Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / odchov štěňat větších plemen v bytě, jde to?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:16
- Nahlásit

Je možné odchovávat štěňata větších plemen bez problémů v bytě ( řekněme 3+1 )? Máte s tím někdo zkušenosti? Toto je pouze "teoretický" dotaz. Ale, mám fenku a pokud jí uchovním atd... a v budoucnu se třeba rozhodneme, že po ní chceme štěňata, je možné to zvládnou v mětském bytě 3+1 ( je možné štěnda s mámou v případě dobrého počasí naložit do auta a odvést na zahradu, kterou taky máme)? Co je potřeba, jaké jsou nároky, jak to vypadá v praxi, prostě veškeré info, díky

Lexa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:35
- Nahlásit

ko4ka
no,jestli ti nevadi ten byt potom zrekonstruovat
Mam zkusenosti s odchovem VK v byte.Hned rikam,ze byt byl behem nekolika tydnu totalne zdevastovan,strhli dokonce tapety (o linu nemluvim ) a nejak "vykousali" kousek betonu ze zdi (on tam byl takovy roh mezi kuchyni a predsini).Od konferencniho stolku zbyla jenom deska,doted nevim,jak je to nezabilo...
Ale na druhou stranu - nevidim rozdil,jestli budes (teda fena,zejo:lol mit stenatka v byte nebo v rodinnem domku - stejne bys je nezavrela v kotci,ze.
Je to obrovsky napor na nervy,casove a financne take velmi narocne.Muzu naprosto zodpovedne prohlasit,ze v porovnani se stenatky materska dovolena je prochazka ruzovou zahradou.Jestli se to vubec da porovnavat.
Ale stejne jsem rada,ze jsme je meli (a 2 z nich mame uz skoro 9 let).Podruhe bych uz do toho ale nesla.

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:44
- Nahlásit

Ahoj, no vidíš, už jsem si vzpomněla, co jsem ti to chtěla říct, známá přes sice asi desátý koleno,ale furt ji znám Má doma RR, fenu s PP a tou dobou ještě 6 měsíčního psa RR. Byt 2+1, Fenka hárala a jak už to tak bývá, tak samozřejmně nedopatřením (Já jim do toho kecat nebudu, když si myslela,že 6 měsíční pes mít prostě štěňata nemůže a vysmála se mi do ksichtu, že je to ještě štěňátko ) ji nakryl. Bylo z toho jedenátct prcků. 10 jich přežilo. Odchovala je v tom bytě za přítomnosti i svého mladého psa.Byla jsem se tam podívat a vcelku v pohodě,akorát měli pro štěníky vyhrazenou místnost a chodili s nimi často ven a trávili čas na zahradě, dokud to šlo...Momentálně má doma ještě tři štěňata, kterým jsou tři měsíce a jsou na prodej. Bydlí za ZR, kdybys ji chtěla poznat osobně (PS: včera jsem si hrála s Psychopsem a Psychík letěl kolem a pro změnu mám zase pokusanou ruku a balónek to přežil. Ten pes je lidožrout.)

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:46
- Nahlásit

Lexa
tý brďo fákt? tak to jsem k té naší známé přišla asi až po rekonstrukcii nebo co (malym bylo tou dobou 6. týdnů) a byt se tvářil v pohodě, krom tý jedný místnosti, která teda byla ale pravda zničená solidně.

Petra
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:53
- Nahlásit

ko4ka
já si to teda v bytě nedokážu představit ale asi to de ale musíš mít pevné nervy. 5-6 týden se znich stávají neřízené střely nebo dokonce pirani, co jim příjde do cesty tak je jejich, ale jinak je to krásný.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 08:59
- Nahlásit

Lidi v bytech odchovávají, ale já si to taky nedokážu představit. Měla jsem je doma cca do 5 týdnů, pak už jim vyhrazený prostor byl malý a stěhovali se přes dvorek do psího domečku, kde měli prostor cca 5x5 m, ale stejně byli maximum času venku, jak jen to šlo podle počasí. Hodně záleží taky na tom, jak početné vrhy fena dává - nějaké 3-4 štěňata se asi v bytě odchovají celkem v pohodě, ale těch našich 9-10 ...

Lexa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:08
- Nahlásit

Sterkule
no,volny pohyb stenatek po byte si vyzadal hodne obeti.Ale co se dalo delat,zavrit je do jednoho pokoje neslo,a z ohradky se dostali docela rychle,sikulky male.
K tomu venceni - uz si to nepamatuji,je to prece jen skoro 9 let,ale mimina prece ven nesmi,ne?

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:16
- Nahlásit

Lexa
no, oni neměli kontakt s jinými psy a stejně je těžko držet psa zavřenýho až do těch třech měsíců v bytě... Prostě když bylo dobrý počasí, tak je naložili všechny do auta, odvezli na zahradu a pak zase zpátky. Kdyby byli odchovávaný v kotci, tak jsou taky venku...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:22
- Nahlásit

já si to taky po pravdě neumím dost dobře představit, nedávno jsme na toto téma vedli úvahu s tatínkem a když si vezmu, že moje fenka pochází z 10ti štěňat, což mě přesvědčuje o tom, že bude mít taky hodně dětiček ( dědičnost je potvora ), tak si právě říkám, jestli by nám štěnidla neudělali z bytu kůlničku na dříví a nebo aby nás nezbančili sousedi.... Zase na druhou stranu, pochybuju, že se naše situace někdy dostane do stádia domu, tak uvažuju co by šlo a nešlo. Každopádně každý názor vítám

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:25
- Nahlásit

Sterkule
kdo by to řek, že půl roční puboš je schopný mít dětičky co? Naivita je "krásná" vlastnost Tak stane se
Nech toho, neprovokuj, já mám ráda rotvíky a chci rotvíka, tak si toho nech. Pořád se utvrzuju, že dva velký psi do bytu úúúúplně stačí a o opaku mě nikdo nepřesvědčí doufám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:35
- Nahlásit

ko4ka
Já bych do toho v bytě nešla. Další věc je, že nikde nemáš záruku, že se ti všecky štěňata podaří dobře umístit už v tom 8.týdnu. Spíš je potřeba počítat s tím, že jedno, dvě štěňata zůstanou doma déle, než se najdou ti správní páníci. Pokud ne, tím lépe. Ale je lepší se připravit na to horší.
Zase na druhou stranu, kdybys opravdu chtěla aspoň jeden vrh -třeba proto, že bys chtěla jejího potomka - tak do těch 4-5 týdnů věku to celkem v pohodě jde a pak by to chtělo nějakou chatu, chalupu, kam by ses s nimi na ten zbývající čas přestěhovala anebo v krajním případě se domluvit s nějakým chovatelem, který je na to zařízen. Takto je odchována moje Bresta - narodila se s dalšími 11 sourozenci v garsonce

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:39
- Nahlásit

Ketrin
no u mě by to byl právě ten případ, že bych po ní chtěla pro sebe štěndo a pro mamku pak na výcvik, jinak by je mít ani nemusela

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:56
- Nahlásit

ko4ka

Vy už plánujete štěnda?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 09:57
- Nahlásit

abby
nene, proboha jen to ne Jen jsme tak doma uvažovali, jestli by to bylo vůbec reálný, kdyby náhodou, tak jsem si říkala, že se poptám co a jak

gabi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 10:50
- Nahlásit

Mám doma 5-6 týždňové krížence ovčiakov. Sú u mňa od dvoch týždňov života. Takže som aj ich mamička. Zatial je to dobré. Sú na chodbe a som na prechodný pobyt cudzích psov zvyknutá. Normálny človek by povedal že žijeme v chlieve

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 10:55
- Nahlásit

gabi
Normálny človek by povedal že žijeme v chlieve
to by spíš řekl nějaký útlocitný a nechápavý člověk, kterýmu vadí každý chlup a nečistota než normální Moc ti fandím a hodně štěstí miminkům

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 10:57
- Nahlásit

ko4ka
Tak rotwíka, jo?
Já si taky myslela, že jeden Psychopes stačí, ale po té, co jsem prohlídla pár stránek útulků jsem dospěla k názoru, že nestačí...Jenže teď mám takový to blbý dilema, jako jak si vybrat pesana, kterýmu mám pomoct, když je jich tam proboha tolik a nejradši bych je odvedla všechny...

hele a ty už jako plánuješ Jackovi nový pískací hračky?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:16
- Nahlásit

Sterkule
Rotvík je super, ale naši se tomu nějak bránili a bráněj, nevím vůbec proč Maj úžasný držtičky Jenže sem si na něj zatím netroufla, jen počkej, až budu bydlet sama
hele a ty už jako plánuješ Jackovi nový pískací hračky?
to víš, činčilu už ve zveráku nemaj, tak hledám nějakou novinku
Psychopsů není nikdy dost, to bys měla vědět. Kam jednou psychopes strčí nohu, už se ho nezbavíš
Hele, já o útulkáči taky uvažovala a do budoucna možná spíš jak o papírákovi, ale je to hrozný, musela bych se je vzít všechny. Je to děsně smutný je vidět v útulku a nemoct

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:20
- Nahlásit

ko4ka
Kdyby nohu, ale ty zuby...au au No holt budu muset vybírat a že se znám, tak to žádnej malej bafánek nebude....
Jdete kolem jedný venčit? Psychík mě tu mlátí balonkem, že si budeme hrát a já už na to nemám nervy, tak že bych ho vykopla za Blondýnou :P

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:22
- Nahlásit

ko4ka
krom toho, není rotwík pro tvého tatínka nedostatečně strakatý? jestli ono to nebude tim

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:22
- Nahlásit

Sterkule
já nevím jak budem stíhat, jsem v ZR na rekvalifikačně - pilně trénuji na zítřejší řidičák na počítač Po 12. mě bere dom táta, tak tě prozvoním, až půjdem ven, zatím ho moc pozdravuj

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:24
- Nahlásit

Sterkule
krom toho, není rotwík pro tvého tatínka nedostatečně strakatý? jestli ono to nebude tim
to je vonóóó!!!

Sterkule
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:26
- Nahlásit

ko4ka
ok, tak pak prozvoň a nebo písni. Já mu jdu zatim ten balónek omlátit o hlavu PS: vezmu ti zmrzlého a mokrého králíčka

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:27
- Nahlásit

ko4ka
Tak já mám za s sebou dva vrhy goldenů odchovaných v bytě / 1x 9 kousků a 1x 6/.Těch devět se narodilo v září,takže když byli v "piraním" věku 6-8 týdnů,tak už bylo chladno.Vyčlenila jsem jeden pokoj- máme malý 4+1,tam jsme vystěhovali nábytek,koberec a na lino dali ještě jedno.Obvod zdí jsem při prvním vrhu oblepila linem,při druhé jsem měla dvě spojené drátěné ohrádky- to bylo lepší.Chatu sice máme,ale od Prahy vzdálenou 40 Km a všichni chodíme do práce,takže jsme je občas vynesli ke kamarádům na do nedalekých zahrádek na parcelu.Je to náročné,ale ne nezvládnutelné.Koneckonců se zeptej Jumi,jak se s tím vypořádal Bernášek.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:31
- Nahlásit

Sterkule
PS: vezmu ti zmrzlého a mokrého králíčka
kuju
Zuzana T
díky a jak Jumi píše a podle fotek nevypadá Bernášek, že by mu to nějak vadilo, takže určitě se to dá zvládnout

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 11:33 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

tak zkusím takto: http://www.zboticskychmeandru.com/45.den%20006.jpg

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 12:06
- Nahlásit

sákriš,já jsem kopyto.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 12:31
- Nahlásit

Odchovávat štěnata v bytě je šílenství.mám ted 9 malých 5 týdeních ovčounku a musím říct že jsou to draci a vyprodukují alespon tunu hovínek a loužiček denně.Mám je v místnosti 4*4 ma ráno když k nim vlezu je to tam jak v plynové komoře a jejich jekot jak mě uvidí je horší než siréna.Nedokážu si to představit v bytě v paneláku.chudáci sousedi.
Štěnata mají celý den otevřeno a mužou běhat po celém velkém dvoře a myslím že to je to co v tomto věku nejvíc potřebují a to jim v žádném bytě s omezeným prostorem nejde dát.je sice fajn že mužou být s lidmi ale to oni budou celej život ale ve štěněcím věku potřebují hlavně řídit se sourozenci a volně a to v bytě prostě nejde.Pořád se musí trošku omezovat a krotit.Štěnecí věk je jediné období v psím životě kdy se mužou chovat jako psi Ono jde odchovat štěnata v bytě ,když se chce jde vše ale otázka je jestli je to dobré i pro ta štěnda?

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 12:33
- Nahlásit

Lexa
A to včera manžel pípnul, jestli si někdy do budoucna nenecháme Zorrovic dceru

gabi
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 12:40
- Nahlásit

KEISSA
a vyprodukují alespon tunu hovínek a loužiček denně

Presne si to vystihla. Mam ich doma len 5, ale toľko použitého papieru na štenacie potreby... A to čistím zakaždým, keď prechádzam z obyvačky do kuchyne.

Štěnata mají celý den otevřeno a mužou běhat po celém velkém dvoře a myslím že to je to co v tomto věku nejvíc potřebují a to jim v žádném bytě s omezeným prostorem nejde dát

Závidím nielen tvojim šteniatkam.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání