| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:53
- Nahlásit
wensday
Dobrá otázka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:54
- Nahlásit
abby
Ale dá se domluvit, že víno a pivo budeš mít vlastní, ostatní alkohol bude od nich...ve spoustě hospod na tohle přistoupí. Jen se musíš zeptat předem
Nedávno jsem byla kamarádce na svatbě...vlastní svatba byla jen pro úzký kruh rodinný ( svědci, rodiče, prarodiče, sourozenci).... potom byl oběd s nima v restauraci a odpoledne byla venku u známých na zahradě oslava pro kamarády, rodinu a známé...... myslím, že si to užili všichni a bez nějakého nervování. Nakonec jsme spočítali, že se tam vystřídalo přes sto lidiček....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit
brut
Přesně takhle by se mi to líbilo.Ale jsme z města,takže svoji zahradu nemáme.A je fakt,že rodina je rozlezlá po celé republice,takže to ubytko by se taky šiklo.
No nic,až to příjde,tak to asi stejně budem řešit přes nějakou agentůru.
A to měli najatou nějakou obsluhu?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:06
- Nahlásit
wensday
Jé tak to nevím... to mě teda - kozu - vůbec nanapdalo, my když tam byli, tak jsme psíka ještě neměli, ale myslím, že určitě, protože sami majitelé mají, něco velkého kříženého (jako knírač) tam tak volně chodilo a bylo to děsně umazlený, tak pevně věřím, že jo!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:38
- Nahlásit
abby
Oni to taky neměli na svý zahradě, ale u hospody.....obsluha byla jen na baru, kde byl tvrdý alkohol, pak u pípy a nakonec u grilu.....ostatní bylo volně. Byla to jedna z nejhezčích svateb, kde jsem byla ( a že jsem jich už prošla)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:43
- Nahlásit
brut
Tak to mi pak budeš radit.Protože jsi se mi trefila do noty
A tvrdej alkohol se podávat nebude.Přece si nenechám ožrat ženicha Všichni účastníci srazu ví,jak to chodí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:46
- Nahlásit
abby
klidně poradím, taky mám tenhle typ svatby ráda
On ženich bude mít jiné starosti než se ožírat ...na to je přece rozloučení se svobodou ( týden předem, aby se stačil vzpamatovat)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:50
- Nahlásit
brut
Vzpomeň si na srazík,kdy to Anu musela zarazit nebo by pil dokud by něco bylo.Já ho znám,tomu stačí dát jednoho a pak není k zastavení.Bych si ho musela připoutat k sobě a pořád ho hlídat
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:52
- Nahlásit
abby
já si taky tak nějak představuju svatbu... prostě se pronajme nějaká hospůdka s grilem, objedná se prasátko, domluví se s majitelem, že víno si přivezem vlastní, pivo, že vezmem od nich třeba dva, tři sudy. Až se dopijou, bude si už každý platit své plus samozřejmě tvrdý...
Na té zahradě by to bylo nejlepší, ale přesně jak píšeš, chce to prostor (u nás u baráku by to nešlo) a hlavně někoho, kdo bude obsluhovat...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 15:54
- Nahlásit
Mel
Obsluhu si není těžký pronajmout.Nějací študentíci se vždycky najdou Naši mají velký pozemek,ale nechtějí to tam,což samozřejmě respektuju.
To s tím,že další si každej platí sám,se mi líbí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:02
- Nahlásit
abby
no jo, ale rozlučka by mu stačila, na svatbě by se zaměstnal třeba hlídáním nevěsty
Mel
kousek od Prahy vím o jedné
Obsluha problém není, spíš domluva na všech organizačních věcech a taky to chce pomoc od lidí, kteří vyřídí spoustu dalšího okolo ( objednávka vína, občarstvení, koláčky na výslužku atd.)
abby
ani se rodičům nedivím, když by se jim tam prohnalo "stádo" lidí, tak by měli po trávníku
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:10
- Nahlásit
brut
Oni spíše mají starost,že by museli pomáhat (což nemuseli) a svatbu jediné dcery si chtějí užít
kousek od Prahy vím o jedné
A co takhle kousek od Brna
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:16
- Nahlásit
brut
a je to někde u nás? Já chci svatbu totiž v Průhonickym parku, tak ať se nemusí jezdit na druhý konec Prahy
Ale nedělám si nijak starosti, že bych něco nesehnala... zařizuju pracovně různé semináře, takže vím, že většinou se snaží vyjít vstříc se vším možným... je jasný, že kdybych si chtěla někde jenom udělat svatbu a všechno si přivézt vlastní, tak to bude problém, ale u nás by to bylo asi jen o vlastním vínu, možná nějaká ta domácí slivovička, ale zbytek by se koupil v hospůdce, takže na tom vydělají tak jako tak
abby
jo, je fakt, že na vlastním jsou s tím před, během i po starosti... zase to vyjde ale podstatně levněji. Jenže, kdo se chce stresovat, když jde o svatbu, to si to radši připlatím... holt Gary přijde trošku zkrátka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:21
- Nahlásit
abby
já jim vážně rozumím...taky bych si chtěla svatbu na jejich místě užít
A co takhle kousek od Brna
to už by jsi chtěla po mně moc , ale možná bych věděla o jedné kousek od Znojma
Mel
No, u vás zrovna ne...spíš u nás
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:32
- Nahlásit
brut
Mel
Já jim taky rozumím.To byl jen chvilkový návrh,ale pak jsem si uvědomila,kolik tam asi bude lidí a to by bylo opravdu neúnosné.
Já si poctivě na svatbu šetřila,ale zblajzne to ordinace.Tak si to asi nakonec nechám zaplatit od našich.Mamka stejně o tom,že by to šlo z mého,nechce ani slyšet.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 17:19
- Nahlásit
Garfield
Na veselce bylo asi veselo, ale když je to veselka, tak co.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 06:14
- Nahlásit
abby
víno, jestli si kupuješ rozlévané, tak se nediv, že ti nechutná. Příklad 2dcl za 25 kč = láhev za 125 kč, nákupka v obchodě max. 60 kč. když víno v hospodě a chceš si pochutnat, tak celá láhev nebo střik, ale já si dávám nějakou sodu, 2dcl a k tomu čistý půllitr, všechno přinést zvlášť. to je spíš na normální konzumaci. Na svatbu se opravdu můžeš dohodnout na spoustě věcí. u nás když byla fakt velká svatba, tak měli u nás ubytování, pivo, nealko. Svoje si přivezli vína, tvrdej max. 1 láhev od každého. protože majiteli to ubytování, vynese víc než svatba.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 06:16
- Nahlásit
No a na přípitek nedoporučuju cinzano bianco, pokud se nebudeš dívat, jak ti nalévají každou skleničku. prodávají se různé náhražky, které když pořádně vychladíš, tak skoro nejsou poznat a napočítají ti originál.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 06:23
- Nahlásit
Garfield
Já to tak ráda čtu, děkuji za krásný zážitek
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 08:25
- Nahlásit
abby
Mel
Taky takovou svatbu plánujem. Nechtěla bych takovou tu klasickou, protože s naší rodinou by to bylo naprd. Tamta tetička se nabaví s tím strejčkem, vlastně se nebaví skoro nikdo s nikým a s mým štěstím by si dali nakonec i do kokosu, prostě horká krev z jižní moravy. Takže obřad a oběd s nejbližším příbuzenstvem a pak spářka s kamarády a přáteli. Člověk si to mnohem líp užije.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:00
- Nahlásit
Dotaz pro brňáky, nevíte náhodou, kde se daj v Brně sehnat houpací sítě?
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:38
- Nahlásit
My byli před třemi lety na svatbě kamarádům na Švýcárně (také v Josefově údolí jako Penzion u Kamenného kola). Je to hned u Františkovy hutě. Tenkrát to ještě nepatřilo hnutí Brontosaurus, byla to klasická hospoda. Venku se dělalo prasátko, vevnitř byl výčep, také ubytování.....no paráda.
V současnosti je objekt opravován, ale už začínají mít pro letošní rok nějaké akce. Příští rok už by to tam mělo fungovat naplno. Po domluvě s Robbym (kontakt na jejich stránkách) už je možné mít u nich svatební hostinu. Prostředí super, Brontosauří ochota, grilovačka, stany se tam daj taky postavit....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:48
- Nahlásit
MORIE
Jééé my vlastně taky!! Ale před dvěma. Byla to svatba motorkářů a byla naprosto super, přestože celá sobota propršela, měli to moc hezky vymyšlený, jakože obřad pod širým nebem, bohužel teda lilo, tak to měli vevnitř.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:51
- Nahlásit
Tak jsem se tam včera jeli podívat.Penzión je to nádhernej a útulnej.Prostředí taky super.Paní recepční byla moc sympatická a hnedka nás do všeho zasvětila.Pes tam může,ale mají vlastního,fenku,která je asi dost nesnášenlivá,takže po areálu jsme se mohli projít jen bez psa.Jediná nevýhoda je pro nás vzdálenost,respektive směr Brna (potřebujeme to přesně opačně).Budeme se ještě dívat dál,ale tohle je pěkná varianta
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:53
- Nahlásit
abby
Tak aspoň že tak, já tam dlouho nebyla, tak jsem si říkala, abych ti neradila něco špatnýho.. ) A je ta fenka veliká černá, jakoby nakřížená s kníračem?
Jinak: jste se mohli stavit na kafe, předpokládám, že jste jeli přes Bílovice...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:57
- Nahlásit
Syska
Jeli a jsou moc pěkné.Ty baráčky jsou nádherné
My tu fenku neviděli.Já jsem se šla zeptat sama,jestli tam můžem se psem a paní mi řekla,že můžeme,ale že mají strašně žárlivou fenku,takže ať jdeme rovnou dovnitř.A když jsme se šlůi porozhlédnout po tom areálu,tak jsme ji taky nezahlédli (ale my se moc nezdržovali,protože Abby byla v autě a vůbec se jí to nelíbilo).Jen nám nevyšlo počasí,tak jsme nemohli ani do lesa.
Ale moc děkuju.Vážně je to tam moc hezké.A i ty služby se nám líbily.Cena se zdála dobrá,ale já nevím,jak to stojí jinde,takže nemám porovnání.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 10:03
- Nahlásit
abby
No my zrovna v těch nových baráčkách nebydlíme, ale kousek nad tou velkou točkou, jak jste se otočili skoro o 180 stupňů a jeli na Adamov... teda jsme tam momentálně u rodičů, neboť ještě furt nemáme dodělaný byt, tak je to trošku o nervy. Jinak jsou Bílovice super a to Josefovský údolí taky, je tam hodně jeskyní a tak na výletky taky, my tu trasu, co jste jeli autem (Z Bílu k penzionu) jezdíváme na kolech.
A co se týče cen, tak si myslím, že kdekoliv v Brně by to bylo mnohem dražší (ale jenom odhaduju... ).
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 10:14
- Nahlásit
Syska
Jo,v Brně by to bylo určitě dražší.O tom nepochybuju.Je to tam vážně moc pěkné,ale my bysme potřebovali něco blíž k Bystrci.Směr Rosice,Bitýška,..... Takže ještě budeme hledat,ale pokud nenajdeme něco tak pěkného,tak půjdeme sem.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 10:18
- Nahlásit
abby
Jojo chápu.. My měli svatbu v restauraci u hrušky (taky jste kolem toho jeli, kousek od benzínky, po levé straně žlutá restauračka. Bylo to super až na malé mouchy, jako byla nažraná pinglice apod...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 11:00
- Nahlásit
Syska
nažraná pinglice
jsem četla bíglice a přišlo mi to divný ....ach jo
abby
určitě něco najdete, myslím, že těch rozumných majitelů je dost
Já si poctivě na svatbu šetřila,ale zblajzne to ordinace.Tak si to asi nakonec nechám zaplatit od našich.Mamka stejně o tom,že by to šlo z mého,nechce ani slyšet.
mně taky svatbu platil taťka...teda mimo pití, to zase platil manželův táta. Se nějak mezi sebou domluvili a já se jim do toho nepletla. Ale svatbu jsem měla klasickou v hospodě...a musím říct, že nic moc.
|