Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak zhubnout?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:33
- Nahlásit

Dobrý den,
mám 4 letou fenku křížence teriéra. Je kastrovaná. Chtěla bych aby trochu zhubla. Zatím se snažím, aby měla dostatek pohybu a snížila jsem o něco dávku granulí. Co se týká pohybu jsme ráno venku /než jdu do práce/ asi 20 min, jak přijdu z práce 1,5 hod a pak ještě chvíli večer. Hlavní dávku jídla dostává až navečer, až když se vrátíme z vycházky /mezi 18-19 hod/. Co se dá pro snížení váhy ještě udělat? Děkuji za rady

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:41
- Nahlásit

orisek
Já bych zkusila koupit odlehčený granule, já osobně krmim Acanou adult light. A možná bych trochu přidala na těch procházkách...

slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:41
- Nahlásit

niekedy nie je ani potrebne znizovat krmne davky, skor zmenit typ granuli na tzv. Light , "nizkotucne" .. zmenit typ pohybu, pokial su praktikovane skor prechadzky tak zaradit trochu "aerobiku" , aportiky , u teriara skusit vyhladavanie predmetov (cuchanie zatazuje psa nielen psychicky) ... a kontrolovat pamlsky mimo krmnej davky (cim mensi pes, tym viac sa kazdy frolik prejavi, je to krmenie naviac)

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:42
- Nahlásit

Je to je dobra otazka. To bych taky chtela vedet. Akorat nemam problem se psem, ale se sebou. Nezeru, hybu se dost a stejne nehubnu. Kastrovana nejsem. Ma nekdo radu ?

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:44
- Nahlásit

viky
Stres, stres, stres a zase stres, to se pak hubne hodně rychle Já měla nervy s maturitou, ještě nějaký ty osobní, do toho sem chodila furt ven, plavat a z toho stresu sem nemela vubec hlad a hned bylo 7 kilo dole Jen ted uz se nenapadne ty kila dostavaj nahoru, takze asi budu muset zase zavest to plavání

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:48
- Nahlásit

viky
zkus papat light granule. Marcel má taky problém s tím, že má břuch jak starý chlop, a řeší to tím, že žere jednou denně, zato pořádně. Moje přesvědčování že takhle ničeho nedosáhne, spíš naopak, i přes přibývající kila nechápe. A jenom mi závidí-dneska jsem zjistila, že mám zas kilo dole to je tím, jak pořád někde běhám s čoklama.
Přikláním se k tomu, co říká slony, změnit typ pohybu na takový, aby psíkovi trochu stoupla srdeční frekvence, procházka jenom jako taková nic nevyřeší, chtělo by to třeba si společně zaběhat. Prvních pár minut je krutých, ale vždycky, když se přes ně přehoupnu, je běhání radost.

jindriska
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:50
- Nahlásit

víc bych nedělala, pohyb a snížení krmné dávky je dostačující. Chce to čas a výsledky nejsou vidět hned. Mám dandíka, žrouta největšího. Zhubnout se mi ho podařilo, až když jsem se odstěhovala od maminky a kdykoli jí ho dám na hlídání, nevěřím vlastním očím, že se jí ho podařilo za krátký čas tak vykrmit.
Jinak můžeš zkusit granule se sníženým obsahem tuku, kdy dostane dostačující množství, aby neměl prázdný žaludek a následně si nehledal jídlo venku a přitom obsahují málo tuků. Ale Matýskovi moc nešmakovaly.

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:54
- Nahlásit

isdpch
to neni k smichu, spis k placi..... ale smeju se tomu taky.

Mucholabka
u nas je to presne naopak, hubne chlap - az ho za to nesnasim a pritom se psama litam hlavne ja.

Eimy
ja chci ten stres, kde se bere ? V praci uz jsem si ne nej bohuzel zvykla a doma ho moc neni. Chci stres, stres, stres

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 09:57
- Nahlásit

viky
Víš co mi pomohlo na jaře? Tři týdny jsem brala antibiotika, a to jsem vůbec neměla chuť k jídlu, zhubla jsem z 62 kg na 57 a každý mě chválil, jak vypadám dobře. Nedávno jsem zjistila, že mám zpátky 62, ale teď už zase jenom 60.
Když jsem měla 57 kg, paní Synková z útulku si dokonce myslela, že jsem nemocná a dávala mi kopřivovou polívku a čokolády.

