| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 10:58
- Nahlásit
Ahoj vsem,potrebovala bych poradit jak dodatecne socializovat myho 2-letyho psa na psi malych plemen bydlime na sidlisti,a tak jako stenatko chodil pouze mezi psi vetsi nakolik vsichni jezevcici,pudlici apod na neho stekali a vrceli a ani jejich majitele neprojevovali nadseni,ze bych ho k nim pustila si pohrat. nikdy mi nedoslo,ze je to pruser,ale ted ho v podstate nemuzu nechat seznamit s malym psem,protoze on si ho po chvilce napeti kosikem hodi pod sebe a vrci ( neutoci na ne cilene,na ulici si je moc nevsima,ale stane se,ze k nam nejaky pribehne s kamaradskym umyslem a muj nevi co s nim.necha toho hned po mym okriknuti,ale stve me to. s vetsima psama problem z 99% nema...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:09
- Nahlásit
nels:mám něco podobného se psem,schodou okolností také dvouletým.Já to řeším tím,že ho hodím na dlouhou šňůru když vidím "malého zabijáka".Vyloženě k nervákům co napadají ho nepouštím,jen k neškodným štěkalům a pohodovým psům.Šňůru si držím na 5metrů a při prvním náznaku,že by chtěl něco podniknout s ním škubnu.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:30
- Nahlásit
evina
problem je,ze ho nemam moc s kym seznamit aby pochopil,ze se nic nedeje... mozna kdyby nejdriv poznal vic mini-fenecek,ale zadnou tady neznam
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:31
- Nahlásit
nels
co Bettinka ? od Blanulinky?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:32
- Nahlásit
nels
My řešíme opačný problém...Brut nadšený, že vidí malého pejska ( že se většinou jedná o uňafané nevychovance ho nebere), rozběhne se k němu, zastaví a začne ho olizovat popř. žďuchat čumákem a nutit ho tím ke hře.
Páníčci jsou na prášky a já pomalu taky.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:33 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:42
- Nahlásit
brut
Bert taky miluje všechno, co je malé - od koček přes štěňata až po malé pejsky. Ale ze všeho nejvíc miluje jorkšíry, z nich je úplně hotovej, když viděl svého úplně prvního, vypadalo to, že si jorka budeme muset vzít domů , kam se hrabou háravky...
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:53
- Nahlásit
Asi nepotesim,ale prusvich je ze mu dovolis tohle delat.Jinak mozna budu vypadat blbe ale dost dobre tohle bilo reseno na strankach R. Desenskeho.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 13:54 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
nels
.. hladat a najst majitelov mensich psov ochotnych na zoznamenie (nie nervakov co reaguju na kazdeho psa vacsieho od civavy stekotom) , svojho psa mat prislusne zabezpeceneho a kym sa nenauci spravat k pidizvikom mu to netolerovat resp. nedovolit
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:28
- Nahlásit
BinLadin
slony
nakolik kolem nas skoro zadny pratelsky pejsek malinkeho vzrustu nebydli,tak samozrejme myho psa k ostatnim malym nepustim. zabezpeceny je vzdy kosem a na sidlisti i voditkem,takze ta situace si tyka pouze toho kdyz je na voditku a jiny pes prijde az k nemu. stekajici a vrcici odhanim ja,ale kdyz k nam treba jde malinke neco s vrticim ocaskem a s usmevavym panikem v zadech,tak se mi 2x stalo,ze Nelson udelal "bububu" netoleruji mu to samozrejme a on se ani nijak no toho druhyho nesape,ale stve me,ze mu za to ten maly prdola vubec stoji...
Mar3
bettynka jeste neni opravdovy pejsek.je to jenom neco maleho co nam leze pod gauc a Nelsonovi do pelisku.takze se nepocita
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:28
- Nahlásit
nels
evina
brut
Takže děvčata kdyby z vás některá bydlela v Havířově tak vám pučím mého Damišáka, ten blbec zbožňuje čím větší tím lepší a kdyby to byl Vlkodav tak to by byl ten pravý kamarád a vůbec mu nevadí když se na něho i vrčí on je takový malý pohodář. Toho druhého za se můžu pučit jen k fenečce a taky potom může být i velká, ale pejsky ne. A jinak jsou to Bišonci.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:29
- Nahlásit
Darina1
tak ho posli,ja si ho na den pujcim a poslu v neporusenem stavu zpatky
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:05
- Nahlásit
nels
Zkusil bych zjistit, jestli na nějakém cvičáku nemají zvlášť výcvik malých plemen, a dohodnout se tam na pár návštěvách. U nás to tak ještě loni bylo, a záměrně jsme občas šli na chvíli s nimi cvičit a smečkovat. Zrovna tak jsme občas chodili na štěňata.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:20
- Nahlásit
Darina1
My milujeme malé pejsky ...... jen jejich páníčci to těžko vydýchávají
Meta
Dneska po ránu jsme potkali paní se 2 čivavama....jedna odvážná si šla Bruta očuchat a vypadalo to, že by si i hrála. Druhá utekla za paničku. Panička hystericky ječela a mrskala po nás vodítko. Tak jsem se otočila a odcházela....Brut se ještě jakou dobu otáčel a kňučel
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:24
- Nahlásit
nels
ahoj Nels, mám stejnej problém, když byl můj pes odrostlé štěně, napadl ho mámin jezevčík. Od té doby je k malým psům ostražitej a měl okamžitě tendenci startovat, když se k němu nějaký přiblížil. Nikdy žádnému neublížil zubama, ale stejně jako tvůj, hodil ho pod sebe a vrčel... vypadalo to stejně ale šíleně a jeden jorkšir dokonce strachy zkolaboval (za chvilku byl v pohodě, s majitelem jsem byla v kontaktu a ani následná vyšetření neukázala infarkt nebo něco podobného).
Maximum, co se mi podařilo je, že jsem ho naučila, aby malé pejsy ignoroval. Na volno bez košíku, bych ho ale nepustila ani teď, když je nějaký v dohledu. Výjimku tvoří fenečky a štěňata - k těm je vysloveně něžnej
|
abby
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:36
- Nahlásit
Naše Ebča si zase s malýma pejskama moc neumí hrát.Vždycky mám strach,že jim v zápalu "boje" něco omylem udělá.Obzvláště u štěňátek nějak nedovede pochopit,že si s ním nemůže hrát jako se sobě rovným.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:47
- Nahlásit
Walda
to je dobry napad,to bych mohla zkusit.diky
maixnerova
je to blby,obzvlaste je mi trapne kdyz se takhle zachova k psu,ktery je veliky asi jako Nelsonova hlava. mym cilem je aby je ignoroval,hrat si snima v zadnym pripade nemusi
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 15:48 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
brut
my sme na tom uplne rovnako. moj pes proste tychto krpcov zboznuje - ako stena sa hraval s jorksirakom, lebo ked sme ho doniesli, tak boli zhruba rovnakej velkosti . teram ma troch kamosov parsonov - jeden z niche je suverenne jeho najlepsi friend - ale ten je teda riadny divoch.
Takze ma tendenciu vrhat sa s vykrikom Hura na kazdeho maleho psa, ktore stretne a robit si z neho zivu hracku - k velkej nevoli mnohych majitelov. Ti, co nas poznaju su v poho, ale "cudzinci" maju tedenciu zdvihat svojich mialcikov nad hlavu a hystericky prchat
ja ho ale hodne krotim v jeho navale nadsenia - hlavne pri malych stendach
moj uplne prvy pes - stredny spic, mal zase v oblube tie najvacsie psi, ake si mohol siroko-daleko vyhliadnut
nels
myslim, ze to co ti radia slonya Walda bude ta cesta - chce to kontakt s mensimi psami v pohodovej atmosfere, nie pri zhystercenych majiteloch. problem je vacsinou aj v tom, ze zhysterceni majitelia "vyrabaju" zhystercenych psov.
ak takych znamych nemas, cvicak by mohol pomoct.
Napr. na nasom je zamerne zmeska malych aj velkych psov, kedze u nas ide nielen o poslusnost ale vo velkej miere aj o ich socializaciu.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 16:50
- Nahlásit
problem je vacsinou aj v tom, ze zhysterceni majitelia "vyrabaju" zhystercenych psov
nie "aj" ale "hlavne" .. 90% "flexi-magorov" vyrabaju majitelia
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 08:43
- Nahlásit
brut
Neboj já miluji jakékoliv zvíře a hlavně na prvním místě pejsky a to od miny až po maxi psy. Jsem schopna se s ně ma i válet někde na městě a proto jsem změnila šatník na nošení všude silonů páč jeto lehči na údržbu.
nels
Ráda bych poslala, ale ani jeden den se bez nich neobejdu jsem totiž závis lak.
Krásny den a pac s pusinkami pro vaše pejsky posílají Biško a Damiško.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:38
- Nahlásit
nels
Doufám, že to není trauma z Bédi My jsme prosím malinkatí, ale veliký máme raději než prcky je s nima totiž větší legrace
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:04
- Nahlásit
brut
žďuchat čumákem a nutit ho tím ke hře.
Páníčci jsou na prášky a já pomalu taky.
ehm...velký dík Brutovi za výuku..Trinča si takhle chodí hrát taky..majitelé si většinou myslí že jejich psovi sežere hlavu
nels
hele a na Hafbu si vybrat cvičení kde sou malí a domluvit se s cvičitelem by šlo ne???
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:08
- Nahlásit
Bela
Přesně stejný problém řešíme i my
sarax
Není zač, však on zase Trinču něco přiučí, až se uvidí Bali si hraje s ostatníma úplně stejně, jen u toho ještě vrčí, hrčí, kníká...prostě vypadá jak blbka a ségra kolikrát nestačí lidem vysvětlovat, že jsou to normální herní projevy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:12
- Nahlásit
brut
ségra kolikrát nestačí lidem vysvětlovat, že jsou to normální herní projevy
hm u svetra to ještě jde..vysvětluj lidem že ten stafordek si jen hraje¨
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:14
- Nahlásit
Sarax: Hodne lidi necha sve psy s vama hrat?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:17
- Nahlásit
Zany
proč se ptáš????
na místní poměry celkem dost....lidi nás znají....ale taky se najdou majitelé malejch pdů co se bojí i když jí mám na vodítku a když k ní jde malej pesan má lehni...aby nebyla tak velká a rychlá
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:21
- Nahlásit
nels
sarax
K tomu co jsem psal dřív mě ještě napadlo dodat:
Když by páníčci malých pejsků protestovali, že nepiplají návnadu pro Tvého nenasytného balabána, je dobré jim vysvětlit, že takové cvičení je stejně prospěšné pro ně, že jejich psi to potřebují stejně.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:23
- Nahlásit
Walda
že jejich psi to potřebují stejně.
o to sem se snažila...jenže prostě oni si fakt myslí že je Trinča jde sežrat..nejlepší když je na vodítku s košem a courá kolem mě v okruhu 2 metrů a majitelé těch malejch na mě ječí at si jí chytnu:mad no najít od malejch psů i normálního majitele je umění...máš tip?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:30
- Nahlásit
Sarax: Jen mne to zajima , diky .
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 12:31
- Nahlásit
Walda