| Autor |
Zpráva |
Maruš
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:44
- Nahlásit
Díky všem za rady.
Byli jsme s hovawartkou na první výstavě, kde nás na mimochod upozornili. Předtím na procházkách jsem "vlnění" nepřikládala žádný význam. Zkusíme to a uvidíme. Chce to čas, ale už alespoň vím, jak na to.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:47
- Nahlásit
Petra
BO taky mimochodní a já si myslím že to dělají kvadratičtí pejsové. Delší psi to dělají mnohem méně.
Říká se to. Ale podle mě nezáleží jenom na formátu těla, ale i utváření končetin, jejich úhlení a utváření hřbetu. Jsou plemena (jak už jsem zmínila například jezevčíci), která vzhledem k utváření kostry ani mimochodit nemůžou. Někteří psi jsou mimochodníci vrození, jiní se to prostě naučí, až se to u nich stane "zlozvykem". Mnoho psů mimochodí v určitém období svého růstu (dorostenci) a pak celý život chodí normálním krokem. Mimochodem, víte, že i mezi lidmi jsou mimochodníci?
Já osobně u čubiny mimochod vůbec neřeším. Na výstavě se posuzuje v klusu a kromě toho ve standardu nemá pohyb v kroku specifikovaný. Ona přechází do klusu celkem snadno. Stačí jenom trochu zrychlit a zvednout jí hlavu ... většina psů ani nedokáže jít mimochodem a mít přitom zvednutou hlavu. Jinak je ale vrozený mimochodník (přestože je delšího rámce) a nikdy jsem ji neviděla jít normálním krokem.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:49
- Nahlásit
Zet
Mimochodem, víte, že i mezi lidmi jsou mimochodníci?
Jo a dycky me z toho muze trefit slak, jak to nechapu... (Predpokladam, ze jde o ty, kteri si pri chuzi pomahaji machanim rukou ne "do krize", ale stejnou rukou se stejnou nohou... )
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:49
- Nahlásit
Maruš
Mno, na výstavu je jednoduchá rada. Když přijdeš do kruhu rovnou čubinu postav do výstavního postoje a jakmile tě rozhodčí pošle do pohybu, tak začněte klusat ... prostě po kruhu nepopocházej, tak aby čubina musela jít mimochodem
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:51
- Nahlásit
wami
Jj Známý mi vyprávěl, jak s jedním takovým klukem chodil na vojnu. Byl to chudák. Musel brát speciální lekce, aby se naučil pochodovat
|
slony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:50
- Nahlásit
wami
odporucam titul "Jak jsem vyhral valku" od Ryana ... svejkiada na 2 svetovu plna anglickeho humoru. Tam je "Goodbodyho polke" (lava noha + lava ruka naraz) venovana cela stat v skratke - clovek obdareny mimochodom dokazal do dvoch minut zmagorit celu rotu pri poradovej priprave
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:54
- Nahlásit
slony
clovek obdareny mimochodom dokazal do dvoch minut zmagorit celu rotu pri poradovej priprave
to si dovedu predstavit...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:29 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
slony
Jj, tuhle knihu už mám hodně dlouho na seznamu. Jenže ony pořád vycházejí nové a nové knihy, které si musím přečíst HNED ... teď zas Martin, Pratchett a Šabach
|
slony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:55 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
Zet
Sabach neznam, Pratchett ma nikdy nebral a na Martina treba naladu ... Toho Ryana mozem zobrat do ruky kedykolvek, precitat kapitolu a zas na polroka odlozit , klasika overena vekom , stejne jak Kaplan, co tridu ma rad v originale alebo v Pridalovom preklade .. a i furt
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:11
- Nahlásit
slony
ted vysel od Rostena "Jidis pro jeste vetsi radost", sice tam neni nic o mimochodu, ale taky si uzijes...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:18 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
slony
Sabach neznam
Velká chyba
Pratchett ma nikdy nebral
Nechápu
na Martina treba naladu
V tom případě já mám náladu pořád
Kaplan je klasika ... takových knížek je mnoho. Ale pokud mám na výběr, vždycky radši sáhnu po nějaké novince, než abych se vracela k něčemu, co jsem už četla
|
slony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:33
- Nahlásit
wami
viem, je na zozname
Zet
ako som pisal ... spominal som knihy na "kedykolvek kapitolku" novinka (dobra) znamena ranajsiu nevrlost z nevyspani kaplan, goodbody a par dalsich je na chvilkove poctenicko pre mna
K Pratchettov som sa asi dostal prilis neskoro ... Tolkiena som mal precitaneho uz v case ked ho tusim nakladatelstvo Mlada Fronta v polke 80tych rokov minuleho storocia zacalo na pokracovanie v cestine vydavat ... A ked mi mlady strcil par dielov Zemeplochy, tak som ich docital iba vdaka tomu ze sme boli odrezani na chalupe od dodavky cerstvych rozkov aj knih
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:44
- Nahlásit
slony
Mno, ono totiž Tolkien a Pratchett jsou něco naprosto odlišného. Možná jsi k Pratchettovi zaujal špatný přístup. Ale asi záleží na tom, jak komu sedne. Znám ve svém okolí také pár lidiček, kteří ho nemusí ... což je pro mě naprosto nepochopitelné Jinak, co se týče Tolkiena , tak v tomhle jsem maniak ... o čemž svědčí cca 1,5 metru v mé knihovničce. Mimochodem, teď vyšly v češtině The Monsters and the Critics ... mno eseje zrovna nejsou pro mě to pravé ořechové, takže jsem to zatím nečetla ani v aj, ale co jsem slyšela, tak překlad se vydařil dobře. Mno a ještě jedna novinka, Christopher se dal slyšet, že do konce roku prý vyjde jím zkompletovaný úplný příběh Húrinových dětí ... tak zas bude co číst
|
slony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:07
- Nahlásit
Zet
jsou něco naprosto odlišného
viem. moj pristup je ok , jeho mi nesedi a myslim ze tento OT treba utat , je to uz hooodne daleko od mimochodu ...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:31
- Nahlásit
slony
To je škoda ... nu, tak už radši budeme mlčet k probranému tématu
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 17:47 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
Tak se omlouvám za mystifikaci s mimochodem u jezevčíka. Zrovna teď jsem přemýšlela nad tím, proč jeden psík z posledního vrhu chodí tak prudce neelegantně - vyhrbený a šíleně se kroutí (předtím jsem to přikládala za vinu bolestivosti boku po očkování) ... a koukám, že on si to krásně štráduje mimochodem. Jsou mu 3 měsíce a vypadá to fakt hrozně Každopádně u dospělého jezevčíka jsem nikdy mimochod neviděla.
|