Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jižní země ....... jaké plemeno?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Sendy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:31
- Nahlásit

Ráda bych znala vaše názory, rady, zkušenosti a doporučení na toto ......... známý je většinu času pracovně v jižních zemích (Arabský poloostrov ap), a rád by si jako společníka pořídil psa (od štěněte) malého vzrůstu, tak do 10 kg, který by jej všude doprovázel. Uvažovalo se o fr.buldočkovi, ale osobně si nejsem jista, zda krátkosrsté, a ktomu ještě krátkonosé, plemeno by bylo to pravé ořechové.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:33
- Nahlásit

Myslím, že mu nebude svědčit to teplo. Mylím, že německý pinč by nebyl špatný.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:36
- Nahlásit

Sendy
naháč..a hodně opalovacího krému k němu

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:38
- Nahlásit

Sendy
basenži, nebo něco z malých teriérů - westík, norvič, norfolk a tak.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:43
- Nahlásit

V malých plemenech se moc neorienuju,ale ideální by bylo asi něco té zemi původního ne?

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:34
- Nahlásit

Sendy
Naháč by fakt nebyl špatnej, potí se kůží a maže se jen do prvního opálení, pak se mazat už nemusí. Taky mě napadá malý italský chrtík - teplo zvládá v pohodě.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:47
- Nahlásit

Sendy
a jaké má ten Tvůj známý požadavky ohledně výcviku? Jak tu ostatní radili chrtíka nebo basenžiho, tak mně by taky přišli co do té velikosti i teplomilnosti ideální.....U chrtíků tedy nevím, ale basenžíci vyžadují spoustu trpělivosti ohledně výcviku a výchovy, dá to práci vycvičit je s ohledem jejich - lidmi zatím ještě takřka nezkaženou - loveckou povahu k absolutní poslušnosti.
Pak mě ještě napadá podengo, ale tam je to s tím vycvikem myslím totéž, co platí pro basenžíky.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:56
- Nahlásit

nebo faraonský chrt.

Meta
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:58
- Nahlásit

Takový basenji, to bude mít známý fakt radost, to ti poděkuje

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:00
- Nahlásit

Smečka
ten mě napadl taky, ale vždycky jsem si myslela, že je větší a těžší než 5 kg. Jeden faraon chodí po sídlišti kousek od nás (už jsem ho párkrát potkala). Byl o něco vyšší než můj choďák...říkala jsem si, že bude mít taky tak kolem 20 kg.....
Koukala jsem ale teď na stránky jednoho faraona, je tam i standard, kde se uvádí, že mají mít nad 5 kg....Tak tedy nevím....

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:03
- Nahlásit

Meta
co máš proti basenžíkům??? Právě proto jsem se výše ptala Sendy, jaké nároky si klade ten její známý na výcvik... To, že se basenži nedá vycvičit, je hloupost, podívej se třeba na Anu, ta má basenžiho a dobře ovladatelného. Výcvik zvládli. Basenži není na výchovu a výcvik sranda, ale dá se to určitě zvládnout, když člověk ví jak.

Meta
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:21
- Nahlásit

Evik
Nic, vůbec nic. Jen čtu místní diskuze Anu

Nedávno jsem četla autobiograficou knihu o Africe a tam měli úplně normálního pudlíka.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:07
- Nahlásit

Evik
Já bych je tipla tak na těch 15 kg.Pro mě je to furt malej pes

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:14
- Nahlásit

Smečka
nojo, tak proti čévéčkům je spousta psů malejch
Ale jo...pro mě je 15 kg taky ještě malý pes....mám dva 25 a 35 kg.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:15
- Nahlásit

Meta
Nic, vůbec nic. Jen čtu místní diskuze Anu

no to já taky a právě proto si myslím, že se basenžík vychovat dá....ovšem já bych si na něj taky netroufla to se klidně přiznám

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:31
- Nahlásit

No a nechtěl by radši něco, co s sebou může vzít do letadla?? I s přepravkou do 8 kg. Ať chudák pejsek necestuje furt někde s kuframa.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 21:51
- Nahlásit

LucieS
I s přepravkou do 8 kg.

A co falešnýho soba?

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 22:55
- Nahlásit

No ale ty parohy nevím nevím, aby se nevzpříčil

Teď vážně - do kabiny může pouze v měkké přepravce, v takové té tašce. Takže ta je lehounká.

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 01:45
- Nahlásit

At si koupi Ridgebacka, to je pes z Afriky
Sice neni uplne nejmensi, ale....je to pes z Afriky a tam je preci nejvetsi teplo! :-D

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 07:22 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

At si koupi Ridgebacka, to je pes z Afriky
Sice neni uplne nejmensi, ale....je to pes z Afriky a tam je preci nejvetsi teplo! :-D

jo, pak bude cestovat letadlem, pes bude muset do zavazadlovýho prostoru a než doletí do té "Afriky", tak zmrzne...

a ten basenži je taky z Afriky a je menší

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:07
- Nahlásit

tato diskuze se mi moc líbí.Nevím nevím,ale basenjiho ani RR moc nedoporučuji.Pokud pán hodlá cestovat tak hodně jak píšete rozhodně nebude moci nabídnout psovi dostatek času a výchovu pro obě plemena. Přeci jenom pokud se jim opravdu nebude věnovat,vyroustou z nich pěkný klacci.Viděla bych to spíše na plemeno,které se nemusí moc cvičit a přesto z nich nevyroste samorost.Basenji sice v pohodě snáší opravdu enormní vedra,ale ten výcvik a disciplínu potřebuje. Takže já bych byla spíše pro něco kapesního-možná ten italský chrtík,možná potengo,možná naháč,něco co nepotřebuje tak náročný výcvik a zároveň nezdivočí.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:15
- Nahlásit

LucieS
Teď vážně - do kabiny může pouze v měkké přepravce, v takové té tašce. Takže ta je lehounká.
Tak to si nejsem jistá.Když mi kamrádka vezla štěně letadlem,nepustili jí na palubu bez přepravky,takové té plastové bedny s mříží.

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:19
- Nahlásit

Smečka
každá společnost to má jinak.Známá zase vezla basenjiho do Řecka a měla ho jen tak na klíně....bez ničeho.Každá letecká společnost má jiné podmínky.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:46
- Nahlásit

Aha to jsem nevěděla.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:08
- Nahlásit

Anu
naši jednou letěli letadlem a s nimi tam byli nějací staří manželé s jezevčíkem...taky ho prý měli na klíně a neměli ani tu "molitanovou tašku" Ona to asi každá ta společnost fakt bude mít jinak, jak píšeš.

Jinak podengové jsou taky podle mě dost samorosti. Když jsme byli s rodiči před pár lety na Tenerifě, potkali jsme dva chlápky na lovu se smečkou podengů....jsou to taky velcí a přirození lovci, jako basenžíci. Trochu jsem si tenkrát s těmi chlápky povídala, zajímalo mě, jací podengové jsou. (mluvila jsem teda "rukama nohama", ale vyrozuměla jsem, že jsou to taky velké osobnosti, k cizím lidem nedůvěřiví....no v podstatě mi hodně povahou připomínali basenžiho, takže na výcvik to asi taky bude trochu "oříšek". )

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:29
- Nahlásit

Evik
no popravdě pokud někdo chce hodně cestovat a být každý týden někde jinde tak já bych byla pro volbu žádného psa a nebo tak kapesní 2kilové čivavy,tyto typy psů opravdu potřebují trošku jiný způsob života a nebudou chápat hodiny na letišti,značné teplotní rozdíly,jiné místa..no nevim,já bych si do takových podmínek psa nevzala.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

Anu
já s Tebou souhlasím...jestliže někdo cestuje opravdu hodně, každou chvíli je někde jinde, tak bych si taky asi psa nepořizovala.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 13:36
- Nahlásit

a co takhle nějakou "africkou kočičku", myslím skutečnou kočku, mňokací, ne štěkací slyšela jsem, že africká plemena koček jsou "trochu jako pejsci" a navíc si myslím, že změny prostředí a cestování kočky snášejí lépe než psi, není třeba venčit apod..

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 13:43
- Nahlásit

isdpch
jo jo znám Anubise a můžu potvrdit, že je taky trochu jako pejsek
pohyb=kočka
chování=kočka
štěkaní=nulové tedy jako kočka
srst=kočka
poslušnost=ochočená kočka
psí pach=žádný

tak co má z toho psa?

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 13:45
- Nahlásit

blanulinka1
Pokud vím, tak kočky právě moc změny míst nesnáší, narozdíl od psa jsou totiž fixovaný k místu, kde žijou...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání