| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:28
- Nahlásit
Našeho psa jsme do teď krmili granulemi. Často po nich zvracel, takže jsme zkoušeli různé veterinární diety, hypoalergenní granule apod. Pořád to bylo stejné. Nechali jsme mu udělat rozbory krve a rtg, aby se vyloučilo případné onemocnění, vše bylo v pořádku. Řekli jsme si, že vyzkoušíme vařenou stravu a tak jsme mu asi 14 dní dávali kuřecí maso s rýží, párkrát měl játra. Po této stravě ani jednou nezvracel, ale zase měl neposbíratelný hovínka. Ale zase kadil max 2x denně (po granulích 4-5x). Najíst dostává 2x denně. Tak jsme začali přidávat granulky, hovínka už má zase posbíratelný, ale včera, kdy už jsme dali 3/4 granulí už zase zvracel Nemáte nějaký tip čím krmit? Už jsem vážně zoufalá.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:31
- Nahlásit
hmm,no my to máme tosamý,jediný co nám vyhovuje je jehněčí eukanuba......nenutím tě k eukanubě,ale zkus (pokud jsi ještě nezkusila) - jehněčí (čist jehněčí - bez příměsi kuřecího nebo jinýho masa) granule - psi s citivým zažíváním nebo alergií obvykle snesou spíš jehněčí.....u nás to bylo předtím to samý - granule=blítí, vařený=sračka......vůbec ti nezávidím,vím,jak je to hrozný...........ale fakt z vlastní zkušenosti doporučuju: čistě jehněčí granule....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:32 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Karrie
jestli měl po vařeným kašovitý ho*no, tak bych ubrala přílohu, dala víc masa. U pesana s problémem trávení to chce vyvažovat a když nejdeš optimum třeba na tom kuře+rýže, tak přidat něco a počkat na výsledek, vždy jen jednu věc.
Nám dělala zpočátku problém kombinace ryba + vločky a dneska bez problémů.
Navíc trvá aspoň těch 14 dní než si zvykne.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:36 - Změnil/a: Karrie
- Nahlásit
Mar3
Tyhle granule měl jako štěně a měla jsem co dělat abych do něj nacpala aspoň toršičku, vůbec je nechtěl jíst a to u jíných granulí baští naprosto bez problémů a s chutí.
On nemá přímo průjem (u průjmu se přece chodí často, ne?) On chodí 1x max 2x denně, akorát to má řidší
fromeli
Díky za radu, určitě vyzkouším.
A nemáte někdo ještě nějakej tip co můžu dávat? Moc nemám s vařením pro psa zkušenosti a chci aby to měl pestřejší, ne pořád to amý dokola.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:43
- Nahlásit
Karrie
já dávám všechno - kuřecí, hovězí, filé, kuřecí žaludky, srdíčka no a pak vepř. nebo hovězí ledviny, játra
přílohy - rýže, těstoviny, vločky (ty musím tak 5 minut vařit na kaši, jinak není boban pevný), někdy jen starší chleba, dalamánek, celozrnej rohlík - pečivo dávám aspoń den starý.
zeleninu - nejvíc pod svíčkovou, protože už je nakrájená, ale jinak co dům dá - rajče, okurka
Ovoce - jabka, ananas, mango, pomeranč, banán
no a pak žervé, cottage, sýr, žloutek
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:44
- Nahlásit
Pokud máš psa do 22 kilčo, tak je dobrá knížka Malá psí kuchařka od Jaroslave Weigla, je to takovej návod pro začátek, pak se člověk nějak už chytí
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:46 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Karrie
My to měli obdobně jen s průjmama.
Taky bych doporučovala zkusit jehněčí granule.Na trhu je jich dost,ale je potřeba číst ve složení,aby tam nebalo i kuřecí (Nám pomohl Pro Plan).
Co se týče vařené stravy,nám kuřecí vůbec nepomohlo.Pokud má problémy,doporučila bych hovězí a dát toho masíka hodně.Když má teďka pes nějaký problémy,okamžitě dám hovězí s rýží a mrkvičkou.
PS.:Začala jsem přidávat tu pupalku a průjem je tady
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:47
- Nahlásit
Karrie
no, jak kdy - průjem je, že je řídký ho*no.......nezáleží,kolikrát jde.......nevim..právě po kuřeti to měl hodně tekutý a prej má citlivej žaludek+aergie a na kuřecí má (a to je ve většině granulí - jako kuřecí moučka)....proto po granulích blil.....dyž sem mu jako dietu začala dávat kuřecí + rýže.....tak strašně sral.....n oa vet říkal,že většina psů,co sou citlivý,tak právě na kuřecí maso......tak proto sem ti to psala,že třeba by t omohl bejt i váš případ----a třeba taky ne,já jenom - jak to bylo u nás . . . .
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:48
- Nahlásit
abby
hmm,tak to jak my - vařený kuřecí naopak ještě zhoršilo---bylo to strašný....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:48
- Nahlásit
No samozřejmě, když je někdo alergickej na kuřecí, tak nemá cenu kuřecí dávat ani ve vařený stravě
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
fromeli
no samozřejmě jsme to v té době nevěděli,že jo.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
Mar3
Jo,my to měli taky tak.Začala jsem dávat kuřecí dietku a bylo to ještě horší.ty granulky nás tak trochu zachránili.
Mám pocit,že už se jí to zlepšilo,ale kuřátko jsem ještě neměla odvahu uvařit
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:53
- Nahlásit
abby
my už taky dobrý,ale jediný co právě pomohlo u nás byla ta jehněčí eukanuba - proto jsem tady doporučila jehněčí--po vařeným má srajdu porád...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:55
- Nahlásit
Mar3
I když dáš jiný maso?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:56
- Nahlásit
Mar3
ono to asi u vás nebude s tou alergií na kuřecí tak strašný, protože v jehněčí eukanubě podle složení uváděného na netu stejně kuřecí je a to stejné v proplance jehněčí.
Bohužel je hodně málo čistě jehněčích granulek jako má Nutram a Acana.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:01
- Nahlásit
fromeli
no,ale eukanuba je jediná,co má jehněčí štěněcí.......a tady po těch ej ok, když mu dám kuřecí,tak se pobleje.....třeba mu to v malým množství nevadí,nebo nevím,ale je pravda,že jediný tyto granule může.......z ostatních co sme zkoušeli to bylo jenom špatný a ještě horší.....
abby
jo,i kdyždám jiný maso....ale to nejni kvuli alergii,ale páč má citlivý zažívání nebo co a vařený jídlo mu nedělá dobře,no.....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:06
- Nahlásit
Mar3
no podle mýho bych řekla, že si prostě haf zvykne na stereotyp (např. jeden typ granulí) a tam to jakžtakž jde, ale jakmile se vybočí ze zajetých kolejí, ať už masem nebo tvarohem nebo čímkoli jiným (např. zblajznutím čehosi venku) je problém.
Naše to měla taky, když sem zpočátku krmila jen granulema
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:14
- Nahlásit
PRO PLAN PUPPY Lamb & Rice
Složení: jehněčí maso (21%),rýže (17%), kukuřičný lepek, kukuřice, dehydrované drůbeží bílkoviny, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů), řepná dužina, vedlejší živočišné výrobky, sušená vejce, rybí tuk, pivovarské kvasnice, difosforečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, minerální látky, L-lysin, DL-methionin, síran měďnatý pentahydrát (měď 12 mg/kg)
EUkanuba:
Složení:
Jehněčí maso (minimálně 14%), rýže (minimálně 14%), rybí moučka, drůbeží moučka, kukuřice, sušená celá vejce, sušená řepná bulva, čirok, živočišný tuk, sušené pivovarské kvasnice, chlorid draselný, kuřecí vnitřnosti, chlorid sodný, DL-methionin, výtažek z marigoldu.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:14
- Nahlásit
ne tak tim to teda určitě nejni....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:29
- Nahlásit
Mar3
Z toho si nic nedělej.To jsou ty věčný boje mezi krmiteli granulema a masem
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:34
- Nahlásit
abby
ne v pohodě a vy krmíte abču čím? (sem ani nevěděla,že taky hudák je taková "srací"
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:40 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
můj pejsa má taky po kuřecím vařeným průjem, ale jen po mase, po granulích to neměl... Já dávám na spravení pevnosti bobanů dršťky...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:49
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jak dále krmit, když moje pejsa po vařeném má průjem. Včera jsem jí dala poprvé vařené. Vím, že je to normální, že má průjem, než si zvykne, ale nevím, jestli pokračovat dál normálně(dneska jsem chtěla dát hovězí s těstovinami a ovesnými vločkami a zeleninu) anebo nasadit jen kuřecí a k tomu něco proti průjmu...... Včera jsem jí dala hovězí s rýží (tu nesnědla, nejede jí) se zeleninou a s vajíčkem a samozřejmě s vitamimani Nutrimix. Černý čaj mi nepije, pije jen vodu. Řídím se kuchařkou pro pejsky. (už jste ji tu zmiňovaly )
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:51
- Nahlásit
My už jsme měli jehněčí granulky, Nutro choice by teoreticky měli být čistě jehněčí a pejsa zvracel pořád. Dávali jsme i rybí, kuřecí, všechno naprosto stejný, beze změny.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:51
- Nahlásit
Verca
zkus jí dát na průjem smectu.....ta u nás zabírá skoro 100%
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:53
- Nahlásit
Karrie
jejda,tk to bych as iazšla za ěnjakým veterinářem a von ti dá nějaký intestinální......
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:53
- Nahlásit
A nemáte někdo tu kuchařku třeba naskenovanou? Nebo kde ji mohu koupit? Ještě jsem ji nikde neviděla. Do 20 kg bychom se vešli.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 11:57
- Nahlásit
Mar3
A prosím tě, kolik jí toho mám dát. Skočila bych jí koupit. Díky.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 12:00
- Nahlásit
Verca
no my dáváme (říkal nám to tak veterinář) - když má srajdu - tak bez jídla a 3x denně půl sáčku....ale když má srajdu teď,tak normálně mudvám granule a večer půl sáčku a když má ráno srajdu,tak ráno půl sáčku zase a pak už to nechám (takže dohromady dám max. 1 sáček denně) - mám 10 kg psa . . .ale dělám to tak,žesi ve vodě rozpustím celej a třeba naleju na piškoty jenom půlku nebo jenom prostě trochu a další trochu třeba zase za půl dne......
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 12:05
- Nahlásit
Aha, já mám 4 kg psa, takže bych dala asi čtvrtinu sáčku. Díky
|