Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kniha o psech pro nekomunikativní dítě
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:29
- Nahlásit

brut
ma oblibena knizka byla Strazci domova...nekolik pribehu o psi lasce, statecnosti a oddanosti (muzu pujcit)

maixnerova
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:32 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

brut
...to že nemá doma ani špetku lásky, pohlazení, komunikace....

no to je fakt strašný,... aspoň, že má vás... jinak by z něj vyrost nešťastnej deprivant.

Jěště mě napadla knížka - Thompson: Kouzelný kolotoč nebo Maxipes Fík (viděla jsem ho v knižní podobě) a Medvídek Pú, Mauglí, nejsou to sice knihy jen o pejscích, ale i jiných zvířátkách, ale moc hezké.
S tím Čapkem promiň, přehlédla jsem tvůj příspěvek.

gabi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:41
- Nahlásit

Nic mi ten název neříká, ale přečetla jsem toho tolik, že se můžu plést.......o čem knížka je? Budu muset zase do knihovny

Mumínci nedávno běželi v televizi....taky jsem se koukala

Bolo to aj sfilmovane, volalo sa to "Stopy v snehu"
Nieje doležitý ani príbeh, ako to, že ten malý chlapec, ktorý nevedel čítať chodieval za slečnou Smilou a tá mu čítala tuším nejaké odborné knihy Nerozprával a dokonca bol tušim hluchý.

Mumíkov som nevidela, ale pamatám si presne ako sme sa všetci báli pri čítaní a nevedeli sa dočkať pokračovania ako to s tymi malými dopadne

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 19:31
- Nahlásit

brut
Vim, že se vnucuju, ale kdybys chtěla něco, co by si mohl číst i sám, tak myslim, že ty dvě knížky, o kterých jsem ti psala jsou akorát, klidně bych ti to poslala, protože mně už jsou na nic...

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 19:42
- Nahlásit

Eimy
ten chlapeček neumí číst brut to tu někde psala zatím umí písmenka z abecedy číst ještě ne.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:26
- Nahlásit

Eimy
Jsi moc hodná, ale mladej zatím ještě nečte , musíme mu předčítat. Jestli ti to nebude vadit, tak bych si knížky vzala, on se snad časem dopracuje ke čtení a pak bych je využila......
Pošlu ti zítra mejlík a domluvíme se, díky

gabi
Myslím, že jsem tuhle knížku vážně nečetla. Vůbec nic mi neříká. Juknu v knihovně a pokud jí budou mít, tak si jí ráda přečtu.

maixnerova
netroufám si odhadnout, co z něj vyroste ........

brut
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:28 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

nika00
Orry
Kiplinga já ráda, ale myslím, že by to v něm zatím vyvolalo zmatek. Ale do budoucna s ním počítám
Jsou Strážci snadno k pochopení?

Orry
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 21:58
- Nahlásit

brut
Jsou Strážci snadno k pochopení?
ja ti presne nevim..ja to jako mala holka chapala
autorka je Helena Kholová
a jsou to povidky o psech ze vsech koutu sveta...

brut
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:25
- Nahlásit

Orry
Asi si knížku půjčím....

Orry
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:08
- Nahlásit

brut
no kdyztak se bude urcite libit i tobe

brut
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:30
- Nahlásit

Orry
právě, že jsem myslela v tuhle chvíli nejdřív na sebe

Orry
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:05
- Nahlásit

brut

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 07:52
- Nahlásit

brut
Možná je to blbost, ale já bych asi nehledala ani žádnou knížku a když je malý u tebe, tak bych s ním seděla u hafíka a ukazovala a mazlila a povídala si s ním a s tím hafíkem...
Mám doma 5ti letého autíka tak vím, že nejlepší je to takovou "přímou" formou...

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:00
- Nahlásit

Juli
Děkuji za radu, zkusím kombinaci obojího.... nebude ti vadit, když se v případě nouze obrátím na tebe pro radu? Přece jen jsem občas dost nejistá

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:32
- Nahlásit

brut
Jééé to nevím, jestli můžu radit. Co by chovatelka jsem začátečník .... coby máma dvouch více či méně postižených dětí se v tom taky plácám. V každém případě, pejsek by takovému dítěti mohl pomoci, zvlášť, když má zvířátka rád.
brut
Myslíš, že malý má problém v komunikaci a ve všem kolem jen kvůli přístupu rodičů nebo má nějaký zdravotní handicapt? Jestli nechceš psát sem, je to určitě hodně osobní, můžeš na mail
amore.julie@seznam.cz

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:50 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

brut

Ahoj Brut, nemám tu zkušenost jako Juli a se zdravotních důvodů bohužel nemám vlastní děti.
Asi před 17ti lety jsem hodně času trávila s chlapečkem mé vzdálené příbuzné, která se o něj vůběc nebyla schopna starat (po závislosti na drogách závislost na alkoholu, střídávě pobyt na psychiatrii atd).
Chlapce si ve 4 letech k sobě vzala jeho babička (ze strany jeho matky), která se dokázala postarat o jeho základní potřeby jako je jídlo a oblečení, ale jinak s ním téměř nekomunikovala. Jeník, který už s matkou zažil dost příšerné věci, byl ztažený do sebe a žil si ve svém vlastním světě... Začali jsme se hodně vídat, když jeho babička potřebovala v létě být 1,5 měsíce pryč a já s ním byla sama na prázdninách na chalupě. Tenkrát mu bylo 7 let. Také jsem vůbec nevěděla jak na to. Jeník působil jako předčasně zestárlé, bezcitné a sobecké dítě, z počátku se choval nepěkně i vůči našim psům. Nejdříve jsem se snažila dávat mu co nejvíc najevo všeodpouštějící a chápající lásku, což se naprosto míjelo účinkem. Přestala jsem tedy "tlačit na pilu" a začala se k němu chovat přátelsky jako k normálnímu dítěti, tj. včetně nastavení mantinelů a vyžadování dodržování pravidel s tím, že když se bude chtít kamarádit tak dobrý a když ne, tak taky dobrý... Ignorovala jsem jeho "výlet - to je nuda... všechno je nuda, babička by mi koupila ty zmrzliny dvě..." Takže jsme i se psy vyráželi na celodenní výlety, začala jsem ho učit plavat, vzala na oslavu narozenin kamarádčina syna (má skvěle vychovaný a citlivý děti, k Honzíkovi se chovali jako by byl jeden z nich). Po 14ti dnech už byla patrná veliká změna v chování, najednou se začala rozpadat obranná krusta, která z něj dělala protivnýho, nadutýho a zlýho kluka a začal se chovat jako veselej rozjívenej rošťák, staral o pejsky, začalo ho zajímat co potřebují... a také se začal uvolněně smát, drív to byl spíš křečovitý a často zlomyslný škleb. Když zlobil a já mu oznámila, že mu nařežu (to nemůžeš... ále můžu..) nejistě roztáhl pusu od ucha k uchu a bylo po mým... Nejvíc mě dostal, když asi po 3 nedělích mě dal ruce kolem krku a natulil se ke mě (do té doby měl odpor k jakémukoli fyz. kontaktu).
Prázdniny nám strašně rychle utekly a musím říct, že to co se mi ze začátku jevilo jako očistec, bylo nakonec moc príma a oběma nám bylo opravdu líto když to skončilo. Pak si pro něj přijela babička, cpala ho dortama a přitom (a před ním) se mě ptala: "tak co, jak jsi to s ním vydržela - von je hrozný dítě..." Měla jsem sto chuťí babičce dát zcela neeticky pěstí, Honzu popadnout a někam daleko odjet... což samozřejmě nešlo... Promiň, že jsem se tak rozepsala, je to pro mě pořád hodně živé, souvisí to i s tou slovní zásobou, Jeník hodně četl, ale slovní zásoba ze začátku byla hodně malá - prostě nekomunikoval, jak rozvázal a posléze jel od rána do večera jako kafemlejnek, slova ukrytá v mozku začala sama naskakovat a upravilo se i tohle...

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:13
- Nahlásit

maixnerova
...moc pěkný, nenapsala bych to líp...

Myslím, že líp než všechny knížky světa pomůže citlivý přístup.
brut, když to nemá doma, zkus to "nastartovat" ty.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:34
- Nahlásit

Juli

moc děkuju, Juli... Ale myslím, že jako máma zcela určitě žádný začátečník nejsi... a Brut budeš moci poradit mnohem lépe než já... Ty i Brut máte moje veliké sympatie, opravdu.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:51
- Nahlásit

maixnerova
Já myslím, že to o mámě není...vidíš, sama nemáš děti a cos dokázala..... Někdy ani rodiče nedokážou s dětmi jednat jako ti,co děti nemají a nemůžou mít..vážně smekám, byla bys skvělá máma!!
Promiň, určitě to rozjitří rány...ale myslím to upřímně.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 15:01
- Nahlásit

Juli

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 15:58
- Nahlásit

maixnerova
mladej není vůbec zlý dítě, usměvavý, když na to přijde. Spíš hrozně ztažený do sebe, částečně reagující jako autista. Co se týká slovní zásoby, tak tu má opravdu malou, mluví v holých větách a není schopen položit kloudnou otázku ( když nebudu počítat "můžu si vzít"něco" , můžu jít "někam" atd.). U něj je ještě jeden problém, který hraje taky velikou roli a to špatná koordinace pohybů ...zkrátka jemná i hrubá motorika v háji. Doma se mu nikdo nevěnuje a u nás zase stávkuje, takže se musí hledat možnosti k nápravě strašně složitě. Taky má problém se sluchem ( jemné rozlišení hlásek mu dělá problém...proto to čtení).
Moc děkuju za tvůj příběh, i já si z něj vezmu spoustu info pro malého.

Juli
když to nemá doma, zkus to "nastartovat" ty.
to zkouším, ale stále se nic neděje, spíš mám občas pocit, že je čím dál hůř.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 16:02
- Nahlásit

brut
Vadit mi to určitě nebude, kdyžtak mi napiš na mail (k.ate@centrum.cz) tvou adresu nebo pokud jedeš na sraz, mohla bych to po někom z Brňáků poslat...

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 16:27
- Nahlásit

brut
částečně reagující jako autista
..... no právě to mě zajímá...jestli je takový kvůli přístupu rodičů nebo opravdu je nějak postižený...nemyslím zrovna autista.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 16:32 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

brut

Tak to je opravdu hodně složité. Byli by jeho rodiče (resp. zákonní opatrovníci) proto, abys ho vzala na odborné vyšetření nebo chodí k někomu? Vzpoměla jsem si na svou spolužačku, která učí dětskou psychologii na lékařské fakultě v Praze (a je moc fajn nejen po odborné, ale i po lidské stránce). Kdybys chtěla, zkusila bych na ni najít kontakt (nemluvily už jsme spolu několik let) a případně ti předala tipy na lidi, kterých si ona jako odborníků váží.
Když se ti bude chtít, klidně mi napiš na grafika9@volny.cz. Držím moc palce chlapečkovi, Tobě i Tvojí rodině.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 17:19
- Nahlásit

brut
Spíš hrozně ztažený do sebe, částečně reagující jako autista...

to právě bylo s Honzíkem podobný, z počátku na mě taky tak působil, nebo také jako nadprůměrně inteligentní sociopat (což je kombinace, ze které jde mráz po zádech).
Ale u něj to nebyla celkově vrozená porucha, ale částečně rodinná anamnéza, početí a těhotenství matky pod vlivem alkoholu a vliv prostředí ve kterém vyrůstal. Přes tyhle strašně blbě rozdaný karty, byla jeho psychika v dobrém slova smyslu hodně ovlivnitelná.

Jinak, jak už jsem napsala v předchozím mailu .

Tami
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 18:58
- Nahlásit

Ještě jsem si vzpomněla na krásnou knížku, myslím že ji tady nikco neuváděl. Ilustrace tam jsou nádherné...Příběhy kocoura modroočka...předčítám ji vnoučkovi a moc se nám líbí.
Líbila seč i mým dětem.
Pokud ji neznáš...jsou to příběhy z pohledu kocourka, opravdu krásně napsané

brut
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:01
- Nahlásit

Eimy
Na sraz bych měla dorazit ( pokud se nic nesemele), ale i kdyby ne, tak by mi určitě někdo z pražáků knížky přivezl. Vzhledem ke zkušenostem s poštou nerada něco posílám či si nechávám poslat. Dík

Juli
..... no právě to mě zajímá...jestli je takový kvůli přístupu rodičů nebo opravdu je nějak postižený...nemyslím zrovna autista.
s jistotou můžu říct, že nejde o vrozené postižení. znám mladého od narození, takže vím, jak vypadal a prospíval. Bohužel se toho u něj nastřádalo moc a máma se nesnaží ( její přístup je takový: když blbě chodím já, tak nevadí, že kluk se pohybuje hůř). Sice jí tlačíme do spousty věcí, ale zatím bez většího efektu.

maixnerova
právě máme dohodnuté kompletní vyšetření neurologické a psychologické....ale moc děkuji

Tami
tu znám...... četli jsme jí ve škole asi ve třetí třídě.

Juli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 20:45
- Nahlásit

brut
máme dohodnuté kompletní vyšetření neurologické a psychologické
Moc vám přeju,aby vám to pomohlo!! Třeba se ukáže, že má opravdu nějaký problém a dobrý psycholog nasměruje na správnou cestu.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 21:05
- Nahlásit

brut
...dohodnuté kompletní vyšetření neurologické a psychologické...

Také moc držím palce a věřím, že pomůže..., kombinaci fyzických a psych. problémů by už intuitivně správné chování laika samo o sobě vyřešit nestačilo, na druhou stranu žádné odborné vyšetření lásku nenahradí a ten malej chlapík teď bude mít obojí , i když ne doma... Budu moc ráda, když si najdeš čas a třeba jen stručně napíšeš, jak se to vyvíjí... i když chápu, že tohle jsou hodně citlivý a privátní věci, tak se určitě neurazím, když ne...

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2007 08:09
- Nahlásit

maixnerova
jsi dobrá...

brut
držím palce, kdybys potřebovala, moje kamarádka ze Smíchova je psycholožka.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání