| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:36
- Nahlásit
Dnes ráno jsem asi měla zůstat doma,nebo alespoň změnit trasu venčení... na cestě domů z procházky jsme čekali s nelsonem na křižovatce.na druhé straně silnice šel pán s fenečkou (asi kříženec malamuta) na volno. najednou se fenečka rozběhla k nám,chtěla si asi hrát s nelsonem a tak radostně vběhla do silnice. na ten zvuk nárazu auta do ní nezapomenu nikdy...řidič samozřejmě ujel, já uvázala psa k prvnímu sloupu a běžela pomoct pánovi. zavolala jsem pet medic sanitku (opravdu je dobré si číslo na ně uložit do telefonu!) a rozbrečela se.přijeli za pár minut bohužel fenečku už nezachránili.teď jsou na ceste na veterinu píchnout jí poslední injekci je mi strašně líto,že se to stalo,strašně..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:40
- Nahlásit
nels
Tak to mi je luto. Nam sa neraz stalo nieco podobne, nastastie nikdy neslo auto. Vzdy mam strasne vycitky svedomia, ked nejaky pes kvoli nam vybehne na cestu, hoci viem, ze moja vina to nie je. Je to smutne, ale tvoja vina to urcite nie je
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:43
- Nahlásit
Úplně mi vyhrkly slzy, bohžel jsem se nachomýtla k něčemu takovému taky (před pár týdny). Šla jsem do práce a naproti honili dva větší psi takového malého křížence ... Ten vlítnul do vozovky a ... Tenhle řidič neujel, ale bohužel už se pejskovi nedalo pomoci.
Mám to pořád před sebou, jako noční můru ...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:43
- Nahlásit
pigie
já vím,ale člověk stejně myslí na to,že kdyby šel jinudy tak ta fenečka ještě žije pro mně je hlavně strašně bolestivá vzpomínka na ten zvuk,na ten její pláč...já na tohle nemám,pro mně je to jako nůž do srdce
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:44
- Nahlásit
Altcha
tenhle řidič ujel,a to mu přitom i něco odlítlo z auta jaký to byl náraz..toho člověka dostat do rukou,tak na něho plivu celej den
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 11:30
- Nahlásit
nels
Docela chápu, jak se cítíš, mně se stalo něco podobnýho... Až na to, že pod tím autem skončila moje psice, navíc jsem jí tehdy dovolila přes tu silnici jít... Měly jsme štěstí obě, že se jí v podstatě vůbec nic nestalo...
Ale i tak mám v hlavě tu chvilku těsně před tím, kdy jsem věděla, že do ní to auto vrazí a nemůžu už udělat absolutně nic...
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 12:54
- Nahlásit
Myslím, že si to vyčítáš zbytečně, tvůj pejsek ani ty za to nemůžete. Je zbytečné hledat viníka, jen se asi zamysli co by
jsi napsala někomu komu by se to stalo.Myslím, že ani ty ani tvůj pes za to nemůžete. Možná, že kdyby fenka od svého pána věděla, že NESMI do ulice bez povelu, nic by se nestalo. Navíc mi není jasné, proč šla fenka na volno, když přebíhá přes ulici sama.Jistě to neudělala prvně. Netrap se tím, že někdo jiný neumí psa ovládat a zajistit mu tak betpečí, je to strašné a té fenky je hrozná škoda, ale ty za to jistě nemůžeš!!!!Přece nemůžeš předvídat jestli cizí pejsek vlítne pod auto díky romu, že na druhé straně ulice uvidí jiněho pejska. Hlavu vzhůru!!!
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:00 - Změnil/a: Talinda
- Nahlásit
nels
Souhlasím s Fíkem. A navíc buď ráda, že to nebyl tvůj pes. Já jsem měla pejska u babičky a ten skákal přes ploty a protože u babičky nebydlím a babička to se psama neumí, tak jednou vlatěl do cesty a srazilo ho auto přímo do hlavy. Nepřežil to. Jediné, za co jsem vděčná je to, že jsem to neviděla. Takže je jí sice škoda, ale kdyby to byl tvůj pejsek, tak by sis teprve měla něco vyčítat.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:56
- Nahlásit
nels
Ja Ti rozumiem. Muselo to byť strašné, už pri čítaní to znie strašne, a ty si to videla.
Ja mám teraz doma psíka - Jackyho, ktorý je tiež po autonehode. Čakal kto mu pomôže a nenašiel sa nikto. Bol tam sám celý deň a čakal. Až ho objavila kamoška na zastávke, aj to len náhodou a teraz je u mňa. Písala som o ňom aj tu na fóre. Keď si predstavím, čo by bolo keby ho nenašli. Umieral by v bolestiach? v zime? od hladu?
Bol strašne vyčerpaný, keď som ja dorazila na miesto. Nevládal ani kňučkať.
Závidím, že máte niečo také ako pet medic sanitku, my na Slovensku také niečo vôbec nemáme.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 15:20
- Nahlásit
strasne vam vsem dekuji,ja vim ze nema smysl davat to nekomu za vinu nebo si rikat "kdybych sla jinudy..." ono to jenom boli kdyz nejaky pes trpi urcite uz ale vim,ze Pet Medic jsou opravdu profesionalni,mili a hlavne je to asi to nejrozumnejsi a nejrychlejsi co muze clovek bydlici v Praze v takove situaci udelat.. muj pes v blizkosti silnic nikdy na volno nechodi a ted uz vim,ze ani nikdy nepujde. nevim proc ta fenecka takhle sla,nechci ale hledat vinu u pana,ktery dnes ztratil psa a brecel tam nad nim.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 18:20
- Nahlásit
nels
To je mi moc líto. Bohužel znám ten pocit, kdy se z toho člověku dělá až fyzicky zle a má to stále před očima a nemůže se toho zbavit. Je mi líto toho psa a ještě víc nešťastného majitele, na tyhle vánoce asi moc rád vzpomínat nebude.
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 18:26
- Nahlásit
nels
Ja te naprosto chapu, clovek si to vycita,ale v tomto pripade opravdu neni duvod... To je presne takovy to CO BY KDYBY....A to je nejhorsi...
Me se nedavno stalo neco podobnyho,jenomze ten ridic jsem byla bohuzel JA... couvala jsem k baraku,takze jsem jela vazne pomaloucku,jenze byla tma a kolem sla pani a mela na volno jezevcika... dal to asi ani nemusim popisovat,ani to,co nasledovalo. Bohuzel se uz nic nedalo delat,ale musim rict,ze jsem se z toho naprosto slozila.... takze ti vazne rozumim. Vycitky nicemu nepomuzou,ale vybrecet se z toho clovek musi
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 19:41
- Nahlásit
Garfield
Bublinka
moc dekuju...
ted lituji i myho psa,porad ho totiz dnes pusinkuju, hladim, vyznavam mu nehynouci lasku,....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:50
- Nahlásit
nels
pane Bože, já to začala číst a úplně se mi zastavilo srdce, že se něco stalo Nelsímu...Ty za to ale vůbec nemůžeš...ten pán byl pěkně nezodpovědnej, že před křižovatkou měl pejsu na volno...Bohužel lítost ani nic dalšího už jí život nezachrání...jen ten pán snad a bohužel dostal od života za vyučenou...Bohužel to odnesl jeho pejskek, ty a Nelson a taky ten řidič...Držte se a važte si každé chvilky co jste s Nelsím...člověk nikdy neví...stačí vteřina a vše je jinak...Kdyby jsi chtěla pokecat, zajít ven nebo na kafe, napiš...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:01
- Nahlásit
ak dieta soc chcel psa ... sen som si splnil az dospely ... veril som ze ten chlpacik nepotrebuje "drezuru" ved staci ze neublizi a ako tak poslucha ........ az ked som musel kyvnut na injekciu po podobnom strete s autom mi doslo
nels popisala smutny pribeh. ale stava sa to a stava sa to pricasto. tak len verim, ze kazdy kto si to precita si uvedomi, aku zodpovednost na seba berie, ked si obstara psa
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:04
- Nahlásit
nels
to je fakt hrozny
me stacilo kdyz jsem to jak do pejska narazilo auto slysela
prosim jaky je to cislo na tu psi zachranku, diky!!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:09
- Nahlásit
slony
kazdy kto si to precita si uvedomi, aku zodpovednost na seba berie, ked si obstara psa přesně tak...dělá se mi špatně, když vidím některý maminy, jak s ledovým klidem nechají své děti pobíhat poblíž silnic a křižovatek, nebo na nadraží na nástupištích...v metru...To se mi fakt zvedá kufr...a s pejskama, je to úplně to stejné... Pes ani dítě nechápe a nedokáže si představit co by to mohlo mít za následky, za dítě nebo psa musí "domýšlet" rodiče/páníček...a převzít zodpovědnost v případě, že se něco stane...
nels
nebuď smutná, ty jsi to nijak ovlivnit nemohla, o Nelse se staráš vzorně, máš ho zvládnutýho, ale na křižovatkách a poblíž silnic ho nepouštíš...a uvědomuješ si co se může stát, to ty jsi byla ta zodpovědná. i to že, že jsi zavolala vet-sanitku...Díky tobě, měla ta fenka aspoň naději a moc jsi jí pomohla...netrap se tím. Ty jsi udělala maximum...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:11
- Nahlásit
Orry
Pet medic 724184840
jsou opravdu super, prijeli rychle s houkackou jako normalni zachranka, jeste kdyz jsem cekala,tak mi pani z dispecinku volala a uklidnovala mne,rikala mi co mame delat apod. v aute je s ridicem i pani veterinarka,takze rovnou pichala injekce a osetrovala.
blanulinka1
dik,si zlato. fakt je,ze ted nelsona hlidam na kazdem kroku..
slony
mas uplnou pravdu.ja si taky kolikrat rikala,ze mozna jsem moc opatrna,ze nelson by zvladnul chodit na volno podel silnice stejne jako spousta psu ktere potkavame...ted vim,ze je to blbost.je to zbytecny risk,porad jsou to jenom zvirata a nikdo nemuze 100% rict,ze jeho pes do te silnice nevbehne.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:14
- Nahlásit
moc me to mrzi
Orry
ja mam vet pohotovost 775 688 637 nebo 251 617 564 nebo 251 511 651
jsou to vsechno kontakty na pohotovost z vet centra stodulky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:17
- Nahlásit
nels
to je dobře, raději přecenit, než podcenit...nikdo na světě nemůže mít psa zvládnutého na 100%, nikdy nemůžeš dát ruku do ohně za to, že he něco natolik zaujme, že neudělá kravinu...Prostě je to pořád samostatně myslící bytost...a i když je sebe lépe vycvičenej, stát se to může...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:19
- Nahlásit
blanulinka1
presne..
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:19
- Nahlásit
nels
dekuju
ja mam v mobilu cislo na zachranou sluzbu veterina 602322212, opsala jsem to z nejake letacku....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:21
- Nahlásit
blanulinka1
jj presne tak...a to jsem nedavno tady v legerce videla kluka co sel se pulrocnim stenetem jacka na volno (i bez obojku), kolem dost rusne silnice... ja mam takovy terieri potrhlo doma..nechapu to
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:23
- Nahlásit
Orry
ja myslim,ze tech pohotovosti je vic,tuhle mam uz ted (bohuzel) vyzkousenou a opravdu doporucuji. stejne je ale dulezite mit to cislo u sebe,bez ohledu na to jaka pohotovost to je..ja jsem mela strach,ze jim to bude trvat moc dlouho nebo ze treba o vikendu to bude problem,ale prisli do 10 min.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:25
- Nahlásit
blanulinka1
vis co je na tom nejhorsi? ze ten zbytecne mrtvej pejsek mi dal nutkavou potrebu nekomu pomoct,takze nelson asi dostane segru z utulku uz mam i vybrano,tak uvidime....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:29
- Nahlásit
nels
fakt jo? no vidíš...všechno zlé je pro něco dobré...tak "šťastnou ruku"
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:34
- Nahlásit
blanulinka1
poslala jsem ti mailem jeji fotku,snad to pujde otevrit..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:36
- Nahlásit
nels
no jooooo tak nějak jsem to tušila...Jedete na vánoce k vám? Další veliká kámoška pro Bettinu
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:42
- Nahlásit
blanulinka1
jedeme,tak se asi po ceste zpatky stavime se na ni podivat,seznamit ji s nelsonem a tak.. pak bychom jeste museli zaridit kastraci no a sup domu. jeste to ale neni 100%,prece jenom to musime poradne promyslet.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:49
- Nahlásit
nels
no to je jasný...budu držet pěsti...splnl by se ti sen co ? taky jsem ti poslala mejla...
|