| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:33
- Nahlásit
Ahoj, chtela bych vedet, co si myslite o tom, kdyz moje fenka zl.retrivra (5let) venku absolutne nereaguje! Doma posloucha skoro jak hodinky..(teda obcas vuebc nee, ale vetsinou neni problem), ale venku, kdyz je ode me vetsi vzdalenost, nez ktera je mozna doma, tak proste nereaguje na povely...
Vetsinou jsem poznala ignoranci podle zastrihani usima a nesledneho nic.. ale Sandy usima ani nehejbne...jakoby me neslysela.. Kdyz je ode me treba 20metru a ja zavolam jmenem..nereaguje...a jde stale dal...kdyz zarvu jmenem, taky nereaguje...kdyz popojdu hoodne bliiz a znovu zavolam, tak se otoci a obcas i prijde...
Neslysi nebo na me prdi?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:43
- Nahlásit
nika00
včera jse to řešila.Normálně jsem zmydlila psa že mě na volno nechce poslouchat.Né že utíkal to né,ale kdejaké hovno a občůrané místo je důležitější než já.Fakt není hluchá,není jen nás mají na salámu
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:44
- Nahlásit
nika00
to nevíš, že pes obvykles odepnutím vodítka ztrácí sluch?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:45
- Nahlásit
Mar3
že pes obvykles odepnutím vodítka ztrácí sluch?
většinou se k tomu objeví i ztráta paměti.....holt uplná rozstroušená skleróza
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:47
- Nahlásit
mymu Orrymu staci rict "slysis"???? koukne na me a milostive si treba sedne ale nekdy si myslim ze uz fakt zacina blbe slyset..je mu 13...a treba kdyz doma zazvoni zvonek jen jednou tak ani nereaguje...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:47
- Nahlásit
nika00
Neslysi nebo na me prdi?
Prdí...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:49
- Nahlásit
Anu
jj,aj muj pes mívá často venku "toho němca"
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:50
- Nahlásit
nika00
Kludne jej od hluchoty pomoz. Ja hadzem kluce
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:50 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Anu
Mar3
Orry
Lola1
ona se driv aspon otocila, nebo strihla usima a sla po svym...ale ted vylozene nic...uz sem ji i vycistila usi ... muzu na ni sycet jak chci....kdyz uz rvu na celou ulici jeji jmeno stylem "Ssssssssssssandyyyyyy"...a nic..sla bych se obesit...
pigie
ja hazim i obojek, kameny, sisky...pak volim variantu uteku na druhou stranu...ale ji to je uuplne jedno...nezajem...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:55
- Nahlásit
nika00
treba vziat vacsi kamen...
|
Anu
Člen |
- Nahlásit
pigie
né vážně,já včera psa tak zmydlila, už mě fakt nasral-sory že jsem sprostá.Furl lízal všude nějaké chcanky.NO budiž,když mu to chutná,nutně to potřebuje k životu a je mu jedno,že je pak nemocný tak budiž. Ale když řeknu jdeme tak mě měl na salámu a šel až když on uznal za vhodné.Tak jsem vypěnila a zavázala mu hubu klíčenkou...stejně si ten jazyk vytáhl.na hození kamenem,či vodítkem nijak neregoval,sprostě ustoupil na místo dopadu a pak šel v klidu lízat dál. Tak jsem to vzdala
|
Mar3
Člen |
- Nahlásit
nika00
tak to my máme jinak - mimi se na mně vočas dyž moc řvu aj podívá,ale pak se otočíaprostě nato se*e (to je ten alzheimer - otočí se,zapomene co chtěl a vrátí se k tomu,co dělal )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:57
- Nahlásit
Anu
Vravim, vezmi vacsi kamen. Moj otec bol v tomto profik. Pes (babkin 3.2kg) robil nieco, co nemal. Neposluchnes? Smarim po tebe, co mam po ruke. Raz hodil sekeru.... Psa netrafil, ale odvtedy som otcovi nepilila usi, ze chcem psa
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:58
- Nahlásit
nika00
no a nemá teda fakt něco s ušima ???? když na těch 20 metrů zavoláš třeba "masíčko" - nebo něco na co reaguje - u nás třeba frolíček, nebo balonek......... otočí se ?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 08:58
- Nahlásit
nika00
Když házíš tohle všechno, tak to fakt nebude ušima. Zkus procházku se stopovacím vodítkem a až bude reakce okamžitá, zkus to na volno, když nebude výsledek, tak znovu...
Škoda, že nejsou psí smajlíci...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:00
- Nahlásit
Anu
ze by se z retrivra staval basenji? sandy ale ankonec udela jeste desne ublizenej ksicht, kdyz uz si pro ni teda dojdu a sjedu ji...a pak jde se sklopenou hlavou, jak kdybych ji snad postrelila...takhel se mi jednou vyvalela ve srackach...ja letela za ni...ona me nechala k ni dobehnout a kdyz uz sem u ni byla na dva metry..podivala se na me a placla sebou do toho hovna... fakt beznadej...doma sem ji za trest privazala k zabradli a vobstrikavala ji ty hovna hadici ze zahrady
Mar3
aspon se ale otoci
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:01
- Nahlásit
pigie
hele já ho vzala do míst kde nikdy nebyl. a on si lízal ten svůj chcenec a já jako že ho vytrestám a utečemu.No tak jsem běžěla takou patnáctistovku,schovám se ti do křoví a sedím.Čekám cinkání obojku a zoufalý pohled afričánka jak hledá paničku.Když mu mrznul zadek tak vylezu a koukám,jak si to pes v klidu štráduje přes půl pole (na úplnou jinou stranu než já).tak na něj zařvu.Zastavil se.Chvíli přemýšlel,jestli je opravdu nezbytně nutné jít ke mě,beze mě to je přeci jen lepší. Jako nějaký běh se nekonal.za tu cestu stačil otestovat 3myší díry,pár krktů,prohnal holuby,obchal 2keříky a pak teda přišel ke mě. A pak jsem ho málem zabila a od té doby se spolu nebavíme. Je uražený a já taky. Fakt nevím co s tím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:04
- Nahlásit
nika00
silně mi tvá sandy někoho připomíná.Proč já vlastně učila psa na volno chodit?Kdyť to byli tak pohodový procházky na stopovačce.Když udělal něco co jsem nechtěla tak jsem ho prostě odtáhla a byl klid. Teď mě má na sálamu.
Todle je opravdu vrozená vada ta ztráta sluchu,paměti a řeči.
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
nika00
|
Evik
Člen |
- Nahlásit
já taky po psovi házím řetízák, když "náhle ohluchne"....ale na něj to tedy stopro platí....vždycky raději začne slyšet... Ale to je o povaze psa. Akouš je vůči člověku "subáč" a nemá v povaze výchovnému trestu odmlouvat. Já tím řetízkem po něm ani nemusím mrskat tak, abych ho trefila, jemu stačí, že mu to dopadne před čumák, ví, že mám prodlouženou ruku a prostě dál nekoumá, jak by paničku "přečůral".
Co se ale té skutečné nedoslýchavosti týče, tak začínám mít taky pocit, že u našeho druhého pejsy - Griffina - tam možná vzniká "problém"....Když třeba s Akoušem odběhnou na procházce na delší vzdálenost a zavoláme na ně s hlasitostí, tak jak normálně mluvíme, Akouš se otočí, Griffča běží dál a až když si všimne, že Akouš se vrací, letí za ním. A u něho toto skutečně není o neposlušnosti....na páníčkův povel přijde vždycky...když páníček zavolá hlasitěji, Griffča okamžitě otáčí a letí....možná, že fakt přestává slyšet tišší frekvenci..
|
nika00
Člen |
- Nahlásit
wensday
kdyz je fakt tech 20metru a i vic..a ja zavolam "kočička" (to je anse klicove slovo ) tak si cmucha dal...kdyz je bliz a ja to reknu, tak se otoci...
ja uz si pripadam jak cvok...takhle sem jednou byla na vet..pac sem si myslela ze ma neco s ocima...neb kdyz sem ji zavolala ona letela a proste do me narazila aniz by zabrzdila driv...no a vet ji testoval a nakonec sem byla za blazna neb pes ma oci naprosto v poradku..(diagnoza byla premira snazivosti)
Lola1
to sme zkouseli..jenze ona kdyz je na tom voditku...tak se ani vic jak na 10metru nevzdali...a hlida si me sama...popojde a zastavi se a ceka az ji dojdu...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:05
- Nahlásit
Anu
Normalka, ja psovi opakujem povel max. 2x (kdeze pri chcankach raz zavelit ). Ak neupocuvne moje tiche pod. Tak nasleduje dorazne Ideme (ak sa pohne a zdvihne nohu, este berem)! A ak ani vtedy nie, pes za pol sekundy zisti, ze radsej mal ist a to uz nohu na prechcanie nezdviha...
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:09
- Nahlásit
Tak to je jasná ignorace, děvče u retrívra se není čemu divit. Je to tím, že s ním málo trénuješ mezi rušivými podněty.
Tím že na něj budeš řvát jak tur KE MNĚĚ ničemu nepomůžeš, řekni povel normálně jednou a kdyžtak se otoč autíkej na opačnou stranu než jde ona, měla by běžet za tebou
P.S.: je to tvůj první pes?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:09
- Nahlásit
Evik
no ja prave taky volam hromadne na my dva psy " ke meee" a jimmy se otoci a bezi...sandy nic... je fakt ze sandy kolikrat nebezi ani kdyz vidi bezet jimmyho..tak nevim.,..
jinak sandy byla vzdycky submisivka...nidky nemela tendence velet me, antoz ostatnim psum...to jimmy je spis takovej "vudce" ale poslouchaa!!!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:11
- Nahlásit
nika00
hele zkus ji nadzvednou uši. a mimochodem pes slyší velice dobře. To mi řikal Rudu ať na psa šeptám-on se bude muset soustředit. No a když nacvičujem na zkoušky stůj,tak fakt jen tak tichounce šeptnu,ale opravdu tak že já skoro sama nevím,že jsem něco řekla. a pes okamžitě zareaguje.Někde je chyba,ale soucítím s tebou,neb jsem fakt včera "vytekla"
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:17
- Nahlásit
Evik
Takový řetízek je jen pro šikovné osoby. Já kdybych házela řetízek, tak
1. už ho nikdy nenajdu
2. najdu ho dva metry od sebe
4. rozbiju si s ním vlastní brejle
3. najdu ho v autě, které je zaparkováno poblíž, neboť mu prolétl předním sklem
Pes by byl mezitím v ... křoví. U nás se zatím nejvíc osvědčilo řvát "MYŠŠŠŠŠ!", nicméně tomu předchází poměrně dlouhodobý předvýcvik "bude děsná sranda, panička se bojí a já jí zachráním" se slušnou zásobou drzích myší ve venkovském stavení, tekže to není metoda pro každého. U nás se ale přechodná hluchota objevila až s 15 měsícem věku...Tak snad ještě vymizí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:18
- Nahlásit
Zdenaxxx
neni to muj prvni pes....ale jak sem psala...uteky na druhou strany znam....i schovavani...vzdycky to zabiralo..ale ted nic...proste nezajem...
jinak ja povely nervu..rikam je normalnim az septavym hlasem...ale kdyz je pes opravdu dalekko tak to proste volam...nebo aspon jen volam jmeno..ne povel...
Anu
ja to vidim u jimmyho...septnu sedni, k noze atd a vsechno je ok...je to jiny...ma uplne jinou povahu...
kdyz se sandy cvicim v blizkosti ostatni povely...tak to jde..sice vidim jako ten pohled...jeeezis kdyz jinak nedas..tak si teda sednu...ale jakmile se jedna o zavolani z prdelakovic..resp. povel na dalku, tak nic...
driv me poslouchala
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:20
- Nahlásit
nika00
Na tom vodítku je jedno, jak je daleko od tebe (samozřejmě čím dál tím líp), ale okamžitě po povelu tím vodítkem cukneš - mírně nebo víc, záleží na outlocitnosti psa - a tak pes dostane reflex. Když mi při přivolání na volno nereaguje pes, jak by měl (ochotně), dám mu znovu volno a přivolání opakuji třeba 3x a samozřejmě ho pořádně pochválím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:22
- Nahlásit
nika00
jo tak povel z prdelákovic -ten mi taky neumíme.čekám co ti kdo poradí.Víš já ho uřvu u srny,já ho uřvu od útěku ale prostě od chcanek po feně -to mě má u úplně na sálámu. a nejhorší je žá já mu to vytknu,ale on mě nevnímá,on je úplně někde jinde. Udělá to hned znova.I když mu svážu čumák,to to dělá.Mě by to nevadilo,ale štve mě že chytne pak kdejaké svinsto-viz.virové onemocnění ledvin a podobně.
Meta
jako že jsi mě fakt rozesmála.já která na základce hodila maximálně kryketákem 20metrů asi těžko sejmu psa na 35metrů a výše.Asi to chce tu kulovnici.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:24
- Nahlásit
Anu
Mě by to nevadilo,ale štve mě že chytne pak kdejaké svinsto-viz.virové onemocnění ledvin a podobně.
me by to normalne taky "nevadilo", ale kdyz tohle udela na hodine agility a neni s nim hnuti toje fakt na blazinec
|