| Autor |
Zpráva |
ajunka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 20:46
- Nahlásit
no tak to doufám že to budou ještě vopakovat abych to viděla bo to by mě velmi zajímalo .-)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 21:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Bela
No, ja by som si to tiez rada pozrela, lebo ja som to videla len utrzkovito a neviem, ci som vsetko spravne zachytila... Video neni, televizna karta nie je rozbehana... Budem sa musiet spolahnut, ze tam vsetko opakuju x krat...
Mimochodom, ten pes smykol s panom kvoli tomu, ze okolo prechadzalo auto a pan sa valal po zemi, potom, co urobili brazdu do travnika
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 21:43
- Nahlásit
Neviete nahodou, ako by tam posudzovali Ceskoslovenskeho ovciaka? pigie
Československý vlčák se nedá považovat za vlčího hybrida.Poslední vlk,tedy vlčice vstoupila do plemene v roce 1983.Od roku 1999 je čsv FCI mezinárodně uznaným plemenem.
V Americe je bohužel velká moda vlastnit opravdové vlčí hybridy,to je prapůvod nynějšího zákazu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 21:49
- Nahlásit
Pokial viem ani u nas nemozes doma chovat vlka. Bela
Je to možné,u vás i u nás.
Loni jsem měla krátce vlče,vyběhání potřebných papírů sice nebylo nic zábavného,ale nebyl v podstatě žádný velký problém je získat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 21:50
- Nahlásit
Smečka
No, presne na toto som sa pytala. Dik Ci za hybrida povazuju nieco "cerstve" alebo aj nieco, comu len zdialky koluje v zilach vlcia krv...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 22:01
- Nahlásit
Smečka
vlca je jedna vec, ale pokial viem, ked vyrastie, s dospelym vlkom je dost velky problem v ramci povoleni. aspon take mam info od ochranarov v ramci ludi, ktori napr. nasli a zachranili vlcie mladata.
Osobnu skusenost zatial nemam
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 22:11 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
pigie
No,co si ještě matně pamatuju ze školy,tak hybridem byli označováni kříženci tzn.první filiální generace (F1),v našem případě přímí kříženci vlka a psa,další generace byli potomci hybridů (F2.....)
Čévéčka jsou tedy potomky hybridů,ale už nejsou kříženci v pravém slova smyslu,jsou čistokrevné plemeno.
vlca je jedna vec, ale pokial viem, ked vyrastie, s dospelym vlkom je dost velky problem v ramci povoleni.Bela
Není,je to naprosto stejné.V době,kdy jsem žádala,jsem netušila jak dlouho u nás zůstane.Žádala jsem o povolení k chovu vlka,ne vlčete.A to mám v podstatě stále,i když vlka nemám.
mam info od ochranarov v ramci ludi, ktori napr. nasli a zachranili vlcie mladata.
Tohle totiž může být problém.Vlk z volné přírody je možná posuzován jinak než vlče ze zoo.
O povolení se žádá krajská veterinární správa,která musí zhodnotit,zda podmínky k držení vlk jsou vyhovujicí a pak právě ti ochranáři.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 07:55
- Nahlásit
Smečka
hybridem byli označováni kříženci tzn.první filiální generace
No, tak toto som si ja zo skoly veru nezpapamatala. Pre mna su to krizenci prveho radu
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:03 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
pigie
Aj tak asi.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:05
- Nahlásit
..stejně je to slovíčkaření a záleží na konkrétním státě,jak si postaví zákony.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:07
- Nahlásit
Povedala by som o tom to, že vždy sa nájdu debilkovia, ktorí potrebujú mať niečo iné než tí ostatní a tak budú robiť pokusy aj s krížením, aby dostali nejakého superzabijaka alebo superťahača alebo superbitkára alebo ja neviem čo.Nie je to kríženie v tom dobrom slova zmysle ale čiste len z takýchto nejakých ambicioznych alebo materiálnych dôvodov.
Vlk nemá spôsobilosť v staršom veku prilnúť k človeku, stále si žije svoj život a človek je mu vcelku ľahostajný.Preto pokusy - mať doma milého vĺčika - zlyhali.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:11
- Nahlásit
baška
Povedala by som o tom to, že vždy sa nájdu debilkovia, ktorí potrebujú mať niečo iné než tí ostatní a tak budú robiť pokusy aj s krížením, aby dostali nejakého superzabijaka alebo superťahača alebo superbitkára alebo ja neviem čo.Nie je to kríženie v tom dobrom slova zmysle ale čiste len z takýchto nejakých ambicioznych alebo materiálnych dôvodov.
není to vždycky tak,ale to je úplně jiná kapitola.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:20
- Nahlásit
Mucholabka
pochopila jsem správně, že tam je zakázaný i BARZOJ - chrt. Jsou to fakt magoři. By mě zajímal důvod, proč je tak nebezpečný, že na něj potřebují zbrojní pas
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:24
- Nahlásit
kokoška
mozno vo vysokej rychlosti niekoho zhodil a zabil
Inak, kavkazanov predavali s letacikom, ze mat ho, je ako vlastnit pistol raze 45
|
baška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:28
- Nahlásit
priatelia
myslím si, že by mali zaviesť nejakú kontrolu typu - chceš psa? tak na psychotesty - alebo iné testy. Nebolo by to ľahké, ale možno taká nejaká kontrola by pomohla a potom by mohli určitý typ ľudí chovať určitý druh psa, ktorého by zvládli. A nestalo by sa aby nejakého dzuna na poli ťahal za sebou kavkazan a hral si s ním na slepú babu.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:35
- Nahlásit
pigie
mozno vo vysokej rychlosti niekoho zhodil a zabil
ano, to bude určitě ono
Pochopila bych, kdyby třeba omezili množství, protože smečka barzojů v akci, to je lovecké komando, ale samostatně fakt nevím, čím by ohrožoval a Greyhounda jsem tam nenašla (jestli jsem špatně nekoukla), takže jen kvůli výšce psa to být nemůže.
Prostě USA je země neomezených možností (jak pro koho)
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 08:58
- Nahlásit
No čučím jako puk! Na seznamu je i Německá doga či Vlkodav .
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:37
- Nahlásit
frog a novofundland a spol .-))))
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit
ajunka
to je prirodzene. Taky rozvasneny newfoundland moze niekoho prilahnut laskou a zabit. Tam to chapem aspon, ze to je vodicak na psa, ktory sa neda ovladat silou... To bych zaviedla aj ja
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit
pigie
Taky jsem ten pořed viděla, při těch kavkazácích jsem jen valila oči. Pán co měl asi 60 kg a ryl prdelí brázdu do trávy jen proto, že jelo kolem auto byl neuvěřitelnej, nepadlo tam jediný slovo o tom, že by psa cvičil nebo nějak vychovával aspoň, protože paní inteligentní chovatelka, která několikrát musela zdůraznit, že to jsou přirozeně agresivní psi, mu řekla, že se tohle plemeno nijak vychovávat a cvičit nemusí. Ale oni už přece vyzkoušeli i ostnáč a elektriku, takže už jim ve výcviku nic nepomůže a pán už si jen může stěžovat do kamery, kolik má z vycházky boulí a modřin. Ale strašně se mu líbí, že tenhle pes je jako pětačtyřicítka a cítí se s ním bezpečně... A ještě jsem viděla minihaskyho, kterýho vyšlechtili v USA, to už jsem psychicky nevydržela a musela to přepnout. Nebo kříženec pudla a kokra, tuším že tomu říkali kokapu. No fakt maso...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:46
- Nahlásit
Hafina
jo mini hasky som videla aj ja. Vogo, potrebujem to videt este raz. Ja som masochista...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:52
- Nahlásit
pigie
No, já bych to asi taky chtěla vidět celý (viděla jsem jen toho kokapu, hybridy vlka, kavkazáka a začátek minihasky, pak jsem to přepla), ale jsem fakt asi pako, protože při tom stejně celou dobu brblám, jaký jsou to magoři...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:55
- Nahlásit
Ja som videla len cast hybridov, kavkazaka a minihaskyho, ale vsetko len utrzkovito, pretoze som mala neodkladnu robotu A vzdy som pochopila, ze mi nieco dolezite uslo
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:55 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
pigie
URL
Už jsem to taky pochopila, maj to teda blbě napsaný.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:59
- Nahlásit
Hafina
Dnes to ide 13:30... A ja som v praciiiii
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Právě skončil pořad na Spektru ...... na jednu stranu jsem se docela pobavila....labrdudlle, bordejack...na druhou mně z toho běhá mráz po zádech. Hybridi vlka ...bez komentáře a kavkazani? Ten chlap byl fakt úžasnej
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 21:01
- Nahlásit
A řekne mi někdo co tam o těch hybridech vlastně bylo?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 06:09
- Nahlásit
Smečka
To ti ja nepoviem, videla som len utrzky. Jednalo sa o to, ze psi su zamerne krizeni s vlkmi, aby ludia si mohli zaobstarat hybrida. Su ludia, ktori ich zvladaju a su "prenasledovani" a ludia, ktori ich nezvladaju (tych je ovela viac) a koncia v utulkoch. Vyzyvali vsetkych, nech nemnozia tychto psov a ked si chcu takeho zaobstarat, nech si ho vezmu z utulku... Ak som dobre zapocula, maju ich tam stvrt miliona.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:06
- Nahlásit
pigie
Dík.
Su ludia, ktori ich zvladaju a su "prenasledovani" a ludia, ktori ich nezvladaju (tych je ovela viac) a koncia v utulkoch.
Ti lidé? tak to je fajn.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:07 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Smečka
Ti lidé?
To som nepostrehla... Preto to chcem vidiet znova. Len som videla vyjadrenie jednej pani, ktora povedala, ze ked tu zacne byt pre jej psov nebezpecno, zdvihne sa a ide s nimi prec...
|