| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:52
- Nahlásit
Anlie
Zlatíčko, nástavec je ti na prd, je to hnus, strojke pak nestříhá vůbec. Co máš za stroj? Lepší je koupit s vyměňovací hlavou, ale to už je celkem drahé. A ve čtyřech měsících je to ještě hloupoučké štěně, to se blbě stříhá vždy, musela to být nějaká začátečnice.
Když na svojem strojku přitáhneš páčku tak, aby zuby byly co nejdelší, a sjedeš ho PO srsti od kohoutku k zadku, bude to rozhodně lepší a zůstane ti tak 9 mm srsti.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:57
- Nahlásit
Už musím jet stříhat, tak čau. Ty jsi z jižních čech, že?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 14:00
- Nahlásit
Mucholabka
Mam MOSER MAX 45..... byl mi doporučen kámoškou,která si s tim stříhá svýho hafa...
Když na svojem strojku přitáhneš páčku tak, aby zuby byly co nejdelší...tohle nechápu...teda resp.to na mym strojku asi nejde....takže radši koupit novou hlavu? A na jakou dýlku teda? velikostně je hafík asi jako jezevčík,a chlupy něco jako špic... (má to být pudl kříženej s kníračem )
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 14:01
- Nahlásit
Mucholabka
jojo...České Budějovice......
ouki...já tu budu dneska celej den
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 16:43 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
K tomu vyvazovani... Ono se to sice nesmi, ale kde neni zalobce, neni ani soudce...
vypada to nejak takhle, kdo to nezna:
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 17:13
- Nahlásit
wami
Zajímavý.....člověk by řekl že je to i praktický.....ale asi ne,protože buď ten pes stojí (a to sám od sebe) nebo se na tom oběsí....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 17:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
wami
určitě si ti lidé taky říkají milovníci psů...
Anlie
člověk by řekl že je to i praktický.....ale asi ne,protože buď ten pes stojí (a to sám od sebe) nebo se na tom oběsí....
Jo, praktický to teda bude, to ano. Bo ten pes musí stát aby se neoběsil
Zkus si představit sebe v jeho situaci, jaký bys měla pěkný výstavní postoj, možná i dva dny.
Některé organizace, počínaje španělskou inkvizicí, používaly podobné praktiky při výsleších. A fakt to bylo praktické, to bezpochyby.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 17:42
- Nahlásit
aren
pěkný výstavní postoj, možná i dva dny.
No tak až tak bych to nedramatizovala, nemyslím si, že by lidé nechali psa stát dva dny vkuse... Vím, že jsou cvoci, kteří chtějí úpraveného psa za každou cenu, ale bude jich podle mě málo, určitě méně než týraných psů, i když tohle je svým způsobem týrání taky, ale není denním pořádku...
Jsou i takoví debilové, kteří když vystavují a mají psa dostat na stůl k posouzení, tak ho neberou do ruky, ale normálně ho vytáhnou za to výstavní vodítko.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 17:45
- Nahlásit
já bych potřebovala držák na pas,protože kdykoliv mu ostříhám zadek,tak sedne a už se nezvedne,protože mu na něj táhne......předku psovi sice vysvětlim že má stát,ale než ho obejdu,tak už zase dřepí ....tak ho postavim,zvednu ocas,přidržim pod břichem a přemýšlím kde vzít tu třetí ruku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 18:23 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Verca
No tak až tak bych to nedramatizovala
Jasně, já doufám a věřím, že to tak není. Jsem to trochu přehnala kvůli lepšímu pochopení, ale zbytečně.
Ono ale i pár hodin docela stačí...
normálně ho vytáhnou za to výstavní vodítko.
To jsem bohužel viděla i na ulici jak kdosi zvedl psa za vodítko, tedy za obojek do náruče.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 18:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Anlie
kdykoliv mu ostříhám zadek,tak sedne a už se nezvedne,protože mu na něj táhne......
Nabízí se otázka, proč ho stříháš tak, aby mu to bylo nepříjemné, aby na něj nepříjemně táhlo.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 19:29
- Nahlásit
Verca
normálně ho vytáhnou za to výstavní vodítko
covece tohle jsem taky pozorovala na mezinarodce v Brne, vystavovali tam kokry tak, ze je vzali za to vystavni voditko, druhou rukou za (pahyl) ocasu a zdvihli nahoru, trochu protrepali (aby si chlupy spravne "sedly"), pes nastavil nohy do vystavniho postoje a oni ho polozili zpatky na zem. Kdyz se pohnul, cela anabaze zacala znova. Pak par kroku - posouzeni v pohybu - a znova: zdvihnout, protrepat, postavit.
A to vse prosim pekne pred rozhodcim.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 19:45
- Nahlásit
wami
To je hnus! já to naštěstí neviděla, jen četla.
Týkalo se to konkrétně dlouhosrstých plemen /shit-zu, lhasa apso, maltézák...), aby se nezacuchal... Proto ráda vidím, když majitelé těchto psíků si s sebou vezmou kartáč do kruhu a tímto si pomůžou. Stejně nechápu, že to rozhodčím nějak zvlášt vadí, že manipulací psa na stůl se jim srst holt pohne...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:36
- Nahlásit
aren
protože mu cenťák až dva chlupů na zadku stačí.....a i kvůli hygieně
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:44
- Nahlásit
Anlie
Hm, no, máš pravdu, cenťák až dva by mu mohlo stačit. Tak bude u něj asi jen nezvyk.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:50
- Nahlásit
aren
ono je to teprve štěně......sem zvědavá až ho budu stříhat na kontinental.......to tam nebude mít chlupy vůbec
ale zatím zůstane v bejbině dokud to půjde (bude mě bavit) udržování celýho psa
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:56
- Nahlásit
Anlie
to tam nebude mít chlupy vůbec
Tak to už by mu mohlo být dost nepříjemné.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 21:08
- Nahlásit
aren
Zvykne si......když můžou s holym zadkem chodit všichni krátkosrstí hafíci,tak on taky
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 22:49
- Nahlásit
Elle Woods
1)se psy jsem vyrůstala a život bez nich by byl pro mě jedna velká nuda ...mnohdy byli jedinými přáteli , zklamali mě jen tehdy , když odešli do psího nebe ...tedˇ mám tři a doufám , že to číslo není konečné
2)věnuju se jim dost , i když dnes už to není tak intenzivní jako dřív , s přibývajícími lety , dětmi , koníčky, to prokládáme i tím "gaučingem"
3)no výstavy jsou oblíbené , dnes už především proto , že tam potkám lidi , s kterými jsem se třeba dlouho neviděla , a stánky
a novinky ...a voříškiády ? dlouho jsem na žádné nebyla ale ty co jsem viděla se mi líbily , zvlášt´ pak když byli i umistˇovací
né že bych s vyvazováním souhlasila ale zase víc mi vadí tenhle úvaz ....je totiž na doživotí ...
|