| Autor |
Zpráva |
baška
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 08:13
- Nahlásit
Tak už ste ma upálili na hranici, tak už je lepšie? Nechcem sa nikoho dotknúť, ale pripomínate mi trochu časopisy o tzv.celebritách, ako hovoria všetci o sebe akí sú úprimní, šťastní atď. to len tí druhí z brandže sú zlí. Neverím tomu, že každý z vás zbiera a neodhadzuje odpadky. Ľahko je napísať, že áno.
A ešte záverom. Nie je to estetické ani príjemné, ale radšej sa budem brodiť horou banánových šupiek a zhnitým jedlom ako azbestovým odpadom.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 10:14
- Nahlásit
baška
Ty se upaluješ sama
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:43
- Nahlásit
U nás je to to stejné, nová zástavba, rodinky s dětma, páry se psama, důchodci bez dětí...bordel jak prase...Papírky, igelity, ponožky, kapesníky, ho.na, jídlo...HNUS... Jednou jdu takhle ven, sbírám po svým "mega psovi" "mega hovínko" a...šlápla jsem do ho.na nejmíň od dogy...ne-li od slona... Už v baráku uvažujeme že si odhlasujeme opolecení našeho společného pozemku kolem "bytovky", protože je to neúnosný... Nechápu jak někdo může házet bordel z balkonu...copak žijeme ve středověku?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:45
- Nahlásit
blanulinka1
odhlasujeme opolecení našeho společného pozemku kolem "bytovky"
Tak to ti závidím,taky bych to brala.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:47
- Nahlásit
blanulinka1
hm,bordel z balkonu,ani mi nemluv! kdyžsem bydlela na vinohradech, tak jdu si tak se psem ven a na plácku u dveří přistane kostřička grilovanýho kuřete, tácky od hořčice a kusy chleba! sem čučela jak puk,že je toto vubec možný
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:49
- Nahlásit
abby
doufám, že to projde jednohlasně... Každej dostaneme klíče od branky na ten pozemek a bude Vím, že i pár lidí z baráku neuklízí po svých psech, ale tohle by je mohlo donutit...snad
Mar
No to je přesně ono...na mě jednou takhle přiletělo nahnilý kiwi
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:51
- Nahlásit
blanulinka1
Béčko byl chudák kvulivá tomuto do pul roka venčenej na vodítku (teda ne když sme šli na nějakej vejet nebo prostě někam,tak to ne,ale kolem baráku dycky )
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:52
- Nahlásit
Mar
Jo, minulej týden jsem zapoměla doma pytlík, takže jsem hledala variantu "jak na věc", v kapse papírovej kapesník...No a vzhledem k "nepříjemě teplému pocitu v dlani"i přes kapesník, jsem hledala nějakej "jetej igeliťák" a našla obal od papírovejch kapesníků, tak jsem ho sebrala, že "to" do toho dám...A v tom obalu bylo asi 30korun
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:57
- Nahlásit
blanulinka1
vidíš! poctivost se vyplácí!
já když zapomenu igeliťáka (párkrát se to stalo) - tak sem sbírala to "naše" při dalším venčení - a je to teda pěknej hnus, tahat to starší ho*no z trávy )
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:02
- Nahlásit
Mar
že jo? Mít za každý eňo třipětky tak jsem za rok boháč (a sbírám i ty cízí ) Asi dva dny před tím, se Bedřich rozhodla kadit 2x,, přičemž jsem měla u sebe jen jeden pytlík...takže jsem oběhla půlku "sídliště" než jsem našla koš, kde ještě byly pytlíky...samozřejmě na úplně opačné straně...aspoň se Bedřich pořádně proběhla
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:02
- Nahlásit
Mar
podla coho poznas, ze to bolo to vase? dala si si k nemu nejaku znacku?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:03
- Nahlásit
blanulinka1
tiez som v poslednej dobe zacala nosit dva pytliky
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:05 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Bela
vzhledem k tomu,že ráno a večer chodíme do pidiparčíku (1 stromek a 1 lavička) přímo před naším barákem,kam nikdo jinej nechodí,páč je to taková ta "příjezdová část" k našemu baráku (k jinýmu ne) tak vím,že to ho*no je tuty jeho (má svoje "místečko" kam to dcky letí udělat) ostatní venčej na větším hřišti, a tam nechodím právě proto,že jich je tam mraky (nesesbíranejch )
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:06
- Nahlásit
