Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zastřelený vlk
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2007 20:36
- Nahlásit

kiwikik
dělají se i během honu , já nebyla na honu, kde by byli myslivci napití alkoholu ( max. bezalkoholové pivo bylo k dispozici ) , jo po honu si v hospodě dají ,stejně jako si dávají nemyslivci . A nemyslím, že bych zrovna já měla kliku na nějaké "výběrové", protože to bylo v mnoha různých lokalitách . Možná chlastali na honech dříve ( a jak už to tak bývá, tak se to ve vyprávěnkách nese dál ), to samozřejmě nevím, ale teď ( poslední 3 roky) vážně ne, alespoň dle mých zkušeností by vedoucí honu něco takového vědomě neriskoval.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 2 Led 2007 23:38
- Nahlásit

mac1
tak to opravdu buď máš štěstí na slušný nebo já smůlu na ochlastly. tedy nebyla jsem na honu ale můj strýc je myslivec a už jsem od něj slyšela jak převezli policajty a pěkně se pak nametly a pak se jim podařilo střelit jen kočku - strašná sranda. to že se kontroly dělají jen před a že jsou hlášené jsem již slyšela z více zdrojů...

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2007 23:58
- Nahlásit

kiwikik
jde o to, co to je za zdroje

viky
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 06:38
- Nahlásit

mac1
tak to mas fakt asi stesti, protoze u nas neni jedinej strizlivej myslivec o hone. A kontrola ? No tak tu sem nevidela jeste nikdy. Sice jsem cetla, ze se budou delat, kvuli tomu, ze se obcas nejakej ten zelenej muzik trefi do jinyho zelenyho muzika, ale jestli se delaji.... ?

Skypy
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 07:40
- Nahlásit

Ty kontroly hlášený oficiálně nejsou. To že některý člen združení mám známýho na okresním ředitelství, který mu dá "echo" je věc druhá. A kontrola chodí i v prostřed honu. A počet kontrol majů beztak daný nějakým plánem a kdo by neplnil plán když sů za něj prémie.

popoluska
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 08:00
- Nahlásit

Velmi tazko sa veri tomu, ze aj medzi polovnikmi sa najde niekto normalny. Toho rysa zastrelil šéf miestneho polovnickeho zvazu. Kuknite video z reportaze...

www.joj.sk/tv-archiv/noviny/?4426

wami
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 11:42
- Nahlásit

Tak u tej vlcice jsem se ja i zbrecela...

Ale skoda slov...

Bela
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:39
- Nahlásit

Boze, tak uz sa to vie aj u vas!
ja som sa to dozvedela az dnes a je mi z toho totalne nanic.
Ludia su neuveritelni sadisti! a polovnici su v tomto smere specialna odroda - neverim, ze clovek, ktory ma ako konicka zabijanie zvierat pre zabavu, moze byt normalny.

Zial, u nas na SK, sa spravaju ako privilegovana kasta a blbe zakony ich v tom podporuju - polovnicka lobby medzi politikmi je strasne silna, a tak mame zakony, ktore diskriminuju nepolovnicku vacsinu - aj co sa tyka napr. definicie polovneho reviru a volneho pohybu psov. proste - polovnici su u nas doslova pani lesa.

A ak aj porusia tych par zakonnych obmedzeni, ktore su este proti nim, vacsinou sa im nic nestane, nic sa nevysetri, nenasleduju ziadne postihy...
Casto krat sa to, zial, tyka aj pytliakov - teda pokial nepytliacia na lovecku korist polovnikov, jelene, etc.
Ak strielaju tzv. skodnu zver, tak je to ok.
A skodna su v ociach mnohych polovnikov aj zakonom chranene velke selmy - taketo povedomie stale pretrvava a podporuje ho aj verejna mienka.

Historky, ktore rozpravaju znami z "Vlk-a" alebo "SWS" o tom, ako bezni ludia reaguju na ich ochranasrke aktivity, su dost otrasne - na urovni stredoveku, ked ludia povazovali vlkov a dalsie velke selmy za svoju konkurenciu.
A polovnici toto v ludoch dalej podporuju, za vydatnej pomoci medii - kazde leto je v TV nejaka scestna a jednostranna reportaz, ako vlci zase niekde roztrhali ovce a ako ich treba strielat, lebo su "premnozeni"!!!
Pritom tito chvatelia vascinou neurobia ani elementarne opatrenia na ochranu svojich cried. kedysi mali aspon straznych psov.
Kamarat zo Slovak Wildlife Society ma projekt na podporu pouzivania cuvacov a dalsich straznych psov na ochranu oviec a dobytka a minule mi pisal o otrasnych skusenostiach s polovnikmi - ako im zastrelili niekolko psov, ktore zakupili, vycvicili a umiestnili vramci ich projektu. To uz fakt cloveku zostava rozum stat!

Tu ma uz nikto nepresvedci, ze polovnikom ide o nejaku ochranarcinu alebo cokolvek ine, nez o bohapuste vrazdenie zivych tvorov!!!

aren
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 20:11
- Nahlásit

Bela
Mluvíš mi ze srdce. Je to smutné.

Bela
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:13
- Nahlásit

aren
Inac, len tak pre uplnost, tu je presne znenie celej spravy z tlace:

Mŕtvu vlčicu našli zavesenú na strome

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – V Suchej doline (okr. Liptovský Mikuláš) našli na strome zavesenú zastrelenú vlčicu. Podozrivý z pytliactva je poľovník z Liptovskej Lúžnej. Hoci je v tomto období lov vlkov povolený, muž porušil zákon tým, že šelmu zastrelil v štátnej prírodnej rezervácii s najvyšším stupňom ochrany.

Vlčicu našla v posledný deň minulého roka ochranárka z Lesoochranárskeho združenia Vlk. Tá v lese spozorovala v snehu stopy poľovníka. Neskôr začula výstrel, keď prišla na miesto, zbadala vlčicu zavesenú na strome a muža s puškou, ktorý ušiel. Neskôr ho však chytili policajti s miestnymi poľovníkmi. „Poľovník porušil zákon, lebo zastrelil zviera na mieste, kde to je prísne zakázané. Ak sa mu dokáže vina, hrozí mužovi až dvojročný trest a samozrejme príde o poľovnícky preukaz. Celý prípad vyšetruje polícia“ povedal Milan Balo z Tatranského národného parku.
Vlčica mala asi tri roky, našťastie nešlo o alfa samicu. Žila asi v 6-člennej svorke, ktorá minulý rok narobila väčšie škody na salašoch v okolí.

Zdroj - Nový čas 2.január 2007

Davam do pozornosti najma poslednu vetu clanku, ako priklad "uzasneho" reporterskeho profesionalizmu a toho, ako media hojne prispevaju k pretrvavaniu predsudkov.
Moze mi niekto vysvetlit, ako tato informacia suvisi s clankom? Chcel tym snad basnik povedat, ze si to ta vlcica nebodaj zasluzila?!?
A vobec, co su to tie "väčšie škody"?

Ako som sa nedavno dozvedela, chovatelia oviec v sucinnosti s polovnikmi nadsadzuju realne skody, aby mohli ziadat zvyseny odstrel a vynimky zo zakazov!!!

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:29
- Nahlásit

Bela
především bych se zeptala , jestli na těch salaších, kde vlci způsobili větší škody měli ovčácké psy nebo jakým způsobem měli stáda zabezpečené ....

Bela
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:50
- Nahlásit

mac1
zial, faktom je, ze vascinou nemaju skoro ziadnu ochranu, ako to spominam v tom prispevku vyssie.
Cest vynimkam, ale vacsina z tychto chovatelov v je tomto smere maximalne nezodpovedna a ked sa nieco stane, tak po mediach vykrikuju, ze treba strielat skodnu zver!
(nehovoriac o tom, ze aj tieto straty su z hospodarskeho hladiska minimalne - ale to nebrani demonizacii seliem).

Paradoxom je, ze v ramci tradicneho chovu oviec mali v minulosti na salasoch vzdy nejakych straznych Dunco - kurnik sopa, ved cuvac je slovenske ovciarske plemeno.

A dnes musi prist chlapik z Anglicka s projektom na podporu tejto tradicnej formy ostrahy !!! To jsou ty paradoxy!
A este na neho vsetci hladia, ako keby padol z visne. Clovek normalne nechape...

Hafina
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 06:37
- Nahlásit

viky
A ty jsi někdy na honě byla?

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 17:59
- Nahlásit

Bela
zbadala vlčicu zavesenú na strome
Šlo mu o kožuch, aby mohol machrovať, aký je statočný lovec.

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 19:07
- Nahlásit

aren
Jasne, ze ju chcel zodrat z koze na trofej! A potom by si ju vystavil niekde v obyvacke a predvadzal svojim rovnako postihnutym kumpanom! Nimand a primitiv, co si takto lieci svoje komplexy!

Ale fakt neviem, ze co by som robila ja na mieste tej ochranarky. Asi by musel zastrelit aj mna, v sebaobrane!

P.S. odkial ta dobra slovencina?

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 19:23
- Nahlásit

Bela
odkial ta dobra slovencina?
Som z Martina . Dúfala som, že si všimneš .
Ale v Česku žijem už veľmi, veľmi dlho.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 19:24
- Nahlásit

Bela
A dobre poznám Tatry, Slov.raj, Fatru, aj zopár ochranárov, čo tam fungovali kedysi.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 19:26 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Bela
To tam ešte neboli vlci. Ale medveďov bolo vždy dosť. V Martinskom okrese je ich teraz tak 60 - 80. Skoro každý rok ale fakt niekoho prepadnú. Väčšinou hubárov alebo zberačov čučoriedok, čo málo pokrikujú a tak ich medveď zbadá až na poslednú chvíľu. Okolo nášho domu chodievali včelárom na med.

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:00
- Nahlásit

aren
no sak mi to bola hned nejake podozrive! ale pre istotu sa pytam

s tymi mackami su kazdorocne nejake trable. Toto leto jeden skoro zozral ksicht jednemu polovnikovi, mozno si to zaregistrovala v spravach. Hlavne bulvar sa v tom doslova vyzival.
My najviac chodime do oblasti M. Fatry a tam si ich tiez kazdorocne uziju az-az. Kazdy rok niekomu rozvalaju ule, alebo povyzieraju ovocie v sade. Minuly rok v Sutove sa cela rodina divala, ako sa macko v zahrade pasie na hruskach. Dotycnych si vobec nevsimal a ked si naplnil brusko, spokojne odcupkal prec.

Zial tie problematicke stretnutia s ludmi na hubach ci cucoriedkach su vacsinou zavinene aj ludmi samotnymi, ktori velmi nevedia, ako sa maju v takychto situaciach spravat. Uz sme si holt odvykli od spoluzitia s macami. S vlkmi v tomto smere problem nie je. Ty na nas zvysoka kaslu.

Inac, ak ta to zaujima, tak kamarat ma na tuto temu zaujimavy projekt. Ak chces, kukni na:www.medvede.sk

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Bela
Ďakujem, pozriem sa. Je tam aj ako sa má človek správať pri stretnutí s medveďom? Už mi raz hrozilo... V Roháčoch.
Ináč, mala som tu na Vianoce na návšteve otca, o tom zožranom ksichte aj o tých hruškách mi rozprával.
My máme dom na opačnú stranu - na Martinské Hole, ale aj tam je ich dosť.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:46
- Nahlásit

aren
Bela
Já to nechápu,vždyť myslivci jsou přece tak potřební a užiteční a rozumní..

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:47
- Nahlásit

davidkova renata

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:49
- Nahlásit

Bela
Jo, a ještě je jedno ovčácké plemeno, co kamarád v projektu nemá, a t je šarplaninec. To jsem si uvědomila, když jsem četla, že ovčácký pes má být vychováván se stádem, a to právě oni mají být.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 20:50
- Nahlásit

Bela
s tymi mackami su kazdorocne nejake trable.
Já nejdřív myslela, že s kočkama!!!

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 22:01
- Nahlásit

aren
no, nie s mačkami, ale mackami
To je tým, že som lenivá písať háčiky a čiarky. V Amerike som sa načisto dokazila!

hej, na wwwMedveďoch je aj to, ako sa správať a čo robiť pri stretnutí. Oni aj robia také rôzne vzdelávacie akcie po školách.

Asi máš pravdu, že šarplanincov nemajú. Viem, že majú nejakých kaukazákov, ale hlavne sa orientujú na čuvačov. On to celé vlastne postavil tak, že je to zároveň aj o propagácii domáceho strážneho plemena. (Jednu takú projektovú čuvačku "sponzorujem" )

davidkova renata
a ten blbý medveď to nie a nie pochopiť. mali by sme začať šíriť osvetu medzi medveďmi o užitočnosti a úžasnosti poľovníkov...

viky
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 07:34
- Nahlásit

Hafina
ne, nebyla, ale bydlim na dedine, kde honitba je snad uplne vsechno kam vlezes. Kdyz je hon, tak ti pitomci nedodrzuji ani tech 200 m od posledniho staveni, strileji hned u zamku ( mame zamek ) za bytovkama a to klidne i smerem k tem domum.... Potkavas je vsude a strizlivy nejsou to mi ver, v loni nam jeden malem spadnul pod auto jak se potaceli po ceste z honu do hospody...

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 12:53
- Nahlásit

Dnes u oběda jsem se dozvěděla,že u nás žije tohle zvířátko ...vůbec jsem netušila
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id1893

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 12:54
- Nahlásit

..přes ten odkaz se dá krásně dostat k mapám rozšíření jednotlivých druhů zvířat u nás.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 13:03
- Nahlásit

Smečka
jejej, ja taky ne, je krasnej...
(A jj, biolib ja mam rada uz docela dlouho... )

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2007 13:15
- Nahlásit

wami
A vidělas to rozšíření u nás?
Jsou úplně všude.Můsí být velmi opatrní,když nejsou vidět.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání