| Autor |
Zpráva |
hana1
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 14:09
- Nahlásit
všechno jde, když se chce, ale jeden musí být hodně tolerantní a obětavý. V prvním týdnu je potřeba velký skoro non stop dozor, aby byly všechny nakrmený, vyprázdněný a nezalehnutý, hlavně je potřeba uklízet po feně, která se čistí a přestýlat pelech několikrát denně je v bytě dost nutné, jinak smrdí. Druhý a třetí týden je nejlepší, dá se od nich aspon na chvilku odejít a není ještě nějaký zásadní nepořádek. V dalším období je potřeba mít ohrádku, nebo lépe 2, produkce hovínek a moči je obrovská, je jistě lepší vše uklízet průběžně, doslova po každém přidřepnutí, jinak se to rozpatle... cyklus štěněte jídlo-spaní-vyprázdnění je tak max 3 hodiny. Od konce 5. týdne ohrádka nevydrží a nestačí a pokud jsou štěňata opravdu v bytě, opět je potřeba non stop dozor, nebo odejít opravdu jen na chvilku, dokážou neuvěřitelné věci, jak co do demolování, tak co do produkce. Pokud je s nima člověk skoro pořád a má velkou zásobu buničiny, toaletního papíru, různých hadříků a savých materiálů, dá se byt udržet ve stavu jakž takž slušném. Nedokážu si ale taková štěňata představit v bytě bez dozoru více hodin, to se asi přijde do něčeno hrozného...Zvlášt větší počet štěňat myslím potřebuje opatrovníka na celých 24 hodin, protože když štěňata spí, musí se krmit a venčit fena, chystat jídlo, umývat misky a chovat se mile k návštěvám a taky se občas najíst a umýt a uvařit a tak. Ale jinak je to naprosto krásné.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 14:14
- Nahlásit
hana1
tak ty si to opravdu vystihla
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 18:54
- Nahlásit
no, já se tu nebudu samozřejmě s nikým hádat ve smyslu jestli je to pro štěňata vhodné být odchovaná v bytě nebo ne. Na to máme každý svůj názor. Jde mi o zkušenosti, takže každou vítám
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 07:28
- Nahlásit
ko4ka
maslím že se stebou nikdo hádat nechce ale každý stím máme nějakou zkušenost ty ty si jí chtěla slišet
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 07:39 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
ko4ka
švára odchoval sice v domku, ale obývali v něm jen jedno patro, takže jako byt, 8 labradorků. Vyhradili jim jednu místnůstku, tedy její část, zbytek zahradili a postupně zvyšovali ohrádku. Ty dva měsíce se odehrávali jen v neustálém uklízení bobanů atd., na zem měli lino, dávali noviny a neustále to měnili. Pak se pokoj musel vymalovat a vyměnit lino, ale šlo to, ikdyž to byl zápřah a ty dva měsíce u nich byli uvázaní.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:05
- Nahlásit
Petra
no dyť, však píšu, že vítám každou zkušenost
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:07
- Nahlásit
každopádně, je mi jasný, že to není žádná sranda odchovávat štěnda a nejsem si jistá, že moje holka je někdy mít bude. Zatím, jak o tom tady tak píšete a jak to sleduju doma, tak to reálně nevypadá, ale uvidíme, co kdyby....
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:13
- Nahlásit
ko4ka
přeju dobré ráno, co tvůj řidičák? Včera jsem byla navštívit na tři hodinky tu ošklivou zapatlanou nemocku. Prostě děsná sranda.V pátek mě dovezli domů cajti, včera záchranka. Co Blondýna a její zdraví?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:22
- Nahlásit
ko4ka
Vše co děláš pečlivě a s láskou vyžaduje spoutu energie,takže odchov štěňat ať už v bytě nebo v domku dá spoutu práce,chceš-li,aby ta štěnda k něčemu byla.
A když jsou v bytě,tak záleží na tobě,jak ti ho zničí nebo jak moc to tam páchne.Já jsem spotřebovala 230 podložek pod pacienty,2 l sava a denně jsem měnila veškeré textilní podložky,prala jsem i plyšáky.Je pravda,že jsem u nich 10 dní spala/ ne moc dobře / ,s rodinou jsme měli rozdělené povinnosti a po práci jsem s nima byla skoro pořád.Neumím si představit,že nechám fenu se štěňatama v kotci nebo psím domku samotnou.Takže kdybych bydlela v domku,stejně by štěňata byla do 3 týdnů doma v porodní bědně pod dohledem.Pak,až by mohla ven,by to určitě byla o hodně snadnější práce.Já je musela nosit ven asi 250 m do půjčené zahrádky.Ale nelituji.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:25
- Nahlásit
Sterkule
a co ti je? Jinak dobré ranko Na řidičák vlítnem o půl 10, teďka relaxujem a koncentrujem.... Bloncka vypadá v pohodě, akorát jsem jí zapomněla dát včera ráno antibiotika, tak dobere dneska. Co Psychopes?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:27
- Nahlásit
Zuzana T
díky moc
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:30
- Nahlásit
ko4ka
Co mi je, tak k tomu se nedobrali,ale udělalo se mi děsně zle, tak mám ještě nějaký vyšetření a mám tam daný krve atd...se uvidí...
No, Psychík je ok, celou mě hlídal a spal mi na hlavě, tim pádem jsem se já nevyspala vůbec. Když jsem ho vykopla, tak mi zalehl peřinu u nohou a odmítal dneska pochopit, že pelech má vlastní, že mu tam taky nelezu.. (nooo, aspoň ne pořád ) Jinak mamince včera vlhly oči, když viděla v telce borderky a hnusně se koukala na Psychopsa Vždyť jsou si podobný, ne?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 08:35
- Nahlásit
Sterkule
To je miláček..... Chelsinka se vytočila, že mám zavřený dveře do pokoje v noci a někde ukořistila mojí čelenku a celou noc jí žužlala. Táta jí to sebral až ráno, když jí s tím objevil. Mám psa čórku, ach jo
australák jako borderka, dyť je to stejný...................skoro
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 09:07
- Nahlásit
ko4ka
to vysvětluj mamince.Tak a teď jsem si udělaa snídani a už se ani nehnu PS: nechceš mladýho howíčka s PP? Jako kamaráda ke krásce a zvířeti...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 09:11
- Nahlásit
Sterkule
sem právě odevzdala cesťák a chystáme se na to. Tak se měj, pak se ozvu. Nechci, nám už se dom NIC chlupatýho nevleze
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 11:55
- Nahlásit
Kamaratka mala ochov krizenca (saluki+zlaty retriever) + zlaty retriever. 7 steniat. Vysledok majitelky, ze NIKDY VIAC!!!
Byt naozaj dost znicili. Nastastie bol len ciastocne zrekonstruovany, takze s rekonstrukciou prestali a dokoncili ju az potom, co steniatka odisli.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 12:32
- Nahlásit
pigie
Nedokážu si v bytě představit odchov medvěda
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 12:48
- Nahlásit
Mucholabka
Popravde ani ja. To by fakt asi neslo
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 12:26 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
pokud chcete vědět jakvypadají dveře a okolí po odchovu štěnátek tak mrknětě
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 12:28
- Nahlásit
a to je na dvoře,ani nechci vědět jak by to vypadalo v bytě
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 13:01
- Nahlásit
KEISSA
Nic nevidím.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 15:16
- Nahlásit
Práve dovŕšili 6-ty týždeň svojho života.
Uf, aby už boli zaočkované a dali sa osvojovať.
Ono ich pribúda každý ďeň geometrickým radom.
Tých ich nezbedností a aj hovienok
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 19:59
- Nahlásit
Ono je to spíš to okolí dveří,oni totiž strašně rádi si hrají na zedníky a nebo spíše tuneláře a rozhrabou a vydlabou kde co.a co nerozhrabou to rozkoušou .
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 11:47
- Nahlásit
gabi
každopádně vydrž, už se to blíží
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 12:40 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
gabi
To mi mluvíš přímo za srdce,už aby jich aspon pár ubylo.připadají mi jako piraně,co nerozkoušou to sežerou a nebo pokaděj .jsou to dráčci a když spí tak jsou miloučká...
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2007 12:42 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
|