| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:07
- Nahlásit
Prosím, poraďte co dělat... Bettinka byla opět napadena, zase tím stejným psem...celá situace měla naprosto stejný průběh, jen s tím rozdílem, že se to stalo jinde a tentkorát jsem u toho nebyla já, ale můj přítel..., kterej toho týpka sjel snad ještě víc než já, jenže to je mi prd platný...Oba incidenty se staly v místech, kudy pravidělně chodíme, kde venčíme a venčit hodláme i dál...Přestat kvůli tomuhle asociálovi venčit na volno a chodit jen po sídlišti na vodítku prostě nepřipadá v úvahu...Ten chlap je prostě kretén. Chci se pokusit zjistit kde bydlí, kdo to je, slyšela jsem že v takových případech je možné zajít na policii, vše oznámit a majitel dostane příkaz k venčení pouze na vodítku a s košem, navíc je dána jakási "ochranná zóna"...nenapadá vás někoho ještě další jiná legální cesta, jak tohle řešit, anichž bych se já kvůli němu musela omezovat a nemusela být ohrožována resp. můj pes? Díky...
Zasláno: 17 Úno 2007 20:44
Tak mi to nedá, abych sem přispěla taky, je to hodinka co jsme se s Bettkou (4měs. trpasl. jezevčice) vrátili z procházky. Prochajda byla super, Bettka moc hodná, na to jak je malinká, si troufám říct, že pěkně poslouchá, nachystala jsem si na zítra stopičky, chceme to poprvé zkusit, fakt príma procházka...Až na tu zpáteční cestu...Přešli jsme na vodítku rušnou křižovatku, pak ji pouštím...Před náma jde důchodce se psem, křížencem střední velikosti...Pes měl košík, pán v ruce flexu, myslela jsem, že ho má na vodítku...Bettka šla u mě...v tom pes přiběhl začal Bettku očuchávat, ta se v klidu nechala, zjistila jsem, že pes na vodítku není...Pak, z ničeho nic, se do ní ten čokl pustil. Pes do fenky, a co mě zaráží nejvíc, do štěněte! Pán stál čuměl a nic...pes si Bettku sroloval pod sebe, a raději ani neodmýšlím co by bylo kdyby něměl koš...Malá pištěla, brečela, schovávala se ke mě, chlap pořád stál...Drapla jsem psa a odhodila ho metr vzuchem, teprve pak si pro něj ten kretén došel...Sežrvala jsem ho co to má ku*va za asociála, když vyjde po štěněti...chlap nic, jen "pucoval" svýho vořecha, "copak to děláš, vždyť je to malej pejsek"...Ani se neomluvil...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:13
- Nahlásit
blanulinka1
akonahle vidis tohto psa, noha vzdy v pozore. U nas, kym by sa dakto k niecomu rozhybal... Mat oci na stopkach a byt v strehu. To sme my na kazdej vychadzke. Bohuzial, psov napadajucich stenata je coraz viac a viac...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:13
- Nahlásit
blanulinka1
to snad ne
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:14
- Nahlásit
blanulinka1
Pepřák? ha.zl jeden...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:15
- Nahlásit
blanulinka1
jo, fakt jo, přidám se k Dášce kup prostě pepřák a hotovo...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:19
- Nahlásit
pigie
tohle mě na tom právě tak strasně se*e...že já se, svým způsobem, musím omezovat, kvůli kreténovi, kterej má pošahanýho psa, pardon, ale nemůžu si pomoct...ten chlap je pro mě prostě kretén non plus utrla...Nechápu to myšlení, že pokud ví, že tohle jeho pes dělá, tak ho nechá na volno...ten to prostě v hlavě nemá v pořádku...Prý je to porušení vyhlášky o veřejném pořádku, zkusím to řešit tímto směrem...Jak jsem zjistila, minulého psa mu přejelo auto, jelikož ho měl na volno u rušné křižovatky, byla u toho Nels...teď si pořídil nového, útulkáče, panbíček odpusť, ale já se modlím, aby se mu to stalo zase...vím, že je to hnusný co říkám, ale mám strach co se stane, až ho zase potkáme a pes nebude mít koš...nebo si ho svleče...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:20
- Nahlásit
Mar3Dáška
jenže co když zasáhnu i Betku...Od dnešního dne nosím na každý venčení kanady...vážně
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:25
- Nahlásit
blanulinka1
hele,tak Betku snad zvládneš vzit do ruky a pak teprv šplíchnout ne? nebo ne?
|
Berčová
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:28
- Nahlásit
blanulinka1
jen "pucoval" svýho vořecha, "copak to děláš, vždyť je to malej pejsek"
To máme na cvičáku s berňačkou... Po prvním háraní začala příšerně zárlit... jakmle se k paničce přiblíží pes, okamžitě vyjíždí... Panička napřáhne ruku: "Amino fuj! (takovej kvílivej hlásek má) to je hodný pejsek, pod dáme piškotek!" a můžeš jí stokrát říkat, že ji má seřvat, zavřít do kotce ať tam chce nebo ne(další věc, pejsek nechce do odkládacího kotce, přece ji nebudu nutit...) a v žádným příápadě jí za to nedávat pamlsky... Příště znova.
Pes neposlouchá, neumí ani odloženmí, prosět nic... Když Katka, která nás cvičila řekla, ať si prohodíme psy s někým, Amina mě krásně poslouchala... Když škubla se mnou doboku, škubla jsem já s ní k sobě... Chvilku zas poslouchala... Na pamlsek jsem ji dostala do kotce... Dkyž po někom vyjlea když byla zrovna u mě, dívala se na mě jak největší chudáček zdrblej... A jednou takle jsem si ji hladila a držela za obojek páč kolem chodili psi, že, a ona zase vyjela, ale fakt hnusně, kdyby Zdena neuhnula rukou, tak ji přibrla, jela normál po ní, bylo jí to jedno... čuměla jak zjara, já řvala po psovi, držela ji za kuži na krku(že ji zrovna není za co moc držet) a panička vyjukaná z toho že jí jel po ruce vlastní pes a pak "No nesmíš Amino, to je heodný pejsek..."... No děs tenhle člověk.
A k tomu napadení... Prý pomáhá pepřák, ale nevím, mě se to ještě nikdy nestalo... Zatím vždycky co po nás někdo vyjel, to byl buď pes, kterýho bych při nejhorším nakopla, nebo měl zodpovědnýho majitele, který ho hlídal... Tak hlavně, že se malý nic nestalo...? A s tím příákazem... Dost pochybuju, že by to dodržoval. bud eosit náhube, vodítko a uvidí policajta a nasadí mu to...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:30
- Nahlásit
Mar3
co vím, tak zase skočila pod ním... Příště, až ho potkám, okamžitě volám policajty...Ve skrytu duše doufám, že jej nepotkám, ale je to víc než pravděpodobné...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:31
- Nahlásit
blanulinka1
hm, chjo, chuděra malá,hlavně fakt aby si z toho nevodnesla pošašenou psychiku nebo tak tjo, kor dyž se jí to stalo už víckrát.....bych asi psa příště nakopla rovnou ho vidim...
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:33
- Nahlásit
blanulinka1
A kde se to stalo? My jsme z Proseka a dost psů známe od vidění. Tak jen abych věděla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:39
- Nahlásit
blanulinka1
mne to ani nepride. My mame tak hustu koncentraciu psov, ze proste vidim "isteho" psa a svojho psa privolavam a pripravena na obranu. A zo 10 ich v okoli isto mam.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:40
- Nahlásit
redhead
poprvé křižovatka u výstaviště, podruhé za novostavbama u lávky pro pěší směrem k výstavišti...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:41
- Nahlásit
pigie
já jsem na tom stejně, jenže jak říkám, teď s ní šel přítel, šel mě naproti, když jsem šla z práce...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:43
- Nahlásit
blanulinka1
pepřák
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:44
- Nahlásit
blanulinka1
a upozornit ho na to, že ho použiješ, když se k Vám rozeběhne a on si ho neodvolá
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:45
- Nahlásit
blanulinka1
Tak tam moc nechodíme, i když u tý lávky se občas vyskytujeme, když chodím psovi házet na ty kopce hlíny u novostaveb. U nás by byl asi opačný problém,jak by mi vyjel po psovi, asi by to měl spočítaný..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:49
- Nahlásit
redhead
odešel pak tím směrem, na ty kopečky...to máme za barákama, chodíme tam denně...
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:54
- Nahlásit
blanulinka1
Tak to doufám, že ho nepotkáme, jakýkoliv projev agrese působí na mého psa jak červený hadr na býka Radši se budeme držet v parku u Billy, i když tam se taky nevychovanci vyskytujou dost často
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:55
- Nahlásit
blanulinka1
nuz, obut aj priatela do kanad
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 20:58
- Nahlásit
redhead
je to chlap, kolem padesátky, brýlatej, střední postavy, pes je světlej "vořech" velikosti asi jako parson...má plastovej, éžovej kos, tmavou, tuším modrou flexinu, ale pořád v ruce...
pigie
ten s tím problém nemá...ten to má v popisu práce
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:05 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
blanulinka1
V tomto ojedinělém a unikátním případě bych Ti udělil vyjímku - povolení drapsnout Bettinku do náručí, jakmile se děda s pesanem objeví. Plus mu vysvětlit, že přístě budeš stříkat pepřák. (Ale doopravdy bych to nezkoušel, kvůli Bettince.)
Obávám se, že jinak dědu těžko k něčemu přimějete. (Možná tak ty kanady, ale ne do psa.)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:09
- Nahlásit
blanulinka1
myslím, že cestou nějakých stížností si moc nepomůžeš... holt oči na stopkách a držet se od chlápka dál, příp. postavit se psu místo Bettky, resp. použít ten kopanec..
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:12
- Nahlásit
blanulinka1
me je hlavne smutno z toho,ze si ani po te nehode s jeho predchozi fenkou neda psa u cesty na voditko a nechava ho i presto,ze je "utulkovej nevychovanec" behat na volno... tak ja to minule obrecim a jemu je to asi v podstate fuk
jinak na letiste chodi jeho sousedka,kdybych ji potkala tak se ti na neho zeptam - jmeno a tak...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:24
- Nahlásit
nels
jsi hodná, zkusila bych za ním zajít a nejdřív se s ním slušně domluvit...Tohle mě fakt dostalo...
Walda
asi to v tomhle případě udělám, sama nějaké zvedání psa do náruče fakt nemám ráda, ale jinak to asi nepůjde...
děkuju všem...a kdo je z okolí, upozorněte své známé na tohoto psa...je to fakt "vo hubu"...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:33
- Nahlásit
blanulinka1
sama nějaké zvedání psa do náruče fakt nemám ráda
Jednou jí to neuškodí. Možná to naopak upevní váš vztah, Ty máš řešit konfliktní situace za celou smečku.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:56
- Nahlásit
blanulinka1
Koukam ze mame stejne zkusenosti. Me hafinu pravidelne napada NO krizeny s pitem a majitel se tomu jen smeje. Pry mam psa podobneho lisce tak si musim zvykat. Jinak policie s tim nic delat nebude pokud ten pes tvyho nezabije a nebo nepokouse tebe. Aspon tak mi to bylo receno. Naposledy mi ji napadnul kdyz harala a ja byla v osmem mesici tehotenstvi. To byl opravdu zazitek. Pes bez kosiku a tak ji kousnul do ucha. Nastesti nam pomohl kolem jdouci ktery nosi paralyzer
|
venda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 10:00
- Nahlásit
blanulinka1
no je to fakt nepříjemný, a u tak malého pejska i nebezpečný, ale holt si na pána dávej pozor a vyhýbej se mu, já taky musim hlídat kdo je v parku a chytat si čoklu, když je tam pán s krysaříkem, kterýmu vadí, když ji mám na volno, i když jeho psovi nikdy nic neudělala a jeho krysařík mého vlčáka v pohodě zažene, nespoléhej na to, že se pán bude starat o tvého psa a hlídat, jestli nejdete, aby dal svého zuřivce na vodítko (ani kdyby mu policie 100x něco řekla), buď ráda, že je schopnej mu dát aspoň košík
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 10:59
- Nahlásit
cerny Rex
venda
jen koukám, kde to žijeme... to je fakt smutný...
Walda
aby se jednou chlap nedivil jak budu řešit...aby mi "náhodou" nesklouzla kanada na jeho holeň...
|