| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 17:53
- Nahlásit
abby
Naše má ráda televizi.Nejoblíbenější je Putování s dinosaury.
MOzna to okoukala tam...
Kdyz ji nechnapnes s houbickou v hube, jasny, ze nic nezmuzes.. A 11mesicni mimi - jen vydrzat, ono ji to prejde! Nam kradeni hadru od drezu ustalo nekde na 14 mesicich...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 17:54
- Nahlásit
Fifi
Jsi mě uklidnila.Ono je to čím dál lepší,ale na 100% ještě dost chybí;.-)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 19:44
- Nahlásit
No, takze u nas jediny, co by bylo opravdu fuj, protoze hrozi realne nebezpeci, ze by se toho mohl dopustit, je honeni kocek. Ale protoze jinak fuj stejne nepouzivam, a tudiz si na to nevzpomenu, tak zarvu NE!!! s takovou intonaci a takovym hlasem, az si posedaj psi i lidi v okruhu 10 metru .
Takze pokracovani anketky:
Vidite nejaky rozdil ve vysledcich u zakazovych povelu mezi trvalym "fuj" a obcasnym "ne"?
Treba u toho zrani fujtajbliku - skutecne to plati pro nekoho jako dokonaly zakaz? Nebo pejsa nesunti, jen kdyz si toho vsimnete a servete ho? Totez skakani na lidi - skutecne ho to odnaucite trvale tim, ze date konkretni zakazovy povel?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 19:54 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
wami
Vidite nejaky rozdil ve vysledcich u zakazovych povelu mezi trvalym "fuj" a obcasnym "ne"?
Treba u toho zrani fujtajbliku - skutecne to plati pro nekoho jako dokonaly zakaz?
Pro me je FUJ prave ten maximalni zakaz.. Takze vysledek vidim.. Zarvu FUJ! - cuba flusne z huby at tam ma cokoliv nebo se stopne v posledni chvili nad smrdutou shnilotinou.... Obcasne NE je mnohem mirnejsi a to v jinych situacich.. Spis jako, ze NEch to bejt...(ponozky, boty apod..)
A skakani je u nas trvaly problem, neb panicek tento typ vitani uprednostnuje a to se pak tezko u navstev odbourava... Radsi vrazim navsteve u branky nakou mnamku pro psy, a nez fenule namku sblajznou, nejvetsi vitaci emoce vetsinou opadnou...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 20:09
- Nahlásit
Hm, já asi nejčastěji používám NESMÍŠ. FUJ a NE používám zřídka, neb na to nejsem zvyklá. Nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela. Sílu onoho zákazu prostě rozlišuji intonací a sílou hlasu. Jako „občasný nesouhlas“ využívám nejspíš povel DI DO ŘITI Pokud jsem tedy dobře pochopila, co to ten "občasný zákazový povel" je
Jo a jako pochvalu používám ŠŠŠŠŠŠIKULKA a VZORRRRRRNÁ/Ý (čím víc š resp. r, tím je šikovnější resp. vzornější )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 20:19
- Nahlásit
wami
Ašopes má absolutní zákaz dívat se po psech na cvičáku, třeba při odložení nebo když jdou proti nám, a řeším to povelem NEČUM. Případně NEČUM NA ČOKLA, když čumí furt Ona když čumí, tak se ježí a chtěla by ochutnávat
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:14
- Nahlásit
wami
Treba u toho zrani fujtajbliku - skutecne to plati pro nekoho jako dokonaly zakaz? Nebo pejsa nesunti, jen kdyz si toho vsimnete a servete ho? Totez skakani na lidi - skutecne ho to odnaucite trvale tim, ze date konkretni zakazovy povel?
rozdíl ve výsledcích aspoň u svého psa vidím - ale tak nějak se mi tu tluče to FUJ a NE . Předtím jsem zapomněla zmínit skákání na lidi.....tam používám NE, protože občas, když si hrajeme na mě pes skákat smí. Ale naučil se rozlišovat, že nikdy na mě nesmí skákat, když přijdu v čistém oblečení z práce...a to tedy už neskáče, sedne a čeká, až mu dám "něco" do huby (cokoli držet a nosit). Fujtajbly mi od jisté doby pejsa ze země už nesbírá, protože tam jsem to FUJ snad už dotáhla docela dobře. Výjimku tvoří kočičí lejna, která by pejsa rád zbaštil...ale jakmile mu to FUJem připomenu, nechá to být.
Jinak kočky neřešíme FUJem, ale upevněním povelu "k noze" či "ke mně" (to, když už vyrazí za micinou...)
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:22
- Nahlásit
Já slovo "fuj" používám zcela záměrně. U nás je jedna paní, která svýho psa i sprejuje, aby voněl, je fakt ujetá. Pes za to samozřejmě nemůže a našeho psa miluje. Jenže paní se o mém psovi jednou vyjádřila: "Lídinko (jako oslovení toho psa, kdyby někdo nepochopil ), nechoď k tomu ošklivému špinavému psu, on na tebe nemá, víš)" Normálně tohle mi řekla!!!! Od tý doby je paní s tím nasprejovaným psem FUJ a říkám to hodně nahlas a hodně jasně, aby bylo jasné komu to FUJ patří....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:23
- Nahlásit
takže abych odpověděla, ta paní není NE, ta paní je prostě FUJ, takže rozdíl v tom vidím....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 08:33
- Nahlásit
wensday
a honí někdy ty cyklisty a auta ??????? to mě prosím tě zajímá, jak to řešíš, protože my s tím stále bojujeme, jinak má poslušnost a ovladatelnsot super.......
no já to mám jednoduchý, protože ona je ještě štěně, takže po chodníku jde na vodítku, jede kolem auto, vidim, jak se připravuje vyběhnout, tak zařvu "nesmíš" a trhnu vodítkem, většinou to stihnu včas, takže ani nevyběhne, myslim, že se to musí učit na vodítku, ale když je na volno a jede kolem cyklista musim o něm vědět dřív než ona a už když ho zahlídne na ní volat že nesmí, většinou poslechne, nemá ten zlozvyk ještě tak silnej a doufám, že to brzy zvládnem úplně, dělá to teprve tak týden a už je to lepší
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 10:07
- Nahlásit
wami
U nás se rozlišit "fuj" od "ne" dá. Denyna ví, že ze země se nic nežere ( a v dnešní době už mně v případě potřeby stačí jen udělat fff). A Brut sice občas má ještě tendence něco ochutnat, ale stačí houknout fuj a obejde to obloukem.
U "ne" oba vědí, že momentálně nemůžou něco dělat, ale za chvíli jim to bude třeba povoleno.....
Takže já ten rozdíl vidím.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 10:25
- Nahlásit
Já asi fuj říkám jen na fujtably ze země.A nepomáhá to.Sežere to,i když má košík.Jinak,když třeba k někomu chce běžet,tak říkám nesmíš.Nějak to nesleduju.Ale nejvíc používám NE a NESMÍŠ.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 12:13 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
brut
Brut sice občas má ještě tendence něco ochutnat, ale stačí houknout fuj a obejde to obloukem.
a kdyz bys "fuj" nehoukla?
Jinak ses prvni, kde mam pocit, ze v tom skutecne pro psa rozdil je...
Ale slo mi taky trochu o to, jak kdo ten "trvale zakazovy" povel bere - jestli to proste rika ve stale stejnych situacich porad dokola, nebo jestli to opravdu smeruje k tomu, aby pes pochopil a i bez povelu danou vec uz nedelal... (Jinak mi totiz prijde, ze staci jediny zakazovy povel, a bude-li ho clovek rikat u nekterych situaci neustale, plni to stejnou funkci, jako kdyby u tech konkretnich situacich rikal neustale povel jiny...)
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 13:57
- Nahlásit
wami
souhlasim, myslim, že když budu u určité věci neustále říkat "ne", psa to časem přestane bavit a nebude to dělat, ale u jiných věcí řeknu to "ne" jen občas a on bude vědět, že se to nesmí jen v té konkrétní chvíli, takže opravdu zákazový povel vlastně člověk nepotřebuje, ale třeba to funguje u opravdu pracovních psů co skládaj vyšší zkoušky a jsou fakt vycvičený, třeba to takhle cepovaný pes vážně rozlišuje, nevim
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 16:48
- Nahlásit
wami
Brut stále ještě zkouší, jestli by mu neprošlo, kdyby někde něco zblajznul. Pevně doufám, že bude stejný jako Denyna, která ze země nesežere fakt nic. Myslím, že až mu skončí puberta, tak nebudu muset ani občas houknout.
Myslím, že už ví, že nesmí, ale občas si ještě paničku testne.....ale nežere hnusy ani dětem a ani Martinovi.
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 15:51
- Nahlásit
chtěla bych se přidat k vašemu tématu "fuj".To my fujákujeme skoro pořád.Jsme asi z kraje kde se to dost používá a jelikož mám psíka tak trošku čuňdu,je to na denním pořádku.Je to pubertální labroušek,který miluje ho...a jiné smradlaviny.Ikdyž tím jak dospívá si už vybírá a nevrhá se na všechno.Jako malý slovo fuj jen prolétlo a on ho docela ignoroval,měl mě prostě s prasečinkama na háku.Jen doufám,že se jednou dožiju toho,že neucítím z tlamy po procházce nějaký smradlavý lepkavý víte co.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:01
- Nahlásit
Ahoj,
nechci zakladat dalsi tema, ale mam dotaz...
Moje cubina nikdy nic venku nezrala, ani kdyz ji nekdo neco dal, tak to nesezrala...vzala do huby a vyplivla..
je fakt ze v te dobre byla znacne "dokrmovana" mym tatinkem..takze mela i nadvahu..
uz cca rok drzime dietku...davam dietni granule v predepsanem mnozstvi...sice to je opravdu na muj vkus malo..ale dodrzuji davky podle tabulky.krasne jsme zhubli a uz vypadame jako pes
jenze od te doby venku vyhledava co by sezrala...mam dva psi..kdyz je oba vypustim z voditka vidim ten rozdil..jeden ma radost z toho ze muze litat ale sandy ma radost ze muze jit hledat co sezere...vylozene chodi s cumakem u zeme a jakmile je jen neco i malo k snedku, pokusi se to sezrat...
odmeny nosim sebou..ale i tak se proste pokousi dozirat fujtably...uz nevim co s tim...mam strach, protoze ted je spoustu otrav atd.
vcera v lese litali...a kdyz se nevracela vydala jsem se za ni..a objevila jsem ze se rochni v nakym doupeti bezdomovcu...a pozira co se da...byli tam shnile chleby...kdyz me videla zacala vse polykat...neco sezrala i s igelitovym pytlikem...vypadalo to jak plesnivy chleba se syrem..uz ve znacnem rozkladu...
uz si nevim rady
|
venda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:22
- Nahlásit
nika00
hmmm, to je blbý, já zjistila, že moje čokla jeví podezřelý zájem o lidské výkaly, fakt humus, na Střeláku je místo, kam choděj bezdomovci a jí to tam prostě přitahuje, jenže když jdu s ní a koukám na ní, ani si ničeho nevšimne, hodnej pes, ale zjistila jsem nedávno, že jak jsem zašla za roh tak slyšim ostatní pejskaře, jak jí okřikujou... normálka nezaváhala, hned jak jsem zmizela z dohledu, přitom já myslela, že už jí to nezajímá naštěstí jinak nebufetí a do křoví kvůli tomu neleze, pořád jí mám na očích, téměř se nestává, že by někam zalezla, ale jak to má někde pod nosem...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:28
- Nahlásit
venda
ja bych ji v tu chvili fakt zmlatila...dostane pres cumak...ale jsem uplne nepricetna..
to ze zere lidsky h.... to moc neres... cetla jsem ze pro psy to je prirozene a ze si tim doplnuji do tela neco co jim prave chybi...
to sandy dela taky...jsem z toho taky silena...ale dobre..je to jen h....
co me taky vytaci je to, ze sandy ma potrebu se v tech ho... i vyvalet... coz je tedy pry taky prirozene "parfemovani"
ale nevim jak ji odnaucit pozirani pohozeneho jidla...a nebo takovyhle blevajzu. zvlast me vytoci..kdyz vidim ze se k necemu blizime...jsem pripravane..ona k tomu cichne..ja reknu FUJ..ona se na me podiva a rychle to schramstne...to ji to pak taham klidne i z krku..
ale vcera kdyz videla ze letim..tak jak do sebe soukala ten igelitak..uplne ji kapaly penivy sliny a chrochtala u toho..jen aby to zhltla...
prece nebude kvuli tomuhle odkazana na voditko?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:28
- Nahlásit
nika00
A co dat Sandy na vychazkach kosik?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:31
- Nahlásit
Fifi
to uz jsem taky zkousela...
umi to sezrat i pres kosik..takze jsem ho vylepsila a vystlala jsem ho kartonem...sice vypada jak hanibal ale ok..
jenze problem je v tom..ze celou prochazku s kosikem travi tim, ze se snazi kosik si servat, triska s nim o zdi, o zem, vlece se x metru v pozadi a vypada jak bozi utrpeni...a kdyz uz to nemuze sezrat..vyvali se v tom
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
venda
no , tím se alespoň neotráví
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:38
- Nahlásit
nika00
Karton je neprodysnej. Zkus misto toho nejaky filc ci koberec. Treba se ji v tom jen blbe dycha..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:49
- Nahlásit
Fifi
to me nenapadlo...ja ten karton nedala vsude...jen zespoda a vede v linii toho kosiku k cumaku...takze ze stran a shora to ma volne
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:42
- Nahlásit
U nás je "fuj" každej fujatajblík ze země, lítací listí, papíry...Lidi a zejména děti, který děsně miluje, jsou "nesmíš!" nebo "ani to nezkoušej", "no vopovaž se", "to ať tě ani nenapadne" Taky mi přijde ulítlé řvát na psa Fuj! když běží/obtěžuje lidi...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:42
- Nahlásit
wami
skutecne ho to odnaucite trvale tim, ze date konkretni zakazovy povel?
IMHO trochu nestastna formulacia ... abstrahuje jednak fakt, ze pes zabuda jednak svoje zohrava sila podnetu versus sila zakazu da sa trvale naucit akykolvek cvik ? bez opakovania aj to Sadni casom nebude tak rychle Toz moj nazor je - doslednym rozlisovanim trvaleho a docasneho zakazoveho povelu sa da dosiahnut vyrazne nizsia frekvencia pokusov psa o danu zakazanu cinnost Naviac na rozdiel od inych povelov trvaly resp. docasny povel psa ucis inac, neopakujes na jeden povel jeden jednoduchy / zlozeny ukon ale aplikujes jeden povel v mnohokrat az diametralne rozlicnych situaciach takze to chce urcitu dobu (niekedy nestaci ani jeden psi zivot ) kym psovi "cvakne" rozdiel medzi Fuj a Ne ... Pre priklad , blondak sa dnes vdaka Fuj pokusi o postel tak raz za uhorsky rok, o daco co zakazem povelom Ne je pripraveny sa pokusit o 5 minut zas
|
venda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:58
- Nahlásit
mac1
neotráví a dá se uhlídat, ale příjemné mi to není...
nika00
a byla předtim na košík zvklá? Hekla ho taky nemiluje, a když jsem jí ho začala dávat, tak se snažila si ho sundat, ale já jsem jí to prostě zakázala a ona se pak přestala o to pokoušet, když za to furt dostávala vynadáno, ale když z prvního košíku vyrostla a já ještě neměla novej a dávala jsem jí starej, kterej jí byl už menší, tak se teda čílila mnohem víc, nepřekáží jí ten košík nějak?
ale nezávidim ti a furt si říkám, jak je supr, že mám málo žravého psa, ale snad tě potěší, že v tom nejsi sama - venčila jsem se slečnou, která měla fenku německého ohaře, necelý rok starou, a tak lozila po křoví dokud si nenašla třeba starou patku chleba a tu pak nesla celou vycházku sebou, k paničce se nepřiblížila na dosah a co chvíli si ten chleba někde hlodala, ona už to brala flegmaticky a ani se jí to už nesnažila sebrat (ani to nešlo) a byla ráda, že je to "jen" plesnivý chleba...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 14:02
- Nahlásit
Já používám dva povely NE a DOST, ale moc nerozlišuju, jen ten dost používám ve vypjatějších situacích, takže psiska už vědí, že jak řeknu dost, tak končí sranda.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:04
- Nahlásit
venda
na kosik je zvykla jen v pripadech kdy je to nutne...
coz je jen mhd..jindy jsme ho nikdy mit nemuseli...
takze na prochazky s kosem zvykla neni...to je fakt...
jinak ani mi nedela starost ten plesnivej chleba jako ten igelitovej pytlik...
|