| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:37
- Nahlásit
Kasia
tsss, já a posmívat se............ NIKDY !!!!
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:43
- Nahlásit
Kalliope
jaký tsss.....heh, tím už to ale nespravíš a co je tohle????????
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 09:08
- Nahlásit
tosca
Tak ty dvě boule ten střih odlišujou od klasiky,a když nemáš psa dokonalýho,tak mu můžou docela "pomoct"
Myslím,že těmi "křídly" myslíš uši krásně dlouhý a načesaný,jen jak vlajou dozadu,tak to fakt tady vypadá jak ploutvičky
A jaký ozobí a očička? Normální culík,bez kterýho by hafan ani neviděl na cestu
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 09:42
- Nahlásit
Anlie
Tak jo, jestli je to normální
Mně to ale fakt připomíná kuře a docela mě to pobavilo
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 09:48 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit
tosca
Je to normální....ale na bílých pudlech to všechno mnohem víc vynikne....kdyby tam byl vyfocený stejně kvalitní černý pudl,tak si půlky věcí třeba ani nevšimneš....je to tak skoro vždycky i na výstavách...když se ve "finále" potkají dva stejní pudlové,tak ve většině případů je ten bílý hodnocen lépe...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit
Co se týče střihu na bílém pudlovi. Je velmi starý, prameny se trochu rozcházejí, někde uvádí pět set let, někde i více. Jedná se o ryze účelovou záležitost, ke které je třeba znát něco z historie pudla. Byl používán jako pes lovecký, přinášel z vody zvěř, kachny-v podstatě retriever. Aportovací vášeň a chuť k práci mu zůstala ve velké bvětšině dodnes, tak to má vkořeněné, i když se dnes už většinou na tuto část opvahy nehledí.
Protože se často prodíral křovinami, rákosem, občas i zabojovali s nějakou tou kachnou a jinou zvěří, proto museli mít hrudník chráněný hustou srstí, zároveň takové struktury, aby rychle uschla a aby se ve vodě ani moc nenamočila. Zadeček se holil, protože pes pracoval ve vodě, aby měl lepší možnost pohybu zadníma nohama. Bambulky na zadních nohách nebyly.
Bambulky přišly až posléze, měly chránit velké klouby před prochladnutím. Ocas se nekupíroval a ponechávala se na něm vlajka pro lepší kormidlování ve vodě.
Časem se pudl pro svou povahu a líbivost ujal i jako společenský pes a střih se vylepšil do dnešní podoby. Někomu možná přijde bizarní, mi se střih líbí-ale spíše klasika, na trpaslíkovi se pomponky na kyčlích moc nevyjímají. Naše trpaslička je urputný aportér, aportuje z vody, potápí se i metr hluboko
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 16:27
- Nahlásit
Mucholabka
Jen pro upřesnění : Pudlům už se ocasy opět NEKUPÍRUJÍ !!!
Tak to moje štěndo se zatím potápí jen omylem,ale jak někde vidí vodu,tak je to boj (včas povolit abych tam nevletěla za nim)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 16:33
- Nahlásit
AnliePudlům už se ocasy opět NEKUPÍRUJÍ !!
Vím, a vítám to dřív to byla výjimka, když byl pudl s ocasem. A ty blbě šmiknuté pahýly, kdy si vet plete pudla s kníračem, taky stojí za to.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 17:50
- Nahlásit
Mucholabka
Jojo...já teď rostu z těch inzerátů...."prodám štěně pudla bez PP s kupírovaným ocáskem....."
|