| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 06:25
- Nahlásit
U nás když jsem ted očkovala psa tak mi dal vet zvoneček (tu známku) a opsal asi na ní je číslo (nezkoumala jsem ji) a opsal si mé jméno a číslo, takže u nás tak na nic snad není. Neboť jak říkám na známce je adresa veta + číslo takže by vet nás kontaktoval, aspoň tedy předpokládám
Atusch
no na nic není, pokud je na obojku, ale když já ji mám na vodítku uááá, koukám, že sem to včera blbě napsala
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 08:04
- Nahlásit
Jednu mám čipovanou, ale jsem v nějakém pochybném registru. Druhou čipovat nechám v březnu.
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:48
- Nahlásit
fromeli
my jsme taky z prahy a máme jen tetování, moc to nesleduju, ale žiju vtom, že pokud je tetování, čip už býtr nemusí, aspoň dokud je číslo čitelný a pokud nechceš vyjet za hranice.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:52
- Nahlásit
fromeli
No já když to po sobě čtu tak jsem to moc inteligentně nenapsala, myslela jsem to tak že kdyby mého psa někdo našel tak by kontaktoval veta a on mě. (pokud známku vyndám z peněženky a dám ji na obojek)
Ty ji nosíš na vodítku?
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 17:00
- Nahlásit
Zaregistrovat se da na adrese www.narodniregistr.cz, ale docela obtížně se tam proklikává. Já jsem si napsala přímo na e-mail info@narodniregistr.cz, že si u nich chci zaregistrovat psa, a přišly mi všechny instrukce v pdf formátu. Jo, a platí se za to 170,- Kč, ale pes je registrovaný v celé republice a snad i v zahraničí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 17:20
- Nahlásit
Ty ji nosíš na vodítku
Atusch
jj, nemám ráda když cinká, takže na obojku nosí je tu se jménem a telefonem plus na druhé straně má to číslo z ouřadu.
Lysetku vždy připnu na vodítko a tam rok zůstane
my jsme taky z prahy a máme jen tetování
Danča
Michelle není s PP, takže tetování mít nemůže. Jinak v Praze obstojíš i s tetováním.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 18:47
- Nahlásit
Máme tetování a tagisku se jménem a telefonem.
Mám dotaz? Na kolik přijde u veta čipování? Jak se provádí? Je to pro psa bolestivé? Kam se umísťuje?
(no, spíš mám tedy dotazy..)
Díky
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 18:54
- Nahlásit
Olina
čipovala jsem svého bývalého pesana, stálo to tuším 700,. +/-
Píchne mu injekci a je to, záleží na psovi, ten náš sebou škubal a pak trochu krvácel,ale když je pes v klidu, tak ho to podle mého nebolí. Prostě injekce. Píchal mu to někam do zadku myslim.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 20:57
- Nahlásit
Tak jsem si před týdnem, nechala udělat známky s tel.č. a jménem psa. Zelená a modrá "aluminiová" známka, jak jsem byla roztěkaná , nenapadlo mě zeptat se, jak ten telefon na známku umisťují. Moc hezky to tam "napsali" takže po týdnu nošení má od ostatních známek tato nová "odřeniny" . Nějak mě nenapadlo jim říci, že to tam chci "vytesat".No tak to mám za to a počítám, že do měsíce si půjdu nechat udělat novou.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 21:32 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Olina
Mám dotaz? Na kolik přijde u veta čipování? Jak se provádí? Je to pro psa bolestivé? Kam se umísťuje?
U nás to stojí tak 600.
Čip se vtlačí pod kůži pomocí takové trošku širší injekční stříkačky. Údajně to nebolí o nic víc, jak injekce. Umisťuje se na plec, blíž ke krku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 22:37
- Nahlásit
Danča
Do zadku?????
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 22:41 - Změnil/a: Danča
- Nahlásit
Mucholabka
ok. napsala jsem to blbě, samozřejmě nemyslím do zadku např.pod ocas, ale do zadní části těla, stejně jak standardní injekce.
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:30
- Nahlásit
4 Danča: Teda nejsem nějaký odborník, ale pokud vím, tak čip se zásadně dává na levou stranu krku(blíže k lopatce). Pokud ti to teda dával vet, tak se moc divím proč to vtlačil dozadu??!! To je nějaké divné.
4 all: Jinak s tou registraci to není, tak jednoduché jak to vypadá. původně jsem si myslel, že je pouze jeden registr a že registrace v něm je automaticky. A ejhle smůla. Registrů je asi 5. Nejznámnější je asi výše zmiňovaný národní registr ve kterém registrace stojí myslím 170,-Kč. Já když jsem čipoval hafana, tak mě vet zaregistroval pod komorou veterinárních lékařů, což bylo v ceně. Jediná výhoda nebo nevýhoda je v tom, že když jsem tam zkoušel vyhledat dle čísla mého hafana, tak jsem našel kontakt na našeho veta. Což mi koneckonců nevadí, protože s vetem jsem pravidelně v kontaktu a pokud by jej někdo kontaktoval, tak mi zprávu předá.
Jinak u nás je cena za čip také 600,-Kč + pokud chceš vycestovat např. do Slovenska, tak musíš mít pas (modrý), který mě vyšel na 200,-Kč. Takže suma sumárum 800,-Kč. Jinak aplikace čipu úplně v poho, žádná omezení.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:49
- Nahlásit
Registrace do Národního regsitru je zdarma, pokud je pes čipovaný čipem DATAMARS.
Já platila necelých 550Kč a bylo to z boku do volné kůže někde v oblasti krku před přední packou. Psice o tom ani nevěděla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
my sme len cipovany a tetovany, obojok nenosi. Doma sice na nom ma az 3 identifikacne znamky
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2007 20:40
- Nahlásit
Nikdy som to nepotreboval a ani som si toho potrebu nevedel predstavit, ale pre istotu moja doboska nosila na obojku velkymi cislami cislo mojho mobilu - citatelne aj bez priblizenia sa ku psovi...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 11:09
- Nahlásit
petr26
no, na to nemusíš být žádný odborník, ale to čipování do oblasti zadku mě taky pobavilo
Olina
mě stálo čipování i s pasem necelých 700 Kč. Máme čip Datamars, který splňuje normy ISO a registrace v Národním registru je zdarma. A čipování nebolí, je to stejné jako očkování, prostě čip vpíchnou pod kůži na levé straně krku. Záleží na psu, ten můj o tom vůbe nevěděl, čip máme už dva roky a žádný problém, pesanovi absolutně v ničem nevadí
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2007 20:58
- Nahlásit
Aris je čipovanej, tetovanej a na obojku nosí tagisku s číslem, jménem a městem, odkud je.
Registrovaní jsme v registru komory veterinárních lékařů a asi ho zaregistruju i do národního registru.
Jinak myslím, že čipy se fakt aplikují na levou stranu krku. Myslím, že to tak má bejt, aby se nehledal všude po těle, ale prostě se ví, že čipy jsou na levé straně krku, stejně jako se ví, že tetování je buď v uchu nebo ve slabinách...
|