| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:40
- Nahlásit
Chcem sa vas spytat na skusenosti so zatazovkami. Moj pes v obodbi jar a jesen aktivne plava. Skoro kazdy den. Je furt na hranici podvyzivy Vraj plavanie je vysoko energeticky narocne (hlavne v studenej vode) a odporucili mi krmit zatazovkou. Ja mam voci nim troska odpor (nemyslim, ze pes ked preplava kilometer denne, tak pracuje...). Preto sa vas pytam, kedy zacinate davat psom zatazovku. Kolko musi toho "odpracovat" ?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:45
- Nahlásit
pigie
asi záleží na tom jak vypadá. Můj pes je nežravec a taky je to na něm vidět je to žebřiňák. Tak i když žere malinko tak ho krmím zátěžovkou večer a ráno dostává vařené, ale žere jako vrabec
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:47
- Nahlásit
Petra
Moj pes zere kilo granuli denne, nezalezi na znacke. Nepribere ani kilo. Skusala som ho krmit aj masom. Nepribral ani makke f po dvoch tyzdnoch. Skor mi ide o to, ze sa mu bojim davat nieco, co jeho telo nespotrebuje. Bojim sa ho predavkovat proteinmi
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:51
- Nahlásit
pigie
tak to ti asi já neporadím já do psa nedostanu nic navíc tak mu tu zátěžovku kupuji, a stejně je hubenej
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:54
- Nahlásit
Petra
ale aj tak vdaka
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:56
- Nahlásit
pigie
není zač aspoň jsem si z někým popovídala
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:56
- Nahlásit
pigie
Já jsem dávala mazlíkovy (velkej knírač) aktivku pořád, ale líp než zátěžovka se mi osvědčily granule pro štěňata malých plemen a poslední dobou mu přidávám dvakrát týdně syrové mleté maso a pes se začal pěkně spravovat. Každej pes je jinej, druhej pesan (borderkolie) by byl ve výborné kondici i ze vzduchu, je prostě schopnej využít ze žrádla maximum. Pokud je tvůj medvěd hubenej tak mu prostě musíš přidat
Ale na fotkách teda hubenej nevypadá
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:01
- Nahlásit
Amir
ibaze ja si myslim, ze davat psovi 1kg granul (pritom odporucena denna davka je 375g) je uz fakt dost. Ak som davala maso. Tak dostaval minimalne 1.5kg kura a pol kila ryze. A to som ho predtym mala nezravca Jak sa to krasne otocilo. Len skoda, ze ci zerie alebo nie, tak je chudy ako trieska
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:02
- Nahlásit
pigie
Pan Desenský mi řekl, že Garfield nepřibere, dokud se neuklidní, takže nadopuj Huga Dithiadenem místo snídaně, oběda i večere a uvidíš, já už to praktikuji několik dnů.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:05
- Nahlásit
Petra
jo? takže můžu dávat psovi zátěžovku i tak - když nepracuje , jenom proto,žeje hubenej? a přibral po tom aspoň něco?pomohlo to?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:06
- Nahlásit
Garfield
ehm, ehm. Ja si ale myslim, ze moj pes je kludny On praveze okrem tej vody NEMA kde tu energiu davat! Doma furt len drichme!!! Ok, ale zajdem s nim k psychiatrovi, mozna zije v neustalom vnutornom napati, ci sa k tej vode dnes dostane
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
Mar3
nepomohlo ale mám lepší pocit když toho sežere malinko tak aspoň je to hodnotnější, nebo si to aspoň myslím
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
Mar3
takže můžu dávat psovi zátěžovku i tak - když nepracuje , jenom proto,žeje hubenej?
Ja by som to len kvoli tomuto neriskovala.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:09
- Nahlásit
já mám psa venku a tudíš to ryskuju, jen v zimě, ale podotýkám že má zateplenou boudu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:11
- Nahlásit
pigie
já krmím zátěžovkou pro Extrémní zátěž-mají ještě klasické zátěžovky.Teď pes nemaká tak jak v létě,přesto se nemění jeho postava,takže u ní zůstanu
a jediné po čem mi přibere je vždycky maso-ale krmení s ním tak nějak dlouhodobě,měsíc nic nezměnil u nás-Anub byl dost podvyžený když jsem si ho přivedla,jedině masem jsem ho dala do dnešní (lehké) váhy
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:13
- Nahlásit
Anu
Objasni mi, co to je to makanie. Kolko ubehne za den? Proste mi to prosim popis.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:14
- Nahlásit
fenu krmím jen masem a přílohama a ta je jak parní válec ale pes je blbec tak proto to řeším i tou zátěžovkou jinak jsem pro maso
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
pigie
no v letě (věř nebo ne) jsem s ním každý den venku minimálně 3hoďky v lese-dost kopcovitý terén,do toho se s ním cvičí,maká nakole. A skoro každý víkend jsem byli na coursingové akci,kde třeba běhal v trysku i 4x za den pře kilometr,k tomu cvičení ,moc nežral a nesmím zapomenout i na psychický tlak.Nebyla to otázka několik akcí ale od dubna do října. Takže tu extrémní zátěžovku fakt potřeboval.
Fakt se nezastavil,stále byl v pohybu.
Teď má klidovější režim,kdy chodí na procházky přes týden -kvůli tmě -do města a o víkendu jde "jen" na kolo.Uvidím co to s ním bude dělat přes zimu,ale on je žížala a přibírá mi jen po mase,takže ji asi zachovám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:23
- Nahlásit
Anu
No, to sme aj my vonku tri hodiny ci je teplo a ci mraz A teraz uplava teda ten kilometer 5 dni v tyzdni. Tak myslim, ze by mu to teda uskodit nemalo. Okrem toho, ked vyjde z vody, tak je velmi akcny. Ta voda ho nabija energiou
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:29
- Nahlásit
pigie
já jsem loni psa "vykrmila" právě zátěžovkou... byl pořád hrozně hubený a na zimu jsem chtěla, aby přibral trošku tuku, aby mu nebyla zima. Krmila jsem Eagle Packem Energy a je fakt, ze přibral. Navíc je to dost nežravec a tahle značka mu zachutnala. Eagle Pack je jako takový dost tučný, takže ani po přechodu na klasickou adultku nezhubl. Fakt poslední půlrok začal dost žrát, tak teď zas přejdu na jehněčí, ta má míň tuku (ale až po zimě).
Jo, a pes maká podobně jako Anu plus navíc chodíme jednou týdně na poslušnost na cvičák a dvakrát týdně na obranu...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:32
- Nahlásit
pigie
a hlavně si myslím, že v dnešní době jsou některé zátěžovky určená už i psům, kteří "jsou v zátěži" aniž by v ní byli (když si vezmu, že normálním krmením krmí lidi, který se psem třikrát denně obejdou panelák, tak i ta dvouhodinová procházka denně je vlastně zátěž)
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:45
- Nahlásit
pigie
ono 3hodiny a 3hodiny.Když vidím souseda jak jde s labradorem a ten se sotva vleče krok co krok a pak vidím Anubise který trysčí kolem mě celé tři hodiny a lítá jak splašený,prostě nejde brát jen čistě kolik na běhá,taky do toho (já)započítám psychickou zátěž,možnost odpočinku a regenarace a celkově vytížíní.Když ti pes 3dny v týdnu kloudně nespí,k tomu je stále ve střehu a tedy částečně v nervech apodobně. Asi sama musíš cítit jak na tom je. Kdybych nejezdila na ty víkendovky tak mu ji nedám,ale tam fakt dostával zabrat a začal hubnout.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:45
- Nahlásit
pigie
Já bych mu zátěžovku asi taky dopřála, klidně tu od Mel jak ti psala.
Taky bych mu asi koupila místo kuřete hovězí maso, je tučnější.
Po kuřeti moc nenabere. Ještě nějakou tučnější rybu, chápu, že finančně to je náročný, ale i sladkovodní ryby jsou dobrý. Takovej Tolstolobik , nebo Amur, zase nejsou tak drahý. Mě přijde, že Hugo potřebuje trochu víc tuku, jak v granulích, tak v normálním jídle.
Můj pes asi nemá tolik pohybu jako Anub od Anu, ale zátěžovku mu na zimu určitě kupuju, jenže rybí.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:49
- Nahlásit
Jimmi
neobjevila jsi na výstavě stánek EP? Měli tam akci, že ke každý věci, co si tam člověk koupí dostane druhou stejnou zdarma... tak mám doma 2*15kg jehněčí
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:49 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Jimmi
Můj pes asi nemá tolik pohybu jako Anub od Anu, ale zátěžovku mu na zimu určitě kupuju, jenže rybí.
to víš to jsou ty útěky za zvěří 3hodinové a v zimě si v tom sněhu mákne...tak ať má aspoň sílu mi toho zajíce dotáhnout domů
za to já bych potřebovala na zimu něco odlehčeného pro mě....
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:52
- Nahlásit
Moj pes v obodbi jar a jesen aktivne plava. Skoro kazdy den.
pigie
Pokud pes takto plave, tak to můžeš brát jako ,že fakt maká !!!
Zkus mu dávat jako pamlsky škvarky, to je taky energie navíc.
Jsem na něho zvědavá, doufám, že se na srazu uvidíme
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:02
- Nahlásit
Mel
objevila, ale já zatím zůstanu u těch ryb
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:03
- Nahlásit
Anu
zajíce dotáhnout domů
to aspoň nějakou srnčí ne?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:03
- Nahlásit
No, asi by som mam mala napisat, ze po tuku mi pes fakt ze nepribere. Pretoze, ak ma co len o trochu tuku naviac, tak ma fakt ze strasnu hnacku. A ked ma pes hnacku, tak toho moc zase nepribere. To je kolotoc Kazdy den dostava pupalkovy olej na granule (asi len lyzicku, lebo inac...). Ale skusim to s tymi zatazovkami, dakujem za podelenie sa o skusenosti
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:07
- Nahlásit
Anu
Jo este k tym trom hodinam. Pocas leta (kym nie je vykupany) tak si maximalne klusa. Ale akonahle vyjde z vody, tak pobehuje ako sialeny Urcite nie tak rychlo ako Anub, ale urcite najvvacsiou rychlostou aku je schopny dosiahnut a nezabit sa
|