Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nátlamníček
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:52
- Nahlásit

Garfield
...a obrousit zuby by taky šlo...
to je zbytečná práce,rovnou mu je nechám vytrhat....jistota je jistota.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:55
- Nahlásit

Garfield
...a obrousit zuby by taky šlo...
ja bych byl pro je rovnou vytrhat. a vsechny ...

Garfield
Člen
- Nahlásit

Anu
Moje řeč. V kotelně se do toho vobujem u obou oblud.

nika00
Člen
- Nahlásit

sarax
nahodou na vystave ten kosik chvilema nemel a dokonce jsem ho i hladila...

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:57
- Nahlásit

sarax
hele nebejt fotek
aha tady je ten zakopaný pes.Já sem dávám fotky jen bez koše-tedy sundám koš nafotím a zas mu ho dám. a v tom je asi ten problém

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:58
- Nahlásit

Anu
aha, tak nez jsem si to docetl po obede az dolu, tak uz jsi na to reseni prisla sama ....

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 13:59
- Nahlásit

nika00
nahodou na vystave ten kosik chvilema nemel a dokonce jsem ho i hladila...
tak ti nevím,jestli jsi to sem napsala,aby jsi mě povzbudila nebo uzemnila.
Smečka by určitě ani na chvíli koš nesundala a zas jsem špatná. to že byl Anub na výstavě pravděpodobně jediný pes z tísíce co ho měl už nepíšu.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:00
- Nahlásit

Anu
si myslím prostě budeš s košem i fotit
nika00
hele já Anu znám a taky sem asi dvakrát Anuba viděla bez koše..nicméně to bylo s nadsázkou řečeno to že ANu si fakt dává majzla...

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:01
- Nahlásit

Anu
no rozhodne jsem to myslela dobre....jako ze to neni zas takovej zabijacek....to co by udelali jini nemusis prece resit..
kazdopadne anub byl asi o 258procent klidnejsi a hodnejsi nez muj jimmy...kterej mel mimochodem kosik taky skoro furt.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:02
- Nahlásit

Anu
mno a ten dvojí případ byl když nebyl v dosahu žádnej pes a ani člověk co by ho hladil a myslím že jedinkrát si čuchnul i k Trinče bez koše..jináč ho má furt
hele Anu..my to víme....na ostatní kašli...

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:03
- Nahlásit

Anu
Nefňukej veverko.
Víš co, já dnes ten zbrusu nový koš jako náhodou zapomenu, předhodím slepici nějaké dítě k pokousání, jakože to nebudu vidět a přijdu až k hotovému dílu a pak o tom napíšu na netu a budeš mít zase chvíli pokoj.

Ale musíš mi slíbit, že mě za týden vystřídáš. Dáme si vždycky čestnou stráž průserů, jo?

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:10
- Nahlásit

Garfield
tebe mi byl čert dlužnej já nevím proč mě háží do jednoho pytle s tebou tvůj pes žere uklizečky na potkání,dost možná by si to i rozdal s Mr.Proprem ale můj jen štípě do lítek když mu chce někdo zabránit jít za mnou a musí mít stejné bezpečnostní opatření jak vstup do jaderné elektrárny

abby
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:11
- Nahlásit

Garfield

Já teda taky nevím,proč toho chudáka pejska tak trápíš.Jen bych prosila,aby ten spešl košíček v mojí přítomnosti nosil

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:25
- Nahlásit

abby
Rozkaz.
Sundám mu ho, až Tvůj osobní lékař rozlije tolik zelené, že to bude každýmu jedno a bude ho chtít do postele. Tedy mého psa.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:30
- Nahlásit

Smečka by určitě ani na chvíli koš nesundala a zas jsem špatná.Anu
Takže mám rejt nebo ne?

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:36
- Nahlásit

Smečka
dělej si co chceš. Já to myslela v dobrém.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:43
- Nahlásit

Anu
Hm,asi je to moje chyba.Vykládám si zřejmě některé věci jinak,než jak si ve skutečnosti stojí.

Anu
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:45
- Nahlásit

Smečka
to bude tou virtuální realitou....

abby
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 15:00
- Nahlásit

Garfield

V zájmu zachování lidského života,zabavuji zelenou

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 15:06
- Nahlásit

Holky, len tak vrámci provokácie, aký je váš názor na toto?

Názory: "Každý pes musí mať ochranný náhubok"
René Pavlík

Ak výrok znie ako všeobecný, ale platnosť má obmedzenú, je to jasný dôvod na jeho nedodržiavanie, ale aj na rôzny výklad a následné šikanovanie napr. vo verejnej doprave.

Niektoré plemená tento „prostriedok proti strachu“ nosiť nemôžu, lebo to nedovoľuje stavba ich tela, napr.: plemená so skrátenou tvárovou časťou hlavy. Je zbytočný aj pre psov malého a trpasličieho vzrastu. Ďalšie to nepotrebujú, nakoľko ich vzťah k človeku je maximálne priateľský.

Vodiace psy nesmú mať košík, lebo v ich náročnom pracovnom programe je aj povinnosť dvíhať a podávať spadnuté predmety.

Zostáva niekoľko plemien, ktoré sa tradične využívajú v boji proti zločinu, napr. nemecký ovčiak, doberman, rotwajler a pod., ale ani tu nevystačíme s jediným vrecom. Pes môže mať špeciálny výcvik (vodiaceho, prípadne záchranárskeho psa) a v tom prípade je nepravdepodobné, že by zaútočil.

Ochranný náhubok je nebezpečný nástroj. Musí byť pevný a často je hranatý. V kombinácii s rýchlymi pohybmi psa môže spôsobiť nepríjemné zranenia najmä pri stretnutí s malými deťmi.

Menej známa je skutočnosť, že nosenie náhubku zotiera prirodzené sociálne vzťahy medzi psami, a tým podporuje ich vzájomnú nevraživosť.

Nevhodný náhubok nedokonale plní svoju funkciu, navyše môže psovi pôsobiť doslova utrpenie. Obmedzuje mu dýchanie, ochladzovanie, odiera ho.

V "kultúrnej Európe" je tento problém riešený zodpovednosťou majiteľa. Aj toto je dôvod na povinnosť majiteľa zvládnuť psa v každom prípade, hoci aj za cenu jeho výcviku, prípadne si vôbec odoprieť psa, na ktorého nestačíme.

Zmysel pre zodpovednosť sa musí pestovať. Šofér chodcovi na vyznačenom prechode nedáva prednosť zo slušnosti, ale pre postih za opačný prípad. Účinne zostavený zákon sa dobre vžil do povedomia užívateľov. Chodec má prednosť a vodič je zodpovedný. Majiteľ psa je, a musí byť, zodpovedný za všetko, čo jeho pes spôsobil!

Myslím, že pri tvorbe zákonov nemajú väčšinou rozhodujúce slovo odborníci na danú oblasť, ale odborníci na zákony. Potom môže nastať situácia, že sa jeden výklad líši od druhého a súvislosti, ktoré by mal riešiť, iba zahmlieva.

Riešenie nevidím v povinnosti, aby každý pes musel nosiť na verejnom priestranstve ochranný náhubok, obojok a vodidlo, ale v zozname plemien s určeným a kontrolovaným výcvikovým minimom.

zdroj:http://www.vyzla.com/stavac.php?pes=20051128 01

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 15:06
- Nahlásit

Garfield
Sundám mu ho, až Tvůj osobní lékař rozlije tolik zelené, že to bude každýmu jedno a bude ho chtít do postele. Tedy mého psa.
aha, takze uz nekdy v patek v sedm vecer ..... jeste stesti, ze me zlaticko Garfield ctyrnohy tak moc miluje a ®onie taky. nam se nic nestane (teda krome toho, ze mi bude asi spatne z ty zeleny ...)

Mar3
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 17:21
- Nahlásit

Jirikovo
aha, takze uz nekdy v patek v sedm vecer
až v 7 jo? dyť tam jedou už dopoledne!

abby
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 17:52
- Nahlásit

Mar3

On chudák ještě neví,že my tam budeme stepovat už dávno předtím,zahřívat židličky a zkoušet tamní mok(y))

Mar3
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 18:00
- Nahlásit

abby
aha,takže to: "máme oba dovolenou tak bychom si chtěli udělat menší výlet už v pátek" nebylo tak uplně "my" ?

abby
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 19:38
- Nahlásit

Mar3

Ale jo,jen po výletě se musí člověk napít

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání