Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / PRO TEBE PANÍ MNOŽITELKO
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 10:39
- Nahlásit

Lola1
Ten citát z Malého prince sedí

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 10:49
- Nahlásit

Lola1
znám paní,které je 79, vždycky ( tedy , co já pamatuji) měla psy a letos na jaře musela nechat uspat svoji 13ti letou fenku. Také si myslela, že už žádného psa si pořizovat nebude, přestala jsem ji vídat ( byla v úžasné fyzické kondici, chodila bez hole, po lese, po poli ......) až nedávno, má štěně . Je dohodnutá s dcerami, že se o fenečku po její smrti postarají , říkala, že to bylo hrozné, byla doma sama , najednou neměla důvod jít ven , jen na nákup, přicházela o komunikaci s lidmi , ztrácela kondici.....prostě začala hóódně rychle "stárnout" , a pejsek to zase zastavil,

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

Ada
ahoj, jméno opravdu nevím, ale je to Polná u Jihlavy. Na inzerát tenkrát volala máma i ona pro něj jela. Mně bylo 9 let,když jsme si ho brali. Občas jsem bývala loni v Polné na autobusáku, když jsem jezdila do Jihlavy na výšku a taky nad tím uvažovala... Jen vím, že nemohla bydlet daleko od autobusáku a měla děti ( ty to štěně totiž mámě donesli k autobusu s tím, že za fenou nemůže, protože by jí pokousala). Vše o prostředí v jakém štěňata s fenou byli jí řekli místní.... Ale tenhle popis ti asi moc neřekne

Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:08
- Nahlásit

Lola1
Vida, na Malého Prince bych si nevzpomněla, ale přesně se ro sem hodí

Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:17
- Nahlásit

Omlouvám se, na Malého Prince jsem reagovala trapně dvakrát, protože jsem si nevšimla, že jsme už na str.2

[b]ko4ka[/b
To je přesně ono, co se nesmí udělat - nikdy nepřebírat štěně mimo příbytek chovatele (v tomto případě tedy jasně množitele).
Je nutné vidět, v jakých podmínkách štěnda vyrůstala, pokud jsou v kotcích a zanedbaná a tak - nebrat. Jenže oni ti množitelé kalkulují s lidskými city - někdo vidí roztomilé štěně a to ostatní si neuvědomuje, a ten, kdo si ty podezřelé okolnosti uvědomí, tak zase si štěně vezme ze soucitu, aby tam nemuselo dál vyrůstat. Je to velký a psychologicky velmi propracovaný byznys !

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:48 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Pudlice
přesně tak. My tenrkát o nějakém chovu neměli ani páru, prostě jsem si vyškemrala štěně a vybíralo se podle inzerátů, o výhodách a nevýchodách řádného chovu nemluvě.....
Říkám, netvrdím, že ona má něco společného s jeho rakovinou, ale jaký start do života může dát psovi narození a pobyt ve chlívě s krávou, prasetem a slepicema? Asi nic moc. Nemluvě o množství 300 blech v jeho kožíšku. Lidi na mamku s tetou koukali jak na magori a dokonce se jich někdo ptal,tak vy jste si ho teda vzali??? Od půl roku věku nám vet tvrdil jak za chvíli chcípne a že se ani 8 nedožije. Změnili jsme veta, do psa se rvalo přád spousta léků, operace močových kamenů, první pokus o odstranění nádorů na zadečku. Stálo to desetitisíce, ale nelitujeme, vždycky nám to vrátil svojí láskou i když to nebyl takový mazlík, jen když on chtěl a měl náladu. Teď si říkám, že bych takovou blbost už nikdy neudělala, ale pravda je, že stejně asi udělala, protože patřím k tém lidem, co by to svědomí nedovolilo a i ta chvíle na kterou bych z toho toho psa vytáhla by mi za to stála.
Jen mě štve, že ten konec má takovýhle. Zasloužil by si klidné a pěkné stáří a odejít sám bezbolestně

Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:56
- Nahlásit

ko4ka
Já už Tě nechci dál trápit, ale je to přesně jak píšeš v poslední větě : "Zasloužil by si...."
To, jak moc bolestný bude mít odchod ze života, je teď už jen na vás !

Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 12:11
- Nahlásit

ko4ka
Přečti si na stránkách www.jannyk.ic.cz Prosbu psa.....!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 16:20
- Nahlásit

Tak právě teď měla dorazit paní veterinářka a pejska utratit. Děda jí po 3 hodině volal, aby přijela. Jenže babička začala šíleným způsobem vyvádět ( je diabetička a vypadala na kolaps ). Tvrdila, že ona ho má jediná ráda a my se o něho už nechceme starat, tak ho chceme zabít. Nakonec děda nevydržel a volal veterinářce a zrušil to s tím, že se domluvili,že pokud se pejskův stav zhorší, přestane jíst a pít, tak přijede kdykoliv. Na jednu stranu jsme ráda, že to udělal na druhou si myslím, že by to pro psa bylo lepší. Včera večer mu nemohli zastavit krvácení z nádoru, trvalo to půl hodiny, ale nakonec se to podařilo. Pejsek není odevzdaný, vypadá, že chce ještě žít, prý to poznáme až bude chtít umřít... Nemohu jít proti babičce i když ona není ochotna si připustit trápení psa. Je ochotna tvrdit cokoliv, dokonce i to, že mu vlastně prakticky nic není, jen aby prosadila to, že tam s ní ještě chvíli bude. Já ji chápu, ale nechtěla jsem nechat psa dojít do stádia, když se bude plazit a kničet bolestí jen aby ona viděla, že ho to OPRAVDU bolí. Nemůžu jí říct, sklapni a vypadni a přes její odpor tam tu veterinářku dovést a psa uspat, protože o něm nerozhoduji sama. Být po mém, ukončila bych to

Bent
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 16:44
- Nahlásit

ko4ka
Taky jsem párkrát už v životě musel volit co je pro psa lepší. Nebudu psát to, co už psali ostatní. A nedalo by se babičku někam nenápadně vzít a domluvit se s dědou aby to honem nechal skončit a babičce pak prostě říct, že pejsek umřel ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:31
- Nahlásit

ko4ka
Nezlob se,ale s babičkou bych se v týhle situaci asi nebavila.Zkrátit psovi bolesti a utrpení by mi přišlo důležitější než její psychické vydírání,navíc konec je neodvratný a šance nulové...I za cenu,že psa beze slova popadnu a odnesu.Možná to zní tvrdě,tak se omlouvám,ale sobecky připravovat psovi další trápení - na to bych teda neměla..

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:40
- Nahlásit

davidkova renata
kouki, mně to říkat nemusíš, ale o psovi nerozhoduju sama. Rodina se dala jejím výstupem přesvědčit a čekají na zhoršení jeho zdravotního stavu, já už s tím nic nenadělám

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 17:43
- Nahlásit

Bent
o tom jsem už taky uvažovala, ale jak jsem psala, díky babičce si to rozmyslel i zbytek rodiny

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:41
- Nahlásit

Hele my jsme meli psa od vyborny chovatelky, delala hlavniho rozhodciho na republikovejch vystavach a tusim ze i na mezinarodnich. Pes dostal hodne dobrej zaklad a stejne v osmi letech se u nej projevila diabetes a pichali jsme mu 2x denne inzulin.
Podivej se na lidi, je to to samy. Naka starenka v Indii co celej zivot drela jak kun, nic poradnyho do huby a dozila se sta let a clovek co se mel od malicka jak v bavlnce ma ve ctyriceti letech problemy se vsim moznym?

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:46
- Nahlásit

ko4ka
Jo tak me napadlo, nemuzes babce taky zahrat na city? Je to sice hnusny, ale to co udelala ona je este horsi, protoze kvuli tomu trpi nevinna duse.
Normalne bych ji (a i ostatnim clenum rodiny) vynadala, jak muzou bejt tak bezcitni a sobecti, ano SOBECTI, ze nechaj psa trpet jen proto, ze nedokazou prekonat to, ze ten pes uz ma zivot za sebou a ze ma pravo na to odejit do zvireciho nebe.
Protoze to, co pises, je fakt k vzteku, ten pes se TRAPI!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:54
- Nahlásit

Misery
o to jsem se snažila, jenže podle ní má pes na zadku tak maximálně krvácející hemeroid a je to snad jen kosmetická záležitost. Říkala jsem jí, že toho psa týrá, že si to nezaslouží, že trpí a bolí ho to. Nechápe to, nemá to cenu. Nejspíš ho potřebuje vidět jak se svíjí před ní bolestí a brečí, aby jí to docvaklo - ani to na ní nezabralo, když jsem jí to řekla. Kdybych ho měla u sebe, bylo by jednodušší, to není jak teď s mojí fenkou, o které si rozhoduju sama a kdyby měla toto, už jsem jí utratit nechala. Tenhle pes není jen můj a zbytek jen kvůli ní to radši nechá bejt a počká.... Štve mě to

Bent
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:57
- Nahlásit

ko4ka
Já kdysi žažil něco podobného, jenže se nejednalo o psa ale o kocoura. Babiččin kocour měl nádor (neoperatibilní) tak velkej že už tahal břicho po zemi a někdy kvílel bolestí. Moje babička ,silně věřící, byla proti uspání, prej že by jí to bůh neodpustil takhle rozhodovat za něj. Chudák kocour se trápil ještě půl roku než mu byla dopřána přirozená smrt. Asi za pět let umírala na rakovinu moje babička, taky měla šílené bolesti a prosila doktory aby jí to trápení už ukončili. Najednou jí byl bůh úplně šumafuk. Přestože jsem ji jinak měl rád neodpustil jsem si tehdá rýpnutí jak se asi musel cítit ten kocour......pak už babička nikdy doktory neprosila, ale umírala jako ten kocour ,půl roku. Málem jsem tehdá začal věřit v boha....

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:12
- Nahlásit

ko4ka
A mluvila s ni veterinarka? Nemohla by ji to vysvetlit ona? Na doktora snad babca da ne?

Kua jak by asi bylo ji, kdyby mela nakou vaznou nemoc a ty bys ji rikala, at nedela herecku, ze to je jenom ryma..... OMG takovy lidi me nikdy neprestanou udivovat....a hlavne rozcilovat...

Lola1
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:24
- Nahlásit

ko4ka
No tak už nelituji jen tvého psa, ale hlavně tebe. Nevím, jestli by tě kleplo z babičky nebo ze psa. Asi by měli trošku taky myslet na tebe...

Lola1
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 19:27
- Nahlásit

Pudlice
Ahoj, v pudlech se asi tolik nevyznám, ale takovouhle barvu jsem ještě neviděla. Je to vyjímečné nebo jich je hodně? Přes barvu bychom mohli být příbuzní - www.lola.estranky.cz
Stránky jsou perfektní

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:05
- Nahlásit

Misery
ne, veterinářka s ní nemluvila a ona by se s ní stejně nebavila. Je to hrozná scénáristka a nepochopila by to ani od ní. Jsem dneska vzteklá celej den a ještě k tomu ta nejhorší co jí chtěla zabít jejího miláčka, kterýho já vlastně nemám vůbec ráda.... škoda slov

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:08
- Nahlásit

Lola1
už jen to rozhodnutí, nechat ho uspat pro mě bylo děsně těžký a ona pak udělá tohle a nechá ho dál. Kruci, já to nechtěla udělat, že se ho chci zbavit, jak jsem se dozvěděla, ale právě z opačnýho důvodu. Chci vidět co bude dělat až to zvíře tou bolestí opravdu řvát začne
Babička, myslet na mě? Kdepak, babička je přece ten největší chudák, má cukrovku, čili je těžce nemocná ( že už cukrovku mají malý děti a uměj s tím žít to jí nezajímá ) a jak ona to má chudák sama snášet.... Prostě pořád jen ona ona ona, co by myslela na jiný natož na toho chudinku

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:11
- Nahlásit

Už to asi nemá cenu rozebírat, mám všeho dost a můžu jen doufat, že ten pes jednou fakt usne a už se nevzbudí. Nechci myslet na to, co bude až se vážně rozjede ta poslední, nejhorší etapa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:07
- Nahlásit

ko4ka
Já do tebe nechci rejt,ale nesnesu takový lidi,jako je tvoje babička...Mě by teda nezastavila,to si piš,ale o to teď nejde.Co kdyby ses domluvila s tou vetkou a dala psovi nějaký prášky,chápeš..?Nevím,jestli to je vůbec reálný,jen mě to napadlo,protože představu psa co řve bolestí nedokážu strávit..

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:32
- Nahlásit

davidkova renata
nevím, jestli je takovej nápad zrovna reálnej a pro mě i přípustnej, ale vím jen jedno a to je to, že pokud se jeho stav jen trochu zhorší, tak babička bude mít smůlu. Nenechám ho dostat se do takovýho stavu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:38
- Nahlásit

ko4ka
Držím palce a přeju hodně sil.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:08
- Nahlásit

davidkova renata
díky

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:09
- Nahlásit

Přeji všem dobrou noc, musím jít spát, mám dost

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:11
- Nahlásit

ko4ka
Taky preju jednak silny nervy s babickou a hlavne aby se pejsek trapil co nejmin.

Babce rekni, ze jeji cukrovka neni nic oproti ty rakovine, co ma ten pes. Na cukrovku se neumira, pokud clovek dodrzuje dany pravidla a uzivaji se leky. Na rakovinu ucinne leky zatim neexistuji. Takze asi tak...

younglady
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 23:31
- Nahlásit

ko4ka
Když to tu čtu, tak brečim. Připomíná mi to osud naší knířačky Zuzky. Byla bez PP a vzali jsme si ji, protože nám ji nabídla známá, znova už bych to neudělala. Byla strašně malinká a celej život se potýkala s nemocným srdíčkem a astmatem. Ale i přesto, že jí ne vždy bylo dobře a musela brát prášky, byla vždycky úžasná. Dokonce i ve svých třinácti letech v pohodě přijala ségry syna, i když jsme se báli, že tam budou problémy. Když břečel, knučela a když si s ní chtěl hrát a lezl po ní, maximálně na něj brukla a šla pryč. Měla s nim úžasnou trpělivost. Ve 13 a půl dostala mrtvičku. Všichni sme si řikali, že ji musíme dát utratit, ale pořád jsme o tom jen mluvili a nikdo to nedokázal, chodila do strany a občas se doma počůrala. Ale jinak byla ok, tak jsme si řikali, že asi ještě chce být s náma. Přesně na Silvestra 31.12.2005 večer kdy s ní byli doma jen rodiče omdlela. Rychle s ní jeli na veterinu, ale když tam dorazili vyskočila a dělala jakože nic. Prostě se jí na veterinu nechtělo a chtěla umřít doma. Když se naši prvního probudili, spala, ale už nevstala... Umřela ve spánku doma ve svým pelíšku. Já byla v tu chvíli na horách, když jsem přijela domu a naši mi to řekli nevěřila jsem, nechápala jsem. Táta nemluvil, máma brečela.
Já jen přeju tvýmu Smokymu aby odešel stejně, v klidu doma ať už za pomoci doktorky nebo sám. A doufám, už kvůli němu, že to bude brzy a že babička dostane rozum! Přeju pevný nervy

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání