| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:27
- Nahlásit
asi tak: ty uznáš že bígl je lepší ve stopě já že čsv v obranách a jako vrcholnou disciplínu bych navrhoval tunel na agilitybenda2
Jako že mám věřit něčenu,co nevidim?
no to asi neee
Tunelem poleze kdo? My nebo psi?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:29
- Nahlásit
aren
je možné, že dosť hladujú. teraz ešte asi žijú z tukových zásob, čo si nazhromaždili pred zimou, ale keď nie sú hibernovaní, tak im to čoskoro nebude stačiť.
možno potom hodia nejakú inváziu do dolín - nájazd na samoobsluhy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:33
- Nahlásit
aren
Jsem si ti jednou zapoměla ssebou svačinu a bylo to dost tristní...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:34
- Nahlásit
Já na těch tmavých fotkách nic nevidím , čím to asi bude?
Minulou zimu byla u nás liška "pečená, vařená". Máme slepice a ona měla mladé, tak chodila loupit. Psi ani neštěkli , dokonce si nechali od ní vyžrat mísu . Odhadem měla asi 8 mladých a na konci zimy už jen 3. Jedno tělíčko leželo na silnici, tak jsem ho pohřbila - no nemá se to, ale co jiného? Tento rok jsem jí už neviděla. Chodili loupit do statků v okolí, tak se to asi někomu nelíbilo . U nás si brala jen vejce a zbytky koček a psů - slepice se nedotkla, tak nevím proč tak vadila. Docela ta její rodinka čistila silnici od zajetých zvířat - je ale pravda, že nedávno na silnici ležel ježek - nějaký "probudilec" a do druhého dne tam nebyl - vypadá to, že asi žije ale nemá potřebu loupit - asi je hojnost kořisti. Na poli jsem viděla několik mladých křepelek a také bažantí kuřata - no nestačila jsem se divit - počasí dělá divy - no to je dobrá kořist. Chudinky malé. Ale ta liška také musí žrát, že?
Ještě jedna příhoda z přírody - je to asi š týdny. Na náš pozemek utekli nějací koně, tak jsem je odchytila a čekala, až se ozve majitel. Jedna kobyla se spokojeně pásla a najednou manžel říká, že něco přišlápla - něco se pod jejími kopyty mrskalo. No neuhodnete co to bylo....... sluka. Měla něco s nohou a křídlem -ˇodvezla jsem jí tedy na záchranou stanici na Hlubokou do ZOO. Prý se z toho vylízala. Bylo to poprvé, co jsem se setkala se slukou.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:39
- Nahlásit
davidkova renata
Jsem doufala, že jsi natolik zlomyslná, aby se Ti to líbilo
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:40
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak doufám že je liška v pořádku, nemají to lehké.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:44
- Nahlásit
Já na těch tmavých fotkách nic nevidím , čím to asi bude?Dagmar Fišerová
Je to blbě vyfocené,vždyť jsem to psala.Líp to můj foťák prostě nesvede .Nevidíš po zvětšení ta bledá světýlka?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:45
- Nahlásit
Tak taky přidám historku, kterou mi vyprávěla známá, co žije ve starém stavení blízko lesa.
Byl tam krásný velký jelen xnácterák, a ona věděla, že místní myslivci se na něj chystají a rádi by si pověsili jeho hlavu v obýváku, což jim dělá dobře.
Jí se podařilo toho jelena nalákat na mrkvičky do stáje (už dávno nepoužívané) a přibouchnout za ním dveře.
Přes zimu se zadostučiněním sledovala, jak myslivci klepou kosu na nedalekém posedu a zkoumají krajinu svými triedry.
Jelena krmila a na jaře zase vypustila. Dodnes z toho má skvělý pocit, jakému se žádný pohled na lebku na zdi nevyrovná.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:47
- Nahlásit
P.S. ospravedlňujem sa, za tú skomoleninu "Smečkaaren" - som myslela, že mi to tam hodí medzeru..Bela
To je dobrý,my to spolu chvíli vydržíme
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:49
- Nahlásit
Smečka
Jo, žádný problém
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:52
- Nahlásit
U nás si brala jen vejce a zbytky koček a psů Dagmar Fišerová
To zní fakt hrozně
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 12:53
- Nahlásit
Smečka
Jejdanánky a já myslela, že to je flek na obrazovce ) A jsou to oči lišťule?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:00
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Na té první,nad falešným vlkem je liška.Ne těch třech úplně černých jsou při velké fantazii vidět oči srn.Včera jsem při cca hodinové procházce lesem viděla minimálně 30 takových světel,50 metrů ode mne.Vůbec neměli tendenci utíkat,a to jsem měla s sebou 3 psy.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:16
- Nahlásit
práve som sa vrátila s peskom z vonku - je tam neuveriteľný hic. Obávam, sa že tá zima už toho roku vôbec nepríde. V Poprade je 11 stupňov!!!
Za chvíľu pôjdeme na jahody ako tá Maruška...(a macovia tiež budú mať čo papať.)
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:17
- Nahlásit
Tak pro pobavení:
Na jedno setkání (školení) Cantesu jsme jely tři "holky" - já, Verča a Daniela (chodily do mého kroužku a staly se kamarádkami). Vzaly jsme sebou akitky (2), Blekoška - kříženec vlkodava, Mášenku (kavkazanku), stan, spacáky, žrádlo, batohy a nasedly jsme do mého "rozměrného auta" renaulta pětky (třídvéřák). Sudy s věcma jsme daly na střechu. No vešli jsme se všichni a vyrazili do Poličky o pět dní dříve. Měly jsme v plánu zcestovat Moravu - co nejvíce útulků a vysledovat, kde co potřebují a na cestě přes noc venku bivakovat. A také se tak stalo. Jednu noc, když jsme zdlábly konzervy (holky bezmasou stravu - jsou vegetariánky) a když jsem usnula vyčerpáním z nedostatku nikotinu (mršky mi schovaly cigarety) kolem půlnoci se z lesa ozvaly prapodivné zvuky. Takové hlasité pískání až vřískání. Přemýšlely jsme co to je. Tak jsem řekla, že to je určitě srnče a hledá maminku a že ho určitě honí nějaká liška, protože se zvuk ozýval napřed z jednoho kouta, pak z druhého. No běhalo to po lese jako šílené a řvalo jako vystrašené zvíře. Naši psi byli také ztuhlí. Po hodině toho pískání a našich výrocích o chudince a jak jí teď zrovna liška chytá za nohu - to podle tónu vřískotu, jsme se rozhodly, že to tak nenecháme, že to zvíře musíme zachránit. A tak jsme vzaly Čihušku a šly hledat to poraněné srnče - pravděpodobně už bez nohy. Už jste se pokoušeli procházet lesem bez cestičky houštinami, když je zataženo a tma jak v ranci? No baterku jsme si pochopitelně nevzaly. Po pár pádech a škrábancích o větve jsme se rozhodly, že se vrátíme, že je to nemožné, že se zvuk už neozývá, že už je chudák srnče mrtvé. Dobré bylo, když jsem Danče (nebo Verče?) řekla: "Pozor pařez". "Dobrý, vidím." "Au!"- prdlačky viděla! )
Tak jsme se naštěstí celé vrátily ke stanu a šly si lehnout - celou noc se to ozývalo - bylo to strašné. Pak najednou z ničeho nic to utichlo. Už je chudák mrtvé!
Když jsme se vrátily do Budějk, tak jsem pospíchala za odborníkem přes zoologii a ten mi pustil pásku s nahrávkou zvuku, a to bylo ono! "Jo, to je přesně ono!" vykřikla jsem radostí. V tom se známý zlomil k zemi smíchy, klečel na zemi a div si smíchy neukápnul do kalhot.
Byl to pták!!!!!!!!!!! Dlouho jsem sbírala odvahu to říct holkám. No když jsem jim to řekla, tak se také "chlemaly" až se za břicho popadaly.
Do tmavého, černého lesa ----- UŽ NIKDY! Nebudu už nahánět srnče bez nohy!, které si klidně poletuje ve větvích a dělá si ze mne blázny!!!!!
Takže ode mne se určitě nikdo nedočká tmavé fotečky na které se musí hledat svítící očička
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:23 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tak co to bylo?
Aha, pták, přehlídla jsem. Asi čejka, že.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:28
- Nahlásit
Já nevím co to bylo za ptáka on mi to řekl, ale chechtal se tak, že mu nebylo rozumnět. No tak jsem mu volala druhý a třetí den - to samé - řehnil se a já vím prd co to bylo
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:34
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
No čejka naříká skoro jako dítě, je to dost hlasitý a bývá to v noci. Ale spíš v polích. V lese to mohla být sůvička nějaká, třeba puštík, aly ty houkají hůůů, to byste si asi se srnčetem nespletly
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:37 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
byla tam louka, byl to kraj lesa a také se to pohybovalo na kraji a jako dítě to znělo - a hlasité to bylo jako siréna No teď jsem si uvědomila, že mu můžu písnout sms - snad to dokáže vyťukat na mobil )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 13:43
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak jo, tak mu napiš, jestli jsem uhodla, tak si budu medit, jak jsem dobrý přírodovědec.
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 20:09
- Nahlásit
Smečka
Jako že mám věřit něčenu,co nevidim?
já sem tu srnu taky neviděl a věřím že jí v lese máte
Tunelem poleze kdo? My nebo psi?
za nás to bude Benda ale budu rád když mu ukážeš jak na to
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:01
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Vy jste to ještě neudělala?
A tak jste slibovala...jj...toliko vykřičníků.-....a skutek utek
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 21:06
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Byl to pták!!!!!!!!!!! Dlouho jsem sbírala odvahu to říct holkám. No když jsem jim to řekla, tak se také "chlemaly" až se za břicho popadaly.
Njn ptákům se smáti to jo a pak se divíme....co mu bylo? byl malej?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:03
- Nahlásit
aren
Teda klobouk dolů - jsi dobrý přírodovědec!!!!!!! Je vidět, že chodíš v noci po lese ) Ty jsi jí už slyšela na vlastní uši? Na tý "exkursi" jsem tenhle zvuk slyšela poprvé.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:05
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Jo, přespávala jsem kdysi v poli ve stohu, dávno, a měla jsem to tam celou noc, nevyspala jsem se a taky jsem netušila, co to může být, tak jsem si to potom pořádně zjišťovala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:07
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Přespávala jako jednou, né furt, na výletě, jinak bezdomák jsem nebyla, zatím
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:13
- Nahlásit
aren
ale vieš ako sa hovorí u nás: čo nebolo, môže byť .
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:16
- Nahlásit
Bela
Ty o tom něco víš?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:19 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Bela
Ty buď s tým ticho, vieš, ako ma to tesne minulo minulý rok? Vyhrážali sa mi vážne výpoveďou z bytu kvôli psom, musela som si hľadať náhradu, aj som už odsťahovaná.
Potom zase hrozilo, že mi tu toto spadne na hlavu, našťastie to dopadlo dobre a strecha je opravená.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:23
- Nahlásit
aren
A kam to dopadlo?
|