| Autor |
Zpráva |
Zazy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 14:48
- Nahlásit
Tak jsem včera šla s mým labroušem na procházku.Nejdřív jsme si vyrazili do polí,tam jsem ho pustila a nechala i bez náhubku jen tak.Jakmile jsme přicházeli do ulice,tak jsem mu košík nasadila,vždycky ho nosí a je na něj zvyklej.Tak si tak jdeme a potkáme naši sousedku a ona hned na mě:,,Ježiš ten košík mu ale nesluší!"já na to:,,No tak to je možný,ale přece jenom jistota je jistota,že?"A ona na mě začala:,,A je ten pes vůbec někdy bez košíku?Už někdy ten pes do něčeho kousl?"Tak jí říkám:,,Víte co?Starejte se radši o sebe,nashle!"Copak ten pes musí nejdřív někoho porafat,aby mu byl nasazenej košík?Hlavně že ona má na svým malým dvorku 11 psů posbíranejch z ulice,krmí to rohlíkama a valí se jí to tam v psích ...... .Na vycházky nechodí s žádným!A mě bude poučovat!Co vy na to?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:10
- Nahlásit
No týjo, jsi vzorová, já mám náhubek jenom když jedeme na kole.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:41
- Nahlásit
No my zase jen když jsme v MHD, a to většinou jen při nastupování, pokud je pak hodně místa, tak ho sundávám
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:42
- Nahlásit
Zazy
No, my taky dáváme občas na vycházkách Brutovi náhubek...buď na cestě od baráku do lesa nebo zpět. Hlavně to ale dělánme proto, aby si na něj pořádně zvykl a nebyli s nasazením a nošením problémy.
Denynka měla na čumáčku košík naposledy před 6lety, když jela autobusem. Celou cestu mátila hlavou o zem ve snaze si ho sundat ( předtím ho taky nosila). Od té doby si jí raději vezmu do tašky a jedeme bez košíku.
|
Zazy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:46
- Nahlásit
Ador je na náhubek zvyklej,vždycky do něj cpe hlavu sám,protože ví,že ho čeká procházka.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 15:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Zazy
Já s feňulí u nás doma chodím jen s košíkem (pokud se neobjeví nahlej nával sklerozy a nevylezu ven bez obojku, bez koše a komplet bez všeho ), přece jen je to ve vyhlášce a než se hádat s měšťákama, radši jí ten koš dám a když jí chci chvilku házet třeba šišky, sundám jí ho v místě, kde moc lidí nechodí a vyženu ji "na garáž", kde nechávají vyběhat pejsany všichni lidi co tu bydlí... Okošovaní tady navolno chodí v podstatě všichni, co lítají navolno, takže je to v pohodě a nikdo nic neříká, jen občas nepejskaři říkají, že je to chudinka atd.
U přítele údajně (nevim, vyhlášku té MČ jsem nečetla) můžou pejsani běhat navolno bez koše, ale musí být ovladatelní, aby nevznikaly konflikty a je fakt, že tam jsem psa, kterej je na volno, s košem ještě neviděla... Ale přece jen tam to je okrajová část města, kdežto tady u nás je to skoro centrum...
Ale je fakt, že s košem vypadá jak debil, ale aspoň jí to trochu zvětší tu její pidihlavičku :
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:07
- Nahlásit
Zazy
Tak to já mívám spíš opačné problémy. Ve městě košík většinou máme, a když ne pes na tlamě, tak já na batohu a kdykoliv mu ho můžu nasadit. Ale do lesa a do polí mu ho nedávám a právě v lese už nás dvakrát seřval nějakej dědek že mám psa bez náhubku (a to jsme ho měla na vodítku!)
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:10
- Nahlásit
Eimy: nestacil by jen ten kozenej nahubek? Tohle mi prijde strasne velky, na tak malyho pejsana :-D
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:14
- Nahlásit
Misery
Zase v tom může otevřít tlamu a pořádně dejchat když je horko, můj pes má taky hrozně velikej náhubek - právě kvůli tomu dejchání...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:15
- Nahlásit
Misery
Já kožený náhubky nemam ráda, když to nosí celej rok, tak ta kůže navlhá, ztrácí tvar a na běhání po venku mi to moc vhodný nepřijde, mám prostě radši kovovej koš, je to lehčí na údržbu a tak, když to vyválí v bahně, stačí to opláchnout....
Navíc, mohla by mít ten koš menší, ale když je v létě vedro, musí tam mít místo, aby mohla pořádně otevřít tlamu a mohla se chladit, takže tuhle velikost koše jsme vybrali jako "tak akorát", občas si v létě říkám, že by mohl být ještě trošku hulbší...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:16
- Nahlásit
rendik
taks mě předběhla
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:20
- Nahlásit
Eimy
no jo, náhubek jsme kupovali nedávno a přesně tohle jsem řešila s tou prodavačkou ve zveráku, pořád mi tvrdila, že je to zbytečně velký a hluboký, ale když s nim jedu busem, tak se to hodí . Vyfotim ho a dám to sem, ten náhubek je fakt obří (ani na něm nebylo na jaký je plemeno), taťka mi řek, že bych si ho mohla dát na hlavu a dělat hokejistům brankáře
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:23
- Nahlásit
rendik
To u nás ve zverimexu nam tenhle košík vybrali, že je "akorát"... Pred tim mela Eimy plastovej a ten ji byl uplně těsně a létě v tom pořádně nemohla tu hubu právě otevřít... Pak ho jednou, když byla sama doma provokativně rozkousala (prokousala ve předu díru ), tak jsme šli koupit tenhle kovovej, už máme druhej stejné velikosti a pohoda
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:36
- Nahlásit
Nevíte, kde se prodávají ty mega náhubky na pity a stafordy?
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 16:47
- Nahlásit
Ja chodim s nahubkem pro jistotu... kdyz je hafan na volno tak ma nahubek, protoze mam jistotu ze nikde nic nezadavi (je to hasky takze kdyby zdrhla, tak je riziko ze neco ulovi docela vysoke)... ve meste chodi bez nahubku, mam ho ale u sebe... Asi jeden takovy blby dotaz, musi mit pes nahubek na sobe? nebo staci kdyz ho mam treba jen v ruce?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 18:25
- Nahlásit
Eimy
U nás v jednom zverimexu byly ty náhubky buď moc malý nebo moc velký, v tom druhym jsme koupili ten hlubokej a ja fakt dobrej. Kim může otevírat hubu do aleluja a pořád má ještě kousek rezervu ...
Mucholabka
Zkus obejít zverimexy, určitě je někde mít budou! A doporučuju jít se psem a vyzkoušet. I když je to dělaný na to určitý plemeno, tak bych neriskovala kupovat náhubek bez psa...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 18:28
- Nahlásit
pajisek
Asi jeden takovy blby dotaz, musi mit pes nahubek na sobe? nebo staci kdyz ho mam treba jen v ruce?
Když je ve vyhlášce napsáno, že pes musí mít náhubek, tak by ho měl mít na sobě... To mi připomíná, že jsem naučila Kima nosit náhubek v tlamě za ten pásek. Docela ráda bych v těch chvílích kdy ho nese potkala dědka, který by na mě začal řvát, že pes musí mít náhubek.To bych se hádala, protože ten pes náhubek MÁ!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 18:45
- Nahlásit
pajisek
U nas ve vyhlášce je napsaný, že pes musí mít košík nasazenej tak, aby zabránil případnýmu kousnutí, takže by asi neprošlo to nošení v tlamě, neb to ten pes může koš pustit a kousnout...