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:01
- Nahlásit

já má s čubinou taky problém s přepapáním je jako kule když jsem snížila krmnou dávku byla schopná sežrat kýbl jablek a bylo to nastejno ale už jsem všechny jablka a hrušky otrhala a skovala a teď už je docela v normně, zato pes je jako zdachau už jsem byla rozhodnutá ho trošku přifouknout kompresorem ale asi by to moc nepomohlo . Je jak raketa málo kdy ho vidím ležet prostě si neodpočine musím ho zavírat aspoň přes den aby chílku ležel a vklidu se nažral ale i tak toho sežere strašně málo. On žere aby nechcíp ale né na nažrání

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:01
- Nahlásit

hlásím se k těm, kteří by měli okamžitě přejít na granule light

abby
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:03
- Nahlásit

orisek

Změnit granule,kdyžtak ubrat na krmných dávkách (dávkování je stejně jen orientační) a změnit typ pohybu.Nejde o to,jak dlouho jsi se psem,ale jak aktivně ten čas využíváte.Náš pes je třeba neustále v pohybu.Je třeba super vyrazit někam do lesa,kde se může v klídku púroběhnout.A kontrolovat pamsky.Aby byly hlavně bez cukru.

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:08
- Nahlásit

abby
no my jsme v lese každý den, bydlíme hned u lesa. Zkusím nějaké light granule. Zatím krmím Acanou. Co se týká pohybu, volím spíš cestu do kopce a strmý terén. Možná i ten běh není špatný nápad. Delší dobu o tom uvažuji, ale zatím jsem se nerozběhla. Prospěje to určitě i mně.

slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:09 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

abby
neopisuj

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:18
- Nahlásit

orisek
misto prochazek jdi na kolo.Za stejny cas ujedete vic nez jednou tolik,pejsek se vic vybeha nez pri prochazce.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:19
- Nahlásit

Tonda
Zas na tom kole záleží co je to psíka a jak moc je nebo není trénovaná, aby ji neklepla pepka.

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:21
- Nahlásit

u psika bych doporucila plavani, jako pohyb je idealni a nezatezuje klouby. Ted je jeste hezky, tak se plavat da. Zalezi samozrejme na tom jaky ma vztah k vode....

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:24
- Nahlásit

Mucholabka
mám 4 letou fenku křížence teriéra
myslim ze ta by behat mohla
s treninkem samozdrejme zacinat postupne

a jak moc je nebo není trénovaná, aby ji neklepla pepka
myslis psa nebo panicku?

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:32
- Nahlásit

Tonda
myslím, že paničku by klepla pepka...kolo mám v garáži. Naposledy jsem na něm seděla před rokem. Jinak mám psy 2 a ten druhý/štěně8měs./ miluje kola, běžce a strašně se mezi ně plete... to by asi skončilo špatně...

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:35
- Nahlásit

viky
se psem chodíme někdy k vodě, dřív plavala celkem dobře, teď jí to nějak nejde...asi ta váha...raději má řeku a pevno pod nohama...spíš běhat ve vodě pro klacíky...

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:37
- Nahlásit

orisek
v 8 mesicich jsme taky zacali trenovat kolo.Nejdriv jsme chodili s kolem pesky a ucili se povel "kolo"-prirazeni k prave strane.Ted je mu rok a pes to zvlada perfektne a muzu s nim jet i bez voditka.

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:40
- Nahlásit

Muj taky rad plave.Vleze do reky,zaplave do proudu,otoci se proti proudu a plave a plave a pritom stoji na miste.Ja si sednu na brehu a cekam....

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:41
- Nahlásit

Tonda
Co máš za pejska?

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:52 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit

orisek
rocni hovawart
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=625
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=997

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:57
- Nahlásit

Tonda
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=617
tak to my jsme totálně pokřížení....
moc pěkný ten tvůj pejsek...

slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:58
- Nahlásit

hm ... do 12, radsej 18 mesiacov by som u HWT bol s bicyklom hodne opatrny

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:00
- Nahlásit

orisek
diky,pekny sice je ale klasicky hovawart to neni.Co do standartu plemene se moc nepovedl.Ale nemenil bych...

Tvou galerii jsem si nedavno prohlizel... pekni pejsci

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:03
- Nahlásit

slony
jasne,zatim jen opatrne,jak jsem ale psal,klasicky "tezkotonazni" hovik to neni,mame jen 33 kilo

Tonda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:05
- Nahlásit

Tak ted uz ten odkaz na tu druhou galerii konecne funguje...

orisek
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:07
- Nahlásit

Tonda
můžu se zeptat, na jak dlouho chodíde denně ven se psíkem?...nebo jezdíte na kole....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání