Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Trapné, ale už prosím naposled.......
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2007 23:20
- Nahlásit

Prosím poraďte, co by jste zvolili vy, a proč???? Já už mám tolik názoru od lidí z těchto různých stránek, že mi jde hlava kolem. Každý totiž říká něco jiného. Teda ty lidi kdyby se sešli tak by se servaly. Takže nyní potřebuji vybrat jedno krmení, protože mám k dispozici všechna.

http://www.novafoods.cz/produkty_tr_pro.html

Trainer Daily Mini
----------------

Kompletní krmivo sestavené pro potřeby dospělého psa malých plemen ( hmotnost dospělého psa do 10kg ). Vysoká chutnost a stravitelnost díky vysokému procentuálnímu zastoupení čerstvého kuřecího a krůtího masa. Kroketky malé velikosti a přiměřené konzistence psy snadno rozžvýkají a rádi přijímají. Vyšší obsah vitamínů skupiny B preventivně "čistí" játra.

NEOBSAHUJE BARVIVA A UMĚLÉ KONZERVANTY

SUROVINY:
Obiloviny, Maso a deriváty (čerstvé kuřecí a krůtí maso 25 %), Dužina řepy 4%, Olej a tuky, Ryba a rybí subprodukty, pivní kvasnice, vitamíny a minerální soli.
Konzervováno Vit. E.
Obsahuje kyselinu linolenovou 3,2 % a bioflavonoidy.

VITAMÍNY:
Vit. A 16200 m.j., Vit. D3 1215 m.j., Vit. E 180 mg, Měď 18mg

ANALÝZA:
Vlhkost 8%, Proteiny 26,5%, Tuky 15,5%, Vláknina 2,5%, Popelovina 5,7%,
Vápník 1,1%, Fosfor 0,95%
----------------------------------
Zde se nelíbílo u druhého odkazu které sem dám, že jsou na prvním místě obiloviny , pak maso a ještě deriváty, jinak prý toto krmení hodně používají pro malá plemena a jsou spokojení.
-----------------------
http://web.234.cz/granulegohome/good.php?goodId:78 |Trainer-Fitness-Mini-Duck-Rice-2kg

toto se mi složením zdá lepší, le je možné že když je to stejná značka Trainer, že by tam byli rozdíly ?
----------------------
http://web.234.cz/granulegohome/good.php?goodId:12 4|FirstMate-Naturally-HOLISTIC-15kg

----------------- to se mi také líbí, omlouvám se , možná nějak přeskakuji ale mám toho už plnou hlavu, chci jedno vybrat, samozřejmě to kvalitní, a ať jim to chutná a hlavně aspoň dva roky.

http://www.firstmate.cz/cz/index.php

http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=blueberrie s&np=FirstMate%20Potato%20&%20Chicken%20with%20Blu eberries&menu=menu1 ...toto mám objednáno ještě nevím také jak bude chutnat....jukněte na složení, na to že říkají že to je jedno s nejlepších krmiv, tak už nevím co si mám o tom myslet. poučné povídání je zde... http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=odborne_cl anky&np=Výživa&menu=menu6

------------------------

Třetí je toto .... http://www.belcando.cz/index.php?section=bel_fines tcroc

sice tam je na logu prémium, ale prý to je superpr. tak nevím toto žerou nyní před Hillsem.

DÍKY, KDO BUDE MÍT CHUŤ JEŠTĚ NA TOTO TÉMA !

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:15
- Nahlásit

emikami
Já prošla tím tvým stádiem, prostudovala kde co, od knížek po všechna fóra na netu a nakonec se poradila se selským rozumem a psu vařím...Ideální náhražka čestvých potravin podle mě neexistuje. A i kdyby existovala, každý organismus krmený jednou dokonalou stravou se na ní specializuje, zchoulostiví a nakonec to dojde tak daleko, že není schopen sežrat nic jiného bez zdravotních obtíží. Asi tak...

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:31
- Nahlásit

emikami
ja sa vyjadrim len k Traineru, kedze jeho rady poznam. Kupuj tie Fitness, maju lepsie zlozenie a su kvalitnejsie, nez "normalna rada". Ja tiez krmim Fitness radou, ale musim povedat, ze kacka mojmu psovi vyslovene nechutila. Je na rybacine a je jedno, ci s ryzou alebo zemiakmi, chuti mu. Tam je to uz vyslovene o chutiach Ale mat mini psa, tak tiez sa vyhnem granuliam

Venta
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:40
- Nahlásit

Meta
Já prošla tím tvým stádiem, prostudovala kde co, od knížek po všechna fóra na netu a nakonec se poradila se selským rozumem a psu vařím...
Tak já jsem na tom stejně, akorát že krmím syrovým a ne vařeným masem

emikami
Nejvíc by se mi líbí asi ten Trainer. A k tomu Firstmate - mému psovi moc nechutnal, a to ani zátěžovka, která by měla obsahovat víc masa a tuků.
A ještě k tomu hypoalergennímu krmení - přijde mi zbytečné dávat ho zdravému psu, po něm ten organismus zchoulostiví ještě víc (jak píše Meta).

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:53
- Nahlásit

Venta
My jak kdy, někdy syrovým, někdy vařeným To se spíš jen tak říká - "vařím" když se nedávají granule. Dostala mě paní učitelka ve škole, kde jsem byla s Bertem (dělat psí osvětu) na besedě a došlo i na otázku krmení. Paní učitelka se zeptala, čím že krmíme? Granule? Já na to: Ne, my granule moc nedáváme. Aha, na to paní učitelka, takže zbytkama?!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 08:05
- Nahlásit

Meta
Já prošla tím tvým stádiem, prostudovala kde co, od knížek po všechna fóra na netu a nakonec se poradila se selským rozumem a psu vařím...Ideální náhražka čestvých potravin podle mě neexistuje. A i kdyby existovala, každý organismus krmený jednou dokonalou stravou se na ní specializuje, zchoulostiví a nakonec to dojde tak daleko, že není schopen sežrat nic jiného bez zdravotních obtíží. Asi tak
Přesně tak!
Paní učitelka se zeptala, čím že krmíme? Granule? Já na to: Ne, my granule moc nedáváme. Aha, na to paní učitelka, takže zbytkama?!

Neučila náhodou přírodopis??

sněhule
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:43
- Nahlásit

Tainer můžu doporučit. "Baby maxi" krmím feňulku už rok na základě doporučení chovatelky a osvědčil se. Pejsek je v dobré kondici, má kvalitní srst, stolice je OK. Ovšem samotné jí nejedou, musím je vždy "ochutit" trochou polévky, sardinkami nebo např. trochou masové knzervy pro pejsky...

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 13:32
- Nahlásit

Zatím děkuji za odpovědi, je fakt že granule Belcando baští dobře, jsou tmavé tudíž je i stolice tmavá, a to se mi nějak nikdy nelíbilo, nevím proč, ale myslím si, že hov...nemají být černá, když nežerou černé uhlí takže to asi vypadne z našeho jídelníčku. Navíc si nejsem jistá, zda to je prémium či superpr.

Dnes jsem neodolala a otevřela sáček Trainer Fitnes adult mini, kuře,rýže, pustila se do toho zatím jen ta fena co tady tomu velí, a co žere ona musí žrát všichni ostatní, ona je nejvíce rozmazlená, tím že se do toho pustila mi docela překvapila, dříve stávkovala dost nad granulema, nebo možná jsou tyhle zrovna dle její chuti, ostatní spíše se vraceli k Belcandu, je fakt že tohle krmení se mi docela líbí, pecičky jsou takové pěkné, placaté a malé, nemám moc ráda malé kuličky či malé špuntíky, myslím si, že se to psům hůře žere, je to maličké což sice mají rády, ale kuličky no nevím, myslím že vhodnější tvar je když je to sploštělé. No a ráda bych se zeptala, co je vlastně na těchto granulích hypoalergenní???

Hypoalergenní krmivo pro dospělé psy malých plemen. Základ tvoří čerstvé kachní maso jako dominatní zdroj živočišných proteinů, rýže jako jediný zdroj sacharidůa rostlinný olej.
Velmi chutné kachní maso je zdrojem proteinů vysoké biologické hodnoty, nizkého obsahu kolagenu a tuku.
Krmivo je určeno především pro výživu hypersensitivních psů, pomáhá předcházet zánětlivým procesům kůže, způsobené nevhodnou stravou.
Čerstvé kachní maso,jako jediný zdroj lehce stravitelného živočišného proteinu.

• Rýže jako jediný zdroj karbohydrátu, velmi lehce vstřebatelného.

• Optimální poměr mastných kyselin Omega 3 a Omega 6 tlumí kožní záněty a posiluje imunitní systém.

• Vysoký obsah linolenové kyseliny (5,2%) pro zdravou kůži a lesklou srst.

• Ananas, heřmánek, chmel pro optimální zažívání, protizánětlivý účinek, zklidňující efekt a pomáhají trávení.

BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK A BARVIV.

Suroviny:
Rýže, čerstvé kachní maso ( min. 20%) , dehydrované kachní maso, rýžová glutenová moučka, slunečnicový olej, fructooligosacharidy, vitamíny a minerály, cholin chlorid, ananas, heřmánek, chmel.

----------
Složení se mi docela líbí, maso tam je, zda to je kachna, či kuře nebo jehně nebo ryba je jedno ne? Čím je to hypoalerg???

--------
http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=blueberrie s&np=FirstMate%20Potato%20&%20Chicken%20with%20Blu eberries&menu=menu1

Mám ale objednaný ještě tento pytel, je fakt že je to ale drahé krmení, a ještě nevím zda bude chutnat.

Složení:

Bramborové vločky, kuřecí moučka, kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů vitamínů E), celé borůvky, dihydrogenfosforečnan vápenatý, cholinchlorid, sůl, kyselina propionová, vitamín C, extrakt z juky, extrakt ze žraločích chrupavek, korýšů a měkkýšů, vitamíny A,D3,K3,B1,B2,B6,B12, kyselina listová, panthotenan vápenatý, síran železnatý, d-biotin, oxid zinečnatý, oxid manganatý, síran měďnatý, cheláty zinku a mědi, síran kobaltnatý, jodičnan vápenatý, seleničitan sodný, glukanáza, celluláza, amyláza, proteáza, glukosamin, MSM, probiotika (Lactobacillus acidophillus)

ale to složení, myslíte že je dobré??? na to že říkají že to je jedno z nejlepších krmení tak proč není na prvním místě maso?

Také 7.5 kg stojí asi 1000kč. Kdežto ten Trainer Fitnes, tak tam asi 10kg je za 900kč. nevím přesně. Přece jen musím koukat i trochu na cenu protože mám pejsků 5 , ne jednoho či dva, a 5 už jich něco sežere, a když mám fenu březí tak žere 3krát více. Tak nevím pokud bych si byla jistá že ten Trainer je dobrý a holky by mi ho žrali možná bych nechala spíše ten.Nebo jim dávat obojí, někdo dává dvoje krmení a je to v pohodě, ty borůvky bych jim jen přidávala , něco jako zákusek

ale proč ten Trainer normální má jiné složení a na prvním místě Obiloviny, čemuž se ta holka co mi má zaslat First Mate s borůvkama, zcela zhrozila !

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 13:33
- Nahlásit

Jo a k vaření bych se nevrátila, vařila jsem jednomu pejskovi 11let a stačilo mi to, jednak pro 5 pejsků je to množství poněkud větší a jednak, já bych to neuměla tak sladit aby měli vše potřebné co mají mít.

Medea
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 18:14
- Nahlásit

Také jsem vyzkoušela kdeco a nastudovala plno informací kde se dalo. Nakonec jsme s bulinou zakotvily na Canidae All life stage (ze 4 druhů masa) + Orijen adult - poměr 2:1 . Pokaždé misku 'vyjede ' během chvíle, je v kondici a srst má lesklou. Takže spokojenost.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 18:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

emikami
nie, nie je jedno ake maso. V drvivej vacsine su psi alergicke na kuracinu a tu tam nenajdes. Mojmu psovi nesedi ani morcacina. Jedine, po com ma fakt peknu stolicu su ryby. Ide o to, ze to nie je mixnute viacerymi druhmi masa. Ako napr. zaklad tvori kura + daju jahnacinu a tvaria sa, ze to je hypoalergenne, lebo tam je jahna. Toto oni nerobia. A tiez to neobsahuje psenicu a podobne alergeny...

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 19:19
- Nahlásit

pigie
No takže to není na závadu, i když mám holky které na nic alergické nejsou, jen ta jedna Purinu pro plan zřejmě nemusela,i když ji chutnala,ale měla po ní řídkou stolici a šlenovitou, proto jsem začla měnit a hledat jiné, nyní má pokaždé něco jiného a průjem nemá, to je zajímavé, přitom jsem tu Purinu zkoušela u ní dvakrát,prvně jako štěně jsem ji převáděla z Acany na Purinu, no a toto přišlo, tak jsem krmila Nutriencí a docela to šlo, ale nybylo to tak zcela ono, bylo to několik měsíců, tak si říkám, holka už je velká, třeba to bude zase dobré, dala jsem zase Purinu a opět se to opakovalo, kuře ji zřejmě nevadí, ale něco v té purině musí být co ji vadí.
No jinak alerg. na nic nejsou pokuď vím, ale teda by nebylo na škodu kdybych krmila je hypoalerg. krmivem, nebo jo? Má to snad vše co holky potřebují, nebyly by něčím omezování, ne? Ono je o něco dražší než ten normální Trainer. Jsem zvědavá co řeknou zítra na ten First Mate s borůvkama. Ale je mi to jasné, že bych to asi nemohla kupovat, je to fakt drahé v té ti kg. to není zas tak hrozné, Nutrience stála asi 1300 a tohle je asi 1600kč. takže by to asi zas nebylo tak šílené.No uvidíme, ale proč u toho F.M. je napsáno to složení tak divně.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:31
- Nahlásit

emikami
Nie, ja by som sa tym nebala krmit aj zdraveho psa, ak ti ide o toto

choco
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 22:07
- Nahlásit

emikami
já bych se v tom rozhodně už přestala piplat )))))))))Nebo se z toho zblázníš. Taky jsem přebírala, hodnotila, zvažovala, kontrolovala.....a měla jsem toho plný kecky, rozhdola se pro jednu značku a nechala to na psovi, jak mu to sedne...zatím vypadá, že sedí

emikami
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 00:51
- Nahlásit

choco
A mezi čím si vybírala a cos nakonec zvolila? No já už toho mám také opravdu dost. Zítra uvidím jak budou baštit First Mate s borůvkama, jinak bych asi kupovala ten Trainer Fitnes. Ty granulky vypadají dobře, no a viděla bych jak to budou baštit a jaké budou mít bobečky, když by baštili i ty borůvky, asi bych jim to tím trochu vylepšovala. Myslím, že dost lidí má psi na dvouch krmení. Pokud jim to tak bude vyhovovat proč ne, protože ten First Mate s borůvkama je pro nás poměrně drahý, šlo by to asi ne na pořád. No uvidím. ale už jsem přestala hledat. Zabralo mi to mnoho času, a třeba jim to je skoro jedno Jinak všem moc děkuji.

pigie
Ano , jde mi o to, zda to nevadí, také si myslím, že ne, je kvalitnější než ta normální a ten Trainer baby mini, to jsou fakt tak malé granulky, takové placičky, že to je snad pro pidi psíky, takové maličké jsem ještě neviděla, purina má sice malé, ale jiný tvar tak to tak nepřijde, ale tihle to jsou fakt takové flíčky.Myslím že o to by holky ani zájem neměli. leda to zalít vodou nebo vývarem a do toho ještě maso

ata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 13:45
- Nahlásit

Taky pořád hledám co nám konečně sedne, na kamoščino doporučení jsem zkusila FM (jehněčí s rýží a bramborem). Ze psa mi vyleze víc, než do něj dám a má pořád hlad. Začal mi zase "vyjíždět" odpaďák, i když už to nedělal. Jsem už z toho hledání taky zoufalá. Po tom Traineru Fitness taky pokukuju, protože nám nějak moc vypadávají chlupy a na dlohosrstým výstavním psovi je to dost vidět. Kamoška taky krmí těma borůvkama a psice maj fialový bobky

fatdog
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 14:27
- Nahlásit

ANF

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 14:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

fatdog
Ten sa da, ale presne ten ma dostal tym, ze zavadzaju v nazvoch...
ADULT

Lamb&Rice

Popis
Jedinečná kombinace jehněčí bílkoviny a rýže pro lesklou srst, zdravou pokožku a jiskrný pohled dospělých psů s normální aktivitou.

Složení
Jehněčí a drůbeží maso, rýže, celozrnné obiloviny, drůbeží tuk (smícháno s vitamínem E), řepná dřeň, sušené celé vejce, rybí maso, lecitin, výtažek z juky schidigery.

emikami
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 14:36
- Nahlásit

pigie
ADULT .....a o jakém krmení mluvíš?

Co tím prosím myslíš, já tomu nerozumím

Tak po Belcandu mají černou stolici a po borůvkách budou mít zase fialovou , jo? Teda zda ji budou žrát.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 14:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

emikami
Myslim tym to, ze je to Adult Lamb&Rice, cize jahna a ryza a vyskytuju sa tam aj kuracina, aj rybacina... Ja berem, ze ked je to jahna a ryza, tak je tam jahna a ryza, bez inych, nedefinovanych obilovin a druhov masa...

emikami
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 20:11
- Nahlásit

pigie
Aha, díky, no tak First mate s borůvkama došlo, hned jsem holkám nasypala, a všichni až na jednu se do toho pustily, no třeba neměla hlad. Granulky jsou ale také hodně tmavé, shodné s Belcandem, nějak jsem si to ani neuvědomila, že vlastně těmi borůvkami tmavé musí být. No tak já nevím, buď jim k tomu přidat ještě nějaké od First mate, ale nevím jaké pro malé plemeno, ty superpr. aby byly o něco levnější a míchat jim to, nebo tedy ten Trainer hypo. no nyní ho tu mám, tak budou dostávat to, a pak tedy uvidím, doufám, že se z toho už nepo...protože těch změn měli dost .

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 21:10
- Nahlásit

pigie
ono bohužel čistě jehněčích moc nejni. Většinou rvou všude aspoň kuřecí tuk. Kdysi takový býval Nutram, ale po změně receptur je tam ten kuřecí tuk taky.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 00:45
- Nahlásit

fromeli
preto sa mi lubi ten Trainer, ten povie jahna zemiaky ryza a najdes tam maximalne kukuricny olej. Keby tam dali ovlivovy bolo by lepsie

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

A co tohle:
"V tomto výrobku je jehněčí maso jediným zdrojem zvířecí bílkoviny, zatímco jediným zdrojem tuku je rostlinný olej.":
http://www.pronature.cz/index_dospeli.htm
(všechna plemena -jehněčí)

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:31
- Nahlásit

aren
ale obsahuje to aj zmesku obilovin, co nerobi dobre psom s problemami...

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:34
- Nahlásit

pigie
Aha.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 12:22
- Nahlásit

aren
Tohle je ale prémiovka, myslím, že to nevypadá ale špatně, ale je tam betakaroten, a to pro bílé psy moc asi není.

Tak včera jsem nasypala First Mate s borůvkama, a zatím až na jednu fenečku se do toho pustili všichni, ale stejnak nemám pořád jasno, jelikož se mi tohle zdá opravdu dost drahé,kdybych měla jednoho psa, tak je to o něčem jiném ale 5, no nevím. a nevím zda bych to měla míchat s nějakou superpr. od First Mate ale nevím s jakou, když oni to nemají nijak moc rozlišené, nebo s tím Trainerem.

pigie
a to mluvíš o té hypoalergenní řadě, nebo celkově o Traineru?

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 14:48
- Nahlásit

pigie
obávám se, že i Trainer tam má kuřecí tuk, ale je to až na obale, jinak to neuvádí. Myslím, že mi to říkala Jana od labradorů.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 14:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

fromeli
Tomu verim. Je to dost mozne. Bohuzial, po taliansky neviem, ale v preklade (ci uz CZ alebo GB) kuraci tuk nie je pri rybacich granuliach.... Jahnacie nekupujem.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 15:36
- Nahlásit

ADULT FISH & POTATOES MINI SIZE
ryba & brambor , dospělý pes, malá plemena

Kompletní krmivo sestaveno pro dospělé psy malých plemen.

• Ryba, jako jediný zdroj lehce stravitelného živočišného proteinu.

• Kukuřice a brambor, velmi kvalitní zdroje karbohydrátu, velmi lehce vstřebatelného, alternativa rýže.

• Optimální poměr mastných kyselin Omega 3 a Omega 6 tlumí kožní záněty a posiluje imunitní systém.

• Vysoký obsah linolenové kyseliny (5,2%) pro zdravou kůži a lesklou srst.

• Ananas, heřmánek, chmel pro optimální zažívání, protizánětlivý účinek, zklidňující efekt a pomáhají trávení.

BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK A BARVIV.

Suroviny:
Kukuřice, dehydrovaná rybí moučka, slunečnicový olej, kukuřičná glutenová moučka, brambory, fructooligosacharidy, vitamíny a minerály, cholin chlorid, ananas, heřmánek, chmel.Chráněno vitamínem E.

Chráněno vitamínem E.

GARANTOVANÁ ANALÝZA:
Vit. A 18000 m.j., Vit D3 1350 m.j., Vit. E 265 mg, Měď 20mg

NUTRIČNÍ ANALÝZA:
Vlhkost 8 %, Proteiny 25%, Tuky 14%, Vláknina 2,6%, Popelovina 6,5%, Vápník 1,20%, Fosfor 0,95%.

Já tady třeba žádný kuře nebo kuřecí tuk nevidím.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání