Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vařená strava
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:47
- Nahlásit

suesie
Lesanka
Přesně jak píše suesie,granule a maso nebo cokoli dalšího se nemá míchat dohromady,protože obojí pes tráví úplně jinak,ale dávat odděleně se samozřejmě může. Já tak krmím, ráno granule,večer maso,zelenina,ovoce a pesanům to naprosto vyhovuje.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 17:58
- Nahlásit

all
Hm, a ja zas granule pouzivam jako prilohu, takze namocim a davam se syrovym masem, a zadny problem.

Ale nemam psy s citlivym zazivanim...

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 18:09 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

a aky velky subor vam mozem naraz poslat? Cele to ma 30 MB, sekce okolo 3 MB
monka
myslím, že na seznam projde kolem 10 mega

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 18:33
- Nahlásit

MOhla bych taky dostat knížečku prosím prosím? Mucholabka@seznam.cz

Jinak se mi poměr příloha maso zelenina 2:2:1 zdá divný-málo masa. Určitě dávám víc, uvedu z poslední doby
kilo mletého vepřového masa, kilo žaludků kuřecích, tři čtvrtě kila krůtích srdcí
čtvrt kila žitných vloček, hrstka semolinových těstovin
jedna mrkev, jablko, 2 vejce, trocha soli
Maso jsem nevařila, zato přílohu jsem rozvařila úplně, zeleninu syrovou a vejce taky, maso jsem nakrájela úplně nadrobno.
Sem tam dostanou i kusové maso-třeba kuře, lalok, bůček, žebrové kosti a k tomu se příloha narvat nedá-zato mají hezké zuby a zábavu na delší čas.
Taky jsem jim uvařila játra vepřová, k tomu zase žitné vločky a těstoviny, jako doplnění syrový vepřový jazyk, mleté kuřecí krky a po jídle ještě kuřecí hřbety, aby měly zábavu přes noc.
Zbožňují krůtí biskupy, krky všeho druhu-krůtí, kuřecí, různé odkrojky vepřových i hovězích mas....prostě co se najde na pultě. Chci, aby pro ně jídlo bylo nejen kvůli nasycení, ale i pochoutka a zábava.

monka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 19:14
- Nahlásit

Dievcata, tak vam to bohuzial nemozem poslat, uplne som zabudla na autorsky zakon, ktorym by som tymto porusila

Sylva
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:46 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

Saita
Tááák je dobře!! Granule jsou fakt ošizenej podfuk. K vnitřnostem doporučuju aspoň občas dát taky (samo mimo přílohu) kousek svaloviny. Ono všeho moc škodí. Vnitřnosti obsahují látky prospěšné, ale taky se v nich usazují všechny bordely z organismu.
Klidně přejdi na vařené naráz. Co vím já, je nevhodné kombinovat granule s masem a jiným. Bude li průjem, přidávej maso k rýři a rozvařené, pomačkané mrkvi. Bude li přechod bez potíží, gratuluju ke správnému, ikdyž časově trochu náročnému, rozhodnutí.
Ještě ke kostem: můžou se klidně dávat, ale bacha! po žrádle! Takže moji nadšeně od misek běží k lince pro zákusek.. Než ho do sebe naládují, doplním ke zbylé příloze trošinku masa s kapkou vývaru - tzn. misky zůstavají čisté.
A eště: trvale podávaný vývar může škodit na klouby, takže ho dost ředím vodou a jako zákusek dostávají mj. půl vepř. nožky (plné chrupavek, kůží..)
Tak dobrou chuť!

Sylva
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:52
- Nahlásit

wami
A proč vlastně ty granule používáš? Není lepší k masu uvařit na 2-3 dny těstáče se zeleninou? Vetové radí nekombinovat granule s jinou stravou! Kv. odlišnému trávení, tedy přetěžování trávícího traktu.. ??

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 00:09
- Nahlásit

monka
no myslím že pokud to zabalíš a pošleš po sekcích tak se nic neděje....myslím že netřeba to hrotit..tak to pošli jen ejdný..10 mailů a ta to pošle dál

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 00:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Sylva
A proč vlastně ty granule používáš?
jednak je pridavam nepravidelne, druhak chci, aby psi umeli stravit vsechno. (Taky se jim v misce ocitne opravdu kdeco, zaludky pekne otuzujem... )

Vcetne granuli a to ze dvou duvodu:
1. aby byli zvykli, tu a tam se vratim pozde a nestihnu maso rozmrazit nebo proste na to nemam cas a energii
2. donedavna na trhu nebylo susene maso, takze na vandry a jine akce (a ze porad nekam jezdime) ty granule proste jednodussi byly, na vandr nepotahnu chladak s kuraty... Teda ted uz bravam suseny maso...

No, a jinak - nemam rada "obecne pravdy". Takze muj rozhovor s vetem smeroval k tomu, PROC ze se nesmi davat oboji dohromady, resp. co zpusobuje jinou delku traveni.

V podstate jsme dosli k tomu, ze je to proto, ze maso obsahuje hodne vody, kdezto granule jsou dehydratovane. Cilize kdyz granule namocis (dodas jim vodu), pes je travi uplne stejne, jako jine testoviny (pripadne procento suseneho drceneho "masa" by nemelo hrat roli, maso by se melo travit v podstate stejne).

Jestli ale neci veterinar ma jiny nazor, a pritom mi dovede vysvetlit CIM JE ZPUSOBENA odlisna delka traveni (z biologickeho hlediska), tak jim holt budu delat bordel tim, ze granule dostanou jen jednou za cas, aniz by byli navykli dostavat je prubezne... prubezne granule k masu davat prestanu.

( Dodatek - prave jsem si predstavila, jak mym psum, kteri denne ve dvojce sezerou dve kila masa a k tomu prilohy, varim ty prilohy na 3 dny dopredu. Obavam se, ze nase lednice by pak obsahovala pouze dotycny kybl testovin... )

Saita
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 09:53
- Nahlásit

Ahoj, tak psouni už jsou skoro týden na vařeném. Dva dospěláci jsou v pohodě. Štěndo se první den vyblilo, ale co bych měla čekat, když jsem jim já blbec dala místo jedné dávky hned dvě(jí dvakrát denně, štěndo ještě třikrát). Fakt nevím kam jsem dala mozek. Hovínka jsou taky hezké a chutná jim(až teda na Hany ta jí postupně každý kousíček-odmalička byla strašný žrout, ale nechutná jí tolik když tam má ten minerální přídavek). Dala jsem psům vyvařenou hovězí kost. Oni sice nějak nepochopili, že by to měli kousat, ale štěndo s Hany se o ni celkem slušně seprali, no a nakonec s ní Nikky lítal po celém bytě a ostatní jej honili, takže ta zábava by tam taky byla.

Petra
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:09
- Nahlásit

wami
pěkně napsané, a souhlasím s tebou

Meta
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:30
- Nahlásit

monka
Přísahám, že si to jen přečtu a hned to smažu...fakt. Knížky se přece půjčovat smí...

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 13:34
- Nahlásit

Sylva
A eště: trvale podávaný vývar může škodit na klouby,
Nejak nechapu, muzes blize vysvetlit? Diky..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 15:55
- Nahlásit

monka
Děkuji. V případě že by Ti hrozil problém, můžem říct, že knížku doma máme, ale nechali jsme si od Tebe poslat záložní kopii pro sichr to se může
Sylva

Přemýšlela jsem o tom na autobusové zastávce a taky by mě to zajímalo...proč? V knížce od Zd. Procházky jsem četla, že by neměli čoklíci mít řídké kaše, protože přirozeně to husté spadne dolů a oni nejdřív sežerou jenom vodu a zvykají si, že mají v žaludku velký objem.

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 18:50
- Nahlásit

wami
suseny maso...
Ha! Kde je to k dostání?

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 19:09
- Nahlásit

aren
www.propsy.eu

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 19:46
- Nahlásit

wami
Nemůžu to tam najít . Jen milión popruhů, granule a maso mražené...

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:17
- Nahlásit

aren
hledej pod turistikou... Ale pokusim se to hodit i pod klasicka krmiva...

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:29
- Nahlásit

wami
Heuréka! Díky .

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:42
- Nahlásit

aren
jeste to holt nemam uplne vychytany...

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:46
- Nahlásit

wami
To seš jako Ty, ta propes.eu? Dobrý, tak ať se Ti daří.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:46
- Nahlásit

wami
To je Tvůj obchod? Pěkné asi budeš mít někdy cestu s hovězím ořezem...kurňa, kam to narvu...až bude mrznout, ju?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:48
- Nahlásit

Hele, ten postroj na obranu a výcvik...to je nastavitelné? Já bych už potřebovala na Bucku, akorát nevím jak vyroste a musím našetřit. Taky budu časem potřebovat postroj na tahání...

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:49 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

aren
jj, no taky doufam, ze to pujde, chtela bych tim uzivit aspon sebe a psiska... casem...

Mucholabka
cestu, se musime domluvit, kdyz to budes mit kam narvat, objednam... a dovezu...

castecne to nastavitelne je... dira pres krk je podle velikosti, pres hrudnik si to nastavis. Ale vetsina lidi bere stejne na obrany ten tazny vodici... (zase - dira na krk je nemenitelna, jinak pres hrudnik nastavis )

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 20:52
- Nahlásit

wami
Postrojky pro malé pejsky podobné, jako jsem mým čudlíkům ušila. Maso pěkné, škoda, že jsme tak daleko. Snad vzoreček toho sušeného si nechám poslat poštou, to může být skvělá věc.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 21:04
- Nahlásit

aren
suseny je dobry, ja to bravam na vandry a tak...
kdybys byla jeste u Olomouce, nekdy bych ti to vzala cestou, ale do Bouzova nejezdivam...

aren
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 21:18
- Nahlásit

wami
do Bouzova nejezdivam...
Děláš chybu, je tu krásně.

wami
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2006 21:23
- Nahlásit

aren
mno jo, ale neni to cestou do Brna...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání