Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chůze mimochodem
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Maruš
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:59
- Nahlásit

Máme 17 měsíční hovawartí fenku, která chodí mimochodem. Prosím o radu, jak ji to odnaučit. Děkuji.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:01
- Nahlásit

Maruš
Svižnějším tempem, pustit z vodítka a chodit běhat, házet aportky či cokoliv, co zvýší tempo chodu psa a přiměje ho přejít do režimu klusu.

Anu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:19
- Nahlásit

Maruš
mimochodem snad chodí každý pes.Je to takový meziklus

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:23 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Anu
To si nemyslím. Pes má stejný chod jako kůň, v kroku: LZ LP PZ PP a v klusu: diagonálně LZ s PP a PZ s LP. Jde o ideální rozložení sil, těžiště a práce hřbetního a bederního svalstva. V případě mimochodu jde jak velbloud současně v kroku oběma levýma a pak oběma pravýma, což u velkých plemen může mít zdravotní komplikace ve stáří, ale moc na to u psů nevěřím - na ty komplikace.

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:25
- Nahlásit

Anu
Tak to je

Maruš
Často stačí na psa zavolat, nebo ho jinak vyrušit, a on automaticky překročí sám.

Janik
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:26
- Nahlásit

Walda
Ano v pomalé chůzi chodí mimochodem ale po lehkém zrychlení chůze se dá do normálního chození.

wami
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:27
- Nahlásit

Garfield
asi ne u vsech psu, vlci maji mimochod jako prirozeny krok (proto vlci stopy caruji a ne krizuji) a cevecka tedy potazmo taky maji mimochod i ve standardu...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:31
- Nahlásit

wami
Tak to jsem nevěděla. Mám cvičené oko, že mě jakákoliv nerovnost či nepravidelnost chodu zvířete praští do oka, ale když vidím mimochod u psa, svaluji to na únavu, bolest zad apod. Je fakt, že to až tak často vidět není.

moll
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:33
- Nahlásit

fily taky mimochodí

a do mimochodu přejde vpodstatě každý pes na delší cílené cestě z místa A do místa B bez čuchání, přemýšlení a tak

Anu
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:34
- Nahlásit

Garfield
ale když vidím mimochod u psa, svaluji to na únavu, bolest zad apod. Je fakt, že to až tak často vidět není.
dle mého chodí každý pes mimochodem.nejdříve jsem to přikládála mému kříženečkovi s naprosto neslučitelnou postavou (zadek výše než předek) ale Anubis má nádhernou postavu,naprosto vyrovnanou,souměrnou,o nějaké únavě nemůže být řeč.Ale co se týče u nohy je problém.Mé chůzi krokem nestačí a klusem mě už předhání a tak začal chodit v mimochodu.Když mu dám volno,nejde tak. Chodí tak fakt vážně skoro každý pes.neřikám že furt ale určitě ano

wami
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:35 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
on je jinej mimochod u psa, ktery mimochod nema "prirozeny" a mimochod u psa, ktery ho ma od prirody... Mas nekdy pocit, ze Lump chodi nepravidelne? A ten v mimochodu i tahne v zaprahu...

Janka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:39
- Nahlásit

Poraďte mi, prosím. Můj pes prodělal v 10 měsících operaci ramenního kloubu, nyní (jsou mu 3 roky) se v poloklusu pohybuje zvláštním způsobem, tak nějak přiskakuje zadníma nohama, když běží rychle, běží normálně. Myslíte, že má nějaký problém, nebo jen tak blbne? I vet. říká, že se chová jako přerostlý puberťák.

Zet
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:40
- Nahlásit

Maruš
Pokud fenka chodí jen mimochodem, tak jí to neodnaučíš. Prostě to má vrozené Pokud chodí mimochodem jenom občas, tak je to její pohodlnost a stačí, když ji okřikneš a změníš tempo kroku, tak aby šla normálně. Pokud přejde do normálního kroku, tak jí samozřejmě pochválíš. To, že chodí mimochodem, není žádná katastrofa. Většina plemen se na výstavě posuzuje v klusu, často ani nemají ve standardu jiný pohyb specifikovaný. U některých plemen je dokonce jako základní pohyb v "kroku" požadován mimochodem (např. československý ovčák, jak zmínila wami), takže určitě nejde o žádnou vadu, která by mohla mít negativní dopad na zdraví. Jen to vypadá prudce neelegantně Já mám doma taky mimochodníka. V mimochodu vypadá jako hrbatá herka, ale v klusu je z ní úplně jiné stvoření

Zet
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:41
- Nahlásit

Anu
dle mého chodí každý pes mimochodem
S tím si dovolím nesouhlasit. Nikdy jsem ještě neviděla, že by mimochodil jezevčík

slony
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:45
- Nahlásit

V mimochodu vypadá jako hrbatá herka
..mam to doma a ked sa zacne hybat mimochodom tak zaznieva veta "zas ides ako smadna tava v pusti" .. par ludi uz tym mimochodom konsternoval kedze ho s oblubou pouziva aj na placi po povele Volno

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:59
- Nahlásit

Maruš
já si myslím že v 17měsících je to kolohnátka navyspělá a proto mimochodní, v kruho na výstavě by tak chodit neměla a odnaučíš ji to tak že budeš chodit trošku svižněji a nebo jí trošíčku vytáhnež za vodítku a nadzvedneš jí přední nohy a ona si na to zvikne a uvidíš že bude chodit normálně. BO taky mimochodní

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:13
- Nahlásit

Janka
To se takhle těžko radí, já si to ani nedovedu představit ten jeho pohyb a to mám taky psa po operaci ramene, ale já bych mu alespoň pro svůj klid nechala zrentgenovat znova všechny klouby nebo alespoň kyčle.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:14
- Nahlásit

zas ides ako smadna tava v pusti" ..

Tak to já mám doma v kuchyni ty ťavy hned tři, ale venku jsou z nich hned ladně klusající stvoření

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 19:45
- Nahlásit

Mimochod je pre psa najlahsim pohybom. Moj pes v prdeli so zadnymi klbmi chodi zaujimavym sposobom, ked mimochod preklada normalym krokom, cize plynule prechadza medzi mimochodom a normalnym krokom stale dokola v istej frekvencii. Naozaj by malo stacit zrychlenie kroku. Moj to robi len ked ide lenivym krokom, ktoreho tempo si urcuje sam.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 07:49
- Nahlásit

Já mimochod u svého psa jinak neřeším, ale když občas jdeme na výstavu, chci, aby klusal i chodil tak jak má a při předvedení by u nás ten mimochod neměl být .....
Jinak souhlasím, že pro psa je to pohodlný způsob chůze. Jen mi přijde zajímavé, že třeba náš starší pes - i když je unavený - chodí normálně, mimochodem jsem ho snad ještě jít ani neviděla. Naproti němu mlaďoch tohoto způsobu chůze využívá poměrně často, pokud jde krokem.... Pro něj je tedy nejpřirozenějším pohybem asi klus, krokem chodí prakticky jen "když musí" (chůze u nohy či když je opravdu hodně unavený....pak ale mimochod používá hodně... )

Smečka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:15
- Nahlásit

wamiGarfield
asi ne u vsech psu, vlci maji mimochod jako prirozeny krok (proto vlci stopy caruji a ne krizuji) a cevecka tedy potazmo taky maji mimochod i ve standardu...

U čévéček platí(a myslím nejen u nich),že čím větší pes,tím dovede mimochodnit v rychlejším tempu a déle mu trvá, než přeskočí do normálního ruchu.Na výstavy je třeba naučit psa chodit normálně,případně se naučit "přehodit ho".V mimochodu neze posoudit objektivně pohyb psa.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:20
- Nahlásit

Smečka
Zrovna jsem na tohle myslela, můj mimochodí taky, a přehazuje se svévolně až ve "vyšším" klusu. Na to jsou ale výstavní kruhy malé
Takže jsem se musela naučit si toho všímat a vyhodit ho z rytmu dřív

wami
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:42
- Nahlásit

Smečka
vidis, ja na vystavach nad tim nijak nepremyslela, asi by mi prislo normalni, kdyby tam vlcaci mimochodnili. Tak jsem zas o kus chytrejsi...

Ale hele - jak teda psa "prehazujes"? (Na to tu byl puvodni dotaz a mne by to zajimalo, ja u svych psu mimochod neresim, nemam proc...)

Smečka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:10
- Nahlásit

wami
Mám malinkou lehkou fenu,která se přehodí v rychlejší ruchu většinou sama.Pokud ne,stačí jí lehce nadzvednou předek tahem vodítka,nebo zastavit a znovu se rozeběhnout.Pes je mastodont,tam jde hodně o rychlost a velikost kruhu(toho nezvednu .On si stejně výstavní kariéru moc neužil,takže mě jeho mimochod moc netrápí.

Petra
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:12
- Nahlásit

wami
vždyť jsem to psala nahoře

wami
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:12 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Smečka
vidis,kdyz tak nad tim premyslim, tak u kola navolno dedek taky mimochodni mnohem min, jak je mensi a drobnejsi... Lump - taky taktrochu mastodont - vydrzi mimochodnit i v docela velkych rychlostech...

takze nadzdvihnout predek? dik, ukladam do pameti jako dalsi uzitecnou informaci...

Petra
jo, ted jsem se na to koukla, ja to prve nejak prehlidla...

Petra
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:18
- Nahlásit

wami
BO taky mimochodní a já si myslím že to dělají kvadratičtí pejsové. Delší psi to dělají mnohem méně.
Můj se naučil po to nadzedávání už jen na malinké zatáhnutí směrem nahoru a pak už v kruhu nemimochodni on to byl profík. Takového psa už mít vživotě nabudu

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:25
- Nahlásit

Já zrychlím tempo nebo změním "druh" pohybu.

wami
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:26
- Nahlásit

Petra
ja nevim, nechci se vrhat do teorii, kteri psi mimochodni nebo ne, protoze popravde ja to nikdy neresila...

ale jsem rada, ze se tu sesly navody, jak na to, kdyz to clovek zmenit chce...

Petra
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:31
- Nahlásit

wami
jasně já to taky neřeším jen to byla moje dedukce

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání