| Autor |
Zpráva |
Tonda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:13
- Nahlásit
orisek
ven asi tak na 1,5 az dve hodky plus spolecne blbnuti doma na zahrade casove neomezene...na tom kole jen po polnich a lesnich cestach to vyjde tak na 15 km.A to prijedem domu a on me donese balonek abych mu ho hazel...
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:22
- Nahlásit
Tonda
ten je tedy aktivní. Já mám takovou divokou tu 8.měs. fenku, akorát času mne chybí...zvládám tak odpoledne 1,5 hodky...jinak jsem od 8-17h v práci, někdy i déle...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:23
- Nahlásit
orisek
Jestli má pohybu dost,což asi má podle toho,co píšeš,tak opravdu přejdi na light granule a kdyžtak mu i sniž dávkování.Tohle nám poradil vet.A hlavně pozor na to,co dostává bokem.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:27
- Nahlásit
orisek
no ja bych rekl ze je to pes spise klidnejsi,stredniho temperamentu.Dokud mu ale neukazu voditko a obojek...
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:27
- Nahlásit
abby
jo,jo...babičky, maminky...taky s tím bojujem...naštěstí k babičce jezdíme jednou týdně...takže tam dostane masíčko...už jí pak nedávám doma....babička by do ní nejraději nacpala řízečky, buchtičky, klobásku...prostě všechno...prý pejskovi nic nedopřeju...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:31
- Nahlásit
Naše špageta zhubla nenásilnou formou po přechodu na normální stravu - maso+zelenina+příloha. Přijde mi, že tak snáz můžu korigovat její potřeby, aniž by měla hlad.
Když sem krmila granulema, dávala sem vždy daleko menší dávku a stejně to nepomáhalo. Po lightkách pak sice zhubla, ale měla porci jak pro 5kg psa.
Teď se nadlábne a ještě šla váha dolů.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:39
- Nahlásit
orisek
Taky to znám Když mamce vysvětluju,že už toho měla dost,tak to stejně nepomáhá.Asi si myslí,že ji doma nedáme nažrat.A to mají taky pejska,kterej chudák trpí nadváhou.Takže vím,o čem mluvíš.Bohužel u něj to nějak nejde shodit.Ale v tom vidím problém u našich,protože když jsem jim doporučila,jak na to,tak řekli,že ať je radši tlustej než,aby ho trápili.Co na to chceš říct.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:39
- Nahlásit
moje sandy zhubla za tyden 5kg po te co sem ji nasadila eukanubu light...
pohyb primerenej, zadna extra velka zatez, krmeni rano a vecer...
zjistila sem ze to asi nebylo az tak tim ze bych byla uspesna dietolozka, ale proste proto ze ji ty granule faaaaaaaaakt nechutnaly
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:42
- Nahlásit
nika00
Jo,Eukanuba je prevít.Pejskům moc nechutná
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:59
- Nahlásit
abby
babička taky říká...že ona má takovou figuru /fenka/....ať ji netrápím...že nikdy nebude hubená....
no jinak dnes jedu pro nové granule....LIGHT....
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:00
- Nahlásit
ještě mi poraďte....může ten můj druhý pejsek /štěně/ sníst ty granule Akana po starší fence? Nebo mu to raději nemám dávat.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:08
- Nahlásit
orisek
Granule bývají rozděleny podle stáří psa.Radši bych mu je nedávala.Kolik ti jich zbylo?Já myslím,že je klidně může dojíst i pejsek,pro kterého jsou.A pak nasaď light.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:14
- Nahlásit
abby
moc jich už nemám...asi 2kg, tak je raději štěněti dávát nebudu..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:18
- Nahlásit
orisek
Být tebou, koupim fakt tu Acanu Adult light, ta ma v podstatě všechny hodnoty jako normální Adult, jen má sníženej obsah tuku a má navíc tuším Lkarnitin, kterej napomáhá spalování tuků.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:21
- Nahlásit
a ještě jeden dotaz, má vliv podávání jídla večer..jako myslím hodinu, že to fence dávám až tak kolem 19hod. V kolik hodin dáváte hlavní jídlo?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:22
- Nahlásit
orisek
Já se přiznám, že fenule nemá pevně stanovenej čas krmení, dostává prostě večer, kolem 21 - 22 hodiny...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:30
- Nahlásit
V kolik hodin dáváte hlavní jídlo?
orisek
já po velké vychajdě, takže kolem 18-19 hodiny, jak kdy.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:33
- Nahlásit
DĚKUJI VŠEM ZA RADY
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 18:03
- Nahlásit
Nejosvědčenější je jídlo podávat nadvakrát a musí být light. Jednou týdně hladovku a házet aporty z kopce
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 19:20
- Nahlásit
No naše osmiměsíční jezevčice Barča sežere na co přijde - vycházky nejsou vycházky, ale lov za žrádlem, prostě má pořád hlad.
Dávám doporučené dávky /většinou o něco méně/, i když tlustá vyloženě není, spíše má faldíky.
Protože denně ujdeme několik kilometrů, za půl roku co jí máme, jsem zhubla 4 kila, za chvíli budu vypadat jak z Dachau.Jí to vyloženě svědčí.
Teprve nedávno jsem přešla na dospělé krmivo, předtím měla štěněcí Royal canin - nebylo by příliš násilné přejít ještě znovu na light? Přece jen to je pořád štěně.
|