rendik
No Eimy tam pravé nemá rezervu vubec, tak jsem přemýšlela, že jí koupim ještě větší
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:00
- Nahlásit
rendik
Zatím je na košík ještě malá, nechci to kupovat dokud neodroste, na druhou stranu s ní jezdím často MHD-zatím teda bez náhubku...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:25
- Nahlásit
U nás žádná vyhláška neni, chodíme s náhubkem pouze do MHD.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:39
- Nahlásit
Mucholabka
jj, to chápu, ale aby tě z toho busu nevyhodili... Budeš jim těžko vysvětlovat, že je to ještě štěně, pro ně žádné vyjímky neplatí (teda aspoň u nás) a navíc máš to "bojový plemeno"...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:44 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
rendik
No vidíš, já zapomněla. Už jsem jednomu chlapovi vysvětlovala, že za tři a půl měsíce života stihla roztrhat tři děcka, na každý měsíc jedno a když jedu se štěnětem busem, do autobusu nastoupí předníma dveřma!! dva smradlaví týpci s dredama, oplechovaní a každý má dva čokly-křížené stafordy nebo kdo ví co a nevyhodí je řidič, to už se cítím Navíc na volno a bez ničeho...Dneska je tu nějak mrtvo, že?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:47
- Nahlásit
Zazy
Na jedny strane rikam, ze mezi lidma mi psi taky vetsinou nosi nahubek (pokud jsou navolno).
Na druhou stranu tvuj prispevek na me pusobil dost netolerantne, zbytecne ostre. No boooze, tak se nekdo zeptal jestli se mu ten nahubek nekdy sundavas, no...
Kdyby nebylo horsich veci...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:52 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Mucholabka
To my šli dneska s Kimem přes jednu větší vesničku z weternových závodů kde jsme se byli podívat na koně, které on moc nezná. Proti nám šly dvě maminky a děckama, dala jsem si psa k noze - byl na vodítku. Holčička sotva nác viděla, začala ječet: "mami, mami, podívej, zlej pééés!!!" a to ani nemám bojový plemeno a už od pohledu je zlej ...Já ten náhubek používám hlavně do busu, snažim se mu ho dávat i vě městě, aby si na něj zvykal, ale přece jen je víc bez něj. protože on je s náhubkem nebezpečnější než bez něj. Když jsme naposled jeli busem, on vyběhnul ty schůdky a nabral řidiče tim náhubkem
Náš náhubek:
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:55
- Nahlásit
rendik
To samé říkám o Ašopsovi. Ona přec jenom nemá některé pohybové stereotypy a s náhubkem je to ještě horší, takže do autobusu máme kožený, na kolo prostorný kovový.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 19:59
- Nahlásit
Mucholabka
No jo, ale vysvětluj to lidem, že je víc nebezpečný s náhubkem než bez něj. Já jednou dostala ránu náhubkem od labradora a měla jsem celou nohu modrou skoro měsíc
ještě jsem předtím chtěla reagovat na větu Dneska je tu nějak mrtvo, že? - víš čím to je? je sobota, lidi se nenudí v práci, tak tu nejsou. Počkej v pondělí!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 20:00
- Nahlásit
rendik
je sobota, lidi se nenudí v práci, tak tu nejsou.
To mě taky napadlo. Ale už je tma a pejsci spinkají, Marcel v práci, tak trochu nůďo.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 20:06 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Mucholabka
Přes týden to tu vůbec nestíhám číst jak jsem ve škole. Přijedu někdy v půl čtvrtý a kdybych chtěla přečíst všechny nový příspěvky, tak u toho sedim do tmy a vůbec se nedostanu s tou obludou mojí ven. No a o víkendu, když mám čas to tu průběžně kontrolovat, tak tu nikdo není ... Musím jít ještě nakrmit dravou zvěř, večeří až teď kolem 8, tak doufám, že mi k počítači nevleze bratr...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 20:54
- Nahlásit
Prosim prosim poslušně hlásím, že já tu jsem, i když střídavě, protože koukám na trosečníka Ale průběžně tu jsem dnes celej den, jen mě nenapadá, co psát... Ale zítra deme večer na cvičák, tak se ozvu s "reportem" do fora "Když je panička lempl"
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 21:54
- Nahlásit
Eimy
ty seš světlá vyjímka , já se tu o víkendu objevuju tak jakože průbežně během celého dne, ale nic se tu neděje... zato přes týden, kdy mám čas být na počítači tak maximálně půl hodiny, to to tady žije (a to nejvíc v době kdy jsem ve škole - to naštve)
My jdem zítra ráno na cvičák, tak se ozvu do fotek . Jinak já jsem taky lempl, z toho si nic nedělej
|