| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:37
- Nahlásit
dejavu
To rozostrenie mozes dorobit aj softom
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:37
- Nahlásit
LucieS
Co máš za foťák?
No vždyt' to tam píšu Olympus SP-500UZ.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:42
- Nahlásit
LucieS
Canon EOS 400D (Digital Rebel XTi), je to, co ma dost zaujalo oproti D70s, lepsie povedane D80 - na ktoru sa podstatne viac podoba parametrami (ked uz o novych verziach fotakov) aj ked cenou na D70s:
Porovnanie: Canon EOS 400D EOS350D...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:45
- Nahlásit
dejavu
Na manipulaci s hloubkou ostrosti potřebuješ hlavně ruční nastavení clony - málo zacloníš, tím se zmenší hloubka ostrosti, a dáš krátký čas, pak spíš udržíš ostrý objekt. Tak dostaneš rozostřené pozadí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 11:24
- Nahlásit
jeje
Mas podobny vkus. Presne nad tymto slintam a uvazujem...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 12:10
- Nahlásit
Walda
to ja vim, ale nedari se to a nedari
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 16:53
- Nahlásit
dejavu
No, já spíš přemýšlím o tom Sony, protože fotky se mi z něj líbí nejvíc a cenově vyjde nejlevnějc (přijde mi to, že se chtěj dobře uvést na trhu zrcadlovek, tak dali cenu tak nízko)...
jinak tady je srovnání těch mých třech šampiónů: http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/page21.as p až do strany 28...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 16:57
- Nahlásit
dejavu
nedari se to a nedari
No může být, že nějaký kompakt má tak málo světelný objektiv, že to nejde.
( A to je vlastně základní poučka při výběru: optika je i u digitálů nejdůležitější část. )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 17:11
- Nahlásit
Walda
nějaký kompakt má tak málo světelný objektiv, že to nejde
jenže dejavu píše, že má Nikon D70, což není kompakt
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 18:13
- Nahlásit
Mel
má Nikon D70
To už jsem zapoměl. Ale kde je teda problém , D70 ruční nastavení clony má, ne?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 18:15
- Nahlásit
dejavu
To je divný, já mám ještě analog D50 a ta to zvládá s přehledem, tak co pak nějaká nová digi....
To rozostření dosáhneš tím, že si dáš preferenci času, nastavíš si třeba tisícinu, tím se ti dá automaticky nižší číslo clony a máš to... Nebo si stoupneš co nejdál a budeš fotit na maximálně přiblížený objekt (pokud píšu něco, co už víš, tak to vypusť).
Canon má brácha a je moc spokojený. Akorát ten stabilizátor, občas brečel, že co jsem udržela s Lumixem, to mu Canon prostě nedal.
Pro mě je jasná volba Nikon, mám na to všechno okolo, potřebuju "jen" tělo. Proto ani moc nemůžu přemýšlet nad ničím jiným.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 18:28
- Nahlásit
LucieS
to jsem zkousela to takhle vyloudit..., nic, no, ja se nevzdavam, ale ....hm, s Canonem i nymand, co zmackne spoust aniz by chtel, to dostane, no nic, treba na to prijdu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 19:59
- Nahlásit
kokoška
Lumix je super, ale je jich víc
Máme FZ 10 a FZ 07, každý je dobrý a v něčem trochu jiný.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:01
- Nahlásit
Nechci zbytečně zakládat nový téma, tak se zeptám tady.
poradí mi někdo, prosím, jestli se dá někde stáhnout něco jednoduchého na úpravu fotek? Jenom zmenšování a tak. Mám nový pc a ze starého v pohodě přešly všecky programy kromě Adobe Photoshop. Odborník mi řek, že to přetáhnout nepude. Jo a všecky ty historky z tématu Tak při pátku o tupcích volajících na zákaznickou podporu jsou o mně, takže prosím opravdu jednoduchou radu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:09 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Ketrin
no základní úpravu - zmenšit, jas, ořez zvládne i picture manager, kterej je v officech.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:11 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Nebo jukni tady
a taky tohle
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 08:47
- Nahlásit
Ještě k těm foťákům co třeba tohle Canon Power Shot S3 IS v porovnání s tím Panasonic DMC FZ7?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:08
- Nahlásit
fromeli
Dík! Něco jsem si stáhla. A taky jsem zjistila, že něco jde upravovat i v softwaru co mám k foťáku.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:58
- Nahlásit
Ketrin
perfektní jednoduchý prográmek a zadarmo je ten irfanview...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
Mel
Ten jsem si právě stáhla.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 12:15 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Já jsem měla Panasonic FZ 5 a nyní mám Panasonic FZ 7 ve stříbrné barvě, černá se moc umakává, a jsem s fotkami velmi spokojená a to jsem na focení docela laik, kdybych si uměla nastavit různá nastavení určitě by to vypadalo ještě lépe, při focení z bleskem přece jen ukládání fotky trvá o něco déle než při focení bez blezku. Zde je o 300dražší ale je i s brašnou.
http://www.kasa.cz/digitalni-foto/koupit/181454/pa nasonic/panasonic-dmc-fz7eg-s/
Zde je také za stejnou cenu jako předcházející příspevky.
http://www.megapixel.cz/panasonic-dmc-fz7-stribrny
uvažovala jsem i nad Sony, ten má též stabilizátor obrazu, bez něj , já rozhodně štěňata ani pejsky nevyfotím, ale špatně se mi držel v ruce, takže jsem se rozhodla pro Panasonic, dříve jsem měla kompaktní myslím nějaký Lumix LZ 2 nebo tak něco a byli z toho také moc pěkné fotky, jen na výstavách už moc nestačil ten blesk a zoom.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 18:52
- Nahlásit
S FZ 07 taky ve stříbrné barvě vyhrál brácha obecní fotosoutěž a jeho fotka se teď vysílá v obecní televizi jako nejlepší foto roku.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:30
- Nahlásit
Omlouvám se že znovu otevírám toto téma, ale po včerejším focení na výstavě a totálně hnusných fotkách jsem se definitivně rozhodla !!! Dnes jdu pro nový foťák. Předběžně mám vybraný tady zmiňovaný Panasonic DMC-FZ7. Vybrala jsem správně, nebo mi můžete doporučit jiný v ceně do 9000 kč ?
Díky za rady...
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:32
- Nahlásit
Zapoměla jsem dodat, že chci kvalitní fotky a jsem téměř laik. Je tam jednoduchý ovládání ? Zvládnu to ?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 15:01
- Nahlásit
Mám Panasonic FZ-5. Focení na výstavě mi taky dělalo problémy. Ale - nebylo to až zas tak hrozné. Buď se dalo fotit bez blesku, ale pak mělo všechno nažloutlý odstín a pejsci se nesměli hnout, nebo se to mázlo. Nebo s bleskem, kde zase byly svítící očička a jiné nevýhody blesku.
Dá se s tím trochu pohrát úpravou ISO, clony a času, navíc má tenhle Panasonic na docela slušné úrovni vyvážení bílé (to bývá v těchto případech nutnost), nastavení je velmi jednoduché.
Ale celkový závěr - externí blesk (jako se dá u zrcadlovek) je nebe a dudy a bez něj kvalitní fotky opravdu udělat nejdou. Jenže tam se zase ani náhodou nevejdeš do těch 9 tisíc.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 15:06
- Nahlásit
jorkaAmálka
Myslím, že pro začátečníka je to výborná volba. (Taky se chystám na jeho koupi, mám zkušenost s FZ-5). Rozhodně je to výborný poměr kvalita/cena. Já bych neváhala.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 15:20
- Nahlásit
LucieS
Markét
Díky, jdu do toho. Já fotky nebudu tisknout, potřebuji je jen do PC. Teď zbývá rozhodnout - stříbrná nebo černá ?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 19:05
- Nahlásit
Máte někdo Kodak EasyShare C663 ?
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2007 19:42
- Nahlásit
dejavu
mno, on docela dost udela objektiv... s D70 uz chvili fotim a umi presne tyhle fotky ostrý objekt, mazly pozadi, ale zalezi na objektivu...
|