| Autor |
Zpráva |
Saita
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:22
- Nahlásit
Rozhodla jsem se že budu svým psům vařit. Zatím jsou všichni na granulích a nejsem si jistá jakým způsobem je mám převést na vařené. Mám jídlo nejdřív míchat s granulemi, nebo například ráno granule, večer vařené?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:34
- Nahlásit
Saita
tak ja som dala pesanovi varenu stravu naraz, nie postupne, nastastie to bolo v pohode, nemali sme ziadne problemy. Aj ked som menila znacku granuliek, tak som to robila naraz a nebol problem. Viem, ze sa odporuca postupne zvykat na varene, pridavat do granul postupne maso, lebo psi mozu dostat prujem pri nahlej zmene krmiva.
A dik za pamlsky Ak chces, tak Ti mozem poslat preskenovanu kucharku pre psov "Mala psi kucharka" Jaroslav Weigel. Je to pre dospelych psov od 2 do 25 kg.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:44
- Nahlásit
Saita
já přešla taky rovnou,jen jsem dala menší dávku krmení a žádný problém.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:47
- Nahlásit
monka
Asi to tak taky zkusím. Nikky s Hany by měli být v pohodě, Nikky už na vařeném byl(taky to bylo naráz), Hany občas vařené dostala a neměla z toho nic(i při změně granulí nic nebylo až na jeden případ- přechod z RC na eukanubu ten týden průjmovala, nazpět to už bylo v pohodě, to samé Hillsky a další). Akorád si nejsem jistá Jamiem tomu jsem akorád dělala přechod z Eukanuby na Hillsky a to postupně.
Těch pamlsků je fakt hromada(pytel větší než Jamie). Pošleš mi prosím tě tu kuchařku? Já se ji zrovna chystala někde shánět. Můj meil je Linetax@seznam.cz Moc díky.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:50
- Nahlásit
Saita
uz som Ti to poslala. Na pamlsky som velmi zvedava, to ich teda bude
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:57
- Nahlásit
Díky začnu naráz. Které maso je na začátek nevhodnější? Mám: kuřecí, krůtí, hovězí, Kuřecí a hovězí srdce, kuřecí žaludky, kachní krky.
monka
Moc díky. Jestli chceš tak mám knížku: Jak krmit psy aneb vraž do toho osm kostí od Sehnerové. Dyžtak bych ti ji taky naskenovala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 16:11
- Nahlásit
Saita
Já myslím,že je to úplně jedno, hlavně když to bude čerstvý a libový. Já jsem pesany taky převedla ze dne na den a nebyl jediný problém.
Sehnerka je bezva
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 16:13 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit
monka
myslíš, že bych se mohla přidat a poprosit tě též o zaslání kuchařky? Dávám převážně maso, granule vyjímečně, ale tápu, kolik toho a co ne a co ano. Třeba jsem vůbec nikde nezjistila, ani nevyčetla, kolik masa připadá na 1kg živé váhy. Dávám od oka a psi vypadají dobře, ale stejně bych měla ráda jistotu. Můj email je jindriska@kruz.cz, děkuji.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 17:11
- Nahlásit
jindriska
uvádí se asi 30-60g krmné směsi (maso,zelenina, ovoce, příkrmy...) Ale člověk se musí řídit podle psa
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 17:15
- Nahlásit
Kdyby se někomu chtělo naskenovat tu Sehnerovou, tak bych taky byla zájemce
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 19:48
- Nahlásit
To já určitě taky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:21
- Nahlásit
Saita
Díky začnu naráz. Které maso je na začátek nevhodnější? Mám: kuřecí, krůtí, hovězí, Kuřecí a hovězí srdce, kuřecí žaludky, kachní krky.
Všechny!
Taky jsem přešla naráz.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:28 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Saita
dik za ponuku knihy, ja ju uz mam a je vyborna. Ja davam nejen libove maso ale aj trosku mastnejsie (zacala som to davat postupne, nie hned, ked som presla na varenu stravu). Davam kureci, kruti, zaludky, srdce aj hovezi, drstky, ryby, hovezi maso, mlete maso hovezi, slepici, jatra. Potom davam obcas biely jogurt, tvaroh, drozdiu pomazanku-na to sa dobre cvici agility , testoviny, ryzu, ovesne vlocky, zeleninu. Do davky este davam Drucal,pupalkovy olej, pangamin tabletky pesan zblajzne ako granulky a pri vysokej zatazi vitamin C-ale ten len obcas (napr. po zavodoch)
jindriska
uz som Ti ju poslala.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:31 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
fromeli
suesie
ak vydrzite do pondelka, tak vam ju naskenujem
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:57
- Nahlásit
monka
vydržím mooooc díky
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:29
- Nahlásit
Třeba jsem vůbec nikde nezjistila, ani nevyčetla, kolik masa připadá na 1kg živé váhy
Kdysi jsem narazila na podobné téma v jiné diskuzi a dost lidí se shodlo v dávkování 100 až 150g masa na 10 kg váhy psa. Krmná dávka se pak skládá z masa, přílohy a zeleniny v poměru 2:2:1. Já navíc přidávám lednu lžíci slunečnicového oleje.
A přiznám se že takto zpestřuju stravu granulema pejsině jeden den v týdnu a je v pohodě. Jen doufám, že jsem si teď nenaběhla.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:34
- Nahlásit
sněhule
neboj já se za teba postavím já krmím stejně jednou dvakrát za týden mají granule a jsou v pohodě.
Je pravda že mám psa nežravce ale to je jiné téma
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2006 16:08
- Nahlásit
monka
moc děkuji, již jsem vytiskla a večer se těším na počtení a jestli můžu ještě otravovat - poprosila bych ještě o zaslání Sehnerové.
DÍKY.
sněhule
fromeli
děkuji za údaje
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:19 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
fromeli
suesie
na aku adresu mam zaslat mail? Ma to ale skoro 30 MB! Pri skenovani sa mi to rozdelilo na sekcie, nemam cas to spojit, ale verim, ze sa v tom vyznate
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:20
- Nahlásit
jindriska
uz so Ti to poslala a dufam, ze Ti to pride, aj ked je to velky subor.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:23 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
monka
ukuska@seznam.cz
Doufám, že každá ta sekce nemá 30 mega, to by neprolezlo
a děkuju
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:36
- Nahlásit
monka
Můžu taky pěkně poprosit o tu Sehnerovou?
metapt@seznam.cz
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:44
- Nahlásit
fromeli
Meta
a aky velky subor vam mozem naraz poslat? Cele to ma 30 MB, sekce okolo 3 MB
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:45
- Nahlásit
monka
to by nemělo vadit, můj mail je:
suesie@seznam.cz
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:57
- Nahlásit
monka
No, měla bych mít 2000M schránku...
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:08
- Nahlásit
monka
jééé já bych měla také zájem: můj e-mail je lapada@seznam.cz. schránku mám v pohodě. Děkuji moc.Střídáte někdo vařenou stravu s granulema? Já jsem byla nemocná a nějak jsem nestíhala vařit...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:17
- Nahlásit
Lesanka
My dáváme ráno granule a večer vařený. Máme psa s citlivým zažíváním a takhle mu to naprosto vyhovuje.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:24
- Nahlásit
suesie
ok, já jsem někde slyšela, že se to nemá míchat, ale to je jen propaganda výrobců granulí, že?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:42
- Nahlásit
Lesanka
Já jsem to právě taky někde zaslechla a tak jsem si udělala takovej menší průzkum, psala jsem maila různým vetům a vyjímečně se všichni shodli na tom, že když se granule nedávají přímo do vařenýho, ale ráno granule a večer vařený, tak je to ok.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:46
- Nahlásit
suesie
to jsem ráda
|