| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 06:19
- Nahlásit
Tak jsem koukla na stránky útulku v Tróji a zaráží mě, že každý druhý pes je čipovaný, ale majitel se hledá. Ti psi mají obojky a na nich žádné indicie pro případ ztráty.
Mí psi jsou čipovaní (nahlášení v registru), na obojku nosí známku s telefonem a jménem (otázka 80,-kč) a na obojku z rubu mají lihovkou napsané tel.číslo.
Co nosíte vy?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 06:27
- Nahlásit
Naše psi je čipovaná, bo žijem v Praze a je to povinnost a krom toho jsem ji nechala vyhotovit v OBI takovou "tagisku", kde má na jedný straně číslo známky z obecního úřadu a na druhé straně je její jméno a moje telefonní číslo.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:00
- Nahlásit
Fík
majitel se asi nehledá, ale spíš se hledá náhradní majitel, protože ten původní na svého psa se*e
My máme taky fenku očipovanou, a na obojku má tagisku, kde je jméno psa, adresa bydliště a telefon.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:07
- Nahlásit
Fík
Je to náhoda, ale úplně přesně to, co ty, na známce má navíc napsáno, že má čip, kdyby to někoho nenapadlo. Jsme na lontu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:07
- Nahlásit
Taky máme čipy a tagisky se jménem a telefonním číslem,
fromeli
krom toho jsem ji nechala vyhotovit v OBI takovou "tagisku", kde má na jedný straně číslo známky z obecního úřadu
hele prosím tě a už si to někomu ukazovala???mě totiž bylo řečeno že "přepisovat" někam číslo z úřadu nemá smysl..je to prej jako kdybych si udělala kopii občanky tak nevím.....
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:09
- Nahlásit
sarax
Co ty tady? Vidím, že se ti daří i nadále dobře.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:10
- Nahlásit
My máme oba psy čipovaný, kvůli cestování do zahraničí (jsou to kříženci), čipy zaregistrovaný v národním registru (čip bez registrace podle mě ztrácí smysl) a stejně nosej na obojku kovovej adresář s adresou a telefonama. Skoro každej druhej měsíc musíme ale kupovat nový, bo je furt někde ztrácej
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:17
- Nahlásit
hele prosím tě a už si to někomu ukazovala
sarax
ne, nikdo nás nekontroloval a teď by stejně šli spíš po čipu. Na ouřadě jsme dostali takovou umělou známku, která hned praskla, takže jsem to vyřešila takto a mám to jedině kvůli tomu, kdyby se prďolka ztratila.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:17
- Nahlásit
Tinta76
čip bez registrace podle mě ztrácí smys
určitě...oni i čipy z útulku např. z Troji sou k ničemu za hranicí Prahy a to sem fakt dlouho netušila..takže Národní registr jedině
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:21
- Nahlásit
fromeli
u nás na úřadě rozdávaj úchvatný hliníkový známky kulatého tvaru s potiskem (hlava psa a název obce), kterej teda už nejni vidět, a se špatně vyraženým číslem. Zrovna včera jsem koukala, že dírka na kroužek už bude za chvíli prošoupaná a kolečko někde ztratíme
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:23
- Nahlásit
sarax
čipy z útulku např. z Troji sou k ničemu za hranicí Prahy
Tak to je drsný ... hlavně že je splněna povinnost daná vyhláškou. Já teda nevim, ale když už do svýho psa mám něco takovýho napíchnout, tak aby to mělo nějakej větší smysl.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:25
- Nahlásit
Tinta76
mno na to asi útulky nemají prachy..čipujou nejlevněji a ty si jako majizel pak doplatíš aby ti v registru registrovali psa...tuším že jsme dávali 170,- jakože za psa na celej život...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:26
- Nahlásit
Orry ma cip, tagisku se jmenem a tel. cislem a srdicko s celou adresou, znamku MU, vakcinaci
Rocky-cip, tagisku se jmenem a tel. cislem a rulicku s celou adresou.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:28
- Nahlásit
sarax
Aha, já myslela, že je to nějak dotovaný, nebo tak něco. No podle mě je hlavně blbost, že existuje víc druhů čipů, což hodně mate a spousta lidí se v tom pak nevyzná.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:29
- Nahlásit
Orry
to musí být jak zvoník
Vakcinaci nosím na obojku, což by bylo k ničemu, kdyby se ztratila
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:31
- Nahlásit
fromeli
nám taky psi pěkně zvoněj - maj kovovej adresář, lyssetku a známku z úřadu - už mi to ale ani nepřijde, spiš se zarazim, když to zvonění neslyšim
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:31
- Nahlásit
fromeli
jj a to ma jeste kovovy obojek...takze pekne cinka kdyz bezi (i rocky ho uz podle toho pozna )
rocky ma moc malej krcek, tomu se to tam nevejde..tak znamku a vakcinaci mam tez na voditku
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 07:32
- Nahlásit
nám taky psi pěkně zvoněj
no právě proto naše nosí jen jednu věc
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 07:33
- Nahlásit
Hele nemáte někdo zkušenost s touhle tagiskou?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:39
- Nahlásit
Tinta76
já na tu tagisku koukala na Libuši, je sice pěkná, ale nepřijde mi moc trvanlivá... Ale to jsem držela jen to balení v ruce, rozbalit to samozřejmě nešlo.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 25 Led 2007 08:43
- Nahlásit
Mel
taky mi právě přijde, že je to takovej šuntík ... a za ty prachy ... navíc ten kroužek, jak jsem se dočetla, je umělohmotnej ... tak nevim nevim teda ...
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:58 - Změnil/a: Lesanka
- Nahlásit
Tinta76
já jsemtaké dostala super hlíníkové kolečko s názvem obce, mám ho doma. Psa jsem musela také očipovat lebo jsem z Prahy, a také nechápu jak můžou být v útulku čipovaní psi. Je to celý nějak špatně zorganizovaný. za naše prašulky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:00
- Nahlásit
Tinta76
jo, právě ten kroužek mě na tom dost odradil... pokud si to dobře pamatuju, tak má i takový divný spoj. Ale už jsem to fakt pustila z hlavy, páč jsem na to mrkla, zjistila, že to kupovat nebudu a tím to pro mě skončilo... klasická tagiska je lepší, nebo i obyč. plíšek..
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:12
- Nahlásit
My máme čipy, známky úřadu a srdíčko s vyrytým jménem a tel číslem.... osvědčilo se mi dělané normálně u zámečníka, klasická kovová tagiska se hrozně brzy odře.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:31
- Nahlásit
Fík
my máme totování a když se jdem proběhnout tak pesové dostanou reflexní obojky s tel. číslem z druhé strany, ale výhodou je že žijeme v takových dědinách že naše psy všichni poznají
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:33
- Nahlásit
Čip, známka z úřadu (tu mít musí podle vyhlášky), a kolečko s vyrytým jménem a tel. číslem dělaný normálně u zámečníka (teď mi tahle diskuze pipomněla, že to budu muset předělat kvuli změně tel. čísla ).
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 12:02
- Nahlásit
fromeli
Vakcinaci nosím na obojku, což by bylo k ničemu, kdyby se ztratila
U nás když jsem ted očkovala psa tak mi dal vet zvoneček (tu známku) a opsal asi na ní je číslo (nezkoumala jsem ji) a opsal si mé jméno a číslo, takže u nás tak na nic snad není. Neboť jak říkám na známce je adresa veta + číslo takže by vet nás kontaktoval, aspoň tedy předpokládám.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 12:37
- Nahlásit
Já mám psa čipovánýho, ale zřejmě není nikde v registru. Nebo aspoň jsem od chovatelky nedostala žádnou kartičku s registrací. Můžete mi poradit kde ji mám zaregistrovat ? Nějaký www stránky..... Dík
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 14:19
- Nahlásit
jorkaAmálka
tak to je divné, já dostala asi 3 samolepky s čárkovým kodem. Kartičku a pak nějaký papír, kdyby se mi změnila adresa, mám to doma kouknu se.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 19:49
- Nahlásit
Orry
To si to nosí v batohu ne?...
|