Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / petardy, petardy, petardy...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:16
- Nahlásit

vím, že tohle téma je asi trapnej evergreen, ale nedá mi to..když bylo minulý rok mému psu něco kolem 8měs., čekali jsme na hlavním nádraží v parku-zpozdil se nám vlak-překvapivě..parta hovad-slušně je nazvat nedokážu, hodila asi metr ode mě a mého psa 2 petardy..při první se jonáš vyděsil, ale když hodili druhou, tak se vyvlíknul z vodítka a zdrhal plnou rychlostí do silnice...naštěstí můj hysterický jekot pomohl aspoň v tom, že se schoval do křoví a ne pod jedoucí auto..do té doby žádnou reakci na výbuchy neměl..nejradši bych je zabila..při výstřelech se taky bojí, ale petardy jsou nejhorší..dneska už u nás na sídlišti začala petardová sezóna a já řeším, jak jí přežít..když jdeme po ulici a v nevelké vzdálenosti se ozve to nenáviděné buch, tak jonáš panikaří..mám ho skoro pořád puštěného, minulý rok se aspoň naučil, že nesmí běžet pryč, ale přivolám ho a ikdyž sotva vnímá,přijde..pak je celou vcházku vyděšený a drží se u mě..když jsme blízko domu, tak uteče do našeho vchodu..abych nezapomněla je to šeltie. jinak kromě petard, si odvažuju tvrdit, že je celkem vyrovnaný pes a tohle mě hodně mrzí. po výbuchu se ho snažím zaujmout poslušností, pro žrádlo udělá cokoliv, ale petarda tohle změní. je permanentně ve stresu a čeká, kdy přiletí další..zkusila jsem asi všechny možnosti mojí reakce na jeho strach, ale nic nepomáhá. přemýšlela jsem i o aromaterapeutických známkách, ale nevim, nevim, jestli to funguje..minulý silvestr dostával homeopatika, ale taky nijak světoborný efekt..půlnoc na silvestra přežil chrápajíce v koupelně-pro to množsví výbuchů to byla nejlepší úniková reakce..nevíte někdo o něčem??pokud možno jiném, než se nastěhovat někam na saharu, nebo v horším případě do kosmu??ne, vážně, mě fakt štve, že by měl teď zas žít měsíc a půl ve stresu, ty parchantíci u nás si pokoj nedaj, silvestr jim nestačí..předem dík za rady.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:32
- Nahlásit

eva od jondy
a ty bys chtěla něco mu dát nebo radu jak ho uklidnit?

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:34
- Nahlásit

eva od jondy
rezat, rezat a zase rezat (myslim ty parchanty, co hazou petadry), pripadne zajit za jejich rodicema, zvlast pokud to jsou decka (predpokladam, ze jim nebude vic jak 14 let) a normalne je nabonzovat, nebo je nabonzovat cajtum, protoze ty petardy deckam nepatrej do rukou, tusim, ze minimalni vek je 15 let, ale mozna i 18....

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:42
- Nahlásit

Misery
no tě zklamu..spousta petard je volně prodejná i mladším dětem..nejsou moc nebezpečný ale rámus dělaj pěknej...a policajti s tím fakt nic neudělaj a hlavně ty děti to házej večer bo navečer..to je už za tmy a fakt dost těžko odhadneš kdo že to hodil...
eva od jondy
hele náš starší pes to taky nezvládal..takže jsme venčili na straně baráku kde mládež neběhá a na Silvestra to jistil Sedalin..a po dobu petard..to je asi od Mikuláše do Novýho Roku chodil na vodítku....v kapse sem měla párky a bylo to lepší

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:51
- Nahlásit

sarax co ja znam petardy (takovy ty co se s nima skrtne o skrtatko zapalek a pak se zahodej), tak ani ty nejsou SPRAVNE prodejna mladsim detem. Jasne, trafikantka taky proda cigara 12-ti letymu decku. Ale smi se to?

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:52
- Nahlásit

Misery
ujišťuju tě že se prodávají i petardy bez omezení prodeje...a to sem si fakt dost jistá...páč tohle sem si zjišťovala loni...takže fakt se nic moc nenadělá....snažit se vyhnout...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:54
- Nahlásit

sue
no jestli víš o něčem, co zabírá-přírodnim, na takovou dobu nechci dávat nic jinýho charakteru, tak sem s tim uklidnila bych ho ráda, ale je to prostě trouba...bych potřebovala mu to normálka vysvětlit, ale psovsky bafat moc zatim nezvládám a on taky lidsky nepromluví a nepromluví..

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:55
- Nahlásit

eva od jondy
Bohuzel, se ziskanou strelbou mam taky velmi spatne zkusenosti... Takze nejake velke rady se ti ode me asi nedostane, naseho psa, se kterym jsem vyrustala, jeden magor strelil na ulici vzduchovkou pod oko... Od te doby - petardy, bourky, ke stari i prasknuti popelnice zpusobovalo v jeho dusicce stejnou panickou reakci, kterou popisujes ty..
Taky jsem se to pokousela prehlusit pomoci nejdrive mnamek, pak poslusnosti, ale behem casu jsem rezignovala... Ke stari, kdyz zacalo petardovy obdobi, jsem psa vzdycky odtahla pripos.anyho strachy do poli daleko od sidliste nebo do lesa, tam se vzpamatoval a i si zablbnul. Silvestra pak travil radsi pod praskama od veta, bylo to tak pro nej lepsi..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:57
- Nahlásit

Misery
už sem se lekla koho . no v praze je hlavně v platnosti zákon, ketrej zakazuje používat tyhle blbiny kromě silvestra...efekt nulový..to by to musel totiž někdo fakt postihovat-cajti, kde ste??ale jinak souhlasim s tim řezánim..

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:57
- Nahlásit

eva od jondy
hele já bych na dýl nedávala nic..prostě bych to řešila tak jak sem psala a na silvestra léky...
Fifi
strelil na ulici vzduchovkou pod oko. mno tak tohle se pak není čemu divit....

já mám kliku že mladý rány a střelba nevaděj....jen Silvestra budeme mít prvního takže uvidíme

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:02 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

sarax
Vis jak... Pomocnik VB strilel po kocourovi.... To bylo v casech davnych...

A od ty doby si prave petardy a strelbu HOOODNE hlidam... Strilim si odmalinka sama a petardy si o Silvestra s holkama na zahrade vychutnavam...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:04
- Nahlásit

sarax
no já mu dávala ve dnech kolem silvestra sedalii..když u nás mládež blbne i v lese, kde trávíme času nejvíc..asi že tam sou skrytý před rodičema..a navíc musim za den odvenčit těch několik hodin, aby doma pak nedělal z přehnaný aktivity kravál, že málo lítal...
Fifi
já sice nesnášim násilí, ale jediný co mě na tohle napadlo je, že takovej magor by sám zasloužil jednu vzduchovkou pod oko...
aha..ale ono se nechce rezignovat i když možná nic jinýho nezbyde..

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:10
- Nahlásit

eva od jondy
Kdyz tenkrat byla jina doba.... Ja byla mala holka, jdu se psem po normalni ulici, ten asi 5 kroku prede mnou... najednou ššššššsssssssssst - a pes si zacal tlapkama trit cuman... Prijdu domu - tam mi to teprve docvaklo (ten zvuk, jsem s dedou taky chodila strilet vzduchovkou do plechovek), kdyz mu z huby zacala ve velkym valit krev...
A z veterinarniho protokolu, kdy mu vetka hodinu dloubala diabolky z tlamy, zbylo po jistem telefonatu velky kulovy.. Tata chtel tenkrat jit tomu idiotovi rozbit hubu, neb mohl trefit klidne me... Ale jsme jaksi nemeli v ruce ani to potvrzeni od veta.. Proste - cajti tenkrat rekli - "Ale dete, on je to dobrej kluk, on je to pomocnik, on s nama chodi hrat fotbaaal! Prece byste mu nechteli delat problemy... "

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:17
- Nahlásit

my jsme Silvestr zastřešili řvoucí televizí - randál přehluší jen randál. Jinak takový smrady máme u nás taky a scházejí se za naším barákem, ty dementi si s petardama hrajou každou chvíli a říct jim něco je mírně řečeno o hubu

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:18
- Nahlásit

Fifi
to je fakt hnus..lidi dokážou bejt bestie..a ta reakce cajtů, to mi přijde jak z nějaký béčkový komedie, kdyby to teda nebyla bohužel smutná realita..takže já začínám být ráda, že se můj haf se petard bojí, ale nedostal žádnou do kebulky a že to řachlo ten metr od nás..fakt

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:21
- Nahlásit

ko4ka
to bych potřebovala výkonnější TV ale dobrej nápad. právě, já se ještě zmůžu na to max. sprdnout dva 13letý parchanty, který se mi za zády vyšklebí, ale když jich je víc a věk nad 15, tak radši držim jazyk za zuby..zvlášť když sama vypadám na patnáct..

Nahoda
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:36 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

Já mám s mojí feňulí úúúplně jinej problém, jakmile někde začnou bouchat petardy, tak jí musím k oknu přistavit židli ona si položí packy na parapet a čučí a čučí a zírá jako "vejr" a od okna jí nedostanu. Ona prostě ty petardy miluje

Doufám, že letos na Silvestra nebude moc velká zima, jinak budu mít omrzliny. . .

Tuhle její úchylku prostě nechápu, ale je to o moc a moc lepší, než předchozí knírajda, která byla z petard strašně vyděšená a musela jsem dělat různá opatření, tak jak tady píšete vy ostatní.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:45
- Nahlásit

Nahoda
tak to je hodně dobrý..máš super psa, kašli na omrzliny

Nahoda
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:49
- Nahlásit

eva od jondy

jasně, prdím na omrzliny, hlavně že to moje vousatý štěstí je v pohodě a bez stresu.

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:18
- Nahlásit

Fifi
Bych radsi tu diabolku chytila ja (teda nemuselo by to bejt zrovna do oka nebo do obliceje vubec), nez aby to schytal pes. Preci jen pokud je to do bundy nebo kalhot, tak to tak neboli, vetsinou se to ani nedostane do tela, akorat se udela mala ranka, v lepsim pripade modrina.
A hlavne, kdyz nekdo trefi tebe, tak se to da lip resit, nez kdyz nekdo trefi psa - jak jsi psala, vet nemusi nic napsat, policajti reknou "nojo pes" a MAXIMALNE (jakoze v tom lepsim pripade), se to resi jako prestupek. Kdyz nekdo trefi cloveka, uz je to brany jako utok strelnou zbrani.

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:31
- Nahlásit

Misery
To, co jsem popisovala, se udalo nekdy v roce 86... Sem psala, ze byla "jina doba"....
A promin - Bych radsi tu diabolku chytila ja (teda nemuselo by to bejt zrovna do oka nebo do obliceje vubec), nez aby to schytal pes. ted uz mam stejne pocity - ale z toho by se ten debil asi nevykecal tak snadno... Tak si to holt vybil na psovi..

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:35
- Nahlásit

Fifi jasny no, si nevyberes do koho se strefi, ale napresdrzku to rozhodne je...

Lola1
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 08:40
- Nahlásit

Takový ty smradíky tady zrovna nemáme, jen o Silvestru chodí příležitostně kolem. Ale máme sousedy 65 a 34 (otec a syn) ve vedlejším RD, kteří petardy milují. Takže si stříleli radostně i během roku. Když to bouchlo i u kuchyně pod oknem, tak jsem na ně vyběhla, oni se usmívali, že prý má pes armádní cvičení. Tak jsem se jich zeptala s výrazem "čekejte vraždu": "A nechcete se nato konečně vysrat!" Jëlikož tak obvykle nemluvím, asi jim konečně docvaklo a je pokoj. No na Silvestra to asi nevydrží, ale jednou v roce s tím počítám. Mám psa, kterému to absolutně nevadí, z okna se naštěstí ještě dívat nechce. Ale stejně musím dávat pozor, aby to třeba nebouchlo vedle něj, máme průjezdy vedle sebe. Předtím jsem měla dva dobrmany na dožití, přišli v pěti letech a ti se petard báli. Na Silvestra jsme je museli vyvenčit hned zvečera a pak až ráno. Ale taky jsem měla střední knírku, která milovala bouřku, to běhala po zahradě, dívala se do mraků a štěkala.
Trošku jsem se rozepsala, omlouvám se za shora použitý výraz.

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:55
- Nahlásit

Jo, u nás loni v zimě prý nějací kreténi házeli petardy přímo do zahrad!! Zabít je a zahrabat....

Lexa
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 17:49
- Nahlásit

Ja asi budu za zrudu,ale uz opravdu na to nemam nervy...Uz ted s hruzou cekam na Silvestra.Misto toho,abych oslavovala,celou noc uklidnuji psa a nadavam.Ani sedalin moc nezabira.A tak obcas mam docela skodolibou radost,kdyz v televiznich novinach slysim o dalsim "chudackovi",ktery pri odpalovani petardy prisel k urazu.
Loni primo pod nasimi okny odpaloval petardy chlapik s asi dvouletym synkem.Na chodniku,mezi barakem a zaparkovanymi auty...

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 07:50
- Nahlásit

Nečetla jsem to celé,tak možná to tu už někdo psal..........zkusilo jste na petardy dát aromaterapeutickou tagisku? kamarádka to loni zkusila, dřív měli i léky,ale po těch bylo jejich čubině zle a stav byl horší...z tagiskou docela o dost lépa přežila silvestrovské veselí-doatala jí cca 10 dní před 31.12. aby "stihla" fungovat.....a byl to první rok,co se fena neklepala jako "drahej" pes.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:45
- Nahlásit

žanda
dík moc za informaci, právě i na to jsem se v dotazu ptala a vypadalo to, že s tim nikdo nebude mít zkušenosti!!nebyla jsem si jistá zda jí kupovat, když nevím, jestli zabírá..ale naděje umírá poslední, aromaterapeutickou tagisku si určitě objednám a vyzkouším..hrozně ráda bych jonášovi pomohla a i kdyby to na něj nepůsobilo, budu mít větší vnitřní klid, že jsem pro něj něco udělala..

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:27
- Nahlásit

evi, já jí měla na psa taky- z jiného důvodu, ale prostě jsem ho potřebovala taky trochu zklidnit........u nás by to bylo o tom,že by jí musel nosit 24 hodin denně celoročně) ale i ten měsíc co jí měl bych řekla,že klidnější byl. Není to samo samospasitelné,někomu to třeba nezabere..........ale zase člověk koupí za život tolik věcí,co třeba nefungují,že jedna tagiska stojí za to,aby pes neměl nerváky. Pak ještě doporučuju nechat psa někde,asi v chodbě,aby neviděl ty záblesky za oknem a hlavně ho nijak výrazně nelitovat. Náš haf stojí na sedačce a celé silvestrovské veselí čumí z okna........on je zase ten typ co se nebojí nikdy a ničeho...(

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:02
- Nahlásit

žanda
určitě, máš pravdu...už sem nakoupila pro jondu spoustu kravin..prostě to k tomu hrozně svádí-pořád nakupovat něco hafovi..je mi jasný, že to není nic 100%, ale co je???leda diazepam, kterym u nás bláznivý lidi ládujou psy i proto, aby jim nezdrhali za háravkama a doma nekvíleli..jestli tagiska zabere, budu mít děsnou radost a jonáš menší stres a jestli ne, vyzkoušeli jsme to aspoň a budem hledat dál, třeba zas v homeopatii. on se bojí výhradně těch ran, když je venku jen třeba taková ta světlice, tak kouká, oči vyvalený a vpoho..prostě se bojí toho výbuchu od doby, co na nás ty parchanti hodili 2 tyhle blbosti..no ale právě minulý rok si zalezl sám do koupelny a jak byl už totálně vystreslej, tak to nejhorší o půl noci prospal..taky se snažim ho nelitovat, maximálně ho když se nejvíc klepe pohladim a řeknu mu ať neblázní...
on je zase ten typ co se nebojí nikdy a ničeho... tam by spíš patřil takovejhle smajlík, ne?? co já bych za to dala, kdyby si silvestrovské veselí-běsnění užíval..

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:46
- Nahlásit

evi-no kdyby se jednalo jen o silvestrovské veselí-tak dobrý,ale zatím fakt jsem nenašla nic, čeho by se bál-malej nebojsa- tedy kromě čekárny u veterináře-tam je za zpěváka a děsnýho "hrdinu". A jelikož je dominantnější povahy,tak pokud by se mu něco nezdálo,nebojí se a jde do toho.......tak že ho zase musím krotit,aby byl v klidu a nechtěl jít řešit věci,co se ho netýkají........
ještě k těm petardám-je to můj druhý pes,co s námi od štěněte jezdil na paintball,kde to řachalo po dobu co se střílelo........já s ním lítala po lese a pak zase k ranám a vždy jsme si s hafíkem hráli. Je to možná tím,ale i předchozímu psovi rány nevadily.......
To uvidím sama, až jednou do rodiny příjde další pes, nebot ted už na lítání po lese s maskou mám starší nožičky)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání