| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 13:42
- Nahlásit
aspon se bavíš
Ale jo, nestěžuju si... A to dneska v práci ani nechlastáme..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit
no, já někde četla, že srst psu udržuje stálou teplotu kůže, má to jako izolaci.. a nejen v zimě, ale i v létě, prostě jim udržuje nějaké mikroklima, takže by se psi, kteří se normálně nestříhaj, stříhat neměli ani na to léto...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit
Mel
No prosím....tomu věřím, takže jestli to nebyl zdravotní důvod, tak je to tedy naprostá konina..
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:00
- Nahlásit
Syska
Hlavně co se těch pudlů týše,tak už jsou na výstavách skoro jen tyhle střihy (zvlášť u velkejch pudlů),nebo baby střih.......pak už jsem viděla jen jednoho v moderně,a konec....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:09
- Nahlásit
Mel
přesně tak a je blbost psa stříhat skoro dohola, když se mu kůže spálí. Hodně lidí si myslí, že tím, že psa ostříhají, tak mu uleví od horka a to je fakt konina největší. Spíš mu ještě ublíží.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:10
- Nahlásit
Mel
Syska
naprosto s vámi souhlasím, pokud to není ze zdravotních důvodů, tak bych ho také nestříhala
ale...než abych třeba ostříhala psovi půlku celého těla, tak raději celého...
|
shepho
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:16
- Nahlásit
Ja mam pudlika a strihame ho, len ked je to uz neunosne s jeho srstou a jemu je hrozne teplo...ale su to strihy normalne, nikde nema holu cas tela, vsetko ide na jednu velkost, akurat uska ostavaju dlhsie a chvostik ma taku malu gulku, vtedy je najkrajsia
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Známí mají pudlíka a nestříhají ho skoro vůbec, jen jednou za čas dojdou ke střihačce, ta je sprdne, že je zplstnatělej a vezme ho "dohola" a mají takový celkem vtipný historky, že třeba jsou se zarostlým psem venku a jiný majitel pudla se jich ptá, co to je za plemeno
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:29
- Nahlásit
Kasia
no dík no ale koukej jak už jsme do nich dorostli
heh, tím už to ale nespravíš
Ne je fajn, opravdu
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:33
- Nahlásit
Kalliope
no ale uznej, není to krásné
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:34
- Nahlásit
Kasia
Je, mně se moc líbí...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:35
- Nahlásit
Syska
díky díky díky
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit
Mel
Tak to už je ale docela drsný,nemyslíš? TO je chudák pes....
shepho
Jo,má tělo holý celý .....zrovna tanhle vámi nejodsuzovanější střih je skoro nejpodobnější střihu původnímu,kdy pudl byl ještě čistě "loveckej" pes...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:18
- Nahlásit
Mel
jeslti je zplstnatělej, tak na to je dobrej Perwol...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:24
- Nahlásit
Mel
handula
Ne....na to je dobrý koupit kartáč a hřeben,a aspoň jednou týdně ho použít....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:57 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Mel
srst psu udržuje stálou teplotu kůže, má to jako izolaci.. a nejen v zimě, ale i v létě, prostě jim udržuje nějaké mikroklima, takže by se psi, kteří se normálně nestříhaj, stříhat neměli ani na to léto...
To si myslím taky. A u psů, kteří se "normálně" stříhaj, by lidi taky měli ubrat, aby si nedělali legraci na úkor psa (nebo by se někomu líbilo, chodit ve třech tlustých vlněných svetrech a s holým zadkem? (Anlie?))
Nestříhat ovšem pudla vůbec, je taky děs.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:04
- Nahlásit
Anlie
no, já na tom nevidím nic drsnýho... ono to neznamená, že je zplstnatělej jako na fotkách, co jsou týraní psi... tenhle vypadá normálně jako ovečka, akorát holt prostě občas nejde rozčesat, tak ho vezmou ostříhat...
Prostě moc pěknej pejsek, já mu říkám vovečka, kdybych nevěděla, že je to pudl, tak by mě to ani nenapadlo (mě se pudlové nelíběj).
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:08
- Nahlásit
aren
A mě skoro nikdo nevěří, že naše nahatá holka v létě trpí víc než osrstění psi !!! Každej říká : jééé, tobě musí být fajn, netaháš se se svetrem !!! Ale opak je pravdou, stačí si sáhnout na kůži - rozpálený kamínka !!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:11
- Nahlásit
jorkaAmálka
minule v TV jedna chovatelka vykladala, ze tychto nahacov treba v lete natierat kremom na opalovanie
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:15
- Nahlásit
Bela
No, není to uplně pravda. Stačí natřít na jaře při prvním sluníčku než se opálí. Pak se už nespálí. Ale přehřátí a úpaly jim hrozí. Na rozdíl od jiných plemen mají potní žlázy a potí se. Jenže v menší míře než lidé a organismus to nemusí stíhat.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:19
- Nahlásit
Anlie
Hlavně co se těch pudlů týše,tak už jsou na výstavách skoro jen tyhle střihy
Prosím Tě, to je standartní střih, že přední část pudla vypadá jako kuře? Nebo malá kachna ...
Ty křídla na boku, to ozobí a "očička" nad čenichem, ty bambulky na zádech ... to snad ke klasickému "lvímu" střihu nepatří. Nebo jo????
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:33
- Nahlásit
tosca
Ten na fotce viz 1.příspěvěk je střih kontinentální....v klasice už jsem psa neviděla asi 5let......
A je jedno jak vypadá,ale když je plstnatej,tak je něco špatně....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:38
- Nahlásit
Kasia
tss, tak Sysce poděkuješ a mě ne !! Dyť jsem řekla, že je fajn tak co furt máš, fakt tady se člověk vděku nedočká
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 17:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Mel
já na tom nevidím nic drsnýho... ono to neznamená, že je zplstnatělej jako na fotkách, co jsou týraní psi... tenhle vypadá normálně jako ovečka, akorát holt prostě občas nejde rozčesat, tak ho vezmou ostříhat...
Prostě moc pěknej pejsek, já mu říkám vovečka, kdybych nevěděla, že je to pudl, tak by mě to ani nenapadlo (mě se pudlové nelíběj).
Já bych na prvním místě brala v potaz, jestli se ten pes cítí dobře a jestli mu nic nepřekáží v pohybu. Jestli je to normální veselá vovečka, tak proč ne, že. Horší tohle:
Taky jsem měla u sebe pár měsíců pudla, stříhala jsem ho nůžkama tak na 2cm všude, lítal a byl šťastnej, to pro mně bylo nejdůležitější.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 18:06
- Nahlásit
By mě zajímalo jestli bo to vyhrál i kdyby bydlel u nás a hrál si s "labradoří kucí", vždy, když Falca vykoupu a vyfénuju, vezmou si ho do parády a "upraví mu fazónu". , ale všichni jsou šťastní......
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 18:27
- Nahlásit
Anlie
Jo, šlo mi o střih na fotce na odkazu v prvním příspěvku. To jako fakt k tomu střihu patří i ta "křídla", "ozobí", "očička" a ty dvě boule na hřbetě??? Jestli jo, tak je to fakt síla :-/
Plstnatý pudl je určitě špatně, o tom nepochybuji.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 22:02 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Koukám, že mi tady probíráte Ašu. Má zánět kůže, hrozně se drbala, byla celá červená, na bocích má ložiska. Dvakrát denně ji koupu a proto šla srst pryč. OK? Vím, že to není nejkrásnější, každopádně je to praktické, nemusím ji po každém koupání veterinárním šamponem fenovat, aby se nezapařila. Na záněty kůže trpívá, je to u ní záležitost autoimunitní. A 1 cm srsti jsem jí nechala.
pudl je krásný, má skvělou srst.
Anlie
Klasiku máme udělanou na Fifince-trpaslík, ale mixnutá trochu.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 22:59 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Kasia
Má to někdo štěstí, když do uší doroste
a když byla štěně, vypadalo to tááák nadějně
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 07:59
- Nahlásit
Kalliope
promiň promiň promiň ale stejně se nám trochu posmíváš, i když v dobrém takže:
díky díky díky
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:05
- Nahlásit
Eimy
náhodou...já mam velké uši ráda....je hezká
já říkám, že jsme do uší dorostli, ale až tak pravda to není ale jak říkám, mě to přijde hezčí
vida vida, byla to pravda, že to bylo ze zdravotních důvodů...
Mucholabka
v jejích očích je ale vidět, že je moc šťastná
|