blanulinka1
no my koše na pytlíky nemáme nikde a Berry většinou kadí 2x - ale výjimečně překvapí a udělá to 3x (jakože nemá čas,tak udělá malý a utíká za něčím,pak zase...atd....) a to je potom konečná
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:33
- Nahlásit
blanulinka1
Já si jednou vzala těch pytlíků málo.Abby to nějak chytlo a 2 mi nestačily.Tak jsem našla papírovej kapesník.Co ti budu vykládat,musela jsem hnedka valit domů,umýt si ruce.Fuj.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:34
- Nahlásit
Mar
Ja to robim tiez tak. A ked to je v tme a nemozem najst, hladam rano a ked nenajdem zoberem hociake cudzie, aby to bolo aspon 1:1
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:40
- Nahlásit
pigie
zoberem hociake cudzie, aby to bolo aspon 1:1
|
baška
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 14:53
- Nahlásit
Trocha to povzbudí, ak si tu človek prečíta, že niektorí ľudia dokážu zbierať aj cudzí odpad, ovšem, nikto mi nemôže zazlievať depresiu, ak pozbieram okolo baráku a za pol hodinu idem von a je tam ešte väčší bordel ako predtým. Má to vôbec zmysel zbierať? Niekedy o tom pochybujem. To, že ľudia hádžu bordel z balkónov - to je u nás normálne. A že v čase horka a sucha hádžu horiace špaky - to je tiež normálne. Takže čo s tým? Nikto mi dúfam potom nezazlieva názor, že by mohli rozhadzovať aspoň iba taký odpad, ktorý príroda zlikviduje - rýchlo a bez stopy. Chcieť od nich, aby nerozhadzovali žiaden odpad a zbierali po psoch - to je ako priať si žiť v krajine divov.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 15:00 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
pigie
aby to bolo aspon 1:1
u nas obcas taky tak . potom beriem radsej take vacsie, nech to ma vacsi efekt
baška
Má to vôbec zmysel zbierať?
ja myslim, ze to zmysel ma.
priznam sa, ze inych ludi-humusakov som uz davno prestala riesit a uz nemam ani depky. ked vidim, ze niekto v mojej pritomnosti rozhadzuje odpadky, tak si poviem svoje, inac sa riadim heslom Mahatma Gandhi: "You must be the change you wish to see in the world."
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 15:08
- Nahlásit
Bela
potom beriem radsej take vacsie, nech to ma vacsi efekt
jj, zabudla som dopisat velkostne podobne. Urcite nie po civave alebo yorkovi
Inak, u nas pod barakmi je celkom cisto. Vyriesilo sa to na domovej schodzi a zbieranim vyhadzanych veci a vyspypanim na rohozku tym, co ich vyhadzovali
|
baška
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit
Bela
len by ma zaujímalo, prečo tí ľudia nemajú pocit, že aj vonku to patrí im? V obývačke alebo ohradenom dvorku si nevykydnú špinu. Chyba je možno aj v tom, že nielen náš národ je špinavý , len inde chodia čaty a upratujú - prosto mesto sa stará. U nás sa stará len v centre, hoci poplatky vyberá od každého občana. Centrum mesta je potom eňoňuňo a kúsok ďalej už leží bordel o okolí mesta ani nehovoriac.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:03
- Nahlásit
baška
Hele věř si čemu chceš, já ti taky můžu věřit, žes začala sbírat hovínka, ale taky nemusím.
U nás taky vyhazují lidi z balkónu různý věci. Teda na naší staně ne, tam je téměř pod balkóny chodník a hned pod balkónama živej plot, ale když jdu za barák, tak bych se poblinkala. 100% se pozná, kdo kouří, protože pod těma balkónama to vypadá, jako by tam vysypali popelníky z celé hospody. V létě je trávník plnej slupek od melounů, starých květináčů, děti vyhazují z balkóna svačiny, co jim maminky nachystaly, asi aby maminky nebrblaly (jednou takhle Aris sežral tvrdýho sejra v pytlíku i s tím pytlíkem. Byly to fakt nervy, než to za 3 dy téměř nezměněný vyblinkal). Je to fakt hnus. Jako by byl takovej problém hodit vajgl do skleničky, kterou si na balkón dám a s těma zbylýma odpadkama zajít do koše, nebo do popelnice.
Jinak větší bordel než u nás jsem zažila v Itálii. Ani ne tak u baráků, přece jen v turistickém centru si pořádek udržují, ale to co bylo povyhazovaný v lese... By se tím pomalu dala vybavit celá domácnost. Pračky, televize, ledničky, všechno. Mimo turistický centra v podstatě všude, kde člověk jen trochu sešel ze silnice skládka.
|