| Autor |
Zpráva |
geru
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 14:57
- Nahlásit
Prosím někoho kdo ji má o radu,potřebuju takovou,aby se mě vedle ní v kufru vešel kočárek.Našla jsem si od BARONA vel.3 ale pripadá mi malá.Je to ta s šikmým stropem.Nebo poradte co máte vy.Díky.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 17:46
- Nahlásit
geru
jesli se jedna o kombik, je ta klec vubec treba? ja v kufru (zadni sedacky jsou sklopene) vozim 3 docela velke psy "jen tak" a nikdy jsem nemel s policii zadny problem.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 20:03
- Nahlásit
argosek
A zkusel jsi stimhle usporadanim nekdy bourat? nebo alespon hodne prudce brzdit? Pri celnim narazu mas psy mrtvy a zbytek posadky auta pravdepodobne taky, nehlede na to ze i pri mensim narazu se ti otevrou nejaky dvere a zpanikareni psi ti vyleti primo pod dalsi auta. ja bych si netroufnul vozit psy bez kleci.
geru
nejvyhodnejce ji sezenes v nejblizsim zamecnictvi udelanou na miru bude presne do auta a jeste te bude stat vyrazne min nez ta od Barona.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 20:14 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Par fotek kleci co jsem delal kamaradovi do feldy zatim bez nastrikani a stredove pricky ktera to rozdeluje na dva boxy je tady
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 20:27
- Nahlásit
Tchor
jsou hezké, jenom si neumím představit, jak ji vytáhnu a přenáším tam, kam potřebuji. My jsme koupili autoklec od faunas, a jsme spokojení, nechali jsme na to ušít i potah. Dám si klec, kam potřebuji - na coursingu tam dám psa, aby si odpočinul a nemusím být vázána na auto. Ne vždy je auto u dráhy.
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 20:28
- Nahlásit
Tchor
a navíc, je tohle řešení do jednoho auta - já potřebuji přenášet klec z auta do auta, takže raději mobilní.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 21:20
- Nahlásit
Gina
Daji se bez problemu udelat i prenosne klece. Tohle nebylo urceny k pravidelnemu vyndavani z auta. Ani tak ne kuli vaze (cca 15kg) jako spis kuli tomu ze se musi rozebrat aby sli vyndat.
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 21:35
- Nahlásit
Tchor
Mně je jasné, že lze udělat vše dle potřeby - mám muže zámečníka - jen jsem reagovala na tuhle konkretní ukázku.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 21:43
- Nahlásit
Ja to sem daval jenom jako inspiraci, pozadavky geru nesplnuji.
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 21:54
- Nahlásit
Tchor
Jasně, to nebude splňovat žádná klec těch rozměrů, co potřebuje. Žádný combi nemá tu šířku, aby se tam vlezla klec a ještě vedle kočár pro mimi. Čili do kufru klec a kolečka, do kabiny korba, tak to vidím já.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 23:11
- Nahlásit
geru
Jedna nezmíněná nezanedbatelná výhoda klece v autě je možnost v případě potřeby kolem ní naházet fůru převážených krámů, a chlupáč má stále svůj nezmenšený prostor, na který je zvyklý.
Já to mám uděláno tak, že mám v kombíku vyndanou půlku zadního sedadla a místo ní přikurtovanou klec.
|
geru
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 00:34
- Nahlásit
Tchor
Díky za inspiraci,taky jsme už premýšleli že si ji necháme udělat ,známý má takhle dělanou dřevěnou ale je to moc těžké.Jinak kočár je skládací ten se tam vleze.Ted jezdím se škodivkou, čubís vepředu pod sedačkou děti vzadu ,kočár v kufru a manžel na mrtvici.Auto teprve bude,právě jsme vybírali podle velikosti kufru protože takhle už to nejde.Takže nakonec kvůli(díky!!!!)čubině se vzmůžem.Na cvičáku to mají většinou napevno-mříž pes volně ale to já právě nemůžu,jedině až malý odroste kočárku.Mě připadá nejlepší tahle skosená,jen ta cena ale co se dá dělat,hraběnka musí mít pohodlí.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 21:04
- Nahlásit
Tchor
A zkusel jsi stimhle usporadanim nekdy bourat? nebo alespon hodne prudce brzdit?
pri prudkem brzdeni (coz se stava fakt zridka, davam pravou ruku za sedacku jako "naraznik"). jinak, co vozim psy, jezdim mnohem opatrneji, nez predtim. a ze se muze neco stat? no to muze - to je zivot.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 21:15
- Nahlásit
argosek
Nevim co mas za psy, ale ja vozim v aute bezne pres 200kg psu. takova hmota te bez problemu zabije i pri narazu ve 30km/h. Jinak to opusteni auta vydesenejma psama pri v podstate banalni bouracce se stalo kamaradovi. Jednoho z tech dobrmanu nasli po asi 10 dnech cca 150km daleko a druhyho uz nenasli vubec.
a ze se muze neco stat? no to muze - to je zivot.
No zivot to je ale pokud jdou nebezpeci a pripadne skody minimalizovat a to za pomerne malejch nakladu, tak proc to neudelat.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:16
- Nahlásit
argosek
pri prudkem brzdeni (coz se stava fakt zridka, davam pravou ruku za sedacku jako "naraznik").
Tak to není prudké brzdění - při prudkém brzdění drží člověk volant oběma rukama a vzepřený o něj dupe na brzdu co to dá. To přesto, že má posilovač.
Jak píše Tchor, pokud jezdíš tak do 10km/h můžeš něco rukou udržet, jinak na to zapomeň.
Mimochodem, jak jsem psal nahoře, klec na psa nemám v kufru, ale místo jednoho zadního sedadla, aby chlupáč měl šanci i v případě nárazu zezadu.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:33
- Nahlásit
Tchor
nejde o naklady. jestli nekdy budu mit havarku a spatne to dopadne, budu toho asi litovat, ale zrovna tohle nejak nejsem schopen "citit" predem. tohle ale neni debata o psech, spis o pristupu k zivotu..
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:35
- Nahlásit
Walda
při prudkém brzdění drží člověk volant oběma rukama a vzepřený o něj dupe na brzdu co to dá.
tak takovehle brzdeni se mi jeste nikdy "neprihodilo"..pri tom, cemu rikam prudke brzdeni, davam pravou ruku, za operku spolujezdce a psi co mi zrovna stoji za sedackou se o ni zaprou..
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:45 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
argosek
Hele mel jsem vzadu v aute klec ktera sama o sobe vazi cca 40kg v ni dva dospely psy cca 70kg dohromady takze klec vazila cca 110kg ma protiskluzove udelanej spodek, byla pridelana ke kastli uchytama ktery by meli vydrzec cca 250kg, jel jsem cca 30-40km/h a vbehla mi do cesty srna. dupnul jsem na brzdu a klec se utrhla a posunula o cca 70cm dopredu. pri narazu ve stovce by pravsepodobne prosla ven skrz kastli a vse pred ni by bylo mrtvy.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 22:59
- Nahlásit
argosek
tak takovehle brzdeni se mi jeste nikdy "neprihodilo"..
Tak někdy absolvuj kurz řízení někde na okruhu. Předvedou ti v tvém vlastním autě na tvou kůži, jaký to je rozdíl jen tak šlápnout na brzdu a pořádně zabrzdit. A fůru jiných věcí.
Řek bych, že se to vyplatí.
Jo a já mám klec zakotvenou přímo do podlahy do úchytů pro sedadlo. Důvod opět napsal Tchor.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 23:09
- Nahlásit
Tchor
no to mi neprijde jako argument pro prepravni klece
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 23:14
- Nahlásit
Walda
kdyz vezu psy, jezdim tak, abych brzdy nemusel skoro vubec pouzivat..
Tak někdy absolvuj kurz řízení někde na okruhu. Předvedou ti v tvém vlastním autě na tvou kůži, jaký to je rozdíl jen tak šlápnout na brzdu a pořádně zabrzdit.
no ve svem aute jsem brzdil nekolikrat "na podlahu" - ale nikdy jsem nepocitil nic neprijemneho...asi nemam dost dobre brzdy...
jinak tomu, co psal tchor se neni co divit - je otazka, jakym odporem pusobila ta podlaha, ale 110kg na uchytech, ktere udrzi 250kg neni moc velka jistota..
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 23:17
- Nahlásit
no to mi neprijde jako argument pro prepravni kleceargosek
Máš štěstí,že jdu spát
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 23:30
- Nahlásit
Smečka
:-)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 06:31
- Nahlásit
argosek
no to mi neprijde jako argument pro prepravni klece
Ne? Tak si predstav ze by tech 70 cm leteli ti psi vzducem. jedinej argument je na tom to ze ty klece musi byt opravdu dobre pridelany k nosny casti kastle. Ted tam mam uchyty co vydrzej vic nez ta kastle.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 06:35 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
argosek
jakym odporem pusobila ta podlaha
No s tou kleci bez psu a uchytu jsem soupanim nehnul musel jsem ji zvednout abych ji moh posunout. Vetsina lidi ma klece uplne bez uchytu a tvrdi ze to staci, ale furt je to lepsi nez volne lozeni psi.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:47
- Nahlásit
argosek
kdyz vezu psy, jezdim tak, abych brzdy nemusel skoro vubec pouzivat..
no ve svem aute jsem brzdil nekolikrat "na podlahu" - ale nikdy jsem nepocitil nic neprijemneho...asi nemam dost dobre brzdy...
Žiješ v bludu. Takže ještě jednou: pokud jezdíš tak do 10km/h tak máš pravdu, jinak na to zapomeň.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:17
- Nahlásit
Walda
Žiješ v bludu. Takže ještě jednou: pokud jezdíš tak do 10km/h tak máš pravdu, jinak na to zapomeň.
zda se, ze jsem doted jezdil rychlosti chuze...vzhledem k tomu, ze kazdy den najedu minimalne 100km, tak mi vychazi, ze vlastne nic jineho nedelam.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:22
- Nahlásit
Tchor
No s tou kleci bez psu a uchytu jsem soupanim nehnul musel jsem ji zvednout abych ji moh posunout.
no ono tatiz, kdyz s tim chces soupat, pusobi trochu jine sily, nez kdyz dupnes na brzdu. tusim, ze to bylo nekdy v osme tride, kdy nam odhalili krasu tehle magicke formulky F=ma.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:33
- Nahlásit
argosek
Nerozumíme si. Já jen tvrdím, že kdyby se nedej Bůh něco stalo a došlo na lámání chleba, tak na to v autě nejsi nikdy dost připravenej. Tak je třeba se snažit aspoň v rámci možností.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 10:56
- Nahlásit
Walda
tak s tim ale souhlasim..a netvrdim, ze bedny nejsou pro minimalizaci rizik dobre. jen proste ja sam obecne ne moc casto "minimalizuji rizika"..
|