Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nový foťák
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 13:52
- Nahlásit

Chci si koupit nový foťák, u toho co mám, trvá hrozně dlouho než udělá fotku a to je pes dávno pryč............ Poraďte,prosím, co si mám koupit něco celkem slušného za rozumnou cenu
Díky moc

kokoška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:03
- Nahlásit

joli
kamarádka, která fotí, tvrdí, že LUMIX je fakt dobrý foťák, tak ho omrkni

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:05
- Nahlásit

Já koketuju s tím, že si koupím tohoto drahouška, přijde mi zajímavý.
Tak by mě zajímal názor "znalců", určitě tu nějací budou

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:07
- Nahlásit

joli
Zrovna teď jsem řešila stejnej problém a obíhala obchody s foťákama. Jde o dobu expozice a dig. foťáky ji mají prostě delší. Je to prý daň za kvalitu. Jsou samozřejmě s rychlejší dobou, ale u těchto cena začíná na 15000 kč. Já chci taky fotit pejsu TEĎ a ne za dvě vteřiny kdy už je v tahu.

neonka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:08
- Nahlásit

nejdřív bys měla vědět alespoň kolik můžeš zaplatit. Pak co chceš aby uměl, jak moc zoom, baterie AA nebo aku. Osobně můžu doporučit Nicon Coolpix, řada life.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:10
- Nahlásit

fromeli
Nejsem znalec, ale právě tato značka v cenové relaci do 15000 mi byla doporučována jako jedna z nej... A na tento foťák jsem se zrovna dívala, taky o něm uvažuji.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

jorkaAmálka
no tak na netu na www.korunka.cz ho maj teď v akci za 8500 Kč - tedy ten 6megapixl. ten 10megapixl. stojí pod 15000.

Já mám teď Nikona Coolpix, ale trochu mi vadí, že si tam nemůžu pořádně pohrát s nastavením, pro začátky to bylo fajn, na běžný focení stačí, ale už bych chtěla trochu víc

joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:18
- Nahlásit

fromeli
ten vypadá fakt dobře , ale protože fotím málo, tak má cenová představa je pod 10 tis.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:19
- Nahlásit

joli
a co tenhle

joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:30
- Nahlásit

co říkáte na tento? http://www.fotoexpert.cz/kompaktni-digitalni-fotoa paraty/nikon-coolpix-7600-black-light-package

Markét
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:30 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit

Ad Panasonic Lumic DMC-FZ7
Můžu všem pejskařům vřele doporučit, mám předchozí verzi FZ-5 a jsem s ní maximálně spokojená. Dělá nádherné fotky, spoušť reaguje pružně, skvělé je sekvenční snímání (není omezen počet snímků), režimy jsou bohaté.
Fotila jsem od štěňat v porodní bedně, přes akce na sněhu (režim sport), krásné fotky byly i na vodě.
Optica od Leica dělá určitě své. 12x optický zoom a skvělý stabilizátor obrazu se na kvalitě výsledných snímků podílejí zančnou měrou.
Zkuste si vyhledat nějaké recenze na tento aparát, jsou fakt vesměs dobré. Myslím, že co se týče poměru kvalita/cena je to to nejlepší na trhu.

joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:34
- Nahlásit

fromeli
ten za 8,5 tis. vypadá dobře

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:36
- Nahlásit

co říkáte na tento? http://www.fotoexpert.cz/kompaktni-digitalni-fotoa paraty/nikon-coolpix-7600-black-light-package
no jak už jsem psala, vadí mi, že si nemůžeš pořádně pohrát s nastavením. Třeba při focení běžícího psa, když už není super světlo, je to docela blbý. To je můj postřeh z mého nikona.

joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:40
- Nahlásit

fromeli
to je stejný, jaký jsem našla i já !! A jen za 5090 Kaček

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 14:43
- Nahlásit

to je stejný, jaký jsem našla i já !! A jen za 5090 Kaček
joli
vždyť jsem tam okopčila Tvoji větu

joli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 16:38
- Nahlásit

fromeli
oj, dlouhé vedení....

Mel
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 17:00
- Nahlásit

Teda, taky uvažuju, že si koupím novej foťák, jenže já ho chci hlavně na coursing, čemuž bohužel nevyhovuje žádný kompakt... takže koketuju s pořízením zrcadlovky - mám "v pácu" Sony a100, Nikon D80 a Canon EOS 400D. Kdybyste měli někdo nějaký zkušenosti, ráda si počtu
Jinak nejlevnější obchod s digitálníma foťákama je asi www.aaron.cz

Mel
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 17:04
- Nahlásit

Teda kecám, ten Canon je EOS 350D...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 17:29
- Nahlásit

takže koketuju s pořízením zrcadlovky
no jo, já taky čučela na zrcadlovky od Nikonu, ale to už by mi doma asi fakt neprošlo

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 18:09
- Nahlásit

Mám taky Panasonic Lumix FZ5, je fakt hodně dobrý. Stabilizátor výborný (lepší než u digi zrcadlovek - tam ještě jaksi nebývá v ceně, kromě Minolty myslím), stejně tak 12x zoom je neocenitelný (menší nestačí!! aspoň teda mně). Nastavení se dá hodně ovlivnit, světelnost objektivů taky dobrá. Je velmi lehký!! Takže se skoro nepronese (to bylo taky jedno z mých kritérií).
Na druhou stranu nevýhody - vestavěný blesk (jako všechny jiné vestavěné blesky) nic moc, takže fotky z místností nejsou žádný zázrak. Stejně tak bojuje s nastavením času při nedostatku světla, ale to ostatní kompakty taky (tento má ještě výhodu slušně světelného objektivu Leica). Dá se to trochu nahnat nastavením citlivosti či preference času na úkor clony, to všechno s tímhle jde, stejně jako nastavení bílé.
V době koupě jsem zvažovala ještě Olympus S2I2 (nebo jak je ten název), ale ten je o dost těžší a to už by bylo lepší rovnou tahat zrcadlovku.
Jinak taky čekám a šetřím, chystám se na Nikona D70 ), mám všechno příslušenství, stačí koupit "jenom" tělo ).
Jo a když budete hledat podle ceny, tak na www.jyxo.cz.

Mel
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 19:02
- Nahlásit

LucieS
Minolta právě už nedělá foťáky... spojili se se Sony a dělaj to spolu, takže ta alfa od Sony má právě stabiliátor
A Nikon D70 už jsem prodávat neviděla, nahradila ho D80

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 22:40
- Nahlásit

Ale jo, sedmdesátek je ještě hodně... coby D70s se prodává. D80 je jaksi ještě víc nedosažitelná... . (ne že by se mi nelíbila, to zas joooo)

Sylva
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:20
- Nahlásit

joli
Dík na nahození tohoto tématu. Samotná nad tím už nějakou dobu dumám. Takže mi to pomůže v rozhodování

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 07:54
- Nahlásit

Mel
urcite ten Canon EOS 350D, koupila jsem si ten Nikon D70 a neudela tu pozadovanou hloubku ostrosti, ted se mlatim do hlavy, ze jsem si nekoupila ten Canon.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 08:12
- Nahlásit

Vrele doporucuju ten Canon, jestli si uvedomujete fotky psu, ktery delam (i v pohybu a tak), je to delany na kompakt A75...

Nicmene k tomu, aby vam ten pohyb psa vysel presne, nestaci mit rychly fotak, ale musite umet predvidat...

Nejkratsi cas pro pohyb ma Canon 1/2000sekundy, ta je dobra na foceni ve vylozene ostrem slunci:

Ale vetsinu casu to clovek ani nevyuzije.

Nedam na nej dopustit, ted sice mam v planu jit do neceho "lepsiho", jenze to pro me znamena uz digizrcadlovku, tak si par let jeste pockam...

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 08:39
- Nahlásit

No a este dolezite je, okrem doby uzavierky ako napisala wami je aj kolko fotiek moze fotak urobit za sebou na jedno stlacenie spuste... Ja mozem len 4 a je to zatracene malo.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 09:01
- Nahlásit

Zrychlit focení digitálem se dá u většiny foťáků takhle:

- nepoužívat RAW formát fotografií - při pracování je to sice výhoda, ale ukládají se mnohem dýl
- zapnout kontinuální zaostřování - ale víc to žere baterky
- vypnout automatické zobrazení nové fotky po jejím pořízení
- při sériovém focení několika fotek přepnout foťák tak, aby ostřil a exponoval všechny fotky podle první

Já používám už delší dobu Olympus SP-500UZ ( teď stojí polovinu co tehdy ) k plné spokojenmosti.

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 09:48
- Nahlásit

Walda
Tobě jde sériové focení nastavit tak, že se každá fotka zaostřuje zvlášť?? Co máš za foťák? To bych potřebovala. U toho mého to nejde, nebo o tom aspoň nevím.

dejavu
Počkej, hloubka ostrosti přece záleží na nastavení - clona, ohnisková vzdálenost a tak... Který parametr jsi zjistila, že má Nikon horší než Canon? Zajímalo by mě to, chci si ho jednou pořídít. Díky.

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:25
- Nahlásit

LucieS
nezjistovala a nesrovnavala jsem parametry, ale takovejhle snimek, kdy mas rozostrene pozadi a vypichnuty zvire z pohybu proste pri ruznejch nastavenich clony a vzdalenosti z toho Nikona proste nevyzdimu

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2006 10:31
- Nahlásit

tady je to jeste markantnejsi

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání