Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak ho "dosocializovat"
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:32
- Nahlásit

sarax
Jsme šli včera z procházky....Brut se sotva vlekl, jak byl utahaný a ještě to horko. Proti nám šla ženská s jorkšírem. Tak ho pro jistotu Martin cvakl na vodítko. Brut nic, psa ignoroval. Ženská povolenou flexinu, pes přiběhl k Brutovi a ňafl mu do čenichu. Kdyby Martin nebyl ve střehu, tak je prcek srolovaný pod Brutem. Takhle jen zařval "fuj" a mírně přitáhl vodítko. Za to já jsem čapla milého jorkšíra za vodítko a vzteky ho přitáhla k paničce. Bych ti přála slyšet, jak jsem ječela....ženská se nezmohla ani na ň.
Ještě že je Brut naučený malý psíky nežrat, tenhle by byl jako předkrm

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:40
- Nahlásit

sarax

...máš tip?

No, jak jsem psal, a ostatně Ty taky na Hafbu si vybrat cvičení kde sou malí... , na cvičáku je to nejlepší řešení, protože se dohodneš s výcvikářem, a tomu snad ti páníci důvěřují. U nás to fungovalo skvěle, snad žádné protesty nebyly. Po společném smečkování jsme třeba velké hafany odložili do řady a malí mezi nima kličkovali, málem jim lezli po zádech, a obě strany si to musely v hlavě přebrat. A tak podobně.
Ale u nás se už tenhle systém nějak rozpadl, takže nemůžu nabídnout. Asi už je nedostatek malých psů.... ( a fůra přežraných velkých )

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:42
- Nahlásit

Zany

Co potrebuji stejne ?

No kontakt s velkejma psama přece. Možná víc, než ty velký kontakt s malejma.

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:00
- Nahlásit

Walda

Tak s tim , bohuzel problem nemame, ja jsem kontakt zajistila, tak dobre , ze sam naskakuje pitbulum do tlamy. Ale nevim, k cemu mu je to dobre, kdyby ten kontekt nebyl, treba by se jich bal a nelezl k nim.

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:11
- Nahlásit

Zany
treba by se jich bal a nelezl k nim.

a on s ejich jako má bát???ubližují mu???já teda svojí čubu hlídám a při kontaktu s malým psem jí mám na vodítku a situaci hlídám....
No, jak jsem psal, a ostatně Ty taky na Hafbu si vybrat cvičení kde sou malí...
já radím,ale mám v paměti jedno kde byla paní s nějakým pišišvorem,co žil skoro rok bez psů a jak ti ho Trinča honila ostatní taky paní byla na prášky..jakože všichni si hrají ale ten staford ho chce sežrat.....bych potřebovala"vostrý data" na tohle...ale normální

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:12
- Nahlásit

Walda

nevim, k cemu mu je to dobre, kdyby ten kontekt nebyl, treba by se jich bal a nelezl k nim.

Jestli se jde na psa podívat nebo ne, je Tvoje rozhodnutí a dovolení, to stímhle přeci nesouvisí.
No a když vidíš, že je velkej pes v pohodě, tak ho k němu pustíš a oba jsou happy, a o tom to právě je, ne?

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:26
- Nahlásit

Zany
Ale nevim, k cemu mu je to dobre
napr.k tomu, ze pes potrebuje kontakt a skusenost s inymi psami najroznejsieho druhu pre svoju spravnu socializaciu a osobnostny vyvoj - potrebuje sa naucit psej komunikacii a vediet primerane reagovat na roznych psov

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Sarax

No, bylo by to jednodussi.Proste to privolani nebo spise brzdeni, aby se nezajimal o kazdeho psa a vsechno, co se kde sustne, ne a ne zvladnout.Uz to vypadalo cca 3-4 mes.nadejne, a ted , predpokladam , ze diky vysokemu mnozstvi harajicich fen, slo zase vsechno do pr...

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:02
- Nahlásit

Walda Proboha, jak ho to mam naucit ? Snazim se o to rok a pul a nic./ Stopovacku ne , nema to u nej vyznam /

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:03
- Nahlásit

Zany
moj robi asi nieco velmi podobne, al ja to nevidim, ako problem, ktory treba riesit - ak tak jedine v zavislosti od konkretnej situacie, napr. pri stretnuti s nejakym psychosom alebo hysteriko.
Inac to chapem ako normalny prejav zvedavosti u psa, ktory chce vsetko vidiet a okontrolovat

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:07
- Nahlásit

Bela Ja to vidim, jako velky problem, takze jsem ted pritvrdila, ale psa, na ktereho se budu moci spolehnout , z nej udelat nezvladnu, toho uz se vzdavam.

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:11
- Nahlásit

Zany
ake mas plemeno? Preco si myslis, ze je to az taky velky problem?

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:24
- Nahlásit

Mam pejsky. Starsi seltii, jako prvni pes vse probehlo bez problemu, hrozne hodny a spolehlivy pejsek.

Mladsi je cchp - labutenka , mozna je to tim, z e spolecenska plemena nemaji v sobe nejake ty cvicici geny. Az na dva vychovne problemy, ktere nemuzeme zvladnout je uzasnej.

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:26
- Nahlásit

Bela

Ted nevim, jestli mame na mysli to same, ale pro mne je velky problem, aby se bezel podivat na kazdeho psa, co se kde v dali objevi. Nablizko ani moc problem neni, nekdy ani zajem nema, je to hlavne zvedavost.

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:33 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Zany
asi hovorime o tom istom - moj sa tiez potrebuje ist pozriet na kazdeho psa, ktoreho vidi v okoli - ale ja to povazujem za problem len v tom zmysle, ze sa mu teoreticky moze nieco stat, ak nahodu natrafi na nejakeho agresora. To bude asi aj tvoja obava,ze?
Tiez sa ho snazim v tychto prejavoch krotit a odovolavat (viac alebo menej uspesne ), lebo mam lepsi pocit, ked sa z neznamymi ludmi (edit: psami ) a ich majitelmi zoznamuje v mojej pritomnosti. Ale nevnimam to ako jeho problem, takze ho nechcem v principe odradzat od zoznamovania sa s inymi psami. Skor vidim tie potencialne problemy, ktore by mohli nastat, ked natrafi na nejakeho sibnuteho psa alebo majitela

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:40
- Nahlásit

Bela

Ja se prave taky o nej bojim, nehlede na to, ze o to vetsina lidi nestoji a muzou ho i nakopnout apod., vzdyt to tu ctu kazdy den. Majitel harave feny take zrovna nesili radosti. Nakonec jeste je to pes a obcas mu taky nejaky nesedne a muze z toho byt i rvacka.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:59
- Nahlásit

Zany

Proboha, jak ho to mam naucit ? Snazim se o to rok a pul a nic

Už to tu párkrát zaznělo, třeba tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_5855_0.html#5

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 15:41
- Nahlásit

Walda

Tvuj prispevek se mi moc libi, zakomponuji to do toho , co s nim delam ted, ale obavam se, ze to taky nepomuze.On kdyz je na voditku, tak je v pohode, cvicime agi, kde instr. dela pro zajemce i poslusnost. Vyzkousela jsem to , poslouchal , jak hodinky . Ted venku za sebou taha voditko, a posloucha, ale v okamziku , kdy by byl uplne na volno, tak by se asi neovladl a jeste ke vsemu se pak neda chytit.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 16:00
- Nahlásit

Zany

to taky nepomuze.On kdyz je na voditku, tak je v pohode

No to vodítko je samozřejmě první stupeň. Když už to funguje s vodítkem, tak přichází ten samý postup s krátkým vodítkem na zemi a včasným zašlápnutím místo škubnutí, a potom další fáze úplně bez vodítka.

kdyby byl uplne na volno, tak by se asi neovladl a jeste ke vsemu se pak neda chytit

To vlekací vodítko mu ještě nějaký čas nech, to je dobrý postup, a hlavně s ním docvičujte přivolání, aby nebylo nutné ho "chytat". Stejně ho nechytíš.

nels
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 16:07
- Nahlásit

sarax

to bych zkusit mohla,to je fakt. snad bude "neco" malyho i na tom Hafbo vikendu v Jizerkach

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 16:08
- Nahlásit

No prave, ze ho nechytim. On za sebou taha jen kratke voditko, a nema rad to prislapnuti , asi mu dochazi , ze na nej muzu a nedovoli si to, anebo to zkusi jednou a pak uz ne.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání