| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:08
- Nahlásit
hovězí taky není moc tučné já se přikláním k vepřovému ale to se musí vařit nebo hluboce zmrazit. Já dostávám odřezky kůží a ty škvarky taky nejsou špatná věc
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:10
- Nahlásit
pigie
já mám doma hyperaktivního labradora a taky mi po ničem nepřibere.Musím ale podotknout,že je naopak velmi žravý.Zkusili jsme taky zátěžovku na radu veta a ještě nám po ní zhubl. Asi záleží jek to který psík snáší.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:12
- Nahlásit
a co zkusit rybý tuk. Já stím měla dobrou zkušenost u am.buldoga. Ale pes po něm taky ser....e. Každý pes je jiný tak to zkus a uvidíš
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:22
- Nahlásit
pigie
tak to vyznělo,jako že na rychlost na Anu nikdo nemá.tak jsem to vůbec nemyslela,jen že např.procházka se soudem a jeho labradorem je něco jiného.Ale jak jsem psala nejde o samotné běhání. Jinak popravdě já půl roku krmila masem,pes mi krásně přibral ale ta postava nebyla ono,Pak jsem přešla na FirstMate pro extrémní zátěž-speciálně pro psi v dostizích a velké zátěži a takhle krásně se mi pes vyformuloval.Samozřejmě hodně to bylo o tréninku,ale ty granule mu fakt pomohly.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:06
- Nahlásit
Anu
tak to vyznělo,jako že na rychlost na Anu nikdo nemá
neeeeee, tak som to nepochopila, neboj.
Ale musis uznat, ze fundlak basenjiho nepredbehne
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:27
- Nahlásit
pigie
Ale musis uznat, ze fundlak basenjiho nepredbehne
ale zase ho trhne v plavání
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:47 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
pigie
davka je 375g)
Počkej, ale ty máš fundlise, ne?? Jaktože tak málo? Musí vážit víc jak VK a pro mého je tahle dávka u zátěžovky! U normálních granulí bylo minimálně 400 gramů a více.
Sežral půl kila a nikdy nepřibíral.
No tak jsme na mase (kilo denně plus přílohy) a když občas dám granule, tak zátěžovku.
Aby přibral aspoň pět kilo, tak žral kilo a půl masa denně, 2 pytlíky rýže, chleba, rohlíky, tučné vývary atak.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:49
- Nahlásit
Terri
koukám taky maso.Čím to je že ty psi přiberou spíše po mase než po granulích?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:53
- Nahlásit
Anu
No asi protože granule se jako kvalita jen tváří... já byla zastánce, do té doby, než jsem viděla, jak se pejsa po mase změnil - nejen fyzicky, ale psychicky. A to krmím vařeným, ne syrovým, tam by to bylo asi ještě lepší...
Kdyby byly granule tak super, dávno lidi taky papají pilule, které obsahují všechno
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:59
- Nahlásit
Terri
já si zas myslím,že např. vařená není tak vyvážená -jako do puntíku-a proto se třeba víc ukládá. Já vím jaké dělá zázraky maso a jsem jeho zastáncem,ale fakt když mi pes začal tak nějak neforemně "kynout" a přesto miska byla poloprázdná, tak jsem přešla na kompromis granule i maso.Vůbec nechci rozvázat diskuzi vařenéxgranule,jen že mám zkušenost dobrou s masem,ale taky s granulemi.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:02
- Nahlásit
Anu
Však já mám též granule v zásobě, i když někam jedem, je to prostě i pohodlnější a pejsovi chutnají.
Je fakt, že k masu dávám nějaké vitamíny. Na druhou stranu, Ty jíš do puntíku vyváženou stravu? No a jemu tam též dávám zeleninku - ovšem být po něm, tak ji vyšprtá...
vařenéxgranule
jasně, nic takového akorát že mi přibral po masu, z granulí jsem byla už zoufalá, když prožral ProPlan 15 kg za 14 dní
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:06
- Nahlásit
Terri
Ty jíš do puntíku vyváženou stravu
to víš že nejím,ale taky nemám tak zdravou srst myslím vlasy roztřepené,rozhodně mám pár kilo navíc,cukr v krvi neměřím,cholesterol se neodvažuji.Já se neumím najíst vyváženě a ani neumím vyváženě dát psovi sama jídlo.Bylo by to jednoduché,kdyby mi někdo řekl,hele tady si nasyp k jídlu toto a budeš mít krásné,zdravé,pevné vlasy,ideální váhu,super vitamíny....ale stejně bych asi jedla to co mi chutná.Já dávám denně maso i granule a pes se zdá být spokojený,vypadá moc hezky,srst super,výkaly taky tak nic neřeším.
ale je fakt,že mi přibral taky jenom po mase.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:07
- Nahlásit
Terri
Fundlak sa ako zravec len tvari. Po osobnych konzultaciach s chovatelmi, kedy im pes pribera po 400g granul denne (72kg fena ked zozerie pol kila denne je schopna priberat neuveritelnou rychlostou) som usudila, ze nie je vsetko s kostolnym poriadkom s mojim psom
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:10
- Nahlásit
Anu
víš že nejím,ale taky nemám tak zdravou srst
no jo
pigie
no dobře, ale fakt na 70 kg jen půl kg granulí?? A při pracovním výkonu? To nechápu Co bych za to dala...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:15
- Nahlásit
Terri
a víš co je nejsmutnější? že vím jak se vykrmit,ale to nepotřebuji,spíše naopak
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:16
- Nahlásit
Anu
Jsou psi, kteří přecházejí na maso aby zhubli...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:17
- Nahlásit
Terri
Jo, naozaj zeru velmi malo. Suvisi to s ich metabolizmom. Ak pracuje, tak sa davka zvysuje. Taky gaucak si vystaci s 1,5 poharikom Eukanuby denne. Nekecam, mam to od tych, co tak krmia Nie su narocni na stravu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:22
- Nahlásit
pigie
Tak to jsem fakt překvapena No a tys byla u veta?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:23
- Nahlásit
Terri
ale já myslela sebe né psa...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:25
- Nahlásit
Terri
Ano, bola. Ale pes netrpi podvyzivou, je proste chudsi, parazity nema. Krv v poriadku. Dalsie testy nerobil, prehlasil ho za zdraveho
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:34
- Nahlásit
Terri
no hele, vem si Lumpa (momentalne 1,5kg masa+300g priloh+zeleninka ci ruzne jine vecicky "navic"), rozhodne nepribira... Tohle je fotka z Jeseniku, az jsem se zastydela, asi jeste budu muset pridat na zradle (jak jsem doma, bydli v podstate porad venku). Granule, co davam ted casto jako "prilohu", jsou spickove Acana Sport ME... Vyzivnejsi je snad jen Extreme...
No a Lumpova segra Aka, cca o 10kg ma min, taky porad venku, (ale ma asi preci jen min tak narocneho pohybu), dostava ciste jen granule Acanu, tu obyc... A prosim pekne dostava cca 250g - jinak pribira!!!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:40
- Nahlásit
wami
mám to stejné pes je víc akční než fena. Fena je jako kule musím spíš hlídat krmnou dávku a pes je jako žebřiňák, ještě že je dlouhosrstý není to tak vydět. Psovi to už ani nevážím prostě mu nandám plnou mísu, stejně to všechno nesežere ale co kdyby. Prostě je takoví a stím asi nic nenadělám
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:40
- Nahlásit
wami
zeby to zenske pohlavie malo vzdy lahsie s priberanim?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Petra
stejně to všechno nesežere
ale tak on by toho sezral, kdyby mohl!
prave ze jednu dobu jsem mela problemy s tim, ze pribiral, ale to byl mladsi, takove to stenatko-puclik. Ted ale vsechno, co sezere, mu jde na svaly a na zimu bych potrebovala, aby byl oplacanejsi... No jenze teda davat psu dve kila masa a pul kila zatezovky denne mi uz prijde fakt ulet...
(A jeste me napadlo dodat - jeho tatik ted zere tak 200g granuli + 1/2kg masa, a tomu budu muset asi jeste ubrat... A driv byl jako Lump, teda jako lunt - no vlastne oboji... )
pigie
zeby to zenske pohlavie malo vzdy lahsie s priberanim?
asi na tom neco fakt bude...
I kdyz teda u mne plati jakej pan, takovej pes. Nedovno jsem se opet zvazila (s pocitem "jeee,ze by konecne kilo nahoru?") a ono nic. Stale vazim tolik, jako v 17...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:45
- Nahlásit
wami
na každýho psa se musí jinak, já tu mám "vzorek" 10 psů , přibližně ve stejné zátěži, a každý je v žrádle úplně jiný, Bona kdyby sežrala tři granule denně, tak bude pořád krásná, oplácáná a v srsti a Kim sežere kilo RC zátěžovky a vypadá jak kdyby žral granule s tesca. Ale na mase naštěstí vypadá líp. No a o Aronovi nemluvím, Aronek se konečně přiblížil od žebříňáčku ke štíhlému psíkovi a to až dvou kilech makrel za den, a to jsem vyzkoušela snad vše. Jinak ta Acana Sport ME je fakt dobrá, tu taky může, sice nepřibere, ale snáší jí v pohodě.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:49
- Nahlásit
wami
Stale vazim tolik, jako v 17 - Tak to ti závidím nejsem teda žádnej tlusťoch ale něco bych zhubnout měla.
Psa mám hroznýho poděsa, aby si odpočinul tak ho musím zavírat. Mám 1h zahrady a on je pořád ve cvalu aby to celé uhlídal. a kor když jezdí auta tak je jako raketa. Myslím kdybych ho nechala zavřeného tak i stloustne po tom nic co sežere, ale to nechci, přeci nebude zavřenej
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:49
- Nahlásit
Ebony
jo, ja vim, ale spis me fascinuje, jak jsou "jiny" i dva psi z uplne stejneho vrhu!
No ale tak mi rekni, jak ho mam krmit... Kdybych chtela jen granulema, tak se nedoplatim, ty bychom skoncili tak na kile a pul granuli denne - a to si jeste myslim, ze by to bylo nic moc. Takze asi fakt pridam a skoncim na 2kg masa + 500g ty Acany Sport a budu doufat, ze bude mit dost...
(Jinak dobra ona asi je, ale jak zere jenom tu - asi 2x do tydne mi to nejak nevyjde nebo jsem na vikend pryc - tak mi ji docela prosira... Ale ona se mi ta Acana Sport jinak slozenim dost libi, a zatim ji mam jeste porad spoustu... )
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:00
- Nahlásit
wami
jo i dva psi ze stejného vrhu můžou být jiný. Brácha Montyho-to je ten žebřiňák. má bratra který je u nás ve vsi a ten je po feně jako kule jen ze vzduchu, ale taky má bráchu který je stejný jako Monty. Ale je pravda že jsou víc akční
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:33
- Nahlásit
wami
no krm ho, jak mu to vyhovuje, dyť já neříkám krmit jen Acanou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 14:43
- Nahlásit
Ebony
No jo, ale ja uz o tom premyslela! Ze treba jako jestli by to nebylo lepsi, ale prisla jsem na to, ze nebylo...
krm ho, jak mu to vyhovuje
me trefi, asi budu muset poridit vetsi hrnec na zradlo, neb ty 2 kg zradla uz se do toho jeho kyblicku prestavaji vlezt...
|