| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:34
- Nahlásit
Ahojky, potřebuji poradit nějakého dobrého poskytovatele internetových služeb. Teď jsem u Radiokomunikací, ale využívat dál jejich služby nemám zájem. To samé platí pro O2. Raďte prosím rychle, za týden se stěhuji a budu odstřižená od internetu...a tím taky od psích diskusí.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:35
- Nahlásit
a kam se stěhuješ??? možná bys v místě bydliště našla nějakého místního poskytovatele...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:38
- Nahlásit
milovnikpejsku
já bych radši něco prověřeného, když se člověku poskytovatel nelíbí, těžko se ho pak zbavuje
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:41
- Nahlásit
gabifi
Jo zalezi kam se stehujes, zda bude v miste noveho bydliste nejaky mistni poskytovatel...a to vetsinou je, pokud to neni nejake odlehlejsi misto mimo mesto.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
voni totiž ti místní poskytovatelé bývaj nejlevnější, že jo.....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:00
- Nahlásit
gabifi
Co WIFI? Kabelovka?
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:00
- Nahlásit
gabifi
Ono opravdu záleží hodně na tom, kam se stěhuješ. Možností připojení bývá více, ale ne všechny jsou všude dostupné. U nás např. není připojení přes kabelovku, zato tu máme 3 poskytovatele připojení přes WiFi. A jeden je i prověřený
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:13
- Nahlásit
gabifi
My jsme připojení na PODA tak se ta firma jmenuje a móóóc jsme spokojení. Ono hlavně záleží opravdu kam se stěhuješ a jaký provozovatel je tam již zavedený. Spíš se poptej v okolí kam se přestěhuješ. Měli jsme připojení i přes hav-la a nebyli jsme s toho nadšen, ale bylo to již před dvěma léty a firma se mohla za tu dobu změnit.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:16
- Nahlásit
Kabelovka je dle meho asi nejlepsi volba (pomer cena/vykon), ovsem zavadi se hlavne do panelovych zastaveb. Pro rodinne domy bych volil wifi pripojeni. O2, eurotel a jine bych si nechal az jako posledni moznost.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:19
- Nahlásit
My jsme napojeni přes UPC a naprostá spokojenost
Připojuju se - gabifi , kam se stěhuješ?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:32 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Stěhuji se do Plané nad Lužnicí. Kabelovkou ani pevnou linkou to nepůjde, nemáme na to potřebné dráty
Co musí mít můj PC za přednosti, abych se mohla připojit přes wifi?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:37
- Nahlásit
gabifi
koukni sem
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:38
- Nahlásit
gabifi
Sitovou kartu muzes mit uz vlastni, rjc45 kabel i wifi dostanes od poskytovatele. Ale vse zalezi uz pak na domluve, spis aby byl v dosahu nejaky vysilac.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:49
- Nahlásit
gabifi
škoda že jsi s tím nepřišla minulý týden to bych ti mohla zjistit víc...přítel je púvodně z Tábora, celkem se v tomhle pohybuje, ale je teď služebně někde v Jizerkách a asi ho do pátku seženu jen sporadicky...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:50
- Nahlásit
díky díky, jsem počítačový negramot
Zjistím, co se dá a pak sem napíšu, jak jsem byla úspěšná. Ještě mi prosím poraďte, jakou mám chtít rychlost, cenu atd. Internet používám pouze kvůli emailům a surfování...nestahuji téměř nic (žádné programy atd.).
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:52
- Nahlásit
blanulinka1
já nemusím mít internet hned....dva týdny to snad bez něj vydržím
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:52
- Nahlásit
gabifi
no ono taky záleží, jestli třeba telefonuješ po netu(např. skype atd.). Když měl švára základní wi-fi, tak to moc nefungovalo.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:54
- Nahlásit
fromeli
po netu netelefonuji...ehm, co je to "základní wifi"?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
gabifi
No, nevím, jak komerční poskytovatelé wifi, ale já byla připojená přes CZ Free a jsem ráda, že konečně u nás zavedli adsl od telecomu, teda O2.... WIFI je pomalé a celkem nestabilní - i když je pravda, když má fungovat nějaká komunita jenom na dobré vůli některých členů, je jasné, že to stoprocentně fungovat nebude... Já prostě wifi nedoporučuju, není nad klasický kabel
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
gabifi
no jen ta základní rychlost 64kbps
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:59
- Nahlásit
gabifi
ok tak kdyby se nenašlo do té doby řešení, tak se za týden připomeň
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:05
- Nahlásit
fromeli
základní rychlost 64kbps
tohle taky ještě existuje?
Neblázni, tohle je rychlost isdn, sice to bejvala bomba rychlost, ale vzpomínám - to jsem chodila do třeťáku, tedy jsou to čtyři roky zpátky a vývoj jde obzvláště v IT velmi rychle dopředu...
Přes tohle se bude načítat i úvodní strana cz-psa tak minutu, natož mluvit v této souvislosti o VoIP....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:08
- Nahlásit
Mel
no on už to taky nějaký ten pátek nemá, řekla bych tak 2 roky zpětně, ono ikdyž to pak zvýšili na 128kbps tak nebylo o co stát.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:22
- Nahlásit
fromeli
jj, jak ten čas letí, že? Dneska už člověk uvažuje o minimu tak toho jednoho megabitu aspoň...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:24
- Nahlásit
fromeli
Mel
no vy se tomu smějete, ale já nemít v práci internet, tak mám jen připojení od Tele2, kde to těch 64 kb/s dosahuje jen když jsem z celé Prahy připojená sama a to za to chtějí asi 600,- měsíčně (pořídila a platí skorotchyně, postupně ji přemlouvám na změnu, zdá se, že podlehne)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:28
- Nahlásit
venda
no tak to je síla, zlatej kabel
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:53 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
Mel
WIFI je pomalé a celkem nestabilní
Tak s tím nesouhlasím WiFi obecně není pomalé, ani nestabilní. My jsme doma taky přes WiFi, 100% spokojenost, manžel hraje po netu hry (takže o pomalosti se mluvit nedá). Pozor, nezaměňovat WiFi (technologie) s "poskytovatelem" (CZ-Free).
Jak píšeš v první větě ... je třeba rozlišovat dobrovolnou síť (CZ-Free) a komerční poskytovatele. I mezi komerčními jsou dobří a špatní, ale nelze obecně WiFi zatracovat, ale samozřejmě, máš, co si zaplatíš
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:07
- Nahlásit
tosca
Sorry, ale trvám na tom, že wifi je pomalé.... v dnešní době mi 11Mbps přijde prostě pomalé, což je max této technologie, teda pokud nejsi v pásmu 5 GHz (tam je 54 Mbps - což taky není moc na současné možnosti kabelů)...
Prostě trvám na tom, že drát je lepší
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:16
- Nahlásit
Mel
Sorry, ale tomu se musim zasmat. Bavili jsme se tu o moznostech pripojeni pro gabifi, wifi ji jednoznacne staci viz. jeji pozadavky. Myslim ze kopat optiku pro stahovani mejlu a diskutovani na foru neni snad potreba. A max rychlosti dosahovane s wifi mi prijdou jeste stale pro bezne uzivatele naprosto zbytecne.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:19
- Nahlásit
Mel
Já teda co jsem měla šanci sledovat ve škole u lidí, co mají noťas, tak WiFina zas tak pomalá není, nevím, jak by to bylo s hraním her atd. , ale stránky na tom valí dost rychle...
Jinak my teda mame UPC momentalne 4096/512 kb/s , ale budem přecházet na 2560/256 kb/s, hlavně kvuli ceně a taky proto, že taková rychlost je myslim si úplně postačující...
|