| Autor |
Zpráva |
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:16
- Nahlásit
ahojky, jsem majitelem Olympusu Fe-110 s 5 Megapixely a s 2,8 optickým zoomem. fotí docela dobře (samozřejmě že by to mohlo být lepší ale za 2 700,-- odpovídá) i když mě krkne jeho prodleva mezi zmáčknutím a vyfocením ale už jsem si docela zvykla. větší problém však je že strašně žere baterky, jsem na nějaké akci a po několika fotkách (30?) mnohdy i bez přibližování se vybije. zkoušeli jsme tam dávat jak nabíjecí baterky tak baterky normální i jsme je vytahovali když jsme zrovna nefotili menší zlepšení bylo ale stejně je to katastrofa. máte takový problém taky s tímto foťákem? máme ho ještě v záruce ale berou si měsíc na opravu a až pak nám ho buď vrátí nebo vrátí peníze jenže měsíc bez něj můj tatíček ani já asi nevydržíme + tatínek je proti kupovat další foťák ( nejspíš ale bude muset). nemáte nějakej tip třeba baterky co vydrží dlouho nebo nějakou metodu? a nakonec dobrý foťák tak do 4 000,-? aby zvládl i fotky v pohybu. díky
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:27
- Nahlásit
kiwikik
Nejvetsi zrout energie na fotaku je aktivni displej a pouzivani blesku. pokud chces vyrazne snizit spotrebu vypni displej a pouzivej hledacek, ale podle mne je mnohem lepsi reseni poridit vic sad nabijecich baterek. podle mne je 30 fotek na jednu sadu jeste normalni ja osobne sebou nosim pet sad baterek s kapacitou 2700mAh. Mam SONY H1
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:41
- Nahlásit
Tchor
těch 30 je maximum možná 25 bez používání blesku bez přibližování. některé nabíjecí mi to vůbec nebere teď jsme začali používat normální páč tam více vydrží ale zase je to otrava to furt vyhazovat a kupovat. asi dokoupím další nabíjecí co to bere a budu nabíjet do zblbnutí
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:48 - Změnil/a: Víťa
- Nahlásit
kiwikik
Zkoušelas vysokapacitní baterky? Nad 2000mAh? Mě čtyři takové baterky vydržely ve foťáku celou dovolenou, cca 400 fotek.
i když mě krkne jeho prodleva mezi zmáčknutím a vyfocením ale už jsem si docela zvykla
Digitální foťáky mají funkci automatického ostření a výpočtu expozice. Spoušť prostě namáčkni, nechej foťák ať zaostří a pak domáčkni, prodleva nebude žádná
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 23:57 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
Víťa
Spoušť prostě namáčkni, nechej foťák ať zaostří a pak domáčkni, prodleva nebude žádná
to dělám prodleva je
Zkoušelas vysokapacitní baterky?
no určitě ne protože 400 fotek na jeden zátah - na 4 baterky - mi to nikdy neudělalo. kolko tak stojí?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 00:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kiwikik
Kurna. Ja zijem v tom, ze automaticky ratam pocet fotiek na baterku radovo v stovkach a nie desiatkach
Ale ako uz bolo spomenute, vypnut display, resp. ak je moznost, tak aspon znizit jeho intenzitu. Ak s nim v "teple" nafotis 25-30 obrazkov, tak netusim co s nim nafotis v mrazoch (15-20?) Jednoznacne to chce silne nabijatelne baterie a viac sad. Ako som sa docitala, najlepsie vysledky mali NiMH baterie (2700mAh)
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 11 Dub 2007 01:20
- Nahlásit
o dělám prodleva je
Jak je ta prodleva dlouhá?
kolko tak stojí?
jak kde, čtyři kusy + nabíječka cca 400 až 900 Kč. Viz. http://jyxo.cz/s?d=zb&q=baterie+AA+NiMH
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 06:53
- Nahlásit
Byla bych za nový foťáček. Do deseti tisíc se to nedá nazývat foťákem, jsou to hračky pro děti.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:09
- Nahlásit
prodlevy su dve - pri ostreni a pri ukladani snimku . pri ostreni sa skrati ako bolo uz radene, pri ukladani je to dane laicky povedane rychlostou "zeleza" a velkostou snimky. pokial nechces mat vystup na tlacenu A4 tak skus experimentovat s rozlisenim snimky (a mohlo by sa to pozitivne odrazit aj na uspore bateriek). Inak vysokokapacitne baterky odporucam, do fotaku pod 2100mAh bych nedaval
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:54
- Nahlásit
pigie
hm,to já taky vyfotím tak 150-200 fotek,než kleknou baterky..... myslela sem,že to tak je normální
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:24
- Nahlásit
kiwikik
Mohlo by to bejt i blbou nabíječkou. Už se v mém okolí vyskytly automatické nabíječky, které nabily 2700mAh články tak na 800mAh, přerušily nabíjení a signalizovaly plně nabité články. Například to byla i-Tec KCR-099.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:31
- Nahlásit
kiwikik
Taky to může být "zlobivým" foťákem nebo těma baterkama....dal bych to někam otestovat a proměřit.
Má zkušenost je jinak ta, mnohdy vydrží mnohem více klasické nedobíjecí baterky ....já si je třeba kupuji ....stojí jedna pod 10 Kč a vydrží......problémů s dobíjecími akumulátoirky byla spousta u mnohých firem a některých jejich typů jak článků tak dobíječek.....obzvláště pak pokud se nechají třeba dobíjecí články dlouhodobě ležet a "netrénují" se, je pravděpodobnost značného úbytku kapacity více než velká.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:33
- Nahlásit
fatdog
Proč jsi nevěrný svému jménu? Každá firma dnes maká na Goodwillu jak trefená a ty ho takhle zahazuješ?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:40
- Nahlásit
Garfield
bum plesk bác...já si chtěl dát chvd, ale nejde to, je to bloklý ......ale neboj...metamorfoza ještě neskončila ....a jinak...psal jsem to...je to z technických důvodů...prosím Tě, neřeš to tady jo? Zase se přidá pár tupek a bude z toho hádanice. Pro další dotazy s radostí použij mail a strachuj se, že ti odpovím 15 000 krát :-D
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:52
- Nahlásit
fatdog
Já mám právě opačnou zkušenost. Když dám do foťáku normální baterky, tak nafotím pár snímků a jde to do kytek. Na nabíječky (tuším, že máme určitě přes 2000mAh), to vydrží v klidu 100 a víc fotek se zapnutým displejem...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:49
- Nahlásit
Mucholabka
jeste, ze ta moje hracka pro deti dela tak super fotky... Resp. - ja se na ni naucila delat super fotky, technicka kvalita uz mi prestava stacit, no hromady fotek psu v pohybu i krajinek, co mam, je i tak docela dost velka...
kiwikik
dobry zkusenosti mam s baterkama GP, jsou takovy zelenooranzovy (je jich vic druhu, ja mam 2500), vydrzi mi i vikendovou akci, kdyz fotak vytahuju prubezne. U baterek je fakt lepsi zainvestovat do lepsich nabijecich, vydrzi dyl. Co se tyka fotaku a prodlevy - u nekterych fotaku to jde nastavit, osobne bych prestala fotit na plny automat a dala si tam poloautomat s manualnim nastavenim casu (prip. sportovni rezim, ktery sam aktivne nastavuje nejkratsi mozny cas expozice).
Hodne zalezi na svetelnych podminkach, ta prodleva ti muze pripadat dost velka treba prave za sera, kdy fotak potrebuje delsi cas...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:02
- Nahlásit
wami
U baterek je fakt lepsi zainvestovat do lepsich nabijecich
To je fakt, obecně nejlepší NiCd a NiMh akumulátory jsou Sanyo.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:56
- Nahlásit
Walda
To je fakt, obecně nejlepší NiCd a NiMh akumulátory jsou Sanyo.
Zrovna některé typy Sanyo byly pěkně na prrrd a často reklamované. Myslím, že obecně je to značně relativní.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:04
- Nahlásit
fatdog
některé typy Sanyo byly pěkně na prrrd a často reklamované
To bych fakt spíš viděl na špatné zacházení.
Obecně jsem za posledních 15 let otestoval a používal hory různých akumulátorů v různých, často dost drastických podmínkách, a vždycky se pokorně vrátil k Sanyu.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:16 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
Walda
já byh to tedy na špatné zacházení neviděl ..... já jsem zase obecně ni konkrétně žádné hory akumulátorů nevyzkoušel, ale i přesto jsem si na jedny Saanyo postěžoval a bylo mi řečeno, že u těch je to běžné, ať je donesu, že to vymění...hmmmmm tak nevím nooooo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:01
- Nahlásit
Walda
hlasim spokojenost s GP, uz nekolikaletou a taky v pomerne drastickych pomerech...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 14:13
- Nahlásit
wami
fatdog
Walda
Taky máme GP a velká spokojenost a nejen s použitím ve foťáku...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:29
- Nahlásit
wami
poloautomat s manualnim nastavenim casu
ehm .. ale to je o zmene casu o radovo stotiny ci tisiciny sekundy, volnym okom nerozpoznatelne myslim ze pisatelka pise o prodleve medzi dvoma zabermi ...
Walda
vždycky se pokorně vrátil k Sanyu
mozem potvrdit ... vyskusal som Varty, GP aj Duracelky a najlepsie po X cykloch su stale na tom 2100 a 2500mAh Sanyo klasika, ziadne superfasty ... a ku vsetkym znackam sa spravam rovnako hrubo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:39
- Nahlásit
slony
to je o zmene casu o radovo stotiny ci tisiciny sekundy
neni, na plnem manualu nemas preferenci casu... na vyslednych fotkach to fakt poznat je... ja sice davam prednost plne rucnimu nastaveni (ale to ma maloktery kompakt)...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 15:47
- Nahlásit
wami
manualny rezim - menis expozicnu dobu, tj. cas otvorenia "zavierky" , pokial nerobis nocne foto tak obvykle je to podla svetelnych pomerov a rychlosti pohybu foteneho objektu (v case klasickeho materialu svoje zohravala este ASA ci DIN citlivost filmu) daco v rozmedzi 1/16s az 1/1000s (na fotakoch za par korun) ... a to skutocne volnym okom nepoznas suhlasim ze na vyslednej fotke sa cas expozicie hodne podpisuje (napr. rozmaznute fotky pri pomalej expozicii bez stativu) ale ... nema to mnoho spolocne so spominanou prodlevou
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 20:38
- Nahlásit
Mucholabka
jojo ale jsem chudý student
Víťa
takže jinak ty vysokokapacitní baterky máme, prý 2400 čehosi moc tomu nerozumím ale baterkama to asi nebude ani nabíjčkou - v ostatních věcičkách fungují dobře. takže babo raď
dřív jsme měli jiný foťák a takové problémy nebyly a to jsem si ani nedávala pozor jestli hodně přibližuju nebo fotím s bleskem či jestli to mám pořád zaplý. tak babo raď
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 20:41
- Nahlásit
slony
kurna, jsem se prepsala, psala jsem o plnem automatu, ne o plnem manualu... to je tak, kdyz sem lezu v pracovni dobe...
Jinak - prodleva, jak ji chapes ty, souhlas. No ja pochopila, ze kiwikik mysli prave reakcni cas (tedy dobu expozice) mezi doostrenim a samotnym zaberem... Pokud ne, tak ja mluvim o koze a ona (a ty) o voze...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 20:46
- Nahlásit
wami
já mluvila o té prodlevě mezi zmáčknutím a vyfocením doostřuji před tím.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 21:13 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
kiwikik
definuj "vyfoceni"
wami
tak ti treba
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 21:14
- Nahlásit
tak jsem zvedava, co to vlastne resime...
|