Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Připojení k internetu
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:22
- Nahlásit

Mel
Mimochodem, mně 11 Mb/s přijde doooost rychlý

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:25
- Nahlásit

radek
Já nemluvím o možnosti pro gabifi, tosca tady začala něco o technologii a ten předchozí příspěvek byl adresovaný tosce a ne gabifi.... gabifi jsem napsala jen své osobní zkušenosti a doporučení. Vím, že na čtení mejlů a diskuzí stačí klidně i ta 64, jenom to prostě musí být zaručená 64 a musí fungovat pořád, což zrovna wifi v mém případě nesplňovalo a nesplňuje ani teď v práci (mám tu bezdrát i kabel a hádej, co jede furt?)

tosca
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:34
- Nahlásit

Mel
Sorry ale mě přijde pro běžného uživatele, pro připojení k internetu, WiFi technologie dostatečně rychlá (spolehlivot závisí na solidnosti poskytovatele)
512/384 kbps ... v pohodě hraní her po internetu, v pohodě telefonování přes Skype, v pohodě upload/download ne zrovna malých objemů dat přes FTP. Zcela běžne na tom visí 3 uživatelé + 1 Kiss a stačí to. Jo, je fakt, pouze jeden hraje hry, zbývající dva brouzdají, stahují e-maily, uploadují data a případně telefonují ....
Jo, je fakt, filmy stahujeme vyjímečně.... možná proto nám to stačí a nepřipadá nám to pomalé.

A o technologii jsem začala proto, že na základě špatných zkušeností s jedním poskytovatelem (fungujícím ještě ke všemu na základě toho, že se najde dobrovolník, který svoji konektivitu přepustí zdarma i jiným) jsi zatratila WiFi technologii jako pomalou a nestabilní ... což není pravda.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:37
- Nahlásit

a co přes T-mobile?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:44
- Nahlásit

www.bellcom.cz/internet.html
http://sys-data.com/

WiFina v plané...ale pekelně drahá

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:34
- Nahlásit

tosca
jsi zatratila WiFi technologii
já ji nezatratila, neboj, nemusíš mě o výhodách přesvědčovat Taky jsem ráda, že když jdu na schůzi (tedy opustím svou kancelář), tak můžu viset na cz-psovi
Jen prostě, když si můžu vybrat, preferuju kabel před vzduchem

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:08
- Nahlásit

Mel
jj...přesně to mi teď říkal známej z Čvutu.."nevěřím ničemu, co nemá min 20% mědi nebo aspoň optiku"

tosca
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:31
- Nahlásit

No holky, ale upřímně, kdo si bude kvůli připojení k internetu do baráku tahat optický kabel ???? Když tam někomu ten kabel trčí a má na něm slušného poskytovatele ...jasně, raději kabel. My bychom byli taky na kabelu (u kabelovky), kdyby u nás byl, ale není. Já osobně, raději WiFi u slušného poskytovatele, než kabel Telecího Comu - vlastně O2 (jeli jsme dost dlouho na ISDN, nic jiného u nás nebylo, taky kabel, ale spolehlivost nic moc, technická podpora celkem bídná, o ceně se raději nezmiňuji). Ale to je moje zkušenost, můj názor v místě mého bydliště ...
Celá služba "připojení k internetu" stejně stojí a padá s poskytovatelem. V práci visíme na optice, a není to tak dávno, kdy měl net výpadky každý týden. A což teprve, když nám (během výkopových prací vedle) ten kabel překopli ...

Ono se od stolu dobře háže Mbps a optikou ... na teoretické úrovni ... jistě ... ale praxe je trošku jinde ... i v té konektivitě a spolehlivosti "po kabelu" ("vzduch" aspoň nikdo nepřekopne) A rychlost připojení je stejně limitovaná tím nejpomalejším, který je "po cestě". K čemu je mi 3Mbps, když protějšek má konektivitu 128 kb?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:45
- Nahlásit

taky doma frčíme po kabelovce...ani si nestěžujeme...na surf se to dá, sem tam někdy něco stáhnout taky...Před tím jsme jeli přes WiFinu, ale tu měl soused u sebe a jakmile to vypadlo a on byl 14 na dovolené, tak to bylo nemilé...

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:29
- Nahlásit

tak přihodím něco málo do mlýna:

4096/1536 a to všechno za 565 vč. DPH a v rámci poskytovatele připojení je 10Mbit okruh.

Jen tak pro názornost, jaký může být "místní" poskytovatel

tosca
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:49
- Nahlásit

milovnikpejsku
Můžu ještě další údaje? Jen pro zajímavost?
Agregace? - kolik
FUP? - ano/ne
Datové omezení? - ano (kolik)/ne

Fakt jen pro zajímavost, rychlosti vs. cena jsou veeeelmi slušné

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 18:07
- Nahlásit

prosím napište mi, co považujete za slušné připojení
rychlost/cena/datové omezení

milovnikpejsku
to vypadá dobře

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 18:20
- Nahlásit

dnes mne docela pobavili na O2. Chtěla jsem po nich info, jestli v místě, kde budu bydlet, mají kabely. Na zákaznické lince to nevěděli, tak mne odkázali na jihočeskou pobočku. No a tam mi sdělili, že mi potřebné info dodají, když napíšu žádost a přiložím snímek katastrální mapy...město, čvrt, ulice ani číslo parcely jim prý nestačí

tosca
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 18:23 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

gabifi
To je dost těžké, ceny se totiž hodně liší v závislosti na místě. Rychlost vs. cena jsou samozřejmě úzce vázané. Co se týká datového omezení ... podle mě žádné připojení, které ho má není slušné, ale závisí na tom, co od něj očekáváš. Při brouzdání a e-mailech s největší pravděpodobností 10GB/měsíc nepřekročíš
Podle mě by bylo lepší si zjistit, jaké možnosti jsou v dané lokalitě (daném domě) a vybrat si z toho, co tam je dostupné.

Třeba u nás je velmi slušné připojení to, co jsem popisovala 512/384 kbps, za 800 Kč/měsíc, agregace 1:1, bez datového limitu, bez FUP, s boost (až 1Mbps). Těch 512kbps je garantovaných, pod tuto hodnotu by nám rychlost nikdy neměla klesnout.

Ale na ceny fakt nemůžeš brát ohled, když tu moji cenu budou číst lidé z Prahy, tak skočí pod stůl, že je to šíííleně drahé, jenomže u nás to patří, vzhledem k ostatním parametrům, k těm levnějším.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 21:08 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit

tosca
Můžu ještě další údaje? Jen pro zajímavost?
Agregace? - kolik
FUP? - ano/ne
Datové omezení? - ano (kolik)/ne

Fakt jen pro zajímavost, rychlosti vs. cena jsou veeeelmi slušné

FUP - ne
datové omezení - žádné
Jedná se o brněnskou firmu Netbox, která už je tady několik let a v Brně je to bezkonkurenčně nelepší připojení. Mimo Brno jsou i v Jihlavě a nyní se snaží expadovat i v Praze. více info o cenách a tarifech http://www.netbox.cz/index.php?sekce=domacnosti

P.S. jedinou nevýhodou je aktivační poplatek cca 3700 Kč, ale mají různé akce, teď při aktivaci dostaneš zadarmo LCD display, nebo HDD 250 GB atd., no prostě abys je tak nevyhodil 3700 do vzduchu.

tosca
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 22:21
- Nahlásit

milovnikpejsku
Díky
Ty podmínky vypadají dobře! Co jsem našla, tak ani sdílení nemají ... Zatím tam vidím jediný "problém", vypadá to, že ty výhodné tarify jsou na optice, takže na 99% zůstanou jen ve velkých městech a v panelových domech (nebo domech s více byty), takže lidé v rodinných domcích budou mít asi smůlu (ale možná se pletu, třeba táhnou optiku i mezi rodinné domky ... soudím tak dle toho, že tarif NETBOX SPEED má za stejnou cenu 4x menší rychlost ). To není kritika, jen konstatování, bussines je bussines, budují tam, kde mají trh.
A pro ty, kteří jsou v mapě pokrytí, myslím nabízejí opravdu velmi slušné podmínky (ceny neposoudím, musela bych si najít další poskytovatele v dané oblasti ). Ten aktivační poplatek je vyšší, ale není to nic extrémního, navíc, je to jednorázová částka, takže to mi nepřipadá jako extra nevýhoda

radek
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2006 23:46
- Nahlásit

Při brouzdání a e-mailech s největší pravděpodobností 10GB/měsíc nepřekročíš

Muzu te ujistit, ze ani 2GB ...Co jsem se prestehoval na byt mam net od karnevalu 1mbit asi za 450kc s 2GB omezenim, nejdriv sem se toho bal, ale naprosto mi to na bezne serfovani vystaci a to pocitac bezi nonstop.

Eimy
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2006 07:50
- Nahlásit

milovnikpejsku
Jediný, co mi vadí na Netboxu je to, že u nás v domě není... A údajně to ani neplánujou, máme tady možnost v podstatě jen UPCčka, který je oproti netboxu hodně drahy

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:50 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Jak to dopadlo:
Hledali jsme hledali a nejschůdnější se nám zdá 4G od T Mobilu. A máme ho

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání