku a zvlast za bylinku Sylibum marianske.
Cena produktu na pulte odhadujem tak na 60,-korun/kg.
Ak kupujete drahsie preplacate ho lebo jeho koeficien v krmnej davke vam dalej navysuje cenu.

Konzervy tak to je krasny text: ryby a vedlajsie produkty z nich.
Kvalitne konzervy musia mat na zaciatku presne definovany druh masa a jeho podiel. Uz sme na inom fore rozoberali kvalitne konzervy na Slovensku.
Uvediem len priklad kvalitu hladajte v produktoch Almo Nature,Schesir, Timberwolf a New Zealandia.
www.4labky.sk, www.zvieratka.sk, www.zooplus.de

Precitaj si stranky http://www.greenfish.it/ a pochopis ze na talianskom trhu su ine a omnoho kvalitnejsie produkty aj hypoalergenne a holisticke ako je tento produkt.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 09:57
- Nahlásit

fosilia
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Proč teda po těchto granulích psi tak prospívají ? Neznám jednoho, dva nebo tři, ale minim. deset. Lepší kondice, růst srsti atd. Přece nemůžou být tak špatné. Chtěla jsem na ně přejít z First Mate. Myslíš, že FM jsou lepší ? Mám malé plemeno - naháč.

fosilia
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 18:53 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit

jorkaAmalka FM je predsa len nieco ine ale nemozes posudzovat krmivo na zaklade jedneho druhu. To mas jedno aku znacku pouzijes. Hlavne je ale aby pes zral rybu lebo nie vsetkym to vyhovuje. Kazde krmivo ktore je vyrobne len z ryb doplnene este o nejaku tu omegu6 v spravnom pomere ma vplyv na kozu a tym aj na srst. Vacsinou je to ale opticky klam. Ano pes sa leskne pekna srts ale na ukor mozneho ineho problemu. Krmis Firstmate ale upresni, predpokladam ze tiez rybu so zemiakmi alebo sa mylim.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 19:05
- Nahlásit

fosilia
fosilia
prosím zhodnotit tohle:
http://www.anf.com/canine12.asp
má angličtina není dost dobrá na to, abych si to troufl hodnotit sám.....dík moc

prosím prosím stručně hodnotit

mmarcela
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 19:33
- Nahlásit

Ahojík, s tím EP jste mě celkem vyděsili - schválně jsem ještě ráno prohlížela seznamy výrobců a produktů týkající se kauzy s melanínem (bo jak se to píše) a EP jsem tam neobjevila =o( Můžu prosím ještě dotaz na fosilia - názor na granule Canidae. Předem díky.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 21:03
- Nahlásit

fosilia
Ahoj, míchám štěněcí s dospěláckými ( fenka má 13 měsíců a potřebuji aby nabrala ) a ano, štěněcí jsou rybí a dospělácký ty s těma borůvkama ( čučoriedkama ) ) Mám teda zůstat u nich ? Nelíbí se mi na nich ale to, že nenabobtnají a nezměknou když je zaliji vodou ( míchám to lehce s konzervou ) Ona je děsnej nežravec a takhle to aspoň sní.

fosilia
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:17
- Nahlásit

mmarcela ale preco vydesili ved som pisal len o klbovej podpore a ze im to akosi dlho trvalo sa vyjadrit. Ono sa tazko nieco pise ked tym hned odradzujeme buducich klientov. Ale vdaka novinarom vieme toho viac aj co nechcu firmy zverejnovat. Ved kto z nas vedel ze nakupuju glukosamin v Cine.
Pockajme si este na dalsie vysetrenia.
EP si nedavalo vyrabat krmiva v Menu Foods tak tato afera sa ich netykala. Tu ide len cisto o zverejnenie pravdy ci je glukosamin cinsky alebo nie. Caka sa aka je kvalita. Odpoved mate na ich strankach. To je k danej teme vsetko.

Canidae ci Felidae uz som sa o nich zmienoval inde tak len strucne. V Kanade je pomerne slusne zastupenie kvalitnych krmiv vacsinou malych vyrobcov.Zoznam som tiez uz zverejnil ale pre pripadneho dovozcu su drahe. Preto ak sa nieco objavi v EU tak vacsinou cenovo pristupne krmivo kde vsetko je vyrobene z mucok o ktorych vyrobca nic neprezradi.
Tak ako sa da hodnotit krmivo da sa len tipovat a citat co nan na forach pisu chovatelia.
Vseobecne sa da zhodnotit ako cenovo prijatelne dobre krmivo.
Je vsak jasne ze na moznu otazku budu hlasy za ako aj proti.
Fakt sa tazko hodnoti i ked v Norimberku sa dost chvalili. Na forach vsak Kanadania chvalia krmivo Innova bohuzial nechcu predavat do EU.URL
Odpoved od Veroniky Moreno z Innova nich som tiez zverejnil.
Momentalne to naj co mate na trhu v Cechach zpoza oceanu je Timberwolf Organics. Fakt svetla vynimka z krmiv este z prijatelnou cenou. Myslim ze pre CSV priam idealne zvlast ked vo svojich genoch ma viac vlka a ma problemy s travenim klasickych granul.URL
Niektori psy vsak mozu zas naopak pri prechode nan hnackovat.

Fatdog a preco toto krmivo, potrebujes krmivo na eliminancnu dietu? Zlozenie ok morcacia mucka a uhlohydrat jacmen. Podobne krmivo mala Animonda. A bola dobra. Vycitky su na velkost granul pre velke plemena inac sa da strucne hodnotit ako dobre.
Jedine to chce otazku na vyrobcu co znamena toto: Vitamin E 89.57 mg/kg
Teda cim konzervuju ked je tak malo alfa-tokoferolu. Vlastne ani to nie je uvedene.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání