| Autor |
Zpráva |
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 09:04
- Nahlásit
Která rasa je nejmenší vůbec?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 09:39
- Nahlásit
Mar3
Já nejsem žádnej znalec, ale jako nejmenší mi přijde čivava..
|
slony
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 09:43 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
podla Guinessa presne tak, civavy
- najkratsi pes je civava z Floridy (15,2 cm)
http://www.guinnessworldrecords.com/records/natura l_world/animal_extremes/smallest_dog_living_(lengt h).aspx
- najnizsi pes je civava z Revucej, SK
http://www.guinnessworldrecords.com/records/natura l_world/fantastic_pets/smallest_dog_living_(height ).aspx
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 09:54
- Nahlásit
slony
já myslela jakože nejmenší co se týče vzrůstu a váhy (ne jako jdnotlivec,ale jako plemeno) - onehdá si u nás na veletrhu na našem stánku někdo došel zvážita psa na výstavu - vážil 900 gramů -vypadal jako krysařík,ale byla to jiná rasa... chtěla bych se dopátrat,co to mohlo bejt
|
slony
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 09:57
- Nahlásit
tak si prejdi standardy ale i tak si myslim ze to skonci na civavach
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 10:02
- Nahlásit
Řekla bych, že čivavky a krysaříci,ale záleží na každym jedinci,není vždycky nejlepší si vzít nejmenšího bývají většinou nemocní a nebo si zjistit,co nejvíc o rodičích.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 10:02
- Nahlásit
tak ten ušatej králík na těch stránkách je drsnej!
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 10:18
- Nahlásit
slony
no ot se mi právě nechce tak sem myslela,že třeba estli tady někdo zrovna nemá ňáký to pidiplemneo že by poradil....já si taky myslela,že čivava,ale ty váží víc.....
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:09
- Nahlásit
Mám krysařičku,2,40 kg a to je tak váha akorát,chodíme na cvičák, běháme u kola pejsek se spoustou energie vřele doporučuju,ale jsou to závysláčci milující páníčka,čivavky prej tak závyslí nejsou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:28
- Nahlásit
slony
Myslim, ze ten civavak z revucej je uz rok po smrti...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:45
- Nahlásit
pigie
že ty píšeš do diskuze o nejmenším psovi ?
mám novou fotky batmana
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:58
- Nahlásit
Mar3
Ja tuzim po malinkom psikovy. Dufam, ze sa mi podari ukecat mojho spolubyvajuceho na maleho vendezskeho hrubostrsteho baseta.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:01
- Nahlásit
pigie
ten zas tak malej ale taky neni
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:44
- Nahlásit
Mar3
že tě tu vidím, dala jsem sem : URL fotky štěňátek... včera jsme se poprvé byli podívat na ty prďolky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:56
- Nahlásit
Mar3
nie je uplne malicky, ale je mensi nez Hugo
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 13:01
- Nahlásit
Mar3
Nejmenší rasa je čivava.Má to přímo ve standartu.Jedinci jsou již od 0,5 kg,tak nízkou váhu žádné jiné plemeno nemá.V krysařících je trend jít s výškou i váhou směrem nahoru.Oproti čivavám mají vyšší nohy a tak i při stejné váze jsou mnohem vyšší.Krátkosrstá čivava v barvě čená s pálením je hodně podobná krysaříkovi,nejspíš to čivka byla.S krysaříkem o váze 900 g by vůbec nemělo smysl jít na výstavu.Tak malí jedinci mívají fontanely,jedině v chovu čivav jsou ještě povolené.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 13:08
- Nahlásit
Endy
ahá,díky a neexistuje ještě jiný malý plemeno krom čivav a krysaříků? (čivava to prej nebyla...tak nevim...)
to bych chtěla vidět - 0,5 kg psa! (jakože nejlíp naživo )
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 13:32
- Nahlásit
Mar3
Tak toho pejska zkus trochu popsat.Barvu,délku srsti,hlavu.Taky to mohl být ruský toy teriér,ale s příliš nízkou váhou.Pokud to byl dospělý jedinec jakéhokoliv plemene,tak s takovou váhou by se na výstavě moc nechytal.Ale lidi toho napovídají,možná ani na žádnou výstavu nešel.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:00
- Nahlásit
Ještě jorci bývají občas tak malincí. Viděla jsem půlkilové štěně a fakt bylo ohromně prťavé. Bylo menší než kotě. Tak malý psi jsou ale podle mě na nic. Lidem se strašně líbí, ale kolikrát jsem už slyšela, že takový pejsek spadl z postele a zastavilo se mu srdce(museli jej oživovat) a mají takových zdravotních problémů, že se fakt dožijí často jenom těch čtyř let. Raději psa od dvou kilo nahoru, než pak tohle.Já mám jorky kteří mají přes tři kila, jsou zdraví, učenlivý, cvičíme agility, prostě něco úplně jiného něž mrňavý nervačisko, kterého se jen doktnete a ječí.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:11
- Nahlásit
Endy
no vypadalo to jako krysařík - skorouplně, ale krysařík to prej nebyl......vážil 900g
jak vypadá ruský toy teriér?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:15
- Nahlásit
Mar3
URL
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:54
- Nahlásit
pigie
jé, ty bys chtěla vendeéského baseta? Ti se mi taky strašně líbí...jsou nějací v ČR vůbec?
Jinak s tou nejmenší čivavou ze Slovenska máš pravdu, nedávno to bylo i v TV, že se majitelé toho pejska chtějí soudit s veterinářem či co, protože prý špatně určil diagnózu, dal psovi nějakou léčbu a pes zemřel.......
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:55
- Nahlásit
Tak nějak jsem předpokládala,že Mar3 by jorka poznala. Jinak jork nad tři kila taky přestává být jorkem,ostatně jako čivava nebo krysařík.To se pak jork lehce zamění se silkym,krysařík s pinčem a z čivavy se stává bouďáček.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 15:56
- Nahlásit
Evik
Ano, presne tak to s tou civavkou bolo. A ano, strasne sa mi pacia, ale vobec netusim ci su, velky urcite ano, ci maly, neviem. Radsej sa este po nich neobzeram, ale ked mensieho psa, tak to bude bud normalny baset alebo maly vendezak
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 16:02
- Nahlásit
pigie
já myslím, že ti vendeesáci budou trochu aktivnější než ti klasičtí baseti...tedy, co jsem aspoň četla Moc basetů neznám, ale jak jsem měla tu čest poznat baseta známých (už bohužel zemřel), tak to byl největší lenoch co jsem kdy viděla Ten se třeba uprostřed procházky zabejčil, že už dál nepůjde, lehl si na záda a museli ho domů odnést, protože i když mu třeba utíkali pryč, tak on kliďánko ležel dál....měl velmi pevné nervy a věděl, že se pro něho páníčci stejně vždycky vrátí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 16:05
- Nahlásit
Evik
No, preto ma k Hugovi viac laka baset, ale zas na druhu stranu tuzim po niecom viac energickejsom, ale nie zas prehnane Inak s takym spravanim som poznala aj fundlaka, len toho neslo domov odniest. Tak panicek proste siel domov a fundel dosiel domov sam (byvali na dedine)
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2006 18:01
- Nahlásit
pigie
to je pěkné...Kdyby se ten fudloš rozhodl,že domů půjde až v noci a já se zrovna vydala na procházku a uviděla chlupatého slintajícího medvěda,tak ....
|