Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pár otázek...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Elle Woods
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:32
- Nahlásit

Prosím o odpovědi na tyto otázky. Jsem vděčná za každou

1. Proč jste si pořizoval/a psa?

2. Jak moc se svému psovi věnujete?

3. Jaký máte názor na psí výstavy a ,,voříškiády“?

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 19:25
- Nahlásit

tak at mas radost...

1. psi byli u nas odjakziva... Momentalne mam 3, z toho k prvnimu jsem prisla jak slepy k houslim, druheho mam z touhy po "svem" stenatku a ze sentimentu (mam stene po svem psu) a treti fenulka me ulovila na sve krasne studanky z jantaru - vybrala jsem si ji podle fotky z utulku... A proc je mam? Protoze zivot s nimi je krasny, bohaty, nabity emocemi a k naprostemu stesti mi staci, kdyz jsou stastni moji psi... co vic si prat?

2. Tolik, kolik ktery z nich potrebuje. Nemam na to pausal, nekdy je cas na gaucing, jindy na praci - nicmene pokud nevydalavam na chleb nas vezdejsi nebo nespim, pravdepodobne nekde litam se smeckou...

3. Vystavy - nemusim. Asi jak u ktereho plemene, klubovky urcite maji i nejaky prakticky dopad, ale obvykle byvam spis znechucena ze vseho toho vyvazovani psu, pudrovani, lakovani a pod. - ztraci se mi tam psi prirozenost... Na voriskiadu obcas ale vyrazim, neb tam byva sranda a muzu se zas chvili chovat jak male stastne decko...

Bent
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:11 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit

se teda taky přidám....

1. pes mi ležel pod postýlkou od prvního dne co mě mamina přinesla z porodnice. Patří prostě ke mě a život bez psa by mi připadal tak nějak prázdný. Pokaždý, když jeden umřel do tří dnů jsem měl doma dalšího. Takže proč - možná je to obehraný, ale se psem nikdy nejsem sám, pes nikdy nezradí, neublíží, když je mi mizerně, smutní se mnou a když je mi fajn tak jemu dvojnásob. Mám rád když se okolo mě hemží ty chlupatý šelmy psovitý a pohled psích očí je ten nejúžasnější na světě.

2. Když nejsem v práci tak prakticky pořád. Jíme spolu, spíme spolu, couráme přírodou a různě blbnem.

3. Výstavy taky nemusím, teda chodím se kouknout když u nás jednou za rok výstava je ale vláčet tam psiska to není pro mě. A navíc se mi zdá že dost rozhodčích posuzuje spíš podle ksichtu pána než podle psa.

Elle Woods
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:19
- Nahlásit

Díky za odpovědi. Akorát by mě zajímalo, kolikrát se wami zúčastnil/a výstavy pro psy s PP? P.S. Promiň, ale fakt netušim, co jsi za pohlaví

irenaa
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:26
- Nahlásit

1. První pes si nás tak nějak našel sám, teda spíš mého přítele a druhého jsem si vybrala podle prvního. Důvod byla touha po psovi, který by byl opravdu jenom můj a ne celé rodiny.Taky jsem měla ambice v agility, které už starší pes nesplňoval. Nakonec se sice ukázalo, že agility pro něho naprosto nebude, ale je zase šikovný v něčem jiném.

2.Starší pes už spíš jenom odpočívá,ale mladšímu se věnuju naplno, většinu volného času trávím venku v polích u cvičení nebo se jenom procházíme s dalšíma hafanama a neumím si představit lepší náplń svého času.

3.Výstavy nijak moc nemusím, ale pár jsem se jich zúčastnila. Naštěstí mám krátkosrstého psa, se kterým můžu na výstavu přímo z pole, takže se mě nějaká úprava srsti netýká, protože česání a lakování bych těžko rozdýchavala. Na voříškiády jsem chodila se starším psem a bylo to taky bezva, zase trochu o něčem jiném.

huskies
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:49
- Nahlásit

1. psa jsem chtela vzdy, bylo to ale spis takove to detske chteni, sen se mi splnil a az postupem casu jsem zjistila kolik mi toho muj pes dava, a ted uz si zivot bez neho nedovedu predstavit..

2. vetsinu casu kdy nejsem ve skole.. se psem je totiz nejlip

3. vystavy nemusim, na voriskiade jsem sice nikde nebyla, ale rekla bych ze tam jde hlavne o srandu..

btw: dobry napad..

aren
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:51 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Elle Woods
1. U nás to bylo obráceně, pes si pořídil mně Ale vážně - prvního jsem si pořídila proto, že někoho potřeboval, jeho páníčci se o něj nestarali a chtěl mně. Zbytek smečky je tady proto, aby tomu prvnímu nebylo smutno.
2. Psi jsou se mnou stále, i když spím anebo vydělávám (pracuju doma). Kromě případů, kdy to fakt nejde, například návštěva u doktora, nákupy v supermarketu. Hlavně spolu chodíme na procházky, provozujeme gaučing nebo vegetíme na zahradě.
3. Názor na výstavy - myslím, že je to zábava pro lidi a byznys, a že psy to moc nebaví a mnozí u toho i trpí. Sama mám oříšky, takže jsem 2x zkusila voříškiádu, a když jsem zjistila, že to psy nebaví, už tam nechodíme.

aren
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 20:57
- Nahlásit

Elle Woods
Promiň, ale fakt netušim, co jsi za pohlaví
Dá se to poznat podle gramatiky.
Například: "byvam spis znechucena"
Nebo: "Mám rád když..."

Elle Woods
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:14
- Nahlásit

Momentalne mam 3, z toho k prvnimu jsem prisla jak slepy ....
Sem se toho nějak nevšimla...asi jsem to četla moc rychle

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:16 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

1.) Pes u nás byl vždy, pro mě je nemyslitelné být bez psa, neumím si představit, co bych dělala ve volném čase, jsem velmi aktivní. První úplně "můj" pes si mě našel sám, NO kterou mám teď, v podstatě taky neměla kam jít, přivezli ji a byli jsme postaveni před hotovou věc, nový majitel se nemocnmu psu sehnat nedá, a když se to spojí s povahou, je to ďábelské. Další současnou fenku AST×APBT mám z útulku, byla jsem ji fotit, a protože bylo volné místo a koukala, vzala jsem ji s sebou domů. Koukat umí dodnes jako nikdo jiný.
A třetí, který je ubytovaný střídavě u mě a u bráchy, je vytoužené plemeno stále jsem koukala na psy tohoto plemene v nouzi, až jsem narazila na zajímavý inzerát, s heslem "pouze pro zkušeného chovatele"-darování mladého APBT s PP. Nakonec jsme si dlouho mejlovali a vyklubal se z něj skutečně týraný pes tím nejhorším způsobem, totálně zkažený, chovatel se rozhodl jej nakonec raději utratit, než pokoušet osud u třeího majitele, ale narychlo jsem sehnala odvoz a přece jen jsme si pro něj jeli pod podmínkou, že v případě neúspěchu jej již nechtějí, ale půjde spát-což už můžu tvrdit, se nestane.
Tu prostřední, něco jako AST, mám jako jedinou od štěněte a je to taková moje "odměna" za ostatní psy, takže je hrozně rozmazlená a dělá si z nás šoufky.

2.) všechen čas, kdy nespím, nepracuju, nebo nesedím u kompa, patří psům. Vlastně i můj pracovní čas patří psům

3.) Výstavy by mě hrozně bavily, kdybych na to měla psa, jednoo dne, až nebudu mít dost energie na APBT, si pořídím mopse nebo pudla-králováka, a budu ho šlechtit a vystavovat a budu na něj pyšná. Voříškiády žeru a troufám si tvrdit, že i mí dva psi jsou na akcích moc rádi, mají rádi rozruch a obdiv. Mladá se předvádí a vystavuje šíleně ráda. Pita chci někdy vystavit na pitbulí výstavě, ale až bude v cajku co se týče chování, a stejně nebudeme mít moc úpěch, protože špatná výživa v mládí se podepsala na kostře. No, jinak na FCI výstavách nebudu účinkovat fakt hodně dlouho, vybrala jsem si non-FCI plemeno.

JINAK výstavy chápu jako přehled chovatelské práce za určitou dobu a určení směru, kterým by se plemeno mělo dál vydávat. Podle mě jsou pro kynologii nezbytné.
Voříškiády jsou pro srandu, zábavu a někdy i polechání ega majitele pejska.

Lola1
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:16
- Nahlásit

Elle Woods
1. psa jsem si pořídila v 15 letech, protože jsem ho dřív z důvodu společného bytu s druhou partají mít nemohla. Chodila jsem aspoň venčit pudla jedněm starším manželům, kteří byli asi rádi, že se pes dostane častěji do parku. Od té doby mám psa pořád, momentálně pátého, max doba, kdy jsem ho neměla byl myslím měsíc, než jsem přinesla domů nového. Během toho měsíce jsem byla nesvá, pořád mi něco chybělo.
2. Psovi se věnuju, jak můžu, samozřejmě, že jsou místa, kam se mnou nemůže. Jinak ho beru i na návštěvy, většina mých známých psa toleruje a dokonce ho zvou taky.
3. Mám psa nevýstavního, pokud jsem bydlela v Praze, chodila jsem se na výstavy dívat, teď jsem vzdálená od měst, kde se výstavy konají, takže tam extra nejezdím. To se týká i voříškiád, tam mi psi připadají nějak veselejší.
Z psích výstav mají radost majitelé, ale je pravda, že i mezi psy jsou takoví, kteří se rádi předvádějí.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:52
- Nahlásit

1. Psa jsem si pořídila až jsem se osamostatnila, dřív to nebylo možné, protože mí rodiče psa do bytu nechtěli, i když jsem po něm vždy toužila. Plemeno jsem si vybrala podle povahy, aby bylo super společníkem a taky jsem se odjakživa o někoho ráda starala,co se týče vzhledu. je to boloňský psík. Druhého psa jsem si pořizovala jako kamarádku pro tu první a je to havanský psík. Nakonec mám s nimi i chovatelské ambice.

2. Psům se věnuji skoro pořád, tedy když nejsem v práci. Ale beru je jinak skoro všude. Lítáme hodně venku, ač někdo tyto plemena označuje za gaučáky, tak my vyloženě vybočujeme z řady.

3. Naznačila jsem to už výše. Držím se ale pravidla, že výstavy nesmí být na úkor psího života. Tzn. že je nebudu držet doma, když můžou lítat po venku, sice je to o to víc práce se srstí, ale stojí mi to za tu radost v jejich očích. Nějak intenzivně se jim nevěnujeme, je to spíš pro nás taková společenská událost a psi to opravdu baví, hlavně tu první, ta miluje obdiv a psy a vyblbne se. Nejsem ale moc nakloněná k těm českým,kde posuzují Češi, chystáme se spíš do zahraničí.
Vořiškiády jsem se zúčastnila jako divák a opravdu mě nadchla.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 23:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Elle Woods
kolikrát se wami zúčastnil/a výstavy pro psy s PP?
odpoved na tvou otazku je nejednoznacna... myslis kolikrat jsem se zucastnila vystavy psu s PP jako vystavovatel? ani jednou, mam vorechy...
a kolika vystav psu s PP jako navstevnik? Ted to nespocitam, ale co jsem byla v Brne, chodivala jsem na cumendu na mezinarodky, ty jsou tam 2x rocne, takze jenom cca 14 mezinarodek v Brne... nejakou tu narodku v Ostrave, par v Olomouci... Myslim, ze jsem byla na dost vystavach, abych se rozhodla, co se mi na nich libi nebo nelibi...
A znova opakuji - zalezi, jak ktere plemeno. Vetsinou se me da najit u kruhu se sedivaky, a tam se ta predvystavni uprava fakt neresi (temer vubec), takze pohoda. Zato jsem videla rtw upravovane lakem na vlasy... pudrovane husky, aby bila byla skutecne bila... bisonky nebo pudly, kteri stali vyvazani treba dve hodiny (netvrdim, ze vsichni, ale par jsem jich takhle potkala)... atd. atp. - a tyhle zazitky me vzdycky docela znechuti...

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 00:02
- Nahlásit

Elle Woods
1. První pes (jezevčík) si nás našel, druhá (kníračka) přišla ze smutku, že ten první utekl a ta nynější (parsonka) přišla ze smutku že ta druhá umřela. Čtvrtá (kníračka) přijde k našim v létě, protože si už život bez psa neumí představit a pátá (RR) ke mě za rok, aby ta moje měla kamarádku )) První byl opravdu náhoda, přišla známá, že našli psa a ať si ho vemem. Když po roce utekl, tak jiná známá měla zrovna štěňátka kníračů a my jsme neodolali. Když umřela hned jsem šla do PRT, páč to je moje vysněný plemeno, stejně jako RR příští rok A naši budou mít knírku, páč je to srdeční záležitost.

2. Momentálně ji věnuju 24 hodin denně (teda když nespim). Mám zkouškový a hodně času. Jsme spolu pořád, beru si ji do práce, na kalby, na výlety, všude. Je strašně společenská (aspoň k lidem). Každej tejden chodíme na agi a na cvičák, jezdíme po táborech a pod.

3. Výstavy jsou ok, i když my s nima končíme, páč je nestandard. Docela mě baví, i když mi vadí často subjektivní hodnocení rozhodčích. Třeba s druhou budu mít více štěstí, ale nejsem zas takový magor, že bych objížděla všechny, za to mi ty zabitý víkendy nestojí.

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 10:21
- Nahlásit

wami
co myslíš vyvazováním pudlů? Střihy s topknotem zůstávaj s gumičkama i v kruhu,a jestli chci aby měl haf nějaký chlupy ma uších,tak taky nic jinýho než gumičky nepomůže
Já teda ještě osobní zkušenost nemám,jenžto mýmu štěndu je teprve pět měsíců (takže chlupy ještě nic moc) ,ale culíčky už taky občas nosíme....posledně mu vydrželi asi týden naprosto bez problémů(pak mu je serval puboš :up,vůbec mu nevadili,spíš naopak (asi byl rád,že konečně něco vidí )

Elle Woods
1)Když jsem byla malá,nějak se k nám dostalo štěně bezpapírovýho pudla...s tím jsem vyrůstala..
Po 7 letech jsme ho nechal kvůli zdravotním problémům uspat,a já se zařekla,že psa už nechci. Jenže potá co si přítelova sestra pořídila štěndo amstafa s kterým jsem byla v kontaktu prakticky denně,mě to nějak chytlo,a pak už jsem jen čekala až se odstěhuju od rodičů....teď mám doma pesi 2(voříšek 9měsíců a královák 5měsíců) a užívám si dvojnásobný dávky lásky,vzdoru,i bordelu

2)věnuju se mu dle času a nálady, každopádně každou volnou chvíli spolu (jak už tu někdo psal,když neni nálada,tak jen gaučing a baví nás to všechny 3 )

3)na psí výstavy nemám žádný negativní názor(ještě jsem tam nepotkala psa,kterej by vysloveně trpěl-sned jen odpoledne už jsou ti psi docela utahaný) , snad jen na některé rozhodčí,ale zatím to neřeším (1.výstavu plánuju mezinárodku v Budějovicích a pak se uvidí )
Na voříškiádě jsem ještě nebyla...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 12:56
- Nahlásit

Anlie
Vyvazováním myslí nejspíš to, jak psa postaví na stůl s hrazdičkou a tam ho přivážou dost natěsno, aby si nelehal, a pes tam stojí...dlouho.
Taky nechápu, proč psa nemůžou upravit doma.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:02 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mucholabka
Vyvazováním myslí nejspíš to, jak psa postaví na stůl s hrazdičkou a tam ho přivážou dost natěsno, aby si nelehal, a pes tam stojí...dlouho.
Panebože
To se jako smí?

proč psa nemůžou upravit doma.
Asi by se po cestě pocuchal. Leda by byl "vyvázaný" i v autě

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:07
- Nahlásit

areno se jako smí?
Prý nesmí.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:08
- Nahlásit

Mucholabka
Hm.

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:14
- Nahlásit

aren
prý se to dělá běžně v psích salónech....některých....

Aha...tak to jo....jinak udržet pudla učesanýho dýl než pět minut je vážně prakticky nemožný , sou to strašný aktivisti nedejbože když venku není úplně sucho....to pak jen ti majitelé výstavních papíráků závidí všem těm majitelům pudlů,který je nechávaj holit celý .... ale kdo chce kam ten muj jak vidí vodu,tak jde celá "poslušnost" do háje,a pes do vody,kaluže,řeky,rybníka,stoky,....

A běžnej pudl by měl být naučenej stát (resp.ležet)a držet sám....hlavně když by se měli kartáčovat každej den (ehm....nebo aspoň jednou za týden )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:23
- Nahlásit

Anlie
My už máme z Fifinky spíš puliho

Myslím, že to jde, idržet pudla učesaného-ono záleží, jak dobře ho vykoupeš a vyfoukáš, a na výstavě akorát trochu dočísneš, sem tam šmikneš...

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit

Mucholabka
Přesně jak píšeš = může být připravený už z domova (když nejdeš na výstavu pěšky),ale stejně ho tam ještě musíš "dodělat"

Já Dinna taky vykoupala asi po dvou týdnech,a nestačím zírat,jak najednou "vyrost" ......ale dá to zabrat už teď vyfoukat ho aby nějak vypadal ....snad až bude chlupatější,tak to půjde líp....jen to bude trvat asi o hodinu dýl

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit

Mucholabka
A ten můj je učesanej jen do první procházky....přinejmenšim jen prolítne roštim

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:37
- Nahlásit

Anlie
A co se týče toho upravování, viděla jsem, jak před začátkem výstavního dne notmálně trimovali nějakého malého teriéra-to si opravdu myslím mohli nechat na doma. Nebo když stříhali kerry blue teriéra jakože základní úpravu...a nechápu, proč to musí vázat...a to říkám jako střihačka! Ti psi se mnohem líp ukážou, když mají možnost stát volně-a že občas přešlápnou-no bóže.

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:40
- Nahlásit

Anlie
Tak mýmu psovi by asi ani to vyvazování nepomohlo....leda tak za ocas

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:43 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Anlie
Nějaký zákazník mi dokonce říkal, že jakási střihačka měla na stole jakoby pastičky na nožičky, aby pes nepřešlapoval.

A někteří majitelé to vyvazování dokonce málem vyždují, místo toho, aby se naučili zvládat svého psa.

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit

Mucholabka
Máš zkušenosti se stříháním? Mám trochu problémového voříška...paní co mi ho střihala po hodině skoro utekla,ani zaplatit to nechtěla
Nechce stá,a držet (už se to lepší),moc nemusí cizí lidi (takže ho asi budu kudlat sama........ brala ho strojkem, od zadku k hlavě,a až po lopatky byl naprosto v pohodě,ale pak mu jaksi hráblo,a už na sebe nenechal vůbec šáhnout......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:45 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Anlie
Já jsem ale z Ostravy jinak problémovým psům při stříhání se trochu věnuju (a taky podle toho vypadám, zrovna jsem mírně dokousaná).

Od zadku k hlavě? To asi moc zkušeností neměla, proti srsti by se to nemělo, je o za a. škaredé, za b. to není psovi příjemné, za c. pak to dorůstá hnusně, srst odstává, za d. může se stát, že psovi zaroste chlup, za e. a vůbec

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:46
- Nahlásit

Mucholabka
jojo....učíme se,ale jde to pomalu....když jsem pudlíkovi holila čumec,tak v poho,ale jak přišel na řadu krk,tak se převtělil do pštrosa a furt strkal hlavu až pod stůl

Anlie
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 13:49
- Nahlásit

Mucholabka
Neřekla bych že by byl agresivní,ale je fakt,že chňapal....ale v tý době mu bylo asi 4-5 měsíců.... tak koupim nístavec na strojek (na 3mm ho fakt brát nebudu)a vezmu to sama stylem stejně nemáš na vybranou a jestli mě ňafneš,tak letíš z okna....většinou to zabírá

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání