| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:27
- Nahlásit
Dáváte ji psovi syrovou, nebo vařenou?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:33
- Nahlásit
suesie
já syrovou. Jen někdy když ji dám do polívky pro nás, tak ji pak dostane ovařenou.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:40
- Nahlásit
fromeli
My ji zatím vždycky dávali vařenou, ale teď jsem jich koupila trošku víc, takže zkusíme dát i syrovou. Díky za odpověď
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:59
- Nahlásit
Dávala jsem vařenou, a teď dávám už jen syrové - pejsa sežere do poslední mrtě...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:01
- Nahlásit
Terri
morkovou kost? ti sežere? Tu nerozkouše ani náš Kim
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:24
- Nahlásit
Ten náš "blbeček" ji už 15 min. líže Zatím to vypadá jako zábava na hodně dlouho.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:49
- Nahlásit
suesie
Ten náš "blbeček" ji už 15 min. líže Zatím to vypadá jako zábava na hodně dlouho.
To je přeci stará známá pravda, zaznamenaná v klasické literatuře:
(příběh Rychlé šípy se dorozumí sTondou)
Rychlonožka Bublinovi: "Tak dnes si kostičku jen olízáš, zítra z ní vyvaříme polívčičku a pozítří bude teprve kostička k obědu"
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:52
- Nahlásit
Walda
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:17
- Nahlásit
Ebony
No pokud si rozumíme v tom, co je morková kost Nemyslím tím hned stehenní...
Ale normální hovězí větší kost, co má vevnitř dostatečné množství morku
Nebo ne?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:20
- Nahlásit
Terri
Tos jeste asi nekoupila tu pravou morkovou kost... Ta ma steny treba centak tlusty a ani nase tupice ji nerozstipou..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:23
- Nahlásit
Fifi
tak to asi proto, že se u nás nevyskytují a my jsme klamaní zákazníci
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:25
- Nahlásit
Já tu morkovou kost zkoušela koupit, v jednom řeznictví mi řekli, že nevedou, v druhém, že objednají, ale pak paní rozpažila, že je to takhle velké cca 1 metr, a že mi to tam nepřeseknou na menší. Tak jsem to vzdala, nemám to jak a kde přeseknout, ani čím. Co to je ta normální hovězí kost?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
Že by se mi podařilo zavést kostní chaos? Asi máte pravdu, ta pravá kost, to bude ta metrovka...
"Normální hovězí kosti" kupuju v Globusu případně v řeznictví - 5 kč za 5 kg a nebo když je to ještě s masem na polívku tak 25kč/kilo.
Většinou kostečka váží okolo půl kila a je tam kloub (někdy navázaný na páteř) a kost.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:36
- Nahlásit
suesie
taky nevaříme, kupuji cca 5-7 cm nařezané kusy "pravé morkové kosti"
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:36
- Nahlásit
Terri
Prosím přesný název normální kosti nebo je to balíček s názvem např. hovězí kost na polévku? Abych věděla co jim mám říct a nepopisovala to tam stylem. chci pro psa kost, jako morkovou, ale né úplně atd.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:39
- Nahlásit
AOZ
Prosím přesný název normální kosti
Na balíčku je napsáno "hovězí kosti", "vepřové kosti", "hovězí a vepřové kosti".
Jinak většinou v obchodech, pokud je mají, sami píšou "hovězí kosti" - a jinak než na polívku se myslím využít nedají. Já raději že je to pro psa neříkám, bo by mně nejspíš ukamenovali
Ale morkové "pravé" teda v tom prípadku u nás nemají, asi pak přímo u řezníka.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:40
- Nahlásit
Druhy jakosti kostí výsekových
- morkové kosti (hovězí)
- řídké kosti (hovězí, vepřové a telecí)
- kosti z noh s řídkým morkem (hovězí)
- harfy – neočištěné hovězí kosti
- kosti z hovězích hlav a ostatní výsekové kosti (např. obratle)
Mezi hovězí morkové kosti patří – kost ramenní, holenní, a stehenní vždy bez kloubové hlavice. Kosti mají být očištěny nesmějí zapáchat a morek má být tuhý.
Mezi řídké hovězí kosti patří kosti holení, předloketní kloubové hlavice, hlavice kloubových lopatek, kosti pánevní, křížové a morkové kosti s řídkým morkem (morek nesmí být tekutý).
Mezi řídké vepřové a telecí kosti řadíme předloketní, ramenní, holení a stehení kosti.
Harfy jsou krční a bederní obratle, žebra a hrudní kosti ze kterých je maso nahrubo strženo. Mají mít alespoň 15 a nejvíce 20% masa.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:41
- Nahlásit
Tak zrovna morkovou kost měl dneska můj na konci stopičky...a syrovou.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:42
- Nahlásit
Terri
no pro mě morková kost takový ten dutý váleček s morkem, ale ty stěny kosti mají tak cenťák dva
|
blanulinka1
Člen |
- Nahlásit
AOZ
kupuju přímo u řezníka...Kdyby jste ho viděli... Já tam jdu pro praseční nožičku pro Béďu a odcházím s kilem falešné svíčkové, půlkou kuřete, tuňákem a navrch mi "vnutí" i játra
|
AOZ
Člen |
- Nahlásit
Terri
Děkuji, zkusím to propátrat u nás v řeznictví. O mně už u nás v sámošce ví, že ty bobíky co kupuju jsou pro psa, tak se profláknu i v řeznictví, co bych pro něj neudělala
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:43
- Nahlásit
Terri
jo tak globusovský nejsou morkový, ty kupujeme taky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:44
- Nahlásit
blanulinka1
a máme jasno.
Čili - omlouvám se Ebony, že jsem málem ze Zorrana udělala většího kulturistu než Kima a ostatním, že jsem je mystifikovala.
Kupuju tedy vše, kromě "pravých morkových"
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:45
- Nahlásit
Ahoj lidi, tak podle mě ty kosti v Globusu za 5Kč jsou většinou vepřové a ty pejsové sežerou celé.
AOZ
a ty když půjdeš nakoupit tak si řekni o kosti na polévku a oni ti dají vybrat, teda aspoň to dělám já u nás v masně, ale jestli máš poblíž Globus tak tam je to rovnou v chlaďákách na pytlíkovaný
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:45
- Nahlásit
blanulinka1
Tak ten rozpis si opíšu a vyrazím s ním. Mě jde o to, aby se neštípali, měli jsme totiž velké problémy, po kostech ze žeber, které jsem uvařila, dostal fakt málo, a bylo to na klystýr.
kilem falešné svíčkové, půlkou kuřete, tuňákem a navrch mi "vnutí" i játra a to je taky pro Béďu? , to je fajn řezník
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:46
- Nahlásit
Ebony
No a co teda dělají psi s těma pravýma velkýma když je nerozkoušou? Oni fakt umí vycucat morek?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:47
- Nahlásit
Tak jste mě všichni předeběhli
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:48
- Nahlásit
AOZ
syrové navadí žádné ani rybí né
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:49
- Nahlásit
Terri
U nas vycucavaji morek, dolujou ho jazykama treba hodinku... Kdyz je prava morkova kost delsi a nedostanou se na prostredek, ten jim nakonec vydoubnu lzickou do chrtanu...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:49
- Nahlásit
Terri
no umí, to by ses divila, mají dlouhé jazýčky a navíc, tím že se jí urputně snaží rozžužlat, tak jim vydrží na hooodně dlouho
|