| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:39
- Nahlásit
Mucholabka
já měla brýle od devíti let, takže asi 18 let a za tu dobu jsem vyloženě zničila asi dvoje, ale vem si, kolik tě to už stálo na obroučkách a sklech (strejda neni chudák, dostal půlku baráku za 100 tis. a může si tam dělat co chce )
WhiteWolf
A jak vidíš po té operaci?
nemůžu říct, že jako rys, ale jestli by se to dalo vůbec změřit, tak můžu mít tak 1/4 dioptrie, což neřešim, první dva měsíce jsem litovala, že jsem tam šla, jako koníčka mám korálkování a vůbec jsem nebyla schopná zaostřit na blízko a na dálku to taky nebylo nic moc, ale postupně se to upravilo a teď paráda
Jinak psům to nikdy nevadilo, že střídám brejle a čočky
taky se mi nezdálo, že by jim brejle vadily, ale znali mě jen s nima, zato u těch koní to vim jistě, že jsem jim byla podezřelá
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
venda
jsem jim byla podezřelá
podozriva intelektulka - na to su kone citlive
ja teda zatial bryle nepotrebujem (kolp, klop), ale pamatam sa ako sa na man pes divne, tiez podozrievavo, kukal, ked som mala na sebe prvy krat slnecne okuliare
|
viky
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:46
- Nahlásit
venda
34 000 ? Tak to je sila, kamos platil 20 a je teda spokojeny, ale zase znam holcinu, ktera vyplazla taky 20cku a vidi uplny ho... jako pred tim.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:53
- Nahlásit
viky
34 000 ? Tak to je sila, kamos platil 20
záleží jako máš vadu, s tou mojí bych to laciněji nepořídila, vlastně teda jo, sestra měla moc tenkou rohovku a nemohli jí seříznout laserem, museli ji rozříznout a vložit čočku a to bylo levnější a rychleji se to hojilo, ale strašně ji to bolelo a dva dny nebyla k ničemu
podozriva intelektulka - na to su kone citlive
nejen koně, i chlapi se dost bojí (vlastní zkušenost)
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:03
- Nahlásit
viky
toho se právě bojim, že se to nepovede A kdyby mi podělali moje zdravější oko a mě zůstalo to na který téměř nekoukám, můžu si rovnou psy přecvičit na slepecký
venda
Dík za info Ještě...kde jsi na tom byla a jakou metodou ti to dělali?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:16
- Nahlásit
slony
Podle mě tyhlety statistický čísílka pro tvůj případ neodpovídají.
Podívej se třeba na jezdce na koních, kdo má brýle - možná sem tam nějaký sebevrah na parkuru, v dostihu už ani jeden. Všichni, kdo to potřebují, mají čočky. Uživatelů čoček ve sportu bude mezi sportovci až 100%.
Představ si, že máš super psa, jde vám to, jezdíte na zkoušky... tak si ty čočky pořídíš taky. Protože mít kolem vše rozmazané doma na cvičáku tolik nevadí, ale v cizím prostředí už dost.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:20 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
venda
nejen koně, i chlapi se dost bojí (vlastní zkušenost)
he, moja tiez (a to ani bryle nenosim )
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:26
- Nahlásit
LucieS
... tak si ty čočky pořídíš taky
neporidim nenosil som ich ani ked som ich mohol nafasovat zdarma od klubu, ale to je problem iny ...
Asi tie cisla nesedia , beriem ze zvlast posledne roky vyvoj isiel smerom "aktivita = cocky" (posledneho hokejistu s brylami pamatam z polky 80rokov).
A co inac - preco pri nastupe na plac vacsina psovodov odklada slnecne bryle , ked nejde so psom blbnut ale napr. robit trojkovy pretek ci skusku ?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
slony
posledneho hokejistu s brylami pamatam z polky 80rokov.
no vidíš a ešte aj toho volali ČOČKIN!
|
venda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:28
- Nahlásit
WhiteWolf
byla jsem v praze na klinice Lexum, metoda byla tuším Lasik, ale jistá si nejsem a je mi to jedno, to si můžeš najít, teď to začali dělat i v Sokolově, to vědět šla jsem asi tam no a dobrá je prej i Střešovická nemocnice, no oni kde už to dělaj tak to uměj, je to v celku jedno
LucieS
Uživatelů čoček ve sportu bude mezi sportovci až 100%.
já bych řekla, že to bude víc ta operace, například při kanoistice nebo plavání jsou ti čočky na prd (můj případ)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:30
- Nahlásit
preco pri nastupe na plac vacsina psovodov odklada slnecne bryleslony
Protože je to omezuje v periferním vidění? Mě určitě ano, vadí mi.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:34
- Nahlásit
Bela
no vidíš a ešte aj toho volali ČOČKIN!
ze by zakuklena fanusicka belasych ? hej a osobne som mu doprial aj tie dva ci tri zapasy v repre
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:38
- Nahlásit
slony
jasneee, na fotbalovom štadióne Slovana som strávila detstvo (papá fanatik) a na hokejovom pubertu (vydarila sa mu strelená dcérenka)
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:42
- Nahlásit
Bela
by ma nenapadlo ze na CZPsu narazim na dalsieho navstevnika C-cka (predpokladam ze ako strelena pubertacka si na inu tribunu nechodila ) ...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:46
- Nahlásit
slony
jaaj, svet je obcas mensi, nez ocakavame!
ze sa na to C-cko vobec pytas!
sak jak nam bolo luto, ked sa im to tam potom cele zosypalo! Padol jeden symbol nasich mladych liet
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:01
- Nahlásit
venda
a můžu se zeptat kolik ti bylo, když jsi na té operaci byla? To už je snad všechno, co jsem chtěla vědět Hodně se různí názor na to, v kolika na operaci jít.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:27
- Nahlásit
spíš jsou asi brýle asi ne příliš pohodlné na řádění se psem..proto spousta lidí volí čočky. Na dálku je zatím nepotřebuji,jen na čtení,ale muset je nosit celý den, volím asi na sport taky čočky. Upatlané a včně pokřivené brýle-při před¨stavě s naším krakenem-není nic moc....o těch pokřivených .manžel je má na dálku,tak to vím radostná pusa od psa a brýle letí ))
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:54
- Nahlásit
slony
ty ale vytváříš samá chytací témata
já nosím jen brýle, čočky nesnesu, sice ne v IPU, ale v záchranařině jsem na tý bedně stála několikrát,
ale je to proto, že většina psovodů nosí čočky, dokonce jsem se na kurzu u vojenských psovodů potácela jediná s brýlemi a připadala si skoro méněcenná, než večer obě moje spolubydlící vyndali čočky z očí
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 15:48
- Nahlásit
Ebony
stastim tohto fora je, ze podobne nalady ako posledne dni, nemavam casto ... a ani cas
vsetko beriem, preco je obrylenych menej ako by podla statistik mohlo byt. To ale neodpoveda na povodnu otaku - moze sklami zhorsena komunikacia, citatelnost vyrazu psovoda, byt jednym z tych pidi detailov , ktore prave formuju rozdiel medzi spickovou a velmi dobrou dvojicou ? Pre ilustraciu - tusim na olympiade v Lake Placid skoncil strieborny sved o stotinu za zlatym ... na 50km trati co sa bezala to boli nejake centimetre . O par rokov prisla sklznica, ktora na tej istej trati urobila cca minutu. O takych detailoch tocim
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:04
- Nahlásit
slony
Ja mam dioptrie 1.5 a 2.5. Pes mi nekuka do oci ani ked ich nemam, ani ked ich mam pri cviceni. Sak ho poznas Ale nikdy som nepozorovala nejake zmeny, ked som mala okuliare, ci bez nich.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:07
- Nahlásit
žanda
radostná pusa od psa a brýle letí))
Tak toto pozname tak dobre, ze som mala okolo jedneho oka modrinu, ktora vznikla odtlacenim ramu okuliarov.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:22
- Nahlásit
venda
já bych řekla, že to bude víc ta operace,
No jo, pokrok jde kupředu, jen my zaostáváme . Tak jo, operace vede.
Nejhorší je, že to s ní bude asi jako s elektronikou - každou chvíli vynaleznou nějaký dokonalejší způsob a člověk pořád radši čeká a čeká na něco lepšího...
Mucholabka
Sluneční brýle a periferní vidění... Určitě ho zhoršujou, taky si to teď tak uvědomuju. Na druhou stranu, já je nosím v létě fakt furt, protože mám oči hodně citlivé na slunce. Na různých táborech při výcviku jsem je občas sundavala (jako z toho důvodu lepšího kontaktu), ale pak jsem je zase rychle nandala, protože se zavřenýma očima se cvičit nedá.
slony
Co třeba téma "vliv úplně kupírovaných uší a ocasu" na schopnost komunikace psa?? Můj pes by mohl být v nevýhodě, když nemá uši, ale já si tak nějak zvykla a poznám, kdy je zvedne, i když vlastně zdánlivě "nemá co zvednout". Tak jestli si pesina stejným způsobem nezvykla i na moje brejle .
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:27
- Nahlásit
LucieS
téma "vliv úplně kupírovaných uší a ocasu" na schopnost komunikace psa
tato tema bola opakovane preberana kadetade a s radostou ju prenecham zastancom ci odporcom kupirovania
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:34
- Nahlásit
slony
Jo to je fakt, aby se to nezvrhlo .
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:46
- Nahlásit
slony
alibista!
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:32
- Nahlásit
Bela
alibista
clovek sa zacal s*at prirode do roboty .. potom vyslachtil plemena ktore nasledne zacal chirurgicky tvarovat s takym alebo onakym odovodnenim ... a potom zacal debatovat ci kupirovat alebo nie ... a potom zacal hladat sposob ako zakaz kupirovania obist - nie dakujem, radsej budem alibista ako tocit dokolecka
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:42
- Nahlásit
slony
ako clovek, ktory dobrovolne zdiela zivotny priestor s prirodnym plemenom, nemozem ine nez plne a do bodky suhlasit!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Ad psovod a bryle - ted jsem akorat tak pekne nasrata, bo mi coklici zvaleli me bryle, bez nich sice na dalku vidim, ale tak nejak, ehm, dooost rozmazane ... Uz byly bryle sice letite, ale krasave, pruzne, ohebne. Dneska jejich pruznost ozkouseli coklove dukladne, z bryli mam dva okulary na tyckach.. Tesim se na navstevu optika v pondeli..
A kdyz jsem cvicivavala s brejlama (nebostikama), zadne problemy jsem neshledavala, kontakt se psem jsem mela stale.. rec tela, a celkove.. jdu lepit bryle..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:46
- Nahlásit
Fifi
Asi Ti chtěli naznačit, že je na čase šáhnout do kapsy a obnovit "šatník"
Zajímavé téma, se taky hlásím k brejlovcům. Už jsem si zvykla, pes v pohodě. Čočky zatím nemám, neb k nim nemám důvěru. Ale brýle mně otravujou.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:15
- Nahlásit
Také mám brýle, takže je to jasný Nosím je pořád, do očí mi kouká bez potíží, ale jenom doma. Venku spíš kouká celkově na můj pohyb. Je výrazný, jsem vysoká tak se klátím.Takže tím mu pokryju nedostatek očního kontaktu
|