| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:38
- Nahlásit
Garfield
Já na tvém místě bych ji upozornila, že mám psa, který se hodně rád rve (kdyby to ještě nepoznala), nicméně ho mám zabezpečeného, tak možná by nebylo od věci, kdyby ona zabezpečila své psy... nic víc, nic míň. Že kdyby ses chovala stejně nezodpovědně i ty, tak má po svých psech a nejen modřinu na zápěstí....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:58
- Nahlásit
Z mé strany se však jí ani jejím psům nic nestane (nemělo by),Garfield Spíš by ses měla pokusit Gafa bránit tak,aby se k němu psi vůbec nedostali.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:07
- Nahlásit
Smečka
Nevím,jak bydlíš ty,ale když půjdu do domu a i přesto,že budu mít psa na vodítku,nedovedu zabránit kontaktu s jiným psem,když ten bude na volno.Ten manévrovací prostor je tak malej,že kontaktu zabránit nemůžeš.To platí,když budu vycházet.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:08
- Nahlásit
Myšlenkové pochody některých lidí opravdu nechápu.Máme na cvičáku agresivní boxerku(chodící zásadně na eklektrice :mad ,ta má velkou oblibu v napadání všech fen,zejména pak mé Ambry.Posledně jsem se jí snažila před útokem odkopnout(i když to dělám opravdu nerada,neboť by to zasloužil spíše páníček)však vzhledem k tomu,že v gumovkách se blbě kope,minulo se mé úsilí jaksi účinkem.Boxerka se zahryzla ...ale blbě tentokrát...Ambra se následně zahryzla lépe.Vynadáno jsem tedy ve finále dostala já .Prostě si asi budu muset pořídit okované botky
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:09
- Nahlásit
abby
Já bydlím jinak
Myslím,že právě v chodbě se dá účiněji bránit,než ve volném prostoru.Např psa napasovat do rohu a stát před ním.Tak nějak si to idealizuji.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:17
- Nahlásit
Smečka
No,nevím jak je to u Garfieldů,ale u nás v chodbičce kdybych potkala 2 psy,tak se prostě kontaktu nevyhnou.I proto mám svýho psa na vodíku.Když potkáme sousedy a nechci,aby se s mým psem střetl.tak ji musím mít těsně u nohy.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:19
- Nahlásit
Smečka
psa napasovat do rohu a stát před ním
No, to by mohlo být ideální, ale pořád to nějak nevidím. Pořadí by bylo Garfield - Garfield, ale toho chlupatého pořád nevidím vzadu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:24 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Smečka
možná to bude znít blbě ale občas (pokud si troufám)skočím potom druhém psovi a držím ho za obojek aby se k mému nedostal a čekám až si pro něj přijde majitel.Ale dva psi abych už asi nezvládla....vím co ale myslíš,jednou jsem hodila psa i přes plot když se rozhodnul ho sežrat druhý Hugo ale trošku ostřejší povahy....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:31
- Nahlásit
Anu
Tohle jsou jediné chvíle,kdy lituju,že nejsem chlap...dvoumetrovej, vážící 150 kg.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:33
- Nahlásit
Smečka
...Ty, ale vzteklá ženská...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:35
- Nahlásit
Smečka
to je fakt.Ale musím se pochválit nebýt toho osudného napadnutí chrtů kdy jsem naprosto podcenila situaci se Anuba nikdo nedotknul ačkoliv několik desítek zájemců na bitku už bylo..takže tak.Až přiběhne nás sežrat rotvajler tak asi přijdu dřív já o ruce než pes o ucho,ale jsem s tím smířena...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:35
- Nahlásit
No já myslím, že Smečce jde o to, že je třeba se postavit tak, aby cizí psi (smečka ) museli jít přes moji maličkost, pokud chtějí jít k mému psovi. Faktem je, že přes člověka jde opravdu málokterý pes. Jenomže většina se snaží člověka obejít. A jak už se chumel vytvoří, je docela problém dostat z vlastního psa dva cizí. Zvlášť, když jsou větší a majitel nespolupracuje.
Ale v případě, jak to popisuje Garfield bych asi situaci úmyslně vyhrotila a rozmázla na příslušných místech (obec).
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:39
- Nahlásit
No mě docela zaměstná ten můj vlastní a vynakládám dostatečné fyzické i psychické úsilí, aby nemohl on na ně a v tu chvíli si on sám nepřeje nic jiné, než "blíže hrdobci jen blíže".
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:40
- Nahlásit
Garfield
No vidíš, já můžu shánět pita, drbat se v rodokmenech a liniích, navštěvovat chovatele...a ty ho máš doma za pakatel a navíc ještě výhodně chlupatého.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:40 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
tosca
Chápu,o co jde Smečce a sama bych se snažila kontaktu vyhnout,protože nechci zbytečně stresovat psa.Ale u nás,když vejdeš,tak ze 3 stran jsou dveře,takže se ti opravdu manévrovací prostor strašně snižuje.
Já svýho psa za záda strčím,protože ona by se nechala a ještě by možná byla ráda.Ale pes,který chce do akce,takto zvládnout moc nejde.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:41
- Nahlásit
Docela se mi osvědčilo po útočících pse čímkoli vrhat když jsou ještě v bezpečné vzdálenosti....větví,kamenem...posledně to byl Agarův koš.Často to zabere.Je ale bezpodmínečně nutné,aby moji psi spolupracovali.Tzn.byli ticho a nedrali se na útočníka.Tohle zkouším na našeho oblíbeného pita.Někdy se na chvíli zarazí
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:41
- Nahlásit
Garfield
ty já ti nevím,ty taková ženská s takovou hubou nevymachánou,že si necháš toto líbít.Já bych tam udělala takovou scénu,oblítala všechny sousedy,že její vzteklý psi chodí na volno a napadají (ačkoliv to není až tak pravda a provokuje je Gaf) že by si to dívčina hned rozmyslela.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:43
- Nahlásit
No mě docela zaměstná ten můj vlastní a vynakládám dostatečné fyzické i psychické úsilí, aby nemohl on na ně a v tu chvíli si on sám nepřeje nic jiné, než "blíže hrdobci jen blíže"Garfield
V tom případě, poučena z dob dřívějších, svůj komentář spolknu...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:43
- Nahlásit
Anu
Fšak počki. On ten pohár jednoho dne přeteče.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:45
- Nahlásit
Smečka
Hledám citoslovce pro polknutí.
Takže:
"Glnk!" neboli "Polk!"
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:46
- Nahlásit
Garfield
si dívčina rozumná určitě už lobuješ na změně bydliště že ano?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:46
- Nahlásit
Anu
Ano. Jejího.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:47
- Nahlásit
Garfield
tak já zrovna nemyslela,že ji umlátíš lopatou a skončí na hřbitově,já myslela tvoje bydleště,ale ono to je asi jedno
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:48
- Nahlásit
Smečka
jo, v tomhle jsem naprosto za jedno s Garfieldem... jestliže máš psa, který se na rvačku přímo třese, je dost těžký udržet ho v klidu a přitom zvládat odhánět dva psy....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:36
- Nahlásit
Garfield
budu chvíli za vraha a prohlásim, že se slečně až zas tak nedivim, že když ví, že má hodný psy, tak je ani nechytá ani neokošíkuje, já to dělám taky, před barák na vyčůrání vylítnu já v pyžamu a pantoflích a hafina bez obojku, vodítka i košíku, ale nikdy bych si netroufla tvrdit, že mě pokousal pes s košíkem na hlavě a kdyby moje sladké štěňátko snad v budoucnu projevilo touhu někoho pokousat, asi dojde na nějaké bezpečnostní opatření
takto z pozice člověka u počítače v dalekém městě sedícího, slečny nově u vás bydlící neznalého, doporučuji se slečnou se domluvit, ale chápu, že se do toho člověku nechce, proč se hned bratříčkovat s každym debilem...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:43
- Nahlásit
venda
Ale já slečnu taky chápu. Svému hodnému psovi jsem náhubek nedala snad v životě (vyjma MHD a to vzácně) a vodítko snad jen ve městě u silnice a těžko by mě k tomu kdo donucoval. V pořádku, hodný pes je hodný pes a já tomu rozumím. Ale pak ať nedržkuje a nediví se, že se její pejskové rvou vinou toho hajzla vlkošedého.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:50
- Nahlásit
Garfield
v tom případě by to příště chtělo pár nezávislých svědků + policejní videokameru
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:56
- Nahlásit
Já mám z baráku relativně myslím nejhodnější psy, protože jsou v baráku jediní samci, tak ani nemaj na koho dělat bububu. Ale pak jsou tu 4 feny, které se navzájem nesnášej a jakmile se botkaj, je bitka jak malovaná. A paradoxně já se svýma hodnýma psama chodim v baráku na vodítku a všechny fenky bez vodítka a bez koše
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:58
- Nahlásit
venda
Hm. A taky FBI, CIA a BIS.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 15:16
- Nahlásit
venda
Já mám taky naprosto bezkonfliktního psa,ale respektuju,že nebydlím sama a jsou tu nejenom další pejskaří,ale i sousedi.Proč si přidělávat těžkosti.Koš dostává i pro svoji vlastní bezpečnost (je to popelnice).A dohadovat se s někým.Takhle mám psa zabezpečeného podle vyhlášky a každý mi může.
Upřímně,nesnáším psy bez obojku.Člověk je nemá za co chytnout
|