Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šestý smysl a psí věrnost
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Sterkule
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:09
- Nahlásit

Včera odpoledne mi nebylo dobře. Vyhrotilo se to tím, že jsem se opravdu necítila ve své kůži a řekla jsem si, že dnešní ráno pujdu k doktorovi. Pohoda, dobrý, nevolnost přešla. Kolem deváté hodiny večerní nastal ale jakýsi převrat v chování mého psa. Přišel ke mně, starostlivě mě pozoroval, nehnul se ode mě na krok. Celou noc ležel se mnou v posteli. Jinak to nedělá, automaticky si jde na svůj pelíšek a tam se v noci vyvaluje. Dneska nic. Nechtěl spát, ležel a koukal na mě. Byla jsem s ním třikrát venku, nic, nehnul se ode mě, koukal na mě. Očividně mu nebylo špatně,ale ten pohled, až člověk dostane skoro strach. Ráno to bylo celkem v pohodě. Pesan po mě sice pokukoval, ale tak přehnaný jako večer to nebylo. Odjela jsem na testy, udělali mi odběry a zase jsem jela domů. Doma se opakovalo ráno, pes pokukval,ale dobrý. Kolem 11 přišel a zase koukal tak jako v noci. Opřel mi hlavu o nohu a koukal se mi do očí. Vzala jsem ho ven, ale nehnul se ode mě nakrok. Došla jsem domů, sedla jsem si. Pes začal tiše kňučet a mně začalo bolet břicho na pravé straně stejně jako včera a aby toho nebylo málo, spustila se mi krev z obou nosních dírek. Ne trochu, ale tak, že sjem to fakt ještě nezažila. Lítala jsem po bytě, co břicho dovolovalo a zastavovala krev. Pes seděl na místě, koukal na mě a kňučel. Jakoby věděl, co přijde. Momentálně už tu sedim celkem klidná, bolest břicha odeznívá, krev teče už jenom z jedné nosní dírky, i když pořád hodně. Pes se mi kouká do očí a kňučí. Jsem srab, sama se k doktorovi nedokopu. Musim počkat na někoho, kdo to udělá a navíc v tomhle stavu bych si ani sama neriskla vyjít před barák, ale místo toho, abych řešila svůj zdravotní stav, tak přemýšlím nad tím, jestli to ten pes ví, jestli něco cítí. Co ta dnešní noc, když jsem byla v pohodě.... Vidim, že jsem si nemohla lepšího a starostlivějšího přítele přát a nevim, co bych bez něj dělala. Když je člověk doma sám, tak aspoň ten psí kámoš na něj dává pozor a za to mu patří dík...jen mi pořád vrtá hlavou, jak to může vědět...

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:12
- Nahlásit

Sterkule
Tak držím pěsti, aby odběry dobře dopadly a byla to jen drobná viróza nebo nějaká prkotina. Tohle nepodceňuj. Opatruj se.

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:14
- Nahlásit

Sterkule
je to trochu strašidelný.
Jinak taky držíme tlapy, ať je to jen nějaká kravinka

Essi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:17
- Nahlásit

Tohle zviratka opravdu umi. Drzim ti palce, aby vsechno dobre dopadlo. Tohle vam otevre s pejskem dalsi uhel pohledu na to, co jeden pro druheho znamenate. Mejte se oba co nejlip.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:29
- Nahlásit

Taky držím palečky, je dobře že pejska máš. Hezky to řekla Essi.

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:36
- Nahlásit

Sterkule
Můj pes je také senzor, každou chvíli mi teče krev z nosu, on vždy přijde, a pokud to cítí, olízne ho... Břicho také cítí. Já bych v tomhle psovi věřila...

brut
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:42
- Nahlásit

Sterkule
Taky mám zkušenost, že pejsa vycítí, že se něco děje a změní své chování.
Denynka takhle skákala na tchýni....vytrvale a neúprosně několik hodin. Když jsem přišla domů, běhala ode mně k ní a zase zpět... bylo mi to divný, tak jsem volala doktora. Přijela záchranka....... babička dostala infarkt. Kdybych se opozdila, tak umřela.
Věřím a držím palce, ať jsi brzy fit

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:46
- Nahlásit

brut
Zvířata jsou v tomhle úžasný.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:49
- Nahlásit

Garfield
jj, máš pravdu

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 12:57
- Nahlásit

Sterkule

Máš signálního psa, ani jsi o tom do teď nevěděla. To v něm musí být, to se nedá naučit. Jen uháněj zjistit, co Ti to vlastně chlupáč říká.

Držíme packy.

monika
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:47
- Nahlásit

No u nás byla v neděli těhotná kamarádka. Rodit má v březnu. Doginy normálně k cizím lidem nechodí, ale od ní se nehly a furt pokládaly hlavy na její břicho. Nešlo je odehnat. V pondělí ráno mi volala, že ji v noci odvezla sanitka do nemocnice, že měla hodně slabé ozvy. Nedalo jí to, zaměřila se na kopance a ozvy a zjistila, že není něco v pořádku. Doktor ji potvrdil průšvih a má prý holkám poděkovat. Pes prý to vycítí když není něco v pořádku. Jen jsem tak přemýšlela, že ony nikdy těhotnou neviděly, Dáška byla první těhule se kterou se setkaly. Něco na tom bude.

Sterkule
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 14:15
- Nahlásit

Díky všem, já budu snad v pohodě, o to mi ani moc nejde. Za hodinu vyrážim k doktorovi, ale ve psovi jsem pořád viděla malý pubertální štěňátko a za poslední týden mi už podruhé dokázal, že tomu tak není, ač je mu teprve 7 měsíců
Stejně nechápu, jak to ti pesani vycítí. Ale snad mi bude líp, když teď poprvé za celý den Psychopes usnul. No ještě že ho mám

aren
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 14:23
- Nahlásit

Sterkule
Doufám, že budeš v pořádku. Je to krásná zkušenost. Skoro Ti ji závidím
Mně se nic takového nestalo, akorát mi jednou bylo těžko psychicky (když jsem se měla stěhovat) a Mercy mi tehdy hodně pomohl, jak se tulil a byl milej.

Sterkule
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 15:11
- Nahlásit

aren
No, ono jestli je co závidět. Měla jsem o něj pořádnej strach v tu noc, jestli mu něco není.

to all
valim do tý nemocky, tak kdybych nepřišla, tak si mě tam nechali. Zatim všem ahoj.

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 16:03
- Nahlásit

Sterkule
vzala jsem si dalmatina z útulku, byl u nás půl roku a nikdy nedával najevo moc velké emoce, ale ve středu neustále chodil za mým taťkou /kterého de facto neznal, nežil s ním/ pořád se ho snažil posadit a být mu nablízku. Dělali jsme si z nich legraci, že už si Athosek vybral pána, jen mi vrtalo hlavou proč je u toho Athos tak vážný.
V sobotu dopoledne měl tatínek infarkt mimo chalupu, pes přiběhl a neustále mě volal. Díky němu to taťka přežil. vůbec by jsme nevěděli, že je tatínkovi o pár metrů dál tak strašně špatně.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 17:56
- Nahlásit

Přečtěte si knihu Váš pes to ví od Ruperta Sheldrakea (tuším, že tak se jmenuje). Je to vědec, který se zabývá mimosmyslovými schopnostmi zvířat, nejen psů, ale i koček, koní, ptáků a dalších. Od čekání na návrat pána, po vycítění zemětřesení nebo právě nemoci.

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:09
- Nahlásit

Akorát si myslím, že to není "mimosmyslové"...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 18:49
- Nahlásit

Terri

Jj, máš pravdu. Zkusila jsem si najít, jaké výrazy používá a myslím, že to jsou paranormální jevy a parapsychické schopnosti. Můžu vám nabídnout stránky městské knihovny, je tam katalogový lístek: http://www.mlp.cz/cgi/ebaweb/search_p?LANGUAGE=CZE &ENCODING=WIN1250&XSESSIONX=E29EE3B6E3A0E1A7E0A0EB B8EAB2E5F3E5B8E1BD&css=css_default&pattern=default &QUERY=Sheldrake%2C+Rupert&Submit=Hledat+%3E&MAXRE C=100

MORIE
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2007 07:49 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

Já zažila sice něco trošku jiného, než tady popisujete, v porovnáním s vašimi zkušenosti - kravina, ale já čučela jak puk, jelikož bych to do své divoké mršky nikdy neřekla. Včera jsem se s feňulkou válela v obýváku. Pánček se zdržel v práci a vůbec jsme neměli tucha, kdy dorazí domů. Teq najednou vylítla, jak kdyby přijelo auto s pánečkem, valila ke dveřím do předsíně a šílela, skákala, štěkala.....prostě bouřlivý vítání. Já měla nahlas televizi, nic jsem neslyšela. Vypla jsem zvuk a šla za ní. Otevřela okno, nikde nikdo......pes se za žádnou cenu nehl z místa. Asi za 5 minut přijel páneček Je to možný, že ho nějak vycítila, když byl ještě takovej kus od baráku? (autem, takže asi 2 km)

Sterkule
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2007 08:00
- Nahlásit

tak jsem doma se zánětem v pravé ledvině. No, asi to chlapec věděl
Fík
Tak to pesanovi gratuluju, že se mu podařilo zachránit život. U nás to tak horký nebylo, ale co kdyby náhodou, že... Je lepší vědět, že jakmile není pes ok, tak se něco děje.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:35
- Nahlásit

Nevíte je ta kniha od něj k dostání i jinak než z knihovny? Našla jsem jí v nakladatelství Kosmas, ale už není k dispozici
Jmenuje se to Váš pes to ví , Rupert Sheldrake

aren
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:42
- Nahlásit

Sterkule
Tak vidíš, máš dobrého diagnostika. Přeji brzké uzdravení.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:43
- Nahlásit

Sterkule
...tak to se dá.
Lze to nazývat štěstím v neštěstí.
Brzo se uzdrav.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 14:45
- Nahlásit

HanuleGR
Co zkusit vltavu?
http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGood sID=SE00639825

Marcela_S
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 22:24
- Nahlásit

Sterkule
Můžu vědět, co máš za plemeno?

Misery
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 00:05
- Nahlásit

No ja jsem cetla, ze pes treba umi vycitit kdy dostane panicek (nebo nekdo ze smecky) epilepticky zachvat. Nekteri doktori uz epileptikum doporucujou mit psa. Akorat este se nevi, jak toho psa cvicit na to, aby to dokazal nejak jednoznacne urcit, umej zatim psy cvicit jenom na to, aby dokazal cloveku, kterej ten zachvat ma, pomoct (aby si neublizil).

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 09:17
- Nahlásit

Misery

Takhle to úplněn není. Jde vždycky o to najít psa, který pro včasné rozpoznání epileptického záchvatu má dispozici, a toho pak naučit to správně signalizovat. Ale samotné rozpoznání se naučit nedá, to není jako hledání drog. Pak se ještě učí jak se chovat při samotném záchvatu, když je tam někdo další a nebo není.

Dál se teď začíná se signálními psy pro kardiaky. Jedna paní u nás má prvního v republice - rotvajlerku, kterou měla původně jako svého normálního psa. Dřív byla paní na ARU každou chvíli, teď už ví předem, kdy si vzít léky, a chodí do nemocnice jen na kontroly.

Sterkule
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 11:26
- Nahlásit

Marcela_S
Mám australského ovčáka. U našeho psa se něco podobného objevilo poprvé, ale je pravda, že neměl šanci se s něčim takovym jindy setkat. Ozkoušíme, uvidíme

Jan Stehlik
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:22
- Nahlásit

Dobrý den, všem pejskařům, mám velkou prosbu. Připravujeme pro Českou televizi seriál, který se týká všech paranormálních jevů a záhad a jeden z dílů je věnován i tématu popsanému právě zmiňovaným Rupertem Sheldrakem. Pokud znáte někoho, kdo má podobné zkušenosti se svými psy nebo domácími zvířaty a nebyl by proti se o to s lidmi podělit, prosím, aby se mi ozval s krátkým popisem jeho zkušeností na mail jan.stehlik@vac.cz, každému se ozvu a sdělím případné podrobnosti. Díky a krásný den

nika00
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 13:33
- Nahlásit

MORIE
je to mozny...my meli cau cau....a ta vzdycky uz pul hodiny pred tim nez mel prijet tata, sedela u vratek a cekala na nej..upozornuju ze tata nejezdil nikdy ve stejnou hodinu..mama takhle poznala, ze tata uz je na ceste

a ted moje sandynka...kdyz ji obcas dam na hlidani rodicum, tak mi vypraveji, ze asi hodinku pred tim nez jsem prijela...litala sem a tam po zahrade...a neposedela...a furt vyhlizela na ulici

